HABERLER>POLİTİKA
3 Nisan 2019 Çarşamba - 10:32

Soyer'den ilk icraat: En düşük oy aldığı mahalleyi ziyaret etti

31 Mart akşamı İzmir Büyükşehir Başkanı seçilen Tunç Soyer, seçim öncesinde sözünü verdiği ilk icraatlarından birini gerçekleştirdi. Soyer 356 geçerli oydan 17’sinin oyunu aldığı Kiraz ilçesi Dokuzlar Mahallesi halkı ile buluştu, beklenti ve önerilerini dinledi. Kiraz Dokuzlar mahallesi halkı, muhtarı ve azaları Soyer’in ziyaretini büyük bir teveccüh ve saygıyla karşıladı.

Soyer den ilk icraat: En düşük oy aldığı mahalleyi ziyaret etti

Tunç Soyer, çok yüksek bir farkla kazandığı seçim kampanyası sırasında ilk icraatlarından birinin en düşük ve en yüksek oy aldığı mahallelere gitmek olacağını ifade etmişti. İzmir genelinde yüzde 58 rekor oy oranı ile seçilen Soyer, Kiraz’ın Dokuzlar mahallesinde yüzde 4 oy aldı. Dokuzlar, geçimini tarımla kazanan bir dağ köyü.

Soyer ziyaretini şöyle değerlendirdi: “Kiraz Dokuzlar mahallemiz her ne kadar tercihini büyük oranda başka bir adaydan yana kullandıysa da, İzmir Büyükşehir Belediyemiz’in sınırları içerisinde yer alıyor ve belediye hizmetlerini oraya da taşımak benim asli görevim. Seçimlerden önce defalarca belirttiğim gibi, seçmen ayrımı yapmadan İlimizin her yerine eşit hizmet götürmek ve İzmir’in ürettiği refahı ilin tüm kılcallarına ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız.”

Dokuzlar halkının büyük teveccüh gösterdiği Soyer: “Dokuzlar köyü halkının düşünceleri, söylem ve icraatlarımızın bazı mahallelerde neden işitilmediğini görmek ve ihtiyaçların ne olduğunu daha doğru anlamak için büyük değer taşıyor. Dokuzlar’a giderek sadece bu güzel köyümüzün değil, tüm Küçük Menderes Havzası’nın da sorun ve beklentilerini yerinde inceleme fırsatı buldum. Onlara kendilerinin de Belediye Başkanı olma sözünü verdim. Önümüzdeki beş yıl boyunca benim baş danışmanım doğrudan İzmir halkı olacak. Dolayısı ile İzmir’in tüm ilçelerindeki farklı mahalleleri ziyaret etmeye aralıksız devam edeceğim” dedi.

Yöneticilerin seçimlerden sonra mahalle ziyareti yapmasına alışık olmadıklarını ifade eden Dokuzlar halkı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden beklentilerini ayrıntılı bir şekilde aktardı. İçme suyu şebekesinin yenilenmesi ve kırsal kalkınmaya destek verilmesi başta olmak üzere taleplerini iletti. Kestane ağaçlarındaki hastalanma nedeniyle köy ekonomisinin ciddi sıkıntıda olduğu değerlendirildi. Kestaneye ek olarak alternatif ürünlerin geliştirilmesi, bölgeye özgü meyvelerin işlenmesi ve paketlenmesi, köy kooperatifinin desteklenmesi gibi pek çok konu gündeme getirildi.

Tunç Soyer, “İzmir’in tüm Türkiye’deki kırsal kalkınmaya öncülük etmesi en temel hedeflerimizden biri. Zira, gıdanın hızla pahalandığı, halkımızın doğduğu yerde doymadığı, kırsal nüfusun sürekli göç verdiği bir ülkede diğer tüm sorunlarımızı da çözmemiz imkansız. Dolayısıyla kırsal alan ve kent merkezleri arasındaki bağları güçlendirmek, görünür hale getirmek ve kırsaldaki yaşama iade-i itibar etmek zorundayız. Tarım ve kırsal kalkınma konusunda İzmir’de farklı ve yenilikçi bir strateji uygulayarak, bunun Türkiye genelinde anlaşılması için her düzeyde vizyon ortaklıkları kuracağız. Dokuzlar halkına bizi bağrına bastıkları için çok teşekkür ederim. Gücümüz yettiğince bu şehirde yaşayan herkesin yaralarını saracağız, dertlerine derman olacağız” dedi.

 
İzmir'in 'eski başkanları'nın yol haritası belli oldu!
 
CHP İzmir’den geçersiz oy ve katılım raporu: Kaybedilen ilçelerde…
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ercan 3 Nisan 2019 Çarşamba 13:23

Her şey oy almak değildir.Isterseniz tum sehri altına cevirin yine yuzde yüz oy alamazsinizHerkesi nemnun edemezsin..Mühim olan bu şehrin çok daha yaşanabiliyor hale getirip ekonomik olarakta kalkınmasını saglamaktir.Soyeri bu konuda kutluyorum.Dilerim sik sık bu tür iletişim uygulamalarina devam eder.Çıkan eksiklikleri yetersizlikeri veya beklentilere çok daha saglikli bir sekilde çözüm yolları bulunacaktir bu tür ziyaretlerle.Insanlar zaten çözüm yolunda bu samimiyeti gördüklerinde kendi içlerinde bir takim değerlendirmelere girerler.

Yorumu oyla      8      5  
Bornovalı 3 Nisan 2019 Çarşamba 12:01

Esasında bugün şehirlerde yaşanan zor ekonomik şartlar tarımsal alanlarımızın ürettiği sebze ve meyveler için şans kapısı açmıştır, çünkü fiyatları %70 artmıştır. Köylümüzün elinden tutulması ile , ürünleri geçimlerini sağlayacaktır.Sn Soyer'de bu işte eminiz gayret gösterecek destekleyecektir.

Yorumu oyla      10      5  
Belediye hizmeti 3 Nisan 2019 Çarşamba 11:22

Sayın Soyer ; İzmir BB sınırları içinde yer alan tüm ilçelere, köylere size oy veren , oy vermeyenlere ; merkez ilçeler , çevre ilçeler ayrımcılığı da yapmadan toplu ulaşımda 90 dk aktarma hakkını uygulayınız . Sizin seçimlerden önce ifade ettiğiniz gibi “ şeçmen ayrımı yapmadan ilimizin her yerine eşit hizmet götürmek ve İzmir’in ürettiği refahı ilin tüm kılcallarına ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız “ sözünüzü yerine getireceğinize inanıyorum . Sizin en düşük oy aldığınız mahalleyi ziyaret etmeniz memnuniyet verici . Bu davranışınız İzmir siyasetine örnek olsun . 2014 Mart seçimlerinden sonra CHP nin kaybettiği ilçelere selam vermeyen , İzmir BB hizmetlerini kısıtlayıp , o ilçe vatandaşlarını cezalandırmaya çalışanlar vardı .

Yorumu oyla      9      8  
Mert 3 Nisan 2019 Çarşamba 11:05

Ekonomik yönden çok kötü durumda bu köylerin ısrarla akp demesi çok ilginç , akp buraya ne hizmet götürdü de oy vermişler doğrusu merak ettim, sn Soyer emin olun o köye ne yaparsanız yapın size oy vermez, burada sorun insanların herşeyi yalnis algılaması

Yorumu oyla      13      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in 'eski başkanları'nın yol haritası belli oldu!
İzmir'de yerel seçimin ardından belediye başkanlığı koltukları el değiştirdi. ...
AK Parti İl Başkanı Şengül: Kutuplaştırma siyaseti sonuçlara etki etti
31 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti ...
Mehmet KARABEL yazdı... Çemberinde gül oya, gülüyor doya doya!
Mehmet KARABEL yazdı... Çemberinde gül oya, gülüyor doya doya!
 
İstanbul için YSK'da olağanüstü toplantı ve karar!
YSK, İstanbul'da 7 ilçede geçersiz oyların yeniden sayımının durdurulması ...
MHP'nin kazandığı o ilçede seçim iptal edildi!
Mersin'in Gülnar ilçesinde MHP adayının kazandığı seçim, CHP'nin yaptığı ...
İzmir'in o ilçesinde CHP'den itiraz!
Bergama ilçesinde, Cumhur İttifakı'nın adayı AK Partili Hakan Koştu'nun ...
 
'Dosya kaçırmak mümkün değil, imzalar dijital'
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal CNN TÜRK ekranlarında ...
AK Parti İzmir'den 25 ilçede itiraz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 25 ilçede toplam 3 bin 800 sandıkta ...
Soyer'e ve 30 başkana tele-tebrik!
İzmir'de 15 yıl boyunca belediye başkanlığı yapan, Büyükşehir Belediye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva