HABERLER>POLİTİKA
28 Mayıs 2022 Cumartesi - 14:49

O platformun ziyaretine Kaya'dan ilginç tepki: Celladına aşık olmak gibi!

Buca'da yıkım süreci devam eden Cezaevi ile ilgili kurulan platformun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür etmesine tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, yapılan ziyareti 'Celladına aşık olmak' olarak yorumladı.

O platformun ziyaretine Kaya dan ilginç tepki: Celladına aşık olmak gibi!

EGEDESONSÖZ - Şehir içinde kalması sebebiyle kaldırılması gündeme gelen ve 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrası ağır hasarlı olduğu gerekçesi ile boşaltılan Buca Cezaevi için AK Parti ve Buca Belediyesi elbirliği ile çalışmalara başlamıştı.

Adalet Bakanlığı tarafından boşaltılan Buca Cezaevi'nin planlama süreci ile ilgili olarak AK Partili isimler alanın yeşil alan, ticaret alanı ve belediye hizmeti alanı (kapalı pazar yeri ve belediye hizmet binası) olarak planlandığını belirtmişti. AVM iddialarının gündeme atılması sonrası CHP'li isimler bu fikre karşı olduklarını duyururken AK Partili siyasiler alanın AVM planlarını CHP'li isimlerin yaptığını ancak kendilerinin bunu değiştirmek için çalışma yürüttüklerini vurgulanmıştı. Alan ile ilgili kurulan platform ise AK Parti'ye tepki gösterirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e geçtiğimiz günlerde teşekkür etmişti. Yaşanan gelişmeler sonrası platformun sözlerine AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'dan tepki geldi.

PLANLAMAYI İPTAL ETMEYE ÇALIŞIYORUZ
Buca Cezaevi'yle ilgili konuşarak alana CHP tarafından AVM planı yapıldığını vurgulayan Kaya, "Buca Cezaevi ile ilgili bir platform var, Soyer'i ziyaret etmiş... Burayı AVM yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi. Burada platform kurmuşlar ve alanı mahveden kişiye teşekkür ediyorlar... Mahvettikleri için mi teşekkür ediyorlar? Biz süreci hiç ellemesek, ihaleye çıksak orası AVM olacak. Bu planı yapan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi. Biz CHP'li bir belediyenin yaptığı planlamayı iptal etmeye çalışıyoruz. Celladına aşık olmak gibi... Alan ile ilgili platform kurulmuş ve orayı AVM yapanlara teşekkür ediyorlar. Biz oranın arkasına yol açacağız ve Buca'nın trafiğini rahatlatacak. Planlama süreci de devam ediyor. Tunç Soyer'in 3 yıllık başkanlık süreci için bir tane söylemi var mıydı? Biz kaldırdık cezaevini... Buca'nın trafiğin rahatlatmak için yol yapacağını söyledi ancak Buca'da yeni yol açacak tek bir yer yok.  Biz kaldıracağız cezaevini de sen niye AVM yaptın oraya? Bir tane dikili ağacı yok Buca'da. Her hafta bülten geçiyorlar park yenileme diye... Ağır ağır Buca'yı görmeye başladılar bizim söylemlerimizden sonra.  Buca Belediye Başkanlığı sürecin başından beri biliyor... Ben burası kalksın dedim; oturduk, konuştuk onlar da buranın kalkması yönünde görüş belirtti. Bizden talepleri de oldu alan verilmesi yönünde. Tabii ki biz bunu da kabul ettik ve yer verilecek. Çok fazla uzun sürmeyecek bu süreç yıkım sürecinde sona gelindi" dedi.

BOŞLUK KALMASIN İSTİYORUZ
İnciraltı planlarının uzamasının nedeninin CHP'nin olduğunu belirten Kaya, "Bu sorun da CHP'nin karıştırması yüzünden... 2 defa plan yapıldı ancak CHP'nin itirazları ile iptal edildi. Biz bu noktada işin çözülmesi konusunda bir irade ortaya koyduk. Yeri olan hemşerilerimize de seslendiğimizde işin sonuna gelindiğini söylemiştik. Bu konuda İBB ve Balçova Belediyesi görüşlerini ifade etti. Vatandaşlar ile görüşmeler yapıldı. Son noktaya geldik... Bu konuda yetkili 2 kurumda görev değişiklikleri oldu. Vatandaşlarımız rahat olsun. Son noktaya gelindi. Biz Sayın Bakanımız ile Adana'daydık. Çok kısa süreçte bir araya geleceğiz. Tarım Bakanlığı'ndaki hadise, Toprak Koruma Kurulu kararına bakıp onayını verdikten sonra süreç devam edecek... Yapılan çalışmaları net bir şekilde yapıp, dava açacak kurum ve kuruluşlara boşluk bırakmamak istiyoruz" diye konuştu.

Çalışmaların devam ettiğini dile getiren Kaya, "Bir erteleme yok... Bakanlıktaki bürokratik işleyiş devam ediyor. Burada yapılan çalışmalar imza konusunda... Bundan sonraki süreç Tarım Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı arasındaki bürokratik süreçler olacak... Biz burada 60 yıllık sorunu çözme aşamasındayız. Problemin nedeni de biz değiliz" şeklinde konuştu.

Soyer'in İnciraltı için fikir değişikli yapmayacağını düşündüğünü de vurgulayan Kaya, "Yazılı görüşler de alındı çalışmalar da bunlara uygun yapılan çalışmalar... İBB ve Balçova Belediyesi görüşlerini dile getirdi. Bu Çeşme Projesi'ndeki gibi CHP'li vekillerden eleştiren yok, destekleyenler de var. Bu nedenle Sayın Soyer çark etmez diye düşünüyorum" dedi.

BUNU BİLEREK VE KASITLI YAPIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan M.D'nin terör örgütü PKK/KCK'nın ekonomik alan yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanması sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'Bütün kamu kuruluşlarında oluyor. Bürokraside, bakanlıklarda, orduda, oluyor. Her yerde terörist çıkabiliyor" ifadelerine de tepki gösteren Kaya, "Yargılandığı da belli normal bir memur değil, idari kadroda... Bu İzmirlinin aklı ile alay etmektir. Siz bilmediğiniz birini amir yapar mısınız? Bunun güvenlik araştırmasını yapmadınız mı? Bu bilinen bir isim zaten... Bunu bilerek ve kasıtlı yapıyor. Oraya borcunu ödüyor" diye konuştu.

VATANDAŞLAR KARABAĞLAR BELEDİYESİ'NE GEREKLİ DERSİ SANDIKTA VERECEKTİR
Karabağlar'da yargıya taşınan Demokrasi Üniversitesi alanı hakkında da belediyeyi işaret eden Kaya, "Dosya Danıştay'da... Karabağlar belediyesi dava açtı plansız diye, planlarını yaptık ancak başka bir konu bulup yine dava açtı... Oradaki konut sahipleri de belli oradaki vatandaşlar da Karabağlar Belediyesi'ne gerekli dersi sandıkta verecektir. Belediyenin açtığı bir dava var ve süreç işliyor. TOKİ'ye planlama olmamasına rağmen ihale yapma yetkisi veriliyor ancak İdare Mahkemesi ters bir değerlendirme yapmış ve yargıya taşınmış. Yargıdan çıkacak neticeyi bekliyoruz. Alan TOKİ'nin zaten, TOKİ gerekli çalışmaları yapacak orada. Muhittin Selvitopu ve CHP'ye rağmen Karabağlar'da Demokrasi Üniversitesi'ni kazandırdık. Selvitopu alanın tamamı üniversite olsun diyordu ancak daha yolunu yapmadı. Bu kadar istemezükçülük doğru değil" dedi.

GÖSTERMELİK YEŞİL ALAN OLUR MU?
Metin Oktay Mahallesinin bir kısmını Şehitler Mahallesini ve Poligon Deresi bölgesini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları için 'yeşil alan yok' eleştirilerine de yanıt veren Kaya, "Karabağlar'da yerinde dönüşüm yapılacaksa yeşil alan bırakılacak yer yok... Biz dedik ki Poligon'u alalım, kişi başı yeşil alanı orada sağlayalım ve yerinde dönüşümü sağlayalım... Orası yeşil alan olunca zaten askeri alan kalmayacak vatandaş girecek oraya. 30 belediye başkanı var İzmir'de ancak ben böylesini görmedim. Bunları çok sakin ağır ağır söylüyor. Göstermelik yeşil alan olur mu? Millet bahçesi yapacağız orada büyükçe. Bir diğer itirazları emsaldi... Ancak Karabağlar'da Büyükşehir'in projesine daha büyük emsal verdiler. Rant kendilerine olunca sorun yok, vatandaşa olunca mı sorun var? Bakanlıklar ile Sayın Selvitopu kadar görüşen bir belediye başkanı yoktur" ifadelerini kullandı.

BECERİKSİZLİĞİNİ GİZLEYEBİLMEK İÇİN SÖYLEYECEĞİ SÖZ...
Buca Metrosu üzerinden İBB'nin raylı sistemini eleştiren Kaya, "İzmir'de toplam 20 kilometre metro hattı var. Bunun 11,2 kilometresi CHP dönemi öncesi. CHP döneminde 8.8 kilometre metro yapılmış... Senede 350 kilometre yani. Günde 1 metre metro hattı yapamamışlar yani... Biz raylı hatta 136 kilometrelik hat yaptık. 15 yıllık süreçte yaptık bunu... Türkiye'nin hiçbir yerinde, dünyanın hiçbir yerinde bir hükümet yerel yönetime ulaşım noktasında bu kadar hizmet vermemiştir. Bu söylem günde 1 metreden az metro hattı yapan birinin söyleyebileceği ve beceriksizliğini gizleyebilmek için söyleyeceği bir şeydir...  Buca Metrosu için niye süreç baştan kopmaya başladı? Neden? Oradan alacağı para ile Narlıdere'yi yapar mıyız diye düşünüyorlar...  Bu nedenle bu kadar farklı fiyat veren firmaya teklifi verdiler. Buca Metrosu şu an yargıda. İBB'nin başlayıp bitirebildiği bir proje ortaya çıkmıyor. Ben yapılan işe bakarım. Bu firma çok iyi bir firma olsa günde 1 metreden az metro yapmazdı. Öteki firma yeterlilik için Marmaray'ın içinde bulunmuş, Çanakkale Köprüsü çalışmasında bulunmuş… İzmirlilerin metro konusunda tecrübesi var. Ağır çalışan bir firma. Bu CHP'li belediye beceriksizliğidir" diye konuştu.

600 KONUT İLE ÇOK RAHAT DÖNÜŞÜMÜ YAPABİLİRDİ...
Aktepe-Emrez'deki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da konuşan Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihalesiz devir yaptığını vurgulayarak, "Gaziemir'de arkadaşlarla ifade ettik... Yapılacak iş alanın yüzde 3'ü. Biz bu alanda kentsel dönüşüm ucuz şekilde yapılsın diye çok büyük alanı İBB'ye devrettik; 12 milyon TL'ye.  Bizim verdiğimiz rakama göre 600 dairenin maliyeti İBB'ye 20 bin TL'ye olacak. Şimdi duyduk 800-900 bin TL'ye vatandaşlara vermeye çalışıyorlar... Oradaki alan ihalesiz verildi kooperatife. Orada küçük bir belediye tuvaleti var. Tuvalet kentsel dönüşüm görecek bina statüsüne sokmuşlar ve ihalesiz devrini yapmışlar. Bu kanunun arkasına dolaşmaktır.  Kanuna karşı ihale yapıyorlar. Aktepe-Emrez'deki kooperatif modeli değil. Diğer alanlarda yapılan konular ile ilgili de arkadaşlar incelemeler yapıyor. İZBETON Aktepe-Emrez bölgesinde bizim verdiğimiz 600 konut ile çok rahat dönüşümü yapabilirdi. Ancak gidip vatandaşın aleyhine vermiş durumdalar orayı" açıklamasında bulundu.

OLASI BİR SALGIN DÖNEMİNDE ÖNEMLİ BİR SAYI OLACAK
Sağlık yatırımlarının İzmir'de yoğun bir şekilde devam ettiği bir yıl olacağına dikkat çeken Kaya, "Bu yıl sağlık yatırımlarında İzmir'in çok büyük projeleri tamamlanmış oluyor... Buca Seyfi Demirsoy tamamlanmak üzere.  Şehir Hastanesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Seyfi Demirsoy'da 122 yoğun bakım ünitesi yapıyoruz. Allah korusun olası bir salgın döneminde önemli bir sayı olacak. Şimdi bundan sonra tam bir rahatlama olacak. Menderes'teki hastane bitmek üzere. Selçuk'taki devam ediyor. Geçmiş ihale tam kurun yükselme dönemine denk geldi ve verilen teklifler düşük kaldı. Bakanlık yeni ihale üzerinde çalışma yapacak. Hastanelerin kapatılacağı iddialarını ise CHP'de siyaset yapan arkadaşlar dile getirdi. Bu tamamen gerçek dışı. Hastanelerimiz vatandaşların hizmetinde bulunmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

ÖZLEMLERİ; YARGIYI GEÇMİŞ GİBİ KONTROL ALTINA ALMAK
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu üzerinden yapılan eleştirilere tepki gösteren ve CHP'ye sert yüklenen Kaya, "Türkiye bir hukuk devleti... CHP'nin özlemi vesayet dönemi özlemi. CHP bir daha lider olmayacağını gördüğü için Anayasa değişikliği ile milletin iradesinin üzerine vesayet oluşturma durumundaydı. Böyle bir sistem ile sandıktan çıkmasa bile ülkeyi idare edebileceği bir süreç oluşturdu. Gelinen noktada yargının siyasallaşmasını eleştirirler ancak bu konu CHP dönemine konu olan bir sistemdir. Artık Türkiye'de bağımsız bir yargı var. CHP'nin milletvekillerine ve genel başkanlarına bakın, kafalarına uygun bir karar çıktığında Türkiye'de hakim ve savcılar var, ancak işlerine gelmeyen bir karar çıktığında hemen 'Emir alıyorlar siyasetten' gibi söylemler oluyor... Özlemleri yargıyı geçmiş gibi kontrol altına almak. Ancak bu dönemler geçti artık. Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaret içeren sözler var. Bunun da kanundaki cezası belli. Yargı kararlarını eleştirebilirsiniz ancak ben kararları tanımıyorum gibi yaklaşımda bulunmak, bizim yeminimizi ettiğimiz Anayasamıza da uymuyor" diye konuştu.

SURİYE'DEKİ GÜVEN SAĞLANMASI BİZİM MİLLİ GÜVENLİK SORUNUMUZ
Suriyeliler konusunda da net konuşan Kaya, "Cumhurbaşkanımız da diğer kurum ve kuruluşlar da bu konuda açıklamalar yaptı... Suriye'de çok ciddi bir nüfus, oradaki güvenli bölgede yaşıyor. Geri dönüşler söz konusu. Suriye'deki güven sağlanması bizim milli güvenlik sorunumuz. Biz güvenliği sağladığımızda Türkiye'den dönüş de sağlanmış olacak" dedi.

 
Beşiktaş Genel Kurulu'nda gerginlik
 
Barış Pınarı'nda 3 terörist öldürüldü
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Poyraz 29 Mayıs 2022 Pazar 13:08

Izban'da protokol Yaşar Topçu'nun Ulaştırma bakanı olduğu zaman imzalandı.Bu protokol olduğu için istemiye istemiye işler tamamlandı. 2002 'den sonra bu protokolün imzalanacağına inanan kaç kişi vardır.

Yorumu oyla      3      3  
algı operasyonu mu? 29 Mayıs 2022 Pazar 02:21

İZBAN'ın hangi istasyonu 20 senede yapılıp, kaderine terk edildi? Dalga mı geçiyorsunuz? Mevut işletmenin kapatılıp, inşaatın başlaması ve İZBAN'ın açılmasının tarihleri bellidir. İnşaat sürecini forumlarda sürekli paylaştık; ne 20 senesi, ne kaderine terk edilmesi! İZBAN'da şehir içinde sıfırdan hat mı açıldı? Var olan hat olmasa böyle bir sistemin gerçekleşme ihtimali sıfırdı. Var olan hattı bile doğru düzgün işletemiyorlar. Trenlerin ne zaman geleceği belli değil. Kaç defa içinde yolcu varken trenler yolda kaldı, sinyal sistemi bozuldu.

Yorumu oyla      3      3  
ne 20 yılı yahu! 28 Mayıs 2022 Cumartesi 23:44

İZBAN'da istasyonlar 20 yılda yapılıp, kaderine mi terk edildi? Çok iyi bildiğinizden emin misiniz?

Yorumu oyla      3      3  
Mahir 28 Mayıs 2022 Cumartesi 19:31

Maratoncular ortalama 20 km hızla koşuyor. Basmane'den Ankara'ya giden trende ortalama 40 km hızla gidiyor. Maratoncular sürekli hızlarını arttırıyor ama tren 25 sene önce de bu hızla gidiyordu.Japonya'da,Fransa'da hızlı trenler 600 km hız yapıyor.

Yorumu oyla      6      4  
kemal reis 28 Mayıs 2022 Cumartesi 19:19

izbanı cok iyi bilen birisi olarak soyluyorum hiçbirsey bilmeden atıp tutarak algı operasyonlarına yem oluyorsunuz izbanda istasyonlar 20 senede yapılıp kaderine terkedilmişti istasyonlardaki asansorlerin her parçası çalınmıştı ne guvenlik vardı ne baska birsey, yağmur yagdıgında istasyonlara catılarından sular akardı ve binali bey olmasa izban faaliyete gecemezdi cunku demiryolları tamamen devletin elindeydi bilip bilmeden yazmayın

Yorumu oyla      3      7  
Ağam bizimle eğleniy 28 Mayıs 2022 Cumartesi 15:49

Belediye nasıl oluyor da bakanlığın arazisine AVM yapacak? Bakanlığın da çıkarını düşünmeliyiz diyen kendisi değil mi? Yeşil alan yaparak mı bakanlığın çıkarını düşüneceksiniz? Metro konusuna hiç girmiyorum bile. Hükümetin İzmir'e 1 metre metro yapmışlığı yok. 200 yıllık hattı biz yaptık diyene de gülerler. İZBAN'a yaptığınız ultra dandik sinyal sistemi sürekli bozuluyor. 10 yıldır sistem 10 dakikanın altına inemedi. Makam araçlarından inip, toplu ulaşımı kullanmadığınız için tabi yaşanan rezilliği görmüyorsunuz. Tabelalar bile çalışmıyor. Hadi burayı geçtim, ülkenin başkentinin havaalanına metro yok. İstifa ettirilen Gökçek 800 milyon doları lunaparka harcamasa o hat çoktan bitmişti.

Yorumu oyla      7      5  
Bülent Işık 28 Mayıs 2022 Cumartesi 15:22

Otogar metrosu ne oldu? İzmir'e bakanlık olarak ne kadar metro hattı yaptınız? Ankara ve Istanbul'da 25 senede bakanlık hariç belediyeler ne kadar metro hattı yaptı? Buca demişken atıl durumdaki tcdd hatlarını niçin tramvay yapılması için belediyeye devretmediniz?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PM Üyesi Çelik’e önemli görev: Önce doğu sonra çözüm masası!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kararıyla parti örgütlenmesi ...
CHP'li Başkanlar Çalıştayı'ndan mesaj seli!
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 'Belediye ...
AK Partili Nasır Bakan Kurum'un o sözlerini hatırlattı: Mağrur değil, mağdur İzmir!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, hükümet tarafından İzmir’e yapılacak ...
 
Sertel: Her aile cebinden 8 bin TL TRT'ye ödemiş
Bandrol ücretlerine yüzde 50 ila yüzde 100 arasında yapılan artış TRT’nin ...
AK Partili Sürekli Çiğli'den tepki gösterdi: Harmandalı çözümsüzlük abidesi gibi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Çiğli’de esnaf ve vatandaşlarla ...
Siyasi parti liderlerinden 6’lı masa videosu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı ...
 
AK Parti Sözcüsü'nden Kılıçdaroğlu'na tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı ...
Küçük Menderes'te büyük buluşma!
Cumhuriyet Halk Partisi Bayındır İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ...
Kılıçdaroğlu’ndan yeni ABD soruları!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva