HABERLER>POLİTİKA
18 Mart 2023 Cumartesi - 21:22

Saadet Partili Tekir: Parayla vatandaşlığa son vereceğiz!

İktisat Kongresi toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir, "Sınırlarımızın elektro optik kuleler, aydınlatma sistemleri, gece görüşlü kameralar, entegre güvenlik sistemleri ve gerekli noktalarda duvarlar kurarak kaçak girişlere müsaade etmeyeceğiz. Gayrimenkul, yatırım fonu, döviz cinsi mevzuat ya da bireysel emeklilik açılması ile birlikte vatandaşlık verilmesi uygulamalarına son vereceğiz" dedi.

Saadet Partili Tekir: Parayla vatandaşlığa son vereceğiz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ-  İzmir İktisat Kongresi’nin 4’ncü günü kritik toplantılar ile  tamamlandı. Günün ilk saatlerinde ‘deprem’ temelli katılımcıların gerçekleştiği toplantılarda, son olarak ise sahneye 6’lı Masa’nın genel başkan yardımcıları çıktı.

Toplantıda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir, ülke yönetiminin dış politikaların yönetimiyle ile eş anlamlı olduğunu ifade ederken, “Bir ülkenin yönetimi temelde dış politikalarının yönetemiyle eş anlamlıdır. Dış politika sağlıklı bir şekilde yönetilmediğinde içerisine yine sağlıklı bir ekonomi politikasının, sağlıklı siyasal yapının muhafaza edilmesi mümkün değildir. Dış politika son derece önemlidir. Dış politikanın hassasiyetini ve hangi istikamette takip edeceğini esasen toplumun genel katmanları tarafından bilinmesi mümkün değildir. O konuyu takip eden uzmanların bilmesi gereken hususlardır. Dış politikanın böylesine bir hassasiyeti ve önemi vardır. Bizim Türkiye Cumhuriyeti’nin esasen dış politikasının zaman içerisinde oluşmuş bir takım geleneksel temelleri vardır. Bizim Türkiye Cumhuriyeti’nin dış politikasının geleneksel mihenk taşı başlangıçtan beri ‘Yurtta barış dünyada barış’ prensibi olmuştur. Bunun temel esas olarak kabul ediyoruz. Dışişleri Bakanlığının karar ve uygulamalarının; rol ve görevlerini yeniden kazandırmak gerekir. Zaman içerisinde bir partinin kendi siyasi çıkarları doğrultusunda dış politikaya oyun kazandırma girişimleri her daim zararla sonuçlandırmıştır. Bu tür karar uygulamalardaki rol ve görevlerinin Dışişleri Bakanlığına verilmesidir. Eleman alımı da son derecede önemlidir. Objektif, güvenilir, siyasi tercihlerden uzak, liyakata dayalı kapsamlı bir sınav şekliyle yapılması gerekir” dedi.

EN ÖNEMLİ MESELELERİMİZDEN BİRİ EGE DENİZİ MESELESİDİR
En önemli meselelerden birinin Ege Denizi meselesi olduğunu belirten Tekir, “AB’ye tam üyelik hedefimiz doğrultusunda bu alandaki sürenin diyalog adalet ve eşitlik çerçevesinde tamamlanması için çalışacağız. Ülkenin menfaatlerin koruyacak, adaletini koruyacak şekle ikili anlaşmanın AB ile sağlanması için çalışacağız. ABD ile olan ilişkilerimizde eşitler arası bir anlayış ile kurumlar arası  haline getireceğiz. F35 projesine dönmek gibi müttefiklik ilişkilerini karşılıklı olarak hayata geçireceğiz Mülteci akını çerçevesinde 2014 geri kabul anlaşması ile içinde bulunduğumuz 18 Mart 2016 mutabakatı diye bir mutabakat vardır, bunu gözden geçirmek zorundayız. Türkiye ile AB'nin mülteciler konusundaki sorumluluk konusunda külfet paylaşımını sağlamaya çalışacağız. AB Konseyi'nin kurucu üyesi olmamız ve anayasamızın gereği olarak AB İnsan Hakları Sözleşmesine uyum sağlayacak AB İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarını uygulayacağız. Bu zaten anayasa hükümlülüğüdür. Bizim en önemli meselelerimizden biri Ege Denizi meselesidir. Bu arada barış ve işbirliği sağlanmalıdır. Ege Denizi'ndeki egemenlik haklarımıza zarar verebilecek hiçbir gelişmeye müsaade etmeyeceğiz. Kıbrıs bizim milli davamızdır. Bu soruna da adil ve kalıcı bir çözüm bulunması temel amacımızdır. KKTC'nin ve Kıbrıslı Türklerin kazanılmış haklarını korumak ve iki toplumun egemen haklarını savunmak temel hedeflerimizdir” diye konuştu.

ASKER YETİŞTİREN TÜM OKULLARI TEKRAR AÇACAĞIZ
Orduyu ileri teknolojik sistemlerle donatacaklarını belirten Tekir, “İstihbarat, keşif ve vuruş gibi güçlerini güçlendireceğiz. Kuvvet komutanlıklarını tekrara Genel Kurmay Komutanlıklarına bağlayacağız. Asker yetiştiren tüm okulları tekrar açacağız. Her yıl tüm paydaşların katılımı ile milli güvenlik şurası düzenleyeceğiz. Yurt dışına kaçan teröristlerin iade edilmesi konusunu etkinleştireceğiz. TBMM’de güvenlik teşkilatı üzerinde hem halk adına hem güvenlik teşkilatı adına kamusal denetçilik ile donatılan siyasi parti temsilcileri tarafından güvenlik komisyonu kuracağız” şeklinde konuştu.

ÜLKEMİZİN TAMPON BÖLGESİ OLARAK GÖRÜLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Göç meselesi ile ilgili Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nde tespit edilenleri aktaran Tekir, “Göç İdaresi Başkanlığı başta olmak üzere sığınmacılar politikalarını yeniden oluşturacağız. Düzensiz göçü önleyecek, göç ile ilgili ülkemizin tampon bölgesi olarak görülmesine müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLIK VERİLMESİ UYGULAMALARINA SON VERECEĞİZ
Mülteci konusunda da çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Tekir, “Sığınmacıların mahalle il ve ilçe bazında kontrolsüz yerleşmesine izin vermeyeceğiz. Kentlerimizde gettolaşmasına da izin vermeyeceğiz. Mümkün olan en kısa sürede ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Sınırlarımızın elektro optik kuleler, aydınlatma sistemleri, gece görüşlü kameralar, entegre güvenlik sistemleri ve gerekli noktalarda duvarlar kurarak kaçak girişlere müsaade etmeyeceğiz. Gayrimenkul, yatırım fonu, döviz cinsi mevzuat ya da bireysel emeklik açılması ile birlikte vatandaşlık verilmesi uygulamalarına son vereceğiz” dedi.

 
2 bin 227 düzensiz göçmen yakalandı
 
Paydaş grupları sonuç bildirgelerini hazırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Özlale ‘bir hayalim var’ dedi… ‘Türkiye'de göster telefonu terörü var’
İzmir İktisat Kongresi'nde konuşan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ...
Gelecek Partili Bilgin: İmar affına son vereceğiz!
İktisat Kongresi’nde konuşan Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Başkanı ...
DP'li Şahinalp'ten 'eğitim' mesajı: Öncelik afet bölgesi olacak
İktisat Kongresi toplantısında konuşan DP Genel Başkan Yardımcısı Bülent ...
 
'1 milyon 875 bin binada inceleme yapıldı'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "5 milyon 397 ...
CHP'li Öztrak: Sorunlara yerli ve milli çözümler arıyoruz
İktisat Kongresi toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomi ...
6'lı Masa'nın ekonomi patronlarından İktisat Kongresi sunumları... DEVA'lı Çanakçı: Enflasyonu 2 yıl içinde tek haneye indireceğiz!
İktisat Kongresi toplantısında konuşan DEVA Partisi Ekonomi ve Finans ...
 
'Tahıl koridoru süresinin uzatılmasını sağladık'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahıl Koridoru Anlaşmasıyla ilgili, ...
Bahçeli: Türkiye, sinsi bir ablukanın hedefinde
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin bugünkü ortamda, tıpkı Çanakkale ...
'Depremin yaralarını ancak Çanakkale ruhunu dirilterek sarabiliriz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Deprem ve sel felaketiyle yüreklerimizin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva