HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mart 2024 Cuma - 12:31

2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması’nı 19-26 Nisan tarihlerinde düzenliyor. Kentin birçok noktasında 17 filmin sanatseverlerle ücretsiz buluşacağı festivalde ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’da düzenleyeceği İZKİTAP fuarına paralel olarak söyleşiler de yapılacak.

2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl başlattığı Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması’nın ikincisini 19-26 Nisan tarihleri arasında düzenliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı’nın İzelman A.Ş., İzkitap Fest, Goethe Institut (Alman Kültür Merkezi), Institut français (Fransız Kültür Merkezi), İzmir İtalyan Konsolosluğu, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi (Casa d’Italia) ve Kültürlerarası Sanat Derneği işbirliği ile düzenlediği etkinlikte, Fransız Kültür Merkezi, İtalyan Kültür Merkezi ve Kültürpark’daki İzmir Sanat salonlarında 17 film gösterilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’ta düzenleyeceği İZKİTAP fuarına paralel olarak yapılacak tüm gösterim ve söyleşiler ücretsiz.
 
Biyografik nitelikte kurmaca ya da belgesel yapımlar
2. Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması’nda edebiyat yapıtlarından uyarlanmış filmler de var, yazarların yaşamları üstüne biyografik nitelikte kurmaca ya da belgesel yapımlar da. Programda, Fransa’dan ikisi klasik, ikisi son yıllarda gerçekleştirilmiş dört film (23 Nisan’da gösterilecek “Kral ve Kuş” ve “Zazie Metroda”nın yanı sıra “Kabil’in Kırlangıçları” ile “Sönmüş Hayaller”), Almanya’dan 2023 yapımı üç film (“Ingeborg Bachmann-Çöle Yolculuk” ve “Elfriede Jelinek-Dili Esaretinden Kurtarmak”, “Kızıl Gökyüzü”) , İtalya’dan 2023 yapımı iki film (“Commandante” ve “Lubo”) ile sekiz yerli yapım yer alıyor.
 
Yazarların yapıtlarından uyarlanan filmler bu festivalde
Edebiyat-Sinema Buluşması kapsamında, geçen ay yitirdiğimiz iki büyük yazar, Füruzan ve Yılmaz Karakoyunlu’yu anmak amacıyla iki yazarın yapıtlarından uyarlanmış filmlerin yanı sıra, edebiyatımızın ustaları Nazım Hikmet, Sabahattin Ali, Yaşar Kemal üstüne filmlerle, Onat Kutlar’ın Ferit Edgü’nün “O” romanından uyarlayıp, Erden Kıral’ın yönettiği “Hakkari’de Bir Mevsim” filmi gösterilecek. Berlin Festivali’nde Gümüş Ayı ödülü kazanan film, geçen yıl Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi tarafından restore edilmişti. Nazım Hikmet üstüne iki kurmaca, Biket İlhan’ın “Mavi Gözlü Dev” ve Cengiz Özkarabekir’in Ahmet Ümit uyarlaması “Merhaba Güzel Vatanım” ve 2023’ün önemli belgesellerinden “Ulyses’i Çevirmek” de festivalde gösterilecek sekiz yerli yapım arasında.
 
Söyleşi de var
Küratörlüğünü Vecdi Sayar’ın yaptığı “Buluşma” kapsamında yedi söyleşi, “Merhaba Güzel Vatanım”ın yazarı Ahmet Ümit, “Mavi Gözlü Dev”in yönetmeni Biket İlhan, “Yaşar Kemal Efsanesi”nin yönetmeni Aydın Orak, “Sabahattin Ali: Sabah Yıldızı”nın yönetmeni Metin Avdaç’ın yanı sıra, Füruzan hakkında Metin Celal, Yılmaz Karakoyunlu hakkında Nedim Atilla, “Hakkari’de Bir Mevsim” hakkında Şükran Yücel söyleşileri yer alıyor.
 
Film ve Müzik Festivali
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 20-27 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenleyeceği “4. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali” başvuruları da devam ediyor. Başvurular, [email protected] adresinden veya www.filmfreeway.com sitesi üzerinden yapılıyor.

 
Pınar Karşıyaka Ege Derbisi'nde!
 
Karşıyakalı miniklere çevreci aşı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dilara'nın hayatını karartmıştı... Ödül gibi ceza!
İzmir'de, ehliyetsiz ve alkollü olarak kullandığı araçla, motosiklete ...
Bornova’da hedef sıfır atık
Bornova Belediyesi, çocukların ve gençlerin sıfır atık bilincine ulaşması ...
İZSU enerji verimliliğine ISO tescili
İZSU Genel Müdürlüğü, enerji verimliliği hedefi doğrultusunda ISO 50001 ...
 
Büyükşehir'den 'engelsiz' projeler!
“Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” vizyonuyla engelsiz ve ayrımsız ...
Zeyna'dan büyük başarı!
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı arama-kurtarma köpeği “Zeyna”, ...
Başkan Çerçioğlu, Germencik'te vatandaşlarla buluştu!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi ...
 
Soyer sağlık çalışanlarının bayramını kutladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle ...
Başkan Erhan Kılıç, sağlık çalışanlarını unutmadı
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sağlık ...
Başkan Soyer: Emekleme dönemi geride kaldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2024 Yılı Genel Kurulu’na ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva