HABERLER>GÜNCEL
1 Mayıs 2021 Cumartesi - 13:51

Tabip Odası Başkanı Çamlı 'Endişeliyiz' dedi... Bunun adı Covid göçüdür!

Tam kapanma kararıyla birlikte şehirlerden yazlık kesimlere kaçışı değerlendiren Başkan Çamlı, "Daha önceki piklerde, İstanbul'dan Anadolu'ya covid 19 transferi yapılmıştı. Koronayı bilmeyen şehirler, koronayla tanışmıştı. Şimdi de sahil kentlerinden başlamak üzere Hindistan varyantının yayılması söz konusu. Yine aynı hata yapıldı ve bu kez daha fazla endişeliyiz" dedi

Tabip Odası Başkanı Çamlı  Endişeliyiz  dedi... Bunun adı Covid göçüdür!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Sağlık Bakanlığı'nın 30 Nisan'da açıkladığı koronavirüs tablosunda vefat edenlerin sayısının 394'e yükselmesi, büyük bir korkuya yol açtı. Tam kapanma kararı hayata geçirilirken büyük şehirlerden sahil kasabalarına kaçış da endişeleri büyüttü. İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, "Aynı hata, daha önceki piklerde de yaşanmıştı. Yine benzer bir sıkıntının eşiğindeyiz. Çok tehlikeli olan Hindistan varyantının, sahil kasabalarından başlayarak yayılmasından endişe ediyoruz" açıklamasında bulundu.

HİNDİSTAN VARYANTI SAHİLDEN İTİBAREN YAYILABİLİR

İnsanların, daha güvenli bir yer olduklarını düşünerek kaçtıkları sahil kasabalarının artık güvenli yerler olmadığına dikkat çeken Başkan Dr. Lütfi Çamlı, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Sahil kasabalarının nüfusu beş kat, on kat arttı. Bu başlı başına bir tehlikedir. Geçtiğimiz dönemlerde tanık olduğumuz vaka artışlarında, piklerde bu tür göçler olmuştu. İstanbul'da, Hindistan varyantının görüldüğü bir sırada Ege ve Akdeniz kıyılarına covid göçü yaşandı. Oraların nüfusu katlandı. Hindistan varyantının, sahil kentlerinden başlayarak tüm yurda yayılması söz konusu."

O KASABALARIN SAĞLIK SİSTEMİ KALABALIK NÜFUSUN YÜKÜNÜ KALDIRMAZ

Sahil kasabalarındaki sağlık sisteminin o yükü kesinlikle kaldırmayacağının altını çizen İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tam kapanma kararları kapsamında, kontrollü şehirlerarası seyahat sınırı getirildi. Fakat bu sınırlama, amacına ulaşamadı. Kesin bir seyahat kısıtlaması gelmeli, herkes olduğu yerde kalmalıydı. Sahil kasabalarının sağlık altyapıları, büyük nüfusları karşılayacak kapasitede değil. Yoğun bakım ve yatak açısından büyük şehirlerde bile sıkıntı çekilirken, o kasabalardaki sağlık sistemi ciddi sıkıntı yaşayacaktır."

TAM KAPANMA, İŞLEVSEL OLMADI

Genelde bakıldığında tam kapanma sürecinin çok da işlevsel olmadığının görüldüğüne vurgu yapan Başkan Çamlı, "Fabrikalarda, çeşitli işyerlerinde hayat devam ediyor. Yapılan bir araştırmada, çalışan nüfusun yüzde 65'inin işine aynen devam ettiği ortaya çıktı. Yüzde 10'u da kısmen devam ediyor, evinden çalışıyor. Ortada yüzde 17'lik bir kesim var, kapanan... Bu da umutlarımızı kırıyor" dedi ve ekledi:

YOKSA TÜM EMEKLER BUHAR OLUP GİDECEK

"Tam kapanmada fabrikalar çalışırken, günlük yevmiyeyle çalışan, iş güvenliği olmayan seyyar satıcılar gibi insanlarımız olumsuz etkilendi. Başından beri, zorunlu sektörler dışında tüm çarkların durması gerektiğini ve kolektif bir durmanın zorunluluğunu söyledik. Fakat karşımıza tam kapanma adı altında, sokağa çıkma yasağı çıktı. Esnafımız, pek çok insanımız ekonomik sıkıntı çekiyor. Ekonomik destek sunmadan böyle bir kapanmanın hayata geçmesi, gerçekçi değildir. Vakaların azalması amaçlanıyor ama aşı hızı da düştü. Hızlı bir şekilde aşı temin edilmeli, hızlı biçimde aşılama yapılmalı ve toplumsal bağışıklık elde edilmeli. Eğer biz bunu yapamazsak, yaşadığımız tüm zorluklarla elde ettiğimiz faydaların hepsi buhar olup gidecek."

 
Soyer'den 'yardım' yorumu: İzmir'de dayanışma yorgunluğu var
 
DEVA'dan Torbalı'ya jet atama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de sokak hayvanlarına 110 ton mama dağıtıldı
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, yeni tip koronavirüs salgını ...
Cezaevinden çıkıp karısını öldürdü!
Konya'da 22 yaşındaki Ramazan Menek, 23 yaşındaki eşi Tuba Menek'i boğazını ...
'Tam kapanma'da 16 milyon dışarıda!
Tam kapanmanın ilk gününde büyükşehirlerin sokakları, caddeleri, toplu ...
 
Taksim'e yürümek isteyen gruplara gözaltı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'e yürümek isteyen gruplar gözaltına alındı.
Mehmet KARABEL yazdı... Büyük aşkın kısa romanı!
Mehmet KARABEL yazdı... Büyük aşkın kısa romanı!
Lokantada patlama: 20 işyeri hasar gördü!
Balıkesir'in Karesi ilçesinde bir lokantada tüpten çıkan gazın sıkışması ...
 
İzmir'de aranan zanlıyı izinli memurlar yakaladı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde iddiaya göre, kendisine haraç vermek istemeyen ...
İzmir'deki o üniversiteye yeni fakülte kararı
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'nda, 10 üniversiteye yeni ...
İzmir'de 'Sabri abi' baskını: 60 kişiye 288 bin lira ceza!
Bornova ilçesinde tam kapanma kararı uygulamaya konulduktan sonra denetimlerini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva