HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ocak 2023 Pazar - 08:14

Narlıdere’nin mega projesinde detaylar… Başkan Engin itirazlara ne dedi?

Sahilevleri bölgesinde yapılması planlanan Narlıdere Port Yat Limanı projesi ile ilgili olarak açıklama yapan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, projeye yapılan itirazlarıda yorumladı. Başkan Engin açıklamasında “İstişareler devam ediyor, projeye vatandaşın büyük bölümü yapma derse yapmayacağız. Ancak süreç ilerledikçe bu projenin vatandaşa büyük yararı olacaktır. İtirazların başında kirlilik var. Bırakın teknelerin bağlanmasını insanlar Narlıdere’de deniz girecekler yazın” dedi.

Narlıdere’nin mega projesinde detaylar… Başkan Engin itirazlara ne dedi?

EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Sahilevleri bölgesinde yapılması planlanan Narlıdere Port projesi ile ilgili olarak SonSöz TV’de yayınlanan programda değerlendirmelerde bulundu.

Limanreis’te yakın zaman içerisinde mavi bayraklı plaj açmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Engin, “Biz  iç körfezde tek mavi bayraklı ilçe olacağız. 2023 yazında süreç tamamlanacak Limanreis’te. Yat Limanı’nın yapılacağı yerin devamında denize rahatlıkla girilebilecek” dedi.

400-500 MİLYON TL’YE MAL OLACAK
Narlıdere Port’un ekonomiye ciddi katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Engin, projeye yapılan itirazları da yorumladı. Başkan Engin açıklamasında  “İtirazların başında kirlilik var. Bırakın teknelerin bağlanmasını insanlar Narlıdere’de deniz girecekler yazın. İtirazları biz her zaman demokratik yöntemi benimsemiş insanlar olarak doğal karşılıyoruz. Bu tartışmalar yararlıdır, eksik veya sorun varsa bir kamu siyasetçisi bundan dönebilmeli. ÇED toplantısı da yapıldı ve itirazlar oldu. İtiraz edenler bölgenin bu haliyle kalmasını istiyorlar. Yat Limanı hep değer katmıştır. Geçtiğimiz günlerde Mersin’e gitmiştim, insanlar yat limanını görmek için gezmeye gidiyorlar. Çevreye değer katıyor. Çevreci arıtma sistemleri oluyor. Deniz canlılarına zararı yok, denizciliği geliştiryor, en az 500 kişi projede çalışacak, istihdam yaratıyor. Narlıdere, ticaret ve sanayi kenti değil turizm kenti olacak. Bunu istiyoruz. Bunda tabii ki istihdama da ihtiyaç var. 400-500 milyon TL’ye mal olacak, inşaat sürecinde de bir ekonomi yaratacak. Bölge turizminin gelişimine katkı koyacak. Güçlü bir alt yapı yaratılacak liman arkasına. Liman arkasının alt yapısı da yenilenecek, yollar, kanalizasyon ve yağmur suyu tahliye sistemleri… İtirazlar var ama vatandaşımızı da dinleyeceğiz” açıklamasını yaptı.

ÖDEME GARANTİSİ YOK HATTA KİRA BEDELİ ALACAĞIZ
Yap-İşlet-Devret modelinin uygulanacağını ancak ödeme garantili bir süreç yaşanmayacağını belirten Başkan Engin, “Yap-İşlet-Devret olacak ama ödeme garanti söz konusu değil. İhaleye çıkılacak, inşaatı firma yapacak. Zarar ederse de kar ederse de ona. Bırakalım para vermeyi üstelik kira ücreti de alacağız. Finansal olarak kamuya da yararı olacak. 500 milyon TL’yi neden buraya yatırıyorsunuz diyorlar. Cebimizden 5 kuruş çıkmayacak. 500 milyon paramız da yok, olsa da biz öyle bir şeye yatırmıyoruz. Özel sektör yatırımı olacak ve kiralama bedeli alacağız. Şehir içinde vatandaş teknesini bağlayacak. Orada yapılacak yeni işletmelerle mahallede oturan vatandaşlarımız rahat zaman geçirecek” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN BÜYÜK BÖLÜMÜ YAPMA DERSE YAPMAYIZ
Vatandaşın büyük bölümünün itiraz etmesi durumundan projeden vazgeçebileceklerini söyleyen Engin “Sistemi denizden koparmayacağız ve kıyı halka açık olacak. Kıyıyı kapatacak durumda değiliz. Kıyılar anayasa gereği halka açıktır. Öyle bir yapılaşma da yok orada. İçinde tenis kortları, yürüyüş yolları yapılacak. Gelen itirazlara göre revizyon yapacağız. Sahil yolunu trafiğe kapatmak istedi, itirazlar geldi ve açık kalacak. Haklı gerekçelerle yapılan itirazlar neyse yerine getireceğiz. Büyük bölümünü dolgu ile değil yüzer apartalarla tekne bağlama yerleri olacak. Çok azı kaya dolgu olacak. Dip taramasına da ihtiyaç yok şu an için. Yeterli bir derinlik var. İstişareler devam ediyor, projeye vatandaşın büyük bölümü yapma derse yapmayacağız. Ancak süreç ilerledikçe bu projenin vatandaşa büyük yararı olacaktır” şeklinde konuştu.

 
AK Partili Kırkpınar sahaya indi... Çiftçilere destek olacağız!
 
Çılgın Sayısal Loto’da kolon fiyatı zamlandı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 9 Ocak 2023 Pazartesi 10:36

Resmen yap işlet devret projesi. Kemal Kılıçdaroğlu gör bunları partide akp özentileri var. Adam oraya 500 milyon yatıracak sana kira verecek ve halk buradan faydalanacak öyle mi! Oraya yatırım yapıp 500 milyon bağlayan ve üstüne kira ödeyen oraya parasız pulsuz halkı sokar mı dalga geçmeyin insanlarla. Baki Köse ve Tam35 isimli arkadaşlar, vatandaşın ve Narlıderenin öncelikli sorunu marina mı? Marina yaparak mı denizle buluşturacaksınız insanları? Asıl marina yapılırsa oraya halk giremez nedenini de yukarıda yazdım. Ha, sizin yatınız vardır istersiniz, yat alacak imkanınız varsa başka yere yatınız bağlayacak imkanınız da vardır. Emekliye memura %30 zam yapılmış et, süt, peynir almış başını gitmiş marina konuşuyoruz burada.

Yorumu oyla      2      4  
Baki Köse 9 Ocak 2023 Pazartesi 08:05

3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkede marina yapılmasına karşı çıkılması çok ilginç. Denizciliği zengin hobisi olmaktan çıkaracak olan yegane şey daha çok marina yapılıp insanları denizcilikle buluşturmaktır.

Yorumu oyla      7      5  
TC misafir 8 Ocak 2023 Pazar 22:49

Belli bir zengin kesim için proje yapacağınıza halkın yararına işler yapın bu kafayla akp den farkınız kalmaz. Zenginin yatı bizleri bağlamaz, yatı varsa onun derdi halkın değil.

Yorumu oyla      4      7  
Tam35 8 Ocak 2023 Pazar 17:56

Deniz şehri ama insanları denizden uzak tutmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Başkan seni sevmiyorum ama bu projenin yapılması gerekli. Hatta 2-3 tane daha yat limanına ihtiyaç var. Tekne bağlamak için sıra bekliyorsun yada römork ile çekilecek tekne alıyorsun.

Yorumu oyla      4      5  
İzmirli 8 Ocak 2023 Pazar 13:34

Halkın yararına bir proje yok, yazık

Yorumu oyla      7      10  
ATATÜRKÇÜ 8 Ocak 2023 Pazar 12:08

YAPMA....

Yorumu oyla      7      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
On binler Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin konserlerinde buluştu
On binlerce Aydınlı, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte ...
Kemal Baysak mezarı başında anıldı
Karşıyaka’nın 1994 – 1999 döneminde görev yapan sevilen Belediye Başkanı, ...
Bayraklı’da kilit parke seferberliği!
İlçe genelinde başlattığı kaldırım, parke taşı ve asfaltlama çalışmalarını ...
 
İZSU'dan Torbalı mesaisi.. Taşkınlara set!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, şiddetli yağışların ...
Karabağlar'da sıfır atık hamlesi!
Karabağlar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, yeni ...
Derin yoksulluğa karşı kadın dayanışması!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Urla Kadın Dayanışma ...
 
İzmir Büyükşehir dünyaya örnek oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı ve Türkiye'de alanında ilk ...
Kente kazandırılacaklar... Buca tarihine sahip çıkıyor!
Kentin tarihi kimliğini korumak için önemli çalışmalar yapan Buca Belediyesi, ...
Bornova'da dip bucak temizlik!
Bornova Belediyesi’nin çevre temizliğiyle ilgili farkındalık yaratmak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva