HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mayıs 2021 Cumartesi - 14:01

Soyer'den 'yardım' yorumu: İzmir'de dayanışma yorgunluğu var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler online olarak bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Erzak paketleri ile ilgili de geçen yıldan beri yapmış olduğumuz kampanyadan dolayı bir dayanışma yorgunluğundan bahsedilebilir. Bu nedenle de ciddi bir biçimde vicdanları tekrar uyandıracak ve birbirimizden sorumlu hissettireceğimiz çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Soyer den  yardım  yorumu: İzmir de dayanışma yorgunluğu var

EGEDESONSÖZ – Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, 31 Mart yerel seçimleri sonrası CHP’li belediye başkanlarının yönettiği il ve ilçelere ‘tam kapanma’ genelgesi gönderilmişti.

Genelgeye kapsamında 17 gün sürecek ‘tam kapanma’ süresi boyunca yardım faaliyetlerinin imkanlar ölçüsünde arttırılmasının büyük önem arz ettiği belirtilirken, süreç boyunca vatandaşların su faturalarında aksama yaşanması durumunda kesinti yapılmaması, belediye mülkiyetinde bulunan mülklerden kira alınmaması gibi birçok destek paketi yer aldı.

Gönderilen genelge sonrası ise CHP'li Belediye Başkanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde online olarak bir araya geldi.

SEYYAR SATICILARA DESTEK YARIN BAŞLIYOR
Düzenlenen toplantıya katılan ve konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, İzmir'de 2021 yılında verilmesi planlanan desteğin 191 milyon TL'yi aşacağına vurgu yaptı. Soyer, "Toplantı için teşekkür derim. Biz de krizi fırsata dönüştürecek çalışmaları planladık. Özellikle kent merkezinde, trafiğin olduğu noktalarda sıcak asfalt yenileme çalışmalarına başlıyoruz. 17’sine kadar kent merkezinde asfaltın yenilenmediği yer bırakmayacağız. Bizim gerçekten pandemi ve kapanma dönemi ile birlikte hem yokluğun ve yoksulluğun hızla arttığını gözlemliyoruz. Ramazan ayı boyunca 500 bin iftar paketi dağıtma hedefimiz var. Günde 15 bin iftar paketi dağıtıyoruz. Erzak paketleri ile ilgili de geçen yıldan beri yapmış olduğumuz kampanyadan bir dayanışma yorgunluğundan bahsedilebilir. Bu nedenle de ciddi bir biçimde vicdanları tekrar uyandıracak ve birbirimizden sorumlu hissettireceğimiz çalışmalar yapıyoruz. Şu ana kadar 36 milyon TL'lik destek paketi hayata geçirildi. Yıl sonuna kadar 154 milyon 900 bin TL milyon daha eklenecek.  2021 yılı için öngörümüz 191 milyon 500 TL'lik bir paket. Bu desteklerin içinde kavurma, mont ve paket destekleri de var. Tarım ve turizmde sektörel olarak çok ciddi sıkıntı yaşanıyor. Tarımda yaşanan sıkıntı yanlış tarım politikaları nedeniyle artmış durumda. Bütün Ege Bölgesi’nde tarımla uğraşanlar büyük sıkıntı içinde. Burada bir de günü birlik ekmek kazanan esnaf çok büyük sıkıntı çekiyor. Yarın itibari ile sokak satıcılarına nakit desteği yapacağız. Biz de mandacılığa başladık, mandacılık evine geri dönüyor, Eskişehir ile İzmir Mozerellası'nı yarıştırırız" dedi.

 
Bakan yanıtladı: Bodrum mutasyonu olur mu?
 
Tabip Odası Başkanı Çamlı 'Endişeliyiz' dedi... Bunun adı Covid göçüdür!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin karaahmetoğlu 5 Mayıs 2021 Çarşamba 05:22

Eskiden "bana bak" diyene, ''sana belediye baksın''diye cevap verilirdi. Şimdi belediye başkanlarında moda oldu. Halktan yardım bekleyip halka dağıtıyorlar. Ve bunu büyük gürültülerle büyük hizmet olarak sunuyorlar. Artık kendileri de kabul ediyor yardım edenler de yorulmuş. Başkanımız sanki yardım severler derneği başkanı. Merak ediyorum belediye bütçesinden yoksullara ne kadar pay ayırıyor? Belediyeyi batırıp borç yükü altına sokup sonra halka dağıtmak için halktan yardım istemek . Buyrun

Yorumu oyla      2      3  
1 Mayıs 2021 Cumartesi 18:14

Şehir merkezinde oturanlar günde kaç ekmek fazladan kira ödüyor?

Yorumu oyla      4      4  
“ Aktarma Geçersiz” dir 1 Mayıs 2021 Cumartesi 15:20

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada merkez ilçeler , çevre ilçeler ayrımcılığı yapıyor. Merkez ilçelerde 120 dk. ( Eylül 2020 ye kadar ilk binişten sonra sınırsız 90 dk. ) aktarma hakkı var. Çevre ilçe belediye otobüslerindeki aktarma hakkı İzmir BB meclisince 10.02.2016 tarihinde iptal edildiğinden otobüsler dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor . Bu nasıl adil ve eşit hizmet anlayışı . Geçmiş dönem İzmir BB meclisinin almış olduğu bu karar ne kadar adil ? Merkez ilçelerde toplu taşımada aktarma hakkı var. Çevre ilçelerdeki toplu taşımada aktarma hakı iptal. Çevre ilçelerdeki vatandaşlar; merkez ilçelere göre günde kaç ekmek parası toplu ulaşıma fazladan para ödüyorlar . Hesabını yapın .

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Oran'dan uyarı: Nüfus 10 kat arttı!
17 günlük tam kapanma yasağı ile Çeşme nüfusunun 10 kat artarak 500 bine ...
İzmir ulaşımına virüs kalkanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında ...
Vatandaşlar akın etti... Başkan Batur'dan kıyı belediyelerine destek çağrısı!
Tam kapanma kararı sonrası vatandaşların Ege'ye akın ettiğine dikkat çeken ...
 
Balçova'da sosyal mesafeli 1 Mayıs halayı
Balçova Belediyesi personeli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutladı. ...
Bayraklı'da can dostlar yalnız değil
Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, pandemi tedbirleri ...
CHP'den Torbalı'ya 'hayırlı olsun' ziyareti
Salı günü meclis toplantısında Torbalı Belediye Başkanı seçilen Mithat ...
 
17 yıl sonra bir ilk: Buca'da çöp devrimi!
Buca’da 2004’ten bu yana taşeron şirkete ait araçlarla gerçekleştirilen ...
Selçuk'ta doğa katliamına set!
Selçuk’ta TCDD’ye ait Çamlık Tren İstasyonu bölgesinde sabah saatlerinde ...
Kemalpaşa'da hizmet filosuna 7 takviye
Kemalpaşa Belediyesi halka daha etkin ve hızlı hizmet sunmak amacıyla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva