HABERLER>POLİTİKA
26 Eylül 2022 Pazartesi - 11:44

Nasır'dan Kılıçdaroğlu'na: Yanıltılıyorsunuz

İzmir’de 3 günlük programa katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’i bilmediğini savunan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir’deki kentsel dönüşüm gerçeğini rakamlarla gözler önüne serdi. Kılıçdaroğlu’nun önceki programına yönelik eleştiriler üzerine bu kez programlarına temel atma töreni eklendiğini kaydeden AK Partili Nasır, ‘’İzmirlileri oyalamaktan bıkmadınız mı? Sayın Kılıçdaroğlu; 25 yıldır iktidar olduğunuz İzmir’in milletvekilisiniz ve İzmir’i bilmiyorsunuz. Yanıltılıyorsunuz.” diye konuştu.

Nasır dan Kılıçdaroğlu na: Yanıltılıyorsunuz

İzmir’i 25 yıldır CHP’li belediyelerin yönettiğini hatırlatan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na İzmir’in kentsel dönüşüm gerçeğini rakamlarla açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na temelini attıkları programa ve kentsel dönüşüme ilişkin sorular da yönelten İzmir Milletvekili Nasır, “Belediyenin hazineden 12 milyon TL bedelle almış olduğu 80 dönümlük boş arazide kentsel dönüşüm temeli attığınızı biliyor musunuz? Belediyenin bölgeyi bütüncül planlamayıp sadece hazineden aldığı yeri ‘Üç’ emsalli planlayıp dönüşüm yapmayı düşündüğü, yan alanlardaki vatandaşların yerine ‘Bir Buçuk’ emsal ile sözleşme yapıp, ‘Rantsal Dönüşüm’ yapmaya çalıştıklarını biliyor musunuz? Bakanlığın, 2012’den bugüne kadar İzmir için 6,5 milyon metrekare alanın belediye tarafından kentsel dönüşüm yapılması için yetkilendirildiğini biliyor musunuz? Yüzde 70’inin dönüştürülmesi gereken ve 17 fay hattının üzerine kurulu 1. Derecede deprem bölgesi olan İzmir’in Binde 1’ini bile dönüştüremediğinizi bilmiyor musunuz?” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR ENGELLENMİYOR, ENGELLİYOR”
CHP’li belediyelerin, hizmet üretemedikleri gibi kaynaklarını algı çalışmalarına aktardıklarını, bunları da gölgelemek için “Engellenme” yalanının arkasına sığındığını dile getiren İzmir Milletvekili Nasır, “Bakanlığın Karabağlarda 540 hektarlık alanda 2012'den beri yapmaya çalıştığı Kentsel Dönüşümün belediyelerinizce engellendiğini biliyor musunuz? Son engelleme; Ödemiş'te yüzde 90'ı bitmiş TOKİ konutlarının Büyükşehir Belediyenizce engellenmeye çalışıldığını biliyor musunuz? Her türlü engellemelere rağmen, İzmir'de Bakanlığın TOKİ aracılığı ile 25 bin sosyal konut ve deprem konutları yaptığını biliyor musunuz? Belediye başkanınızın dediği, TBMM'de düzenlenmesini grup başkanvekilinizden istediğiniz tapu sorunu; Hazine fazlalığı ile ilgili olup, düzenleme iki ay önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapıldı. Esas tapu sorunu; 2981 Sayılı Yasa ile hükümetin vatandaşa vermesi için belediyelerinize devrettiği tapuların, vatandaşa verilmediğini biliyor musunuz? Bilmiyorsanız yanıltılıyorsunuz. Ancak; Büyükşehir Belediyesinin engellenmediğini aksine tüm imkanlarını kullanarak İzmirlinin yararına hükümet tarafından yapılan proje ve yatırımları engellediğini çok iyi biliyorsunuz. Elinizi vicdanınıza koyun! Gençliğinizde gelip, İzmir’i gördüyseniz, Ege’nin incisi Akdeniz’in yıldızı bir kenti 25 yılda ne hale getirdiğinizi açıkça söyleyiniz. Siz söylemiyorsanız biz söyleyelim. Yıllardır her konuda olduğu gibi dönüşüm konusunda da algı yönetimi ile İzmirlileri oyaladınız. Kentsel dönüşümü siyasi risk olarak gördünüz. İzmir’in zamanını çaldınız. İzmir’i ‘Kokan’ ve ‘Çöküntü’ bir kent haline getirdiniz. Artık İzmirli sizin oyalama taktiklerinizin farkında. Hizmeti kimin yaptığını ve kimin yapacağını çok iyi biliyor” diye konuştu. 

 
Okula silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
 
Parion Antik Kenti'nde 2 bin yıllık mezar bulundu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nasır kardeş 26 Eylül 2022 Pazartesi 14:38

nasır kardeş Tapuları bedava veremezsin.Para olacakki halk alsın bu kadar ki uzaksın soruna demekki. Proje gecikiyorsa bunun bir sebebide tapusuzlardır.CHP AKP gibi insafsız ve vicdansz değil ki vurup yıkıp geçsin

Yorumu oyla      5      3  
İyi de siz ne yaptınız? 26 Eylül 2022 Pazartesi 12:27

22 yılda bakanlık İzmir'de kaç yeri dönüştürmüş? Cevabı çok düşünmeye gerek yok, çünkü yok. Dağın tepesine, boş araziye ev yapmak dönüşüm değildir.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
20 saatlik yangının perde arkası... 'Para yoksa müdahale yok' iddiası meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 21 Eylül 2022 tarihinde Marmaris`te ...
Genel Sekreter Böke'den 'kamp' mesajı: İzmir'deki vizyon Türkiye gerçeğine dönüşecek!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, partisinin ...
Ender ALDANMAZ yazdı... Soyer’i neden savunmadı?
Ender ALDANMAZ yazdı... Soyer’i neden savunmadı?
 
Kılıçdaroğlu'nun 'engelleniyoruz' çıkışına AK Parti'den yanıt: Engelleyen sizsiniz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
Kabine bugün toplanıyor... Masada neler var?
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı bugün yapılacak. ...
Mehmet KARABEL yazdı... Anlayana...
Mehmet KARABEL yazdı... Anlayana...
 
‘Asıl mesele devleti çetelerden temizlemektir’
DEVA Partisi Gaziantep, Gebze ve Yozgat’ın ardından dördüncü mitingini ...
Öztrak'tan AK Partiye seçim vaadi tepkisi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Gençlerin ilk cep telefonu ve ...
İYİ Partili Çıray'dan 'sefer' tepkisi: İzmir kasaba değil!
Sosyal medya hesaplarından İzmir-Ankara arasındaki uçuç seferlerinin azlığına ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva