HABERLER>GÜNCEL
12 Haziran 2016 Pazar - 09:41

İl Emniyet Müdürü Uzunkaya'dan 'seri katil' açıklaması!

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, seri katil zanlısı olarak günlerdir aranan Atalay Filiz'in yakalanması üzerine bir basın toplantısı düzenledi ve açıklamalarda bulundu.

İl Emniyet Müdürü Uzunkaya dan  seri katil  açıklaması!

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya Atalay Filiz'in yakalanmasıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Atalay Filiz sabah 7.30 sularında Gümüldür ilçemizde yakalandı. Mayıs ayının son günlerinde ilimize geldiğine ilişkin bir takım bilgiler kamuoyuyla paylaşılan Atalay Filiz'in ayın 27'sinde İstanbul'da işlenen 3. cinayetten sonra ilimize geldiği, Buca ilçesinde bir internet kafede 3.5-4 saat bazı temaslar kurduğu, özellikle bu temaslar içinde konaklama yeri için arayışlar içinde olduğu tespit edildi.

- SERİ KATİL İZMİR'DE YAKALANDI!

Ayın 27'si ile 30'u arası arasındaki süreçte, 31'ine kadar İzmir'de olduğunu öğreniyoruz. 29'u Yeşilyurt'ta bir bekar evinde kalıyor, sonra 29-30 Buca'da kaldıktan sonra 31 Mayıs sabahı il merkezinden ayrılıyor.

Bu geçen süre içerisinde ilk bilgiler çerçevesinde daha önce babasının görevi nedeniyle İzmir'i tanıyor olmaktan kaynaklı, Gümüldür Özdere bölgesinde kaldığı anlaşılıyor.

Gümüldür Özdere'de birkaç gün pansiyonlarda, birkaç gün arazi, sahiller ormanda kalmış.

DOĞA ŞARTLARINA UYUM SAĞLAMA YETENEĞİ VAR
Geçmişte doğada barınma, doğa şartlarına uyum sağlama konusundaki becerileri nedeniyle yemek içme ihtiyacını doğadan karşıladığı, dışarıyla temas kurmadığı anlaşılıyor.Gümüldür-İzmir seferi yapan bir minibüste bir vatandaşın Atalay Filiz'e benzerliği nedeniyle ihbarda bulunması üzerine arkadaşlarımız istikamet üzerinde noktalar oluşturuyor.Kendisinden şüphelenildiğinden şüphelendiği için minibüsü terk edip başka bir minibüse geçiyor. Duyarlı vatandaş ikinci minibüse bindiği bilgisin de emniyete bildiriyor. Tüm araçlar üzerinde kapama ve uygulama yapmak üzerine şahıs minibüs içerisinde alınıyor. Duyarlı bir toplam tablosu ortaya koyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şahsın yakalanmasında vatandaşlarımızın duyarlılığı son derece önem arz eden bir sonuç ortaya çıkarmıştır.

VATANDAŞA ÖDÜL VERİLECEK
Vatandaşımızı hem tebrik ediyoruz hem de emniyet müdürlüğü olarak ödüllendireceğiz. Sadece ülkeye mal olmuş cinayetler için değil her olayda aynı duyarlılığı göstermesini temenni ediyoruz.

ÜZERİNDEN ÇIKANLAR ŞOKE ETTİ
Yakalandıktan sonra Bozyaka'daki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Filiz'in çantasından kıyafet ve yaşam malzemelerinin yanı sıra kendi adına düzenlenmiş pasaport çıktı. Pasaport incelendiğinde en son 2012 yılında Endonezya'ya gittiği görüldü, pasaportun geçerlilik süresinin de aynı yıl dolduğu dikkat çekti. Kendisinin fotoğrafının yapıştırıldığı 4 sahte kimlik yine başkası adına ve kendi fotoğrafının olduğu 3 sahte ehliyet, kendisi ve başkaları adına düzenlenmiş 14 banka kartı, kredi kartı, askeri personel yakını kimlik kartı, kendisine benzeyen bir Fransız vatandaşına ait vatandaşlık bilgilerini içeren belge, biri 17 diğeri 15 santimetre uzunluğunda iki avcı bıçağı, biber gazı, 10 bin Türk lirası ve 3 bin 500 Euro para çıktı.

BAVULLARINI ATMIŞ
Daha önce kameralara yansıyan görüntülerde Atalay Filiz'in çantaları vardı. Çantalarında kitap ve yaşam malzemeleri olduğu, bunları ağırlık yaptığı için attığı ortaya çıktı. Uzunkaya "Valizler, bavullar basına yansımıştı. Günlük yaşamını kullanacağı eşyaları, kitapları varmış ancak kendisine yük olduğunu düşündüğü için değişik yerlerde çöpe atmış" dedi.

KURBAĞA, BÖCEK YEMİŞ
Filiz'in, ilk ifadesinde, bir süredir Gümüldür civarında dağlık arazide saklandığını ve hayatta kalmak için kurbağa, böcek yediğini söylediği öğrenildi.

'3 YILDIR AİLEMLE İRTİBATIM YOK' DEDİ
3 yıldır ailesi ile irtibatı olmadığını söyledi. Babasının hava subayı olarak görev yapması sebebiyle İzmir’de bulunduklarını ve ilimizi iyi tanıdığı bilgisini verdi.

'PİŞMANLIK GÖRÜNTÜSÜ GÖRMEDİM'
Sorgu yapmadık mülakat yaptık. 50 lira anlaşıyor 25 lira veriyor. 25 liranın hesabını yapmasını şunu gösteriyor uzun süre kaçacağını belli ediyor. Yunan adalarını hiç düşünmemiş. Çok zeki görünüş itibariyle pişmanlık görüntüsü görmedim. Neşeli bir görüntüsü var. Cinayetlerle ilgili avukatımla cevaplayacağım dedi. Maskeleyecek kılık değişikliği olamamış. Dolmuşla muhtemelen il merkezine geliyor olduğunu düşünüyoruz.

AVUKAT GELDİĞİNDE İFADE VERECEK
Yakalanan Atalay Filiz, ifadesini avukat temin edildiğinde vereceğini söyledi. Filiz'in kendisine yöneltilen "Bu üç kişiden başka kimseyi öldürdün mü?" sorusuna "Hayır" yanıtı verdiği, kayıp olan başka insanlarla bir ilgisinin olmadığını belirtti. Atalay Filiz, üzerinden çıkan paraları daha önce günde 16-17 saat boyunca, birkaç işte çalışarak kendisinin kazandığını söyledi.  

1000'E YAKIN İHBAR GELMİŞ
Bu arada İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne Atalay Filiz ile ilgili olarak 1000'e yakın ihbar geldiği, Cinayet Büro Amirliği'ndeki 60 personelin son 72 saatte 15-20 dakika uyuyarak görev yaptığı da öğrenildi.(Hürriyet/dha)

 
Seferihisar'da 'Başka bir tarım mümkün'
 
Kemalpaşa'da 'mobil iftar aracı' hizmeti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soma davasında rapor yetiştirilemedi!
MANİSA'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ...
İstanbul'da apartmanda patlama: 1 ölü
istanbul'da Beyoğlu, Cihangir, Firuzağa Meydanı Defterdar Sokak'ta 5 katlı ...
Maliye Bakanı'ndan 'taşeron' açıklaması
Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron çalışanlarının kamuya geçişine ilişkin ...
 
Hükümetin 'Sur' planı: Vatandaşa 3 seçenek!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hendek açıp barikat kuran ...
İzmir'in 120 yıllık çarşısı yıkıldı!
Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından açılan ihale sonrasında ...
Flaş! Seri katil İzmir'de yakalandı!
Atalay Filiz, bu sabah İzmir'in Menderes ilçesinde bir dolmuşta yakalandı. ...
 
Her yerde aranan 6 çocuk 'tatile gitmiş'
İstanbul Sancaktepe'de 24 saat boyunca haber alınmayan 13-14 yaşlarındaki ...
İzmir’de büyük kesinti: Hangi ilçe/ne zaman elektriksiz kalacak?
14-15 Haziran 2016 tarihlerinde bakım, onarım ve alt yapı çalışmaları ...
Şırnak’taki sayımda feci kaza: 1 şehit
Şırnak’ta depoda sayımı yapılan silahlardan birinin ateş alması sonucu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva