HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 10:11

Bayraklı Belediyesi çöktü... Sendika '24 saat mühlet’ verdi!

Bayraklı Belediyesi’nde yaşanan maaş krizi sonrası bugün memurlar iş bırakma eylemi yapma kararı aldı. Belediye önünde toplanan belediye çalışanları kesintilerinin ödenmesi için alkışlarla protesto gerçekleştirirken, sendika yetkilileri ile Belediye Başkanı İrfan Önal ise görüşme gerçekleşti. Görüşme olumsuz sonlanırken Eylemde söz alan Tüm Yerel-Sen 2 No'lu Şube Örgütlenme Sekreteri Murat Bekar, "Haklarında işlem yaptıracağız görevi kötüye kullanmaktan! 24 saat içinde bütün alacaklarımız yatmadığı takdirde genel merkez avukatımız dilekçeleri bakanlığa vermek için hazırlanıyor" dedi.

Bayraklı Belediyesi çöktü... Sendika  24 saat mühlet’ verdi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Yerel seçim sonuçlarının ardından bir çok belediyede ekonomik kriz yaşanıyor.

Bayraklı Belediyesi’de görevi devreden Serdar Sandal’ın ardından mali yapıyı düzeltmek için çalışmalar sürerken maaş ödemelerinde yaşanan sorunlar çözülemiyor.

Maaşlarda yüzde 30-40 oranında kesintinin yapılacağı belirtilirken memur statüsünde olan personellerin Sosyal Denge Tazminatı ücretlerinde kesintiye gitme kararı alındığı iddia edilmişti. Eksik ücret alan işçiler dün CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel’in de hayırlı olsun ziyaretini fırsat bilerek Bayraklı Belediyesi önünde toplanmış ve eylem düzenlemişti.

Maaşlardaki eksik ücretlerin yatmaması sonrası ise belediye memurları bugün iş bırakma eylemi yaptı. Bayraklı Belediyesi önünde toplanan çalışanlar ‘hak, hukuk, adalet’ sloganları attı.

Bu arada sendika ile başkan Önal arasında bir görüşme de gerçekleşti.

FİLİZ:  BAŞKAN KAYNAK BULMAYA ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİ
TÜM BEL-SEN İzmir 2 Nolu Şube’den Nihat Filiz görüşmelerin detaylarını anlatırken, “Sayın Başkanımız ile görüştük. 3 arkadaşımız da yanımızdaydı. Sayın başkanın söylediği şu; ‘Ciddi bir mali kriz içindeyiz 45 gündür hizmet üretemiyoruz, sadece mali konular ile ilgili faaliyet içindeyim, kaynak bulmaya çalışıyorum. Şu an iyileştirmeler yatmadı ve bundan sonra süreçte yatmama ihtimali her zaman var. Mali durum ne zaman düzelirse ondan sonra ödemeye başlayacağım’ diyor. İzmir’de tüm belediyeleri dolaşıyoruz. Bütün belediye başkanlarından benzer şeyler duyuyoruz. Bütün Belediye Başkanları sanki TİS’in yasal sınıra çekilmesi konusunda karar almışlar gibi algı oluşturdular bizde. Bugün hangi belediyeye gitsek hepsi mali krizden bahsediyor. Bu mali krizin yaratıcısı burada çalışanlar değil. Belediye başkanları görevi devralırken mali durumu biliyordu. Uzaydan buraya düşmediler. Çözüm üretmek zorundalar. Çözüm için tabii ki ortaklaşa elimizden geleni bizde yapacağız. Ancak bu mali krizi biz yaratmadık, çözüm merci onlardır. Önümüzdeki dönemde TİS görüşmelerinde bir oynama olursa tüm İzmir geneli için söylüyoruz; Biz TÜMBEL-SEN olarak tüm sendikaları harekete geçirerek gerçek anlamda meşru tepkimizi ortaya koyacağız. Sayın başkanla konuştuktan sonra öyle anlaşılıyor ki; Gelen para 80 milyon ise harcama 120 milyon. Dolayısıyla maaşların aynı anda ödememiz mümkün değil, ne geliyorsa ben işçi arkadaşlara paylaştırıyorum diyor. Önümüzdeki ay da üzerine binerek devam edecek. Buna da herkes ekonomik anlamda kendini hazırlasın” dedi.

MEMUR İŞÇİ AYRIMI YAPMADAN PAYLAŞTIRACAK
Sözlerine devam eden  Filiz, “Bir realiteden bahsediyoruz. Arkadaşlarımızın kredileri ve ev kiraları yüksek bu paraları almayınca iş barışı bozulacak, belediyedeki hizmetler aksayacak. Bunları belirttik. Ben sayın başkanın söylemlerinden ortaya çıkanı sizlere belirtiyorum. Gelen parayı işçi ve memur ayrımı yapmanda herkese paylaştıracağını söyledi. Hizmet üretebilmek için çalışma yapması gerektiğini de belirtiyor” ifadelerini kullandı.

Eylemlerinin sürecini vurgulayan Filiz “Belediye çözüm bulmaz ve gerçek adımlar atmazsa sendika olarak demokratik ve meşru her türlü eylemlere hazırız. Bayraklı Belediyesi’nde bundan sonra temel hak ve özgürlüklerimize, iyileştirmelere dokunmaları halinde her gün eylem yaparız burada. Kimsenin şüphesi olmasın. Belediye başkanlarımız da duysun, bizi yukardan izleyenler de duysun. Tam bıçağın kemiğe dayandığı noktayız!” dedi.

BEKAR: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ
Eylemde söz alan Tüm Yerel-Sen 2 No'lu Şube Örgütlenme Sekreteri Murat Bekar, “Kamu görevlileri hakkında şu an yaptıkları suç. Emanete alınan paraları ödemek zorunda. Haklarında işlem yaptıracağız görevi kötüye kullanmaktan! Buradan Bayraklı Belediyesi’ne duyurulur. 24 saat içinde bütün alacaklarımız yatmadığı takdirde genel merkez avukatımız dilekçeleri bakanlığa vermek için hazırlanıyor. 24 saat içinde yatırılmadığı takdirde bakanlığa vereceğiz” dedi.

 
Gece yarısı Ankara'da kritik görüşme
 
TBMM'de 'Kamuda Tasarruf' tartışması
YORUMLAR
Toplam 29 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gaziemirli 16 Mayıs 2024 Perşembe 08:04

Bayraklılı Halil Arda.Oda aynısını yapmıştı.5 seneyi dohru düzgün tamamlayamadı.

Yorumu oyla      4      3  
baran 15 Mayıs 2024 Çarşamba 18:36

Demedik mi kardeşim bunlardan hayır gelmeeeez;Bunların işi gücü kendi adamlarını kollamak artık akıl ve insaf sınırlarını aşmış ne olduğunu bile bile yıllar ve yıllar sırtınızda taşırsanız; e kusura bakmayın artık bu yaptığınızı ergen çocuk bile yapmaz. Daha başlangıç bunlar. Hala kırık akıllnın biri başkana biraz destek verelim sabırlı olalım diyor. Gerçekten bunda şeye sürülecek akıl krıntısı yok. Bunların seçim öncesi fanatik ve radikal hastalıklı yorumlarında siyaseti geçim kapısı haline getirmiş marazi tipler olduğu anlaşılıyordu. Bakın Çankaya otoparkını yıkacaklarmış 40 yıldır yenisini yapmak akıllarına bile gelmemiş.

Yorumu oyla      3      3  
İZMİRLİ 15 Mayıs 2024 Çarşamba 17:20

Alın size chp belediyeciliiği işcinin memurun maaşına vermeyen yarın ne yapar kim bilir...

Yorumu oyla      5      4  
sözde liyakat 15 Mayıs 2024 Çarşamba 16:44

Merhaba, Bu arkadaşlar evlerinden alınıyor evlerine bırakılıyor. 1 oda da 5 kisi ayni isi yapıyor, bizim orada bir tabir vardır "AY 29 PARA 30" modun da 45.50bin i alıp hayatlarına devam ediyorlar. Kent kart zaten bedava. Bu arkadaşların aldığı yari paraya bu işi fazlasıyla layıkıyla yapacak o kadar kalifiye genç var ki. Oğlum Bayraklı ve Büyükşehir cv banka başvuru yapmaktan, gidip cv bırakmaktan bi hal oldu. Oğlum gemi adamlığı evrağı alıp suan yurt dışı na gitmeyi düşünüyor ve şu caresizligi görünce inanın gidip gelmemesi icin tüm emekli halimle imkanlarımı zorlayacağım. Bu sefer CHP dedik, değişim iyidir dedik, sanırım yanlış yaptık. İyi günler.

Yorumu oyla      11      2  
İzmirli_35 15 Mayıs 2024 Çarşamba 15:53

Kendinden sonra gelen Başkan başarısız olsun diye doldurulan ihtiyaç fazlası personel çıkarılmadan mali sorunlar çözülmez.

Yorumu oyla      11      4  
eko 15 Mayıs 2024 Çarşamba 15:33

Memurlara baştan sarı öküzü verirsen olacağı budur.

Yorumu oyla      8      5  
ANKARA 15 Mayıs 2024 Çarşamba 14:49

Bayrakli Belediyesin de 4 Yil Gorev Yapan SANDAL Ve Ozel Kalemi Nerede... Bu Kisiler Neden Gozaltina Alinmamaktalar... Savcilik Uyuyor Mu? SANDAL Ve Ozel Kaleminin Mal Varliklarina El Konularak Satisa Cikarilmali... Milletvekilleri Secilmeden Once Ofislerini Kapatanlarin Calisanlarini SANDAL İşe Almasini Biliyorsa Mallarini da Satip Belediyenin Borclarini Odemesininde BİLMELİ... Yasa Degismeli.. Belediyeyi Batiranin Mal Varligina El Konulmali

Yorumu oyla      11      2  
15 Mayıs 2024 Çarşamba 14:42

Sendika bende sana kol saati verecem yakında

Yorumu oyla      7      1  
Chp saltanatı 15 Mayıs 2024 Çarşamba 14:39

Şahsen beld. çalışanı olsam özellikle de yani işe girenlerden olsam şu genç bankacı İzmirli den utanır işi bırakırdım; Bir defa en az 5-6 bin kişilik kadro fazlalığı var. Bunlar İzmirlinin sırtına kene gibi yapışmışlar. Karaktersizlerin avukatı da diyo ki sen özel şirkette çalışıyorsa bize ne? Bize ne diye bir şey yok Bu şehrin kaynaklarını finansman gücünü hiç bir halt etmeden cebe indirmaye hakkınız yok Haramdır. Önce sizi bu harama alıştıranlardan hesap sormmak gerek.

Yorumu oyla      24      2  
murat 15 Mayıs 2024 Çarşamba 14:38

Memurlar hakkında devlete isyandan dava açılmalı.

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan ‘haberim yok’ demişti: O planın ayrıntılarında neler var?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde tartışmalara neden olan ve Karşıyaka’nın ...
Deppo Efes yeni sezona hazır
Selçuk Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Deppo Efes, yeni sezon ...
Esnaf talep etti... Bornova'da Tarihi Çarşı yenileniyor
Tarihi yüzyıllar öncesine uzanan Bornova Büyük Çarşı, esnafın ve Bornovalıların ...
 
'Bardakçı Baba' Aydınlılarla buluştu
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydınlıları birbirinden güzel tiyatro oyunlarıyla ...
Özel çocuklardan Başkan Kınay'a ziyaret
Karabağlar sınırlarında bulunan Sadettin Tezcan Özel Eğitim Meslek Okulu'nun ...
Aydın Fenerbahçeliler Derneği’nden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Aydın Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Hayrettin Dincil ve yönetim kurulu ...
 
Belediyelerde çöküş... Bayraklı'da iş bırakma kararı!
Bayraklı Belediyesi’nde borçlar sebebiyle maaşların kesintili bir biçimde ...
Girişimci Kadınlar Platformu'ndan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Aydın Girişimci Kadınlar Platformu Başkanı Nebahat Üstüner ve yönetim ...
Başkan Tugay'dan çiftçilere açık çek: Her türlü sıkıntıda bizden yardım istesinler
Çiftçilere çağrıda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva