HABERLER>GÜNCEL
5 Ekim 2022 Çarşamba - 17:29

Sivil toplumdan Soyer'e destek: Amaç Atatürk'ü yargılamak!

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, KESK Şubeler Platformu, TMMOB İKK, İzmir Tabip Odası ve İzmir Barosu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında başlatılan soruşturmalara tepki gösterdi. Tunç Soyer'e destek veren sivil toplum örgütleri, "Bu dilin sahiplerinin bugünkü amacı Tunç Soyer'in kişiliği üzerinden cumhuriyetin kurucu felsefesini ve Atatürk'ü yargılatmaktır" açıklamasını yaptı.

Sivil toplumdan Soyer e destek: Amaç Atatürk ü yargılamak!

EGEDESONSÖZ- DİSK Ege Bölge Temsilciliği, KESK Şubeler Platformu, TMMOB İKK, İzmir Tabip Odası ve İzmir Barosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bugün açıkça görülmektedir ki tartışmaya kapalı kati tarihsel gerçekler dahi iktidarın sahte tarih yazıcılığı ile değiştirilmeye çalışılmakta, işbirlikçiler vatansever,  devrimciler hain olarak anılmaktadır. Bu dilin sahiplerinin bugünkü amacı Tunç Soyer'in kişiliği üzerinden cumhuriyetin kurucu felsefesini ve Atatürk'ü yargılatmaktır" ifadeleri kullanıldı. 

Yapılan yazılı açıklamada şunlar belirtildi; 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından biri belediye başkanı Burhan Özfatura dönemine ait 32 yıl öncesinden kalma olan üç ayrı konu hakkında soruşturma izni verilmiştir. Söz konusu iznin aylar önce verilmesine rağmen Tunç Soyer'in 9 Eylül'de yüzbinlerce İzmirli'ye yaptığı konuşma sonrası 28 Eylül'de tebliğ edildiği anlaşılmaktadır.

Söz konusu konuşmada Tunç Soyer, Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerine atıfta bulunarak, “Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri, kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle körfezin sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti” demiştir. Bu sözlerden ve altındaki saray eleştirisinden rahatsız olan kesimler yandaş medyada Cumhurbaşkanının kirli dilinden cesaret alarak Tunç Soyer aleyhine bir kampanya başlatmış ve kendisine itibar suikastı yapmışlardır.

Bugün açıkça görülmektedir ki tartışmaya kapalı kati tarihsel gerçekler dahi iktidarın sahte tarih yazıcılığı ile değiştirilmeye çalışılmakta, işbirlikçiler vatansever,  devrimciler hain olarak anılmaktadır. Bu dilin sahiplerinin bugünkü amacı Tunç Soyer'in kişiliği üzerinden cumhuriyetin kurucu felsefesini ve Atatürk'ü yargılatmaktır. Tunç Soyer hakkında verilen soruşturma izinleri tarihi gerçekleri gür sesle haykıranlara verilmiş göz dağıdır.

Bu nedenle açıklamak isteriz ki saray ve şürekası tarafından onurlu İzmir halkına ve onun temsilcilerine yapılan tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Çarpık tarih anlayışınıza teslim olmayacağız. İzmir Demokrasi Güçleri olarak çağdaş bir Türkiye ideali için sayın Tunç Soyer'in yanında olduğumuzu, kendisi hakkında başlatılan sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.

 
Sağlık Bakanlığı müfettişlerinden o hastaneye inceleme!
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi, dört çeşit yemeği 15 liradan sunuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık Bakanlığı müfettişlerinden o hastaneye inceleme!
İstanbul Ataşehir'de görevli personelin, tedavi gören kadın hastayla alay ...
'İşsizlik, yolsuzluk, enflasyon, açlık... Pardon, başörtüsü diyordunuz...'
Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Türkiye'de yaşanan ...
'Beyaz Kelebek' operasyonu: 17 gözaltı
Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde, jandarmanın düzenlediği 'Beyaz ...
 
Ali Babacan: Her alanda özgürlükten yana ol
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği ...
600 uyuşturucu suç organizasyonu çökertildi
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, ...
AYM'den Leyla Güven hakkında 'hak ihlali' kararı
AYM, milletvekili seçildikten sonra Leyla Güven’in tutuklanmasının, yasama ...
 
Belediye Meclisi'nde LGBT tartışması
Esenyurt Belediye Meclisi’nin son oturumunda Kadın ve Aile Hizmetleri ...
Operasyonlarda 145 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü Çataklı, yılbaşından bu ...
Drift yapan sürücülere 18 bin 250 lira ceza!
Konya'da drift yaparak trafiği tehlikeye düşüren 2 aday sürücüye toplam ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva