HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mart 2024 Cuma - 20:05

Soyer’den veda konuşmasında ‘sine-i millet’ mesajı: Sathımız tüm Türkiye’dir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin veda konuşmasında siyasete ulusal anlamda devam edeceğinin mesajını veren Başkan Soyer, “Görevimiz sona erse de, İzmir’de ektiğimiz her bir tohumun takipçisi olmaya, mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bugüne kadarki hattımız İzmir Büyükşehir Belediyesi’ydi. Bundan sonra sathımız, sine-i millettir. Tüm Türkiye’dir” dedi.

Soyer’den veda konuşmasında ‘sine-i millet’ mesajı: Sathımız tüm Türkiye’dir!

EGEDESONSÖZ - 31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimler öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisi son kez gerçekleşti. Mart ayı meclisinin üçüncü birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti.  Büyükşehir üyelerinden gelen önergeler ilgili komisyonlara sevk edilirken komisyonlardan gelen raporlar da meclis üyelerinin onayına sunuldu.

Son oturumda başkan grup başkan vekilleri olmak üzere çok sayıda meclis üyesi veda konuşması yaptı. Son konuşmayı ise Başkan Soyer gerçekleştirdi.

Soyer şunları söyledi:

Çok mutluyum, gururluyum. Büyükşehirlerde ve ilçe meclislerinde son meclis toplantıları hep yapılıyor. Hiç birinde bu kadar uyumun ve bu kadar güzel sözcüklerin söylendiğini zannetmiyorum. Dilerim vardır ama İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bu konuşmaları yapan her birinize, bu duyguları içinde taşıyan her birinize bir İzmirli olarak çok teşekkür ediyorum. Bu duyguyu yaşattığınız için bundan değerli bir şey olamaz. Bu demokrasi dersidir. Türkiye’ye örnek bir meclistir. Bununla iftihar ediyorum. Bununla gurur duyuyorum. Bu gurur benim bütün sülaleme de yeter, eminim sizlere de yeter.

Gönül makamı benim için en büyük ödüldür
31 Mart 2019 yılında yüzde 58 oyla seçilen bir belediye başkanı olarak bu şehir için hep canla başla çalışmaya başladım. 5 yıllık görev sürecimde şu iki sözcüğü dilimden düşürmedim: Aşkla İzmir! 4,5 milyon vatandaşımız da bu söze yürek verdi. Bu şehre duyulan aşkla seçim beyannamemizde bulunan 165 projemizin yüzde 87’sini rekor oranla tamamladık. Üzerine 15 büyük proje ekledik. Bunu hep birlikte başardık. 2 hafta sonra bu makamı bırakarak İzmirlilerin b bana verdiği gönül makamına terfi edeceğim. Her şeyden önce ekonomik krize, pandemiye, depremlere, yangılara ve tsunami felaketine rağmen cesaretini ve umudunu asla kaybetmeyen tüm İzmirlilere şükranlarımı sunmak istiyorum. İzmir’in her siyasetçiye bahşetmediği bu gönül makamı benim için en büyük ödüldür.

Son 5 yılda İzmir belediyecilik tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşadık. Maliyetler her geçen gün katlanarak artarken, ekonomik kriz derinleşirken, yokluğu toklukla mayaladık. İcraat üretmeye çalıştık. Her yıl bütçemizin yüzde 40’ını yatırımlara, İzmir’imizi daha da ileriye taşıyacak. Vizyon projelerimize ayırdık. İzmir’in 50 yıllık kangren olmuş sorunlarında çok büyük yol kat ettik ve gelecek 50 yılını teminat almaya çalıştık. İzmir’in altından başlayarak yeniden inşa etmek için etkisi ve faydası yıllarca sürecek olan devrim niteliğinde projeleri İzmir’e kazandırdık.

Önümüzdeki dönemin değerli başkanı ve meclis üyeleri şehrimiz için yeni projeler gerçekleştirecekler. Bu siyasetin tabiatı gereği heyecanlı ve çok değerli bir süreçtir. Stratejik işlerin de hız kesmeden devam etmesi gerekiyor. İnanmak istiyorum ki bizden sonra kim gelirse gelsin 5 yıl boyunca hep beraber ilmek ilmek ördüğümüz bütün bu mirasa sahip çıkarlar. Çalışmalarımızı belediyemizin kurumsal kimliğini devralarak daha da ileriye taşırlar çünkü bunlar artık bizim projelerimiz olmaktan çıktı. Bunlar İzmir’in projeleridir.

Meclisimizin en büyük başarısı?
Değerli meclis üyeleri, benim 5 yıllık görev sürem boyunca rehberlerimden biri siz oldunuz. Sizlerle birlikte İzmir’e hizmet etmekten ve sizlerle bir arada bulunmaktan büyük onur duydum. Duymaya da devam edeceğim. Çünkü bu çatı, İzmir’in yerel yönetim demokrasisinin çatısıdır. Bu Meclis, İzmir halkının sesidir. Sizler elbette tek tek ses oldunuz. Elbette fikir ayrılıklarımız ve tartışmalarımız oldu. Gün geldi birbirimizi yorduk.  Fakat koşullar ne olursa olsun bizi bir araya getiren temel değerlere hep beraber sahip çıktık. Hepimiz daima demokrasiden yana olduk. İşte bu yüzden gün geldi, çok zor kararları hep birlikte aldık. Omuz omuza çalıştık. Cumhuriyet değerlerimizin koşulsuz şartsız bekçisi olduk.  Bu meclis muhtemelen Türkiye’nin en demokratik meclisi oldu. O nedenle her birimiz bu dönem kapanırken bunu başarmış olmanın huzuru ve gururu içindeyiz. Bunu başarmamızı mümkün kılan tüm meclis üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Bu başarıo her birinin kolektif çabasıyla ve ortak akılla şekillendi. O nedenle bir ortak başarı hikâyesine dönüştü. Meclisimizin en büyük başarısı budur.

Cumhuriyet halkımızın bize emanetidir
Demokrasiye ve onun değerlerine ömrünü adamış bir kardeşiniz olarak, her gün kendimi bu ilkelerle sınamaktan asla vazgeçmedi, vazgeçmeyeceğim. Bugün bu meclisteki son konuşmamı yaparken buradan vicdanım rahat bir şekilde ayrılıyorum. Görevimiz sona erse de, İzmir’de ektiğimiz her bir tohumun takipçisi olmaya, mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bugüne kadarki hattımız İzmir Büyükşehir Belediyesi’ydi. Bundan sonra sathımız, sine-i millettir. Tüm Türkiye’dir. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında, Türkiye’yi demokrasiyle taçlandırma mücadelemize devam edeceğiz. Çünkü biz bu mecliste mensubu olduğumuz siyasi partiler kadar milletin kayıtsız şartsız egemenliğini de temsil ediyoruz. Cumhuriyet halkımızın bize emanetidir. 86 milyon el ele, omuz omuza, büyük bir coşku ve kararlılıkla yürümeye ve o emanete sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Bu yolu alnımızın akıyla bitirdik
CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın, “İnsanın içinde bulunduğu doğanın parçası olduğunu görmesi biraz zor. Sizler için herkesin söylediği söz tevazu. Sizlerin döngüsel kültür kavramı, sürdürülebilirlik kavramı oldukça önemli. Bu meclis ve siz toplumun kurtuluşunun siyasette olduğunu tekrar gösterdiniz. Siyasetçilerin değersizleştiği bu günlerde sizlerin gösterdiği bu tavır bize başka bir siyasetin olduğunu gösterdi. Daima insanca bir dille tepki göstermeye ve bu anlamda da birbirimizle yürümeye çalıştık. Yolda öğrendik, yolda birbirimize öğrettik, birbirimize kırıldık, kavga ettik, dayanışma gösterdik. Bu yolu alnımızın akıyla bitirdik. Yoldaşlarımıza omuz vererek, yorulanı kaldırarak yürümeye devam ettik, devam edeceğiz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Korkuyla, yorgunlukla ve aşkla bu işi yapmaya çalıştık. Tüm bu süreçler başkanın tavrı ve tarzıyla gelişebilir. Tunç Soyer’e teşekkür borçluyuz” dedi.

Hakkınızı helal edin
Veda konuşmalarının zor olduğunu ifade eden AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “5 yıl 190 meclis toplantısı ve bugün itibariyle 365 saat geride bırakıldı. Bazen kızdık, küstük ama barışmayı bildiğimiz için kapıdan çıktığımızda barıştık. Ortak noktamız İzmir. Belki farklı noktalardan baktık ama İzmir için farklı noktalardan baksak da hep beraber telaşlandık. Hep beraber güldük. Dayanışmayı birlikte gösterdik. Hepimiz birlikte enkazların başında umutla bekledik. Hepimiz birlikte gururlandık. Artık maratonun sonuna geldik ama bitti. Yeni gelecek arkadaşlar bayrağı bizden daha yukarıya taşıyacak biliyorum. Başta bizleri bu göreve seçen İzmirlilere teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımız Tunç Soyer’e 5 yıl boyunca yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. En çok konuşan ben oldum, belki de en çok kıran ben oldum. Hakkınızı helal edin. Burası benim için ikinci bir üniversite deneyimiydi” diye konuştu.

Siyasete olan güveni ve nezaketi siz gösterdiniz
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Sedat Sarı ise, “Sanki dün gibi başlamış bir serüven. Geldiğimiz bu nokta 5 yılı sorgulama vakti. Bitmeyen bir yol var. Yolculuk bitti ancak her görevi saygın bulduk. Demokrasi ve uzlaşının hakim olduğu, çocuklarımıza gelecek, yaşlılarımıza güven ve huzur için bu yola çıktık. İnsanız, hatasız kul olmaz ama benden yana herkese hakkım helal. Başta 4.5 yıl grup başkan vekilliği görevi yapan Kemal Sevinç’e ve her partinin meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Koskoca 5 yıl boyunca bir yandan kente hizmet etmek için çalışmalarını sürdüren bir yandan da defalarca sataşmalara maruz kalan Başkan Soyer’e teşekkür ediyorum. Siyasete olan güveni ve nezaketi siz gösterdiniz. Vazifenin büyüğü küçüğü olmaz” şeklinde konuştu.

 

 

 
CHP adayı Kınay'dan şantiye ziyareti: Karabağlar'da hak ettiğimizi alacağız!
 
Lezita'dan 'Hintli işçi' açıklaması: Yerel kaynaklar yetmedi!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deniz 18 Mart 2024 Pazartesi 16:43

Dedi hdp li soyer tam şaklaban showmen pişkin şimdi izmir bitti İstanbul u kaybettirmeye çalışıyor

Yorumu oyla      1      0  
Kskli 17 Mart 2024 Pazar 20:33

Baskan deprem pandemi cok kotu doneme denk geldi.

Yorumu oyla      0      1  
mehmet 16 Mart 2024 Cumartesi 11:28

SAYIN TUNÇU DEĞİŞİM OLAYI BİTİRDİ DAHA 5 SENE VAR UNUTULUR GİDER ÇÜNKÜ C.H.P.DEN GİDENLERDEN PEK GERİ DÖNEN OLMUYOR AH BU DEĞİŞİM YOKMU NİCELERİNİ SİLDİ Kİ ONLARIN HEPSİ VATANDAŞIN SEVGİSİNİ KAZANMIŞ VATANDAŞLA İÇ İÇE OLAN BAŞKANLARDI HEPSİNE YENİ HAYATLARINDA MUTLULUKLAR DİLİYORUM........

Yorumu oyla      0      0  
Etme 16 Mart 2024 Cumartesi 11:28

Ettiklerin ayağına dolaşıyormu hiç geriye dönüp baktınmı,nerede hata yaptım ,liyakatsız sahtekarlara meydanı boş bıraktım diyormuşsun göbeğinde tükettiğin vamı

Yorumu oyla      0      0  
baran 16 Mart 2024 Cumartesi 04:01

İha lara Siha lara dokunacağız diyen Atatürk maskesi giymiş sahtekar güruhun temsilcileri acaba nereden üfürüm aldı da harekete geçti.

Yorumu oyla      1      0  
16 Mart 2024 Cumartesi 03:51

Yani demek istiyor ki bütün Türkiye yi karıştırmaya devam edecek.

Yorumu oyla      1      0  
Demokrasi . Ben yaptım oldu . 15 Mart 2024 Cuma 22:38

Bu dönemki İzmir BB Meclisi , İzmir çevre ilçe otobüslerinde de uygulanan , ancak 10 .02.2016 tarihinde iptal edilen 90 dakika ücretsiz aktarma hakkını ; 120 dakika ücretli aktarma hakkı olarak bile iade etmedi . Ayrımcılığa devam dedi . Bu ayrımcı hizmet anlayışınızdan hiç rahatsızlık duymadınız mı ? Şimdi yeni Meclis üyesi adayları gelin bize oy verin diyor .

Yorumu oyla      3      0  
15 Mart 2024 Cuma 20:40

Ne ayaksın birader sen?

Yorumu oyla      6      0  
Gaziemir 15 Mart 2024 Cuma 20:22

Sevgili başkan; beş yıllık süre içersinde sizi zaman geldi kınadım,eleştirdim,laf söyledim vede kıskanan bir yurttaşım.Şahsınız kesinlikle İzmir e hizmet etmek için var oldunuz ve seçmen size onay verdi.Benim unutamadığım ve sizin şahsınız ile ilgili güzel temennileri ayrıca 2019 sürecinde genel merkeze sundukları mektupla size bir ana bir baba gibi destek olan Ürkmez deki "SEVİM ve YUSUF " FİDAN ailesini asla unutmayın benim sizden ricam budur.Ben hakkımı helal ediyorum sizde helal ederseniz sevinirim.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de TİS krizi büyüyor... 3'üncü kez kontak kapatacaklar!
6 bin belediye işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ...
Cumhur'un adayı Pehlivan: Menemen sahiline kavuşacak!
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan kırsal mahalle ziyaretleri sırasında ...
Karşıyakalı miniklere çevreci aşı!
Geri dönüşüm uygulamalarıyla hem doğanın korunmasına katkı sağlayan hem ...
 
2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması’nı ...
Dilara'nın hayatını karartmıştı... Ödül gibi ceza!
İzmir'de, ehliyetsiz ve alkollü olarak kullandığı araçla, motosiklete ...
Bornova’da hedef sıfır atık
Bornova Belediyesi, çocukların ve gençlerin sıfır atık bilincine ulaşması ...
 
İZSU enerji verimliliğine ISO tescili
İZSU Genel Müdürlüğü, enerji verimliliği hedefi doğrultusunda ISO 50001 ...
Büyükşehir'den 'engelsiz' projeler!
“Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” vizyonuyla engelsiz ve ayrımsız ...
Zeyna'dan büyük başarı!
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı arama-kurtarma köpeği “Zeyna”, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva