HABERLER>POLİTİKA
5 Mart 2024 Salı - 08:37

Murat Bakan’dan liste dışı kalanlara mesaj: Herkes görev almak zorunda değil!

Aday gösterilmeyen belediye başkanları ve meclis üyesi listesine yazılmayan meclis adaylarının tepkilerini değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, “Herkesin alabileceği görev var, ancak almak zorunda da değil. CHP’den belediye başkanlığı yapmış olmak da onurlu, şerefli bir görevdir. Bundan sonraki görevimiz, adaylarımızı desteklemek olmalıdır” dedi.

Murat Bakan’dan liste dışı kalanlara mesaj: Herkes görev almak zorunda değil!

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın programında önemli açıklamalarda bulundu. Partisinden belediye başkanlığına ve meclis üyeliğine aday adayı olan ancak isimleri adaylaşmayınca tepki gösteren partililere seslenen Bakan, “Zamanında ben de aday oldum, gösterilmedim. Aziz Bey de aday gösterilmedi ama köy köy gezdi. Aziz Bey gibi partinin başarısı için çalışmalıyız” dedi.

YEREL YÖNETİMLERDE YENİ BİR SAYFA AÇMAK İSTİYORUZ
Belediye başkan adaylarının belirlenme sürecini değerlendiren Murat Bakan, “Çok yoğun bir süreç yaşadık. Kasım ayında 9 yıl olacak vekillikte. Milletvekilliği, genel merkez yöneticiliğine göre konforluymuş. Sorumluluklarınız çok fazla. Hem parlamentodaki hem de genel merkezdeki görevlerinizi yerine getirmek zorundasınız. Sonuç itibariyle İzmir ve Türkiye siyasetini şekillendirme adına, bugüne kadar partimize, kentimize hizmet etmiş belediye başkanlarımız bayrağı, gençlere kadınlara devretti. Yerel yönetimlerde yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Bugüne kadar olan başarı hikayesini daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz” dedi.

EN ÇOK KİM OY ALIRA BAKMADIK, HANGİ PROFİLİ İSTİYORSUNUZ, DİYE SORDUK
Çok sayıda belediye başkanının tekrar aday gösterilmediği hatırlatılan, “Bu kadar büyük bir değişimin bir gerekçesi olmalı. Bu durumu nasıl izah ediyorsunuz?” sorusuna Murat Bakan, şu yanıtı verdi:

“Değişim sadece İzmir’de değil, genel merkezde de oldu. Biz seçildiğimizde MYK’nın yaş ortalaması 46 idi. Parti Meclisinde yaş ortalaması 43. Değişim yukarıdan başladı. Kurultay iradesi, bunu kurultayda gösterdi. İstanbul’da, Ankara’da da böyle. Antalya, Adana böyle. Gençleşme hareketi her zaman olacak bir şey yok. Bugün seçilen gençler, bir dahaki seçimde gitsinler, daha gençleri gelsin diye bir şey yok. Gençlerin siyasette bir yerlere gelebileceklerini görmeleri gerekiyor. Zamanında çok genç yaşta siyasetçilerimiz büyük başarılar elde ettiler. Bizim de bir gençleşme yapmamız gerekiyordu ve yapıldı. Bu dünyada da böyle. Avrupa’da 80’li yıllarda başbakanların yaş ortalaması 65’ti, bugün bakıyorsunuz 35 yaşında başbakanlar var. Dünyada da siyaset gençleşiyor. Seçmen de bunu bekliyor aslında. Anket yapıp en çok kim oy alıra bakmadık, hangi profili istiyorsunuz diye sorduk. Kamuoyu araştırmalarımız 35-55 yaş arasında profilin kenti yönetmesi gerektiği mesajı verdi. O beklentiye uygun, insanlarla iletişi becerisine sahip, iyi eğitimli adayları belirledik.”

SONSUZA KADAR O KOLTUKLARDA OTURACAK DEĞİLİZ
Aday belirleme sürecinde Tunç Soyer’in, MYK toplantısından 5 dakika önce aday gösterilmeyeceği bilgisinin verilmesi, bazı başkanların neden aday gösterilmediklerini sorguladığı gibi konularla ilgili değerlendirmede bulunan Murat Bakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“MYK’da aday değişiyor. Son ana kadar herkesin, her aday adayının şansı var. MYK’da konuşmadan seni aday yapmayacağız, kim diyebilir? Kamuoyu ve profil araştırmalarını orada değerlendiriyoruz. Mesela Bursa Nilüfer’in adayı MYK’da değişti. Adaylaşabilirsiniz veya adaylaşmayabilirsiniz, bu iki olasılık her zaman vardır. Aynı irade zamanında sizi adaylaştırdı, aynı irade bu sefer başkasını adaylaştırdı. Empati yapıyorum, önümüzdeki dönemde Murat Bakan aday gösterilmeyebilir. Önümüzdeki dönemde İçişleri Bakanlığı görevi bekliyorum, partim takdir ederse. İçişleri Bakanlığı demek, parlamentoda görev almamak demektir. Sonsuza kadar bu koltuklarda oturacak değiliz. Bir gün gelecek bu görevleri başkaları yapacaktır. Üzülen kırılan arkadaşları anlıyorum. Onların da gönüllerini alırız, telafi ederiz. Biliyoruz ki hepsi Cumhuriyet Halk Partili. Onların da bizlerin de önceliği Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını İzmir’de daha yukarıya yükseltmek.”

ADAYLAR, BELEDİYE BAŞKANLARINI YANLARINDA NEDEN GÖREMİYOR?
Aday gösterilmeyen belediye başkanlarının, adayların yanında görünmemesi ile ilgili durumu da değerlendiren Bakan, “Herkesin alabileceği görev var, ancak almak zorunda da değil. Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkanlığı yapmış olmak da onurlu, şerefli bir görevdir. Bir dönem yapmış olan var, dört, beş dönem belediye yapmış olanlar var. Biz bu tartışmaları geride bıraktık. Adaylarımızı belirledik. Güzelbahçe Belediye Başkanımız Mustafa İnce örneğin, mevut belediye başkan adayımızı destekliyor, Cemil Tugay’ın lansman toplantısına katıldı. Çeşme Belediye Başkanımız Ekrem Oran, adayımızın elini kaldırdı. Burada o erdemli tavrı gösterenler var. Geçmişte biz bunu Aziz Kocaoğlu ile yaşamadık mı? Aziz Bey, yeniden aday olmak istedi ancak adaylaştırılmadı. Aziz Bey erdemli bir davranış sergileyerek köy köy gezdi, katkı koydu. Cumhuriyetin değerlerine inandığı için Tunç Soyer’in yanında durdu. Aynı tavrı Tunç Bey’in de göstereceğini düşünüyorum” dedi.

BİNLERCE KİŞİNİN ADAY OLDUĞU YERDE HAYAL KIRIKLIĞI DA OLUR
Meclis üyelerinin belirlenmesinde MYK’nın bir değerlendirmesi olmadığının altını çizen Murat Bakan, “MYK düzeyinde meclis üyeliklerinin belirlenmediğini baştan söyleyeyim. Nadiren, belki iki üç yerde önerilerimiz değerlendirilmiştir. Belediye başkan adaylarının belirlenmesinde etkili olduk. Belediye başkan adaylarımız ve ilçe başkanlarımız uzlaşarak, o listeleri hazırladılar. Listeye adı yazılamayan arkadaşlar tabii ki olmuştur. Binlerce kişinin aday olduğu yerde böyle hayal kırıklıkları olur. İlçe belediye meclislerine girebileceklerin sayısı bellidir. Aday gösterilmeyenler, ben olmazsam parti olmaz, dememeli. Bu görevler geçici olarak yapılıyor. Ben de 2007 yılında milletvekili adayıydım, olamadım. 2014’te Konak Belediye Başkan adayı oldum, olmadı. Zaman zaman yenilgilerimiz oldu, yılmadık, küsmedik, mücadeleye devam ettik. Mücadelemiz, ülkenin geleceğiyle ilgili bir mücadele. Aday olmayan arkadaşlar, adaylaşanlara destek olacaklar, partiye hizmet etmeyi sürdürecekler” diye konuştu.

ANKETLERDE İZMİR İÇİN HERHANGİ BİR SIKINTI YOK
Belediye başkan adaylarına karşı alınan tavır nedeniyle CHP’lilerin sandığa gitmeme gibi eğilim içinde olabileceği, dargın, kırgın başkanların durumları ve anket sonuçlarına da değinen Murat Bakan, şu açıklamalarda bulundu:

“Öncelikle şunu söyleyeyim, İzmir ile ilgili bir sıkıntı yok anketlerde. Genel başkanımız ne diyorsa, doğrudur. Partiyi en yüksek düzeyde temsil eden kendileridir. Anketler, adaylaşma sürecinde ciddi biçimde değerlendirildi. CHP, İzmir’de 31 Mart seçimlerini mutlak alacaktır, bu konuda bir şüphemiz yok. Cemil Tugay, İzmir’in müstakbel İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Biz böyle bakıyoruz. İzmir seçmeninin iradesinin de bu yönde olduğunu görüyoruz. Tüm ölçme ve değerlendirmelerimiz de böyle olduğunu gösteriyor. Seçmen davranışlarına baktığımızda Cumhur İttifakındaki oy geçişkenliği, AK Parti ile MHP arasındadır. 2017’de referandumundaki bloklar olduğu yerde duruyor. Bu sefer tek başımıza seçime gittiğimiz için, Millet İttifakı ile aldığımız oyu alamayabiliriz. DEM kendi adayını çıkardı, İYİ Parti kendi adayını çıkardı. Buna rağmen Cumhuriyet Halk Partisi tek başına İzmir’i  ekseriyetle kazanacak güçtedir. Şu anda bir araştırma sonucu söyleyemiyorum, elimizde şu anda güncel bir araştırma yok çünkü. 10 gün önce bir araştırma yapılmıştı, şu anda devam eden bir araştırma var. Bizim için fırsat olan yerler var, mesela Kınık ve Bergama’yı alabiliriz kuzeyde. Aliağa’da oylarımızda artış görüyoruz. Menemen’i fırsat olarak görüyoruz. Tire, Bayındır, Kiraz’ı alabilecek potansiyele sahibiz. Mevcut belediyeleri de korumak, birinci önceliğimiz. Oralarda sıkıntı olacağını düşünmüyorum.”

 
Un ihracatında 2028 hedefi 2 milyar dolar
 
Feci kaza... 1 polis memuru şehit oldu!
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Asil erdem 5 Mart 2024 Salı 23:47

Sermayedarlar ilk siralarda ya da mv eşi dostu ahbabi, tabandan çalışkan partililer ise sonlara bile değil secileneyecek sıralara gazlarını almak için yazılmış ...bodoslama aşağı gidiyor bu parti

Yorumu oyla      0      0  
behçet 5 Mart 2024 Salı 13:02

in koltuktan oyle konus lan

Yorumu oyla      7      0  
Burak 5 Mart 2024 Salı 13:01

Kpss ile seçilsen 100 üzerinden 15 puan bile alamazdın. Kaç yıldır vekilsin ama kimin vekili o belli değil.

Yorumu oyla      5      0  
Sizi gidi Tıpış tıpışçılar sizi 5 Mart 2024 Salı 12:42

Ee sizin verdiğiniz tıpış tıpış oylar ile MV oldu bu şahıs şimdi de gelmiş burada şikâyet ediyorsunuz... Seversiniz koşup tıpış tıpış oy vermeye bunlara! Şikâyet etmeyin burada..

Yorumu oyla      7      1  
İzmirli 5 Mart 2024 Salı 12:26

Hangi adayınızın yanında mevcut başkanlar dolaşıyor, hiç birinde ! Çünkü kırdınız döktünüz, yok anketmiş, sokağın sesiymiş, yok atanmayanları arayıp gönlünü almışsınız, yalanlarınızdan artık CHP'liler de bıktı. Kendi adamlarınızı atadınız, bize de bunu yiyin diyorsunuz. İzmirlilerin artık karnı tok, düşün bu partinin yakasından.

Yorumu oyla      5      1  
MEHMET 5 Mart 2024 Salı 10:48

SAYIN BAKAN DOĞRU SÖYLEMİŞ HEP KOLUKTA KALMAK İSTİYORLAR BİRAZDA GENÇLERE FIRSAT VERMEK LAZIM..........

Yorumu oyla      3      3  
Metin ulus 5 Mart 2024 Salı 10:19

haklı. sadece kendi adamları almalı.

Yorumu oyla      5      1  
Serpil 5 Mart 2024 Salı 10:11

Adaylarınızı siz belirlediğiniz için İzmir halkı yanlarında değil üç beş kişi ile dolaşıyor miting yapıyorsunuz. Nedenini hiç düşündünüz mü.Deve kuşu gibisiniz.1 Nisan'da kafanızı kumdan çıkarırsınız...

Yorumu oyla      9      1  
Seçmen 5 Mart 2024 Salı 09:49

Ne kadar gereksiz demeç,kaç dönemdir vekil olarak bulunuyorsunuz ön seçim ile mi geldiniz? Paraşüt ile partinin başına getirildiniz yeter artık sonuç ne olursa olsun bu seçimde atadığınız torpilli belediye başkanlarına oy vermek olmayacak artık partiden kapı dışarı ettiğiniz aday yapmadığınız belediye başkanlarına oy vereceğiz bağımsız aday yok ise Boş oy atacağız sizlere kırmızı kart gösterecektir bu halk Ankara'da rahat bir şekilde koltuklarınızda huzursuz olunuz diyerek...

Yorumu oyla      25      0  
örgüt... 5 Mart 2024 Salı 09:25

yönü beli olmayan siyasetci...

Yorumu oyla      23      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Dengeleri bozar mı?
Mehmet KARABEL yazdı... Dengeleri bozar mı?
Akşener: İttifak olunca kaybolup gidiyorsun
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ...
CHP adayı Tugay çıtayı yükseltti: En az yüzde 50 ile seçimi alırız!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, 2014 Seçimleri'nde ...
 
'Teröristan hayallerini kabusa çevireceğiz!'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'yi güney sınırları boyunca ...
Bahçeli: Gazze'de barış sağlanmalıdır!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, " Mübarek Ramazan ayında, İsrail ile ...
Büyükşehir adayı Tugay'dan erken seçim çıkışı: 31 Mart sürprizlere gebe!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Ege Genç ...
 
Cumhur’un adayı Dağ: CHP ve İYİ Parti’den oy alacağım!
Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, ...
Karşıyaka adayı Çiftçioğlu'ndan kararlılık mesajı: Doğru olandan geri adım atmayacağız!
Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka’nın ...
Büyükşehir adayı Birdal: CHP Soyer’i gösterseydi aday olmazdık!
DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Akın Birdal, "DEM ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva