HABERLER>GÜNCEL
12 Haziran 2016 Pazar - 10:49

OGM'den Başkan Şenol'un 'ruhsat' tepkisine açıklama

Orman Genel Müdürlüğü,Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un, ilçede iki taş ocağına ruhsat verilmesine tepki göstermesi üzerine yazılı açıklama yaptı.

OGM den Başkan Şenol un  ruhsat  tepkisine açıklama

Verilen izinlerin kamu yararı bulunan, ülke ekonomisine katkı ve istihdam sağlayan, yeraltı ve yerüstü kaynakların değerlendirilmesine yönelik izinler olduğu vurgulandı. 

Yapılan yazılı açıklamada, "Ormanlık alanlarda verilecek maden izinleri başvuruları; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı MİGEM (Maden İşleri Genel Müdürlüğü) tarafından verilmiş olan geçerli ruhsat ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilmiş olan 'ÇED Görüşü', doğrultusunda; Orman Kanunu'na göre ormanlarda verilen izinlere ait '16. Maddesinin Uygulama Yönetmeliği'ne göre izin başvurusu yapılmasında gerekli olan kurum görüşleri ile başvuru yapılması ve izin verilmesinde kısıtlayıcı bir faktör olmaması halinde ilgili firma tarafından yapılan müracaat değerlendirilerek izin verilmektedir. Verilen izinler kamu yararı bulunan, ülke ekonomisine katkı ve istihdam sağlayan, yeraltı ve yerüstü kaynakların değerlendirilmesine yönelik izinlerdir. Orman alanlarında madencilik faaliyetlerine izin verilmesi orman alanlarının gözden çıkarılması anlamına gelmemekte olup, mevcut sahalarda madencilik faaliyetlerinin tamamlanması akabinde rehabilitasyon çalışmalarına başlanılmakta, sahalar Genel Müdürlüğümüz tarafından teslim alınıp ağaçlandırma faaliyetleri yapılmaktadır" dedi. 

Başkan Şenol'un imar planıyla ilgili söylediği konuların ise orman sınırları dışındaki alanlarla ilgili olduğunu, Orman Genel Müdürlüğü'nün görev ve sorumluluk alanına girmediği belirtilen açıklamada ayrıca, "İzmir İli, Gaziemir ilçesi sınırlarında izin verilen sahada binlerce ağaç kesildiği iddiaları gerçek dışıdır. Yapılan iş ve işlemler yürürlükte olan mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilmekte olup çalışmalarda herhangi bir usulsüzlük kesinlikle söz konusu değildir" denildi.

BAŞKAN ŞENOL NE DEMİŞTİ
Gaziemir Belediyesi'nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında fidan dikim töreninde konuşan CHP'li Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçede iki taş ocağına ruhsat verildiğini belirterek bu duruma tepki göstermişti. Göreve geldiği günden bu yana çevre ve doğanın korunması, ilçedeki yeşil alan miktarının arttırılması konusunda çalışmalara imza attıklarını dile getiren Başkan Şenol, bazı kurum ve kuruluşların hayata geçirdikleri kararlarla Gaziemir'in yeşilini yok ettiklerini söyledi. Başkan Şenol, İzmir'in en büyük rekreasyon projesi için istedikleri alanı parasıyla bile kendilerine tahsis etmediğini öne sürdüğü Çevre ve Şehircilik ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın aynı yerde iki taş ocağına ruhsat vermesinin anlaşılmasının mümkün olmadığını söylemiştii. İki taş ocağının şimdiden on binlerce ağacı katlettiğini, taş ocaklarındaki tozun halk sağlığını, dereleri dolduran toprak ve çakıllarında çevreyi tehdit ettiğini vurgulayan Başkan Şenol, "Taş ocakları nedeniyle oluşan felaketin önlenmesi konusunda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuşmuştu. İlçenin yüzölçümünün üçte biri büyüklüğünde olan ve içinde ilçenin sembolü olan binlerce zeytin ağacının bulunduğu 210 hektarlık alanın kendilerinin görüşünün bile alınmadan imara açıldığını da vurgulamaştı. (dha)

 
İzmir'de 2 bin 200 hastaya palyatif bakım
 
ZMO'dan 'amonyum nitrat' yasağına tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de hırsızın ilginç yöntemi yakayı ele verdirdi
İzmir'in Konak ilçesindeki bir otelin resepsiyonundan hırsızlık yaptığı ...
İl Emniyet Müdürü Uzunkaya'dan 'seri katil' açıklaması!
İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, seri katil zanlısı olarak günlerdir ...
Soma davasında rapor yetiştirilemedi!
MANİSA'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ...
 
İstanbul'da apartmanda patlama: 1 ölü
istanbul'da Beyoğlu, Cihangir, Firuzağa Meydanı Defterdar Sokak'ta 5 katlı ...
Maliye Bakanı'ndan 'taşeron' açıklaması
Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron çalışanlarının kamuya geçişine ilişkin ...
Hükümetin 'Sur' planı: Vatandaşa 3 seçenek!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hendek açıp barikat kuran ...
 
İzmir'in 120 yıllık çarşısı yıkıldı!
Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından açılan ihale sonrasında ...
Flaş! Seri katil İzmir'de yakalandı!
Atalay Filiz, bu sabah İzmir'in Menderes ilçesinde bir dolmuşta yakalandı. ...
Her yerde aranan 6 çocuk 'tatile gitmiş'
İstanbul Sancaktepe'de 24 saat boyunca haber alınmayan 13-14 yaşlarındaki ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva