HABERLER>POLİTİKA
3 Nisan 2019 Çarşamba - 10:16

İzmir'in 'eski başkanları'nın yol haritası belli oldu!

İzmir'de yerel seçimin ardından belediye başkanlığı koltukları el değiştirdi. Adı, ilçeyle özdeşleyen 15- 20 yıl başkanlık yapanlar görevlerini tamamlayarak aktif siyasetten çekildi. Eski belediye başkanlarının kimi emekliliğin tadını çıkaracak, yoğunluktan yapamadığı, hasret kaldığı hobilerine dönecek, projeleri üretip, kimi de mesleğini yaparak para kazanacak. Ancak çoğunun gündeminde önce uzun bir tatil planı var.

İzmir in  eski başkanları nın yol haritası belli oldu!

İzmir'de yerel seçimler sonrasında vatandaşlar, gelecek 5 yıllık süre için Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Tunç Soyer'i seçildi. 30 ilçenin 25'inde koltuklar el değiştirdi. İzmir'de 15 yıl süreyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aziz Kocaoğlu, aktif siyaseti bıraktığını belirterek, bundan sonra yerelden kalkınma modelini tüm ülkeye yaymak için çalışacağını söyledi. Urla'da yaşayan Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Aktif siyaseti seçilebilecek konumlar için düşünmüyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı aktif siyasette çok önemli bir görevdi. Artık aktif siyaseti düşünmüyorum, ama bir birikimim yerelden kalkınma modelimiz var. Bu çok başarılı oldu. Bunu hem pratikte gerçekleştirdik, hem de teorisini yazdık. Bundan sonra becerebilirsem eğer, tabi ki gönüllülük esasına göre kendime kuracağım, küçük bir sekretaryayla bilim insanlarından alacağımız bilgilerle, İzmir'de yarattığımız modeli Türkiye için büyütmeyi istiyorum. Örneğin merkezi hükümetin ne yapması lazım? CHP'nin ne yapması lazım? Makro siyasette, tarımda ne yapmak lazım? Turizmde ne yapmak lazım? Bunları belirleyip projelendirmeyi düşünüyorum. Bunun yanında ben aynı zamanda iş insanıyım. Gerçi işleri çocuklar yürütüyor. Bize ihtiyaçları yok ama zaman zaman onlarla sohbet ediyoruz. Bundan sonra daha sık gitmeye çalışacağım."

AVRUPA TURUNA ÇIKACAK
Konak ilçesinde 5 yıl süreyle belediye başkanlığı yapan İzmir Barosu eski Başkanı avukat, CHP'li Sema Pekdaş, uzun süredir tatil yapamadığını vurgulayarak önce uzun bir tatille dinleneceğini söyledi. Emekli olup köşeye çekilmeyeceğini ifade eden Pekdaş, "Şimdi ilk işim dinlenmek, tatil yapmak olacak. Elbette. İş teklifleri var, avukatlık bürosu açmam için teşvikler var. Öncelikle objektif karar vermek için bütün alternatifleri değerlendirmek istiyorum. İstanbul'da gazetecilik yapan kızımın yanına uzun süredir gidemedim. Oraya gideceğim, hasret gidereceğim. Sonra Avrupa ülkelerini gezeceğim" dedi.



AKTİF SİYASETİN İÇİNDE OLACAK
Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevini Cemil Tugay'a bırakan CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar ise aktif siyaseti bırakmayacağına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Sonuçta ben partimin içerisinde yetişerek bu görevlere geldim. Benim için siyaset yaşamında en anlamlı 5 yıldı. Halka hizmet etmenin en yakın yeri yerel yönetimlerdir ve biz buralarda çok güzel işler yaptık. Sosyal politikalarda dünyanın dikkatini çekerek önemli hizmetler ürettik. Kişisel olarak kendi gelişimimde de yol kat ettim. Yüksel lisans yaptım, sonrasında vergi hukuku alanında doktora yaptım. Türkiye'de bir ilçe belediye başkanının kitap yazmadığı süreç içerisinde kitap yazdım. Düşüncelerimi okuyucularla paylaştım. Bundan sonraki süreçte yine aktif siyasetin içerisinde olacağım. Partimin hangi kademesinde görev düşerse, onu yerine getireceğim. Elbette yeni kitap denemelerim olabilir. Müzik hayatın anlamı, zaten fırsat buldukça da sahnelerde beni bateri çalarken görebilirsiniz."

HİBRİT OLMAYAN TOHUM EKECEK
Balçova'da 15 yıl belediye başkanlığı yapan CHP'li Mehmet Ali Çalkaya'nın adaylığı YSK tarafından düşürülünce yerine eşi Fatma Çalkaya aday gösterildi ve kazandı. Mehmet Ali Çalkaya, tarımla uğraşacağını, hibrit olmayan tohum biriktirdiğini onları ekeceğini, üretici kooperatiflerine yardım edeceğini söyledi.



HAYVANLARA DAHA ÇOK ZAMAN AYIRACAK
Gaziemir Belediye Başkanlığı'nı bırakan CHP'li Halil İbrahim Şenol, belediyeyi makam odasında kedisi 'Çiko', su kaplumbağası 'Tekila', papağanları 'Koko' ve 'İsyan' la birlikte yönetti. Belediyenin çatısında da 60 taklacı güvencin besledi. Hayvan dostu başkan, yeni hayatında hayvanlara daha çok zaman ayıracağını, torununu seveceğini söyledi.

'MENEMEN BELEDİYESİ'Nİ TAKİP EDECEĞİM'
Menemen ilçesinde 20 yıl belediye başkanlığı yapan Tahir Şahin, görevi aynı partiden Serdar Aksoy'a devretti. Şahin, "20 yıl burada Menemen'de hizmet etmek kolay değildi. Kimsenin burnunun kanamasına izin vermedim. Bunu yapmak her babayiğidin harcı değildi. Bu görevde ayrım yapmadım. Herkese eşit davrandım, herkesi kucakladım. Bunun mutluluğunu yaşıyorum. Bir yolu üç gün sonra yaparsınız, ama birlik beraberlik yaratamazsınınız. Biz birlik beraberlik sağladık. Benden sonra gelecek olan arkadaşımız da hizmeti üç gün sonra beş gün sonra yapabilir. Benden daha çok hizmet yapabilir. Ama önce birliği, beraberliği, kardeşliği benim 20 yıl yaptığım gibi korumasını temenni ederim. Gelecekte siyaset yaparım, yapmam bunu konuşmak için erken. Kendi ticaret işlerimi yapacağım. Ancak şunu söyleyeyim, Menemen Belediyesi'nin çalışmalarını takip edeceğim bunu bırakmayacağım. Herkesin de bunu bilmesini isterim" dedi.

Çiğli Belediye Başkanlığı'nı Utku Gümrükçü'ye bırakan Hasan Arslan, "İş insanıyım. Ticari işlerimiz var. Elbette onları yapacağım. Ancak 35 yıldır siyasetin içerisindeyim. Yine siyasetten kopacak tarafımız yok. Siyaset bizden ayrı düşünülemez. Siyasetten kopamayız" dedi. Kemalpaşa Belediye Başkanlığı'na aday olan, ancak seçilemeyen Ak Partili Arif Uğurli, Torbalı'daki mobilya fabrikasının başına geçecek. Bergama Belediye Başkanlığı'nı bırakan CHP'li Mehmet Gönenç, benzin istasyonunu yönetecek. (DHA)

 
Kanser tedavisine yoga desteği
 
Soyer'den ilk icraat: En düşük oy aldığı mahalleyi ziyaret etti
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bayraklı 5 Nisan 2019 Cuma 08:43

Hasan karabağ kıbrıs yolcusu

Yorumu oyla      4      5  
Yorgun demokrat 4 Nisan 2019 Perşembe 08:17

Kimseye kıskançlığım yok.. Kıskansam İmamoğlu var

Yorumu oyla      4      5  
Yorgun demokrat 3 Nisan 2019 Çarşamba 21:36

Kıskançlığımız yok.. Başarıyı değerlendiren parti yönetimidir.. Parti yönetimi kıskanmış mı oluyor? Neden Yılmaz Buyukerseni.. Sayın Baturu.. Özlem hanımı.. kıskanmadılar?

Yorumu oyla      4      5  
Karşıyakalı 3 Nisan 2019 Çarşamba 15:11

Yorgun demokrat 6. Baskısı yapılan kitabın geliriyle üniversite öğrencilerine Hüseyin Mutlu Akpınar burs verdi. bu kadar kıskançlığa pes doğrusu.

Yorumu oyla      7      7  
Yorgun demokrat 3 Nisan 2019 Çarşamba 13:59

1. Baskısı hala satılmayan kitap yazan yazarımızın bateri ile devam etmesi güzel olur.

Yorumu oyla      7      8  
Bornovalı 3 Nisan 2019 Çarşamba 12:27

Sn Kocaoğlu başta olmak üzere hepsine çpk teşekkür ederiz.

Yorumu oyla      12      7  
garip 3 Nisan 2019 Çarşamba 10:45

bayraklı eski başkanı hasan karabağ ne yapacak....?

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İl Başkanı Şengül: Kutuplaştırma siyaseti sonuçlara etki etti
31 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti ...
Mehmet KARABEL yazdı... Çemberinde gül oya, gülüyor doya doya!
Mehmet KARABEL yazdı... Çemberinde gül oya, gülüyor doya doya!
İstanbul için YSK'da olağanüstü toplantı ve karar!
YSK, İstanbul'da 7 ilçede geçersiz oyların yeniden sayımının durdurulması ...
 
MHP'nin kazandığı o ilçede seçim iptal edildi!
Mersin'in Gülnar ilçesinde MHP adayının kazandığı seçim, CHP'nin yaptığı ...
İzmir'in o ilçesinde CHP'den itiraz!
Bergama ilçesinde, Cumhur İttifakı'nın adayı AK Partili Hakan Koştu'nun ...
'Dosya kaçırmak mümkün değil, imzalar dijital'
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal CNN TÜRK ekranlarında ...
 
AK Parti İzmir'den 25 ilçede itiraz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 25 ilçede toplam 3 bin 800 sandıkta ...
Soyer'e ve 30 başkana tele-tebrik!
İzmir'de 15 yıl boyunca belediye başkanlığı yapan, Büyükşehir Belediye ...
'Ne yaparlarsa yapsınlar, sandıkların başındayız!'
Parti genel merkezi önünde halka hitap eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ne ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva