HABERLER>POLİTİKA
26 Ağustos 2022 Cuma - 19:12

‘Ölüm gemisi’nde geri adım… CHP’den zafer mesajları!

Kamuoyunda ‘ölüm gemisi’ olarak adlandırılan asbest yüklü Nae Sao Paulo için verilen iznin iptal edilmesinin ardından CHP’li vekillerden zafer mesajları geldi.

‘Ölüm gemisi’nde geri adım… CHP’den zafer mesajları!

EGEDESONSÖZ – Brezilya’ya ait uçak gemisi Nae Sao Paulo'nun söküm için Türkiye'ye getirilmesi geniş kesimlerce eleştirilmişti. Aralarında  CHP’nin de olduğu kentteki sivil toplum kuruluşları asbestli dev savaş gemisinin Aliağa’da planlanan sökümüne karşı pek çok kez tepki göstermişti. Açıklamalarda geminin sökümü sırasında çevre ve insan sağlığının sağlığının olumsuz etkileneceği belirtilerek verilen geminin girişine izin verilmemesi gerektiği belirtilmişti.

İZMİR DİKEN ÜSTÜNDEYDİ... BAKANLIK'TAN SAO PAULO'YA VETO GELDİ!

Bakanlığın gemi için verdiği iznin iptal edilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partili vekillerden peş peşe zafer mesajları geldi.

ÖZTUNÇ: SÖYLEDİĞİMİZ NOKTAYA GELDİLER
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç kararın doğruluğunun altını çizerek hesaplarından “Söküm için Brezilya’dan getirilen asbestli gemiyle ilgili alınan karar doğru olmuştur. Başından beri söylediğimiz noktaya gelmişlerdir. Gündoğdu meydanındaki eylemde geldigi gibi gider demiştim. Gelmeden yolda dönüyor. Başta İzmirliler olmak üzere destek verenlere teşekkürler.” açıklamasında bulundu.

KILIÇ: BU GURUR İZMİRLİLERİN!
İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, bu gururun İzmirlilere ait olduğunu vurgularak sosyal medya hesaplarından şunları söyledi “ İzmir’de çevre dernekleri, çevre gönüllüleri, siyasiler ve tüm İzmirliler olarak ortak hareket ettiğimizde alamayacağımız hiçbir sonuç yok. Asbest yüklü Nae Sao Paulo gemisi karasularımızdan giremeyecek. Örgütlü gücün karşısında hiç kimse duramaz. Bu gurur tüm İzmirlilerin!!”.

ARSLAN: GÖRMEZDEN GELECEKTİNİZ!
Ednan Arslan da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıklaması ile ilgili  “Kısacası ne kadar asbest ve tehlikeli madde içerdiğini bilmiyordunuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere; STK'lar, çevreci dernekler, mesleki ve akademik odalar, yani tüm İzmir karşı çıkmasaydı görmezden gelecektiniz. İznin iptali İzmir'imize ve ülkemize #hayırlıolsun” değerlendirmesinde bulundu.

BEKO: KAZANDIK
CHP'li vekil Kani Beko da sosyal medya hesaplarından 'kazandık' vurgulu bir açıklamada bulundu. Yaptıkları açıklamaları hatırlatan Beko "Asbest bombası gemiyi Aliağa’ya getirmeyeceğiz! Brezilya donanmasına ait içinde 600 ton asbest barındıran uçak gemisi NAe Sao Paulo’nun, yani ölüm gemisinin İzmir’e gelmesine izin vermeyeceğimizi, işçilerin ölmesine müsaade etmeyeceğimizi vurguladık ve KAZANDIK! Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yaşasın haklı direnişimiz; Yaşasın örgütlü mücadelemiz!" ifadelerini kullandı. 

Mahir Polat CHP Genel Başkan Başdanışmanı oldu

POLAT: BU BAŞARI TÜM İZMİRLİLERİN!
CHP YDK Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Mahir Polat da geminin izninin iptal edilmesi ile ilgili başarının tüm İzmirlilere ait olduğunu belirterek "Kamuoyunun yoğun tepkisi ve çabalarımız sonucu, İzmir Aliağa’da sökülmesi planlanan asbestli Sao Paulo isimli gemi karasularımıza girmeyecek. Bu başarı İzmirlilerin ve bu yanlışa tepki gösteren tüm çevrecilerindir." dedi. 

CHP'li Murat Bakan'dan 'YAŞ' öncesi 'Sarıklı Amiral' soruşturması tepkisi

BAKAN: MUHALEFETİN TALEBİ İLE...
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada "Asbestli gemi sökümünü güzelleyen ve bu güzel memleketi çöplüğe çevirmek için çabalayan anlayışa karşı yükselttiğimiz mücadele sonucu toprağımızı, denizlerimizi kirletecek, insanlarınızın zehir solumasına neden olacak ölüm gemisi São Paulo’nun karasularımıza girişi yasaklandı. Bizler ülkemizin dünyanın “çöp sömürgesi” olmaması için mücadele verirken; “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı”  çevre katliamlarına davetiye çıkartan yetki ve sorumluluğu altındaki doğaya ve çevreye ilk elden zarar veren bir bakanlık haline geldi! “Ölüm gemisinin” ülkemize gelmemesi verilen büyük toplumsal mücadelenin bir sonucudur! Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı en başta yapması gerekeni en sonunda muhalefetin talebi ile yapmak zorunda kaldı! Asbestli gemiyi Meclis’e taşıdığım gibi gemi ülkemize doğru yola çıktığında karasularından geçecek olan İngiltere, Fas ve İspanya Çevre Komisyonu Üyesi Parlamenterlere mail atarak Basel Sözleşmesi’nin nasıl ihlal edildiğini anlattım. Sürece destek veren herkese teşekkürler." dedi. 

 
Yangın evi harabeye çevirdi!
 
5 yıllık sonra kemikleri bulunmuştu... Sır cinayet aydınlanıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de seçim hazırlığı: Manifesto oluşturulacak!
AK Parti'nin 2023 seçimleri için manifesto hazırlığı başladı. Manifesto, ...
AK Partili eski milletvekili CHP'ye katıldı
22’nci dönem AK Parti Ağrı Milletvekili Naci Aslan CHP'ye katıldı. Aslan'ın ...
Erdoğan: Hiçbir oyuna tahammülümüz yok
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 951. yılı nedeniyle ...
 
AK Partili Dağ'dan 'Karınca Modeli' raporu: 500 bin İzmirliye doğrudan temas!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin İzmir İl Başkanlığı ...
Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Derdi kaos!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
CHP’li Arslan 'imam' anısını anlattı: Size beddua ediyordum, bizi kurtarın!
Saha çalışmaları sırasında bir imam ile yaşadığı diyaloğu anlatan CHP ...
 
Gülşen'in tutuklanmasına sert tepki
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sanatçı Gülşen’in tutuklanmasına ilişkin ...
'İmam hatiplerle ilgili maksadını aşmış bir espri'
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şarkıcı Gülşen'in imam hatiplilere yönelik ...
Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'da Gültekin Uysal ile görüştü
Kılıçdaroğlu, Zafer Yolu Yürüyüşü için Afyonkarahisar’a geldi. Başkomutan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva