HABERLER>POLİTİKA
12 Temmuz 2021 Pazartesi - 15:47

MHP’li Kalyoncu, Büyükşehir’i hedef aldı: Soyer dönemi, ‘altın vuruş’ dönemi!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, trafik sorunu üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı. Kalyoncu açıklamasında “Altın dokunuşlu Tunç Soyer, İzmir şehrinin tarihinde senin dönemin “altın vuruş dönemi” olarak yer alacak. Unutulmayacaksın” dedi.

MHP’li Kalyoncu, Büyükşehir’i hedef aldı: Soyer dönemi, ‘altın vuruş’ dönemi!

EGEDESONSÖZ- Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir’deki kent içi trafiğin çözümü noktasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetersiz kaldığını açıkladı.

Başkan Soyer’i hedef tahtasına koyan Kalyoncu, açıklamasında şunları söyledi:

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dalış takımlarıyla yaptığına benzer bilimsel çalışmalarını bu sefer şehrin trafik sorununa taşımış. Soyer “Trafikteki araç sayısını azaltmak” şeklinde bilimsel açıklama yapmış. Yerel seçimler öncesinde “Üç kritik noktada trafik yeraltına alınacak ve 111 noktada kavşak düzenlemeleri yapılacak" vaadinde bulunmuştu fakat bunlar zor iş, onlara vakti yok. Onun derdi HDP ile ortak miting, heykel sayma, şov ve İzmirlinin şatosunu konut yapıp keyif çatmak.

İzmir’deki AVM’leri konuşlandırdıkları yerlere bir göz atsa İzmir trafik sorunun yarısını çözer. Nitekim Karayollarının kontrolü altındaki güzergahlarda yer alan AVM’ler trafiğe fazla yük vermiyor. Şehirde araç sayısını azaltacak ne yapıyorsun” sorusunu da vatandaşlarımıza açıklaması icap ediyor.

Mesela raylı sistemi deniz taşımacılığı ile entegre etmeyi hiç düşünmüşler mi?  Toplu taşımayı hızlandırarak cazip hale getirmek hiç akıllarına gelmiş mi? Toplu taşıma durakları trafiği engellemeyecek şekilde ceplerde planlanmış mı?  Belediyeye ait çöp kamyonlarının gündüz saatlerinde trafikte ne işi olur, düşündünüz mü?  Raylı sistem duraklarına yakın yerlerde “park et, bin” şeklinde park alanları oluşturdunuz mu? Toplu ulaşımın konforunu yükseltmek için bir projeniz var mı?  Buca’da, Karabağlar’da ve Alsancak dahil tüm ilçelerde ara sokaklarda ana caddelerde park eden araçların oluşturduğu sorun hakkında kafa yordun mu? İstinye Park’ın Kordon’a, Çeşme Otobanına ve İnciraltı’na getireceği yükü hesapladınız mı?  Basmane’de iki yaya geçidini bire indirerek İzmir trafiğinin bütün dertleri bitecek mi?

Kafandaki çözüm herhalde şu: “İzmirlinin araç içinde geçireceği zamanı uzatmak.” Bilimsel açıklamalar yapan Soyer, trafik işinde bilimden faydalanmayı düşünmüş mü? Kimse kendisine İzmir’deki trafik karmaşasının mühendislik hatalarından kaynaklandığını söylememiş mi? Bilimsel görüşünüzü İzmirli güzel insanlar merak ediyor. Ki bu sorular sadece başlangıç.

“Başka bir tarım” diyerek köylerde şov yapıyorsun, bunu anladık da gittiğin her yerde zeytinyağı sıkma tesisinden nasıl yüzme havuzlu villa yapılır bunu da anlat.  İzmirli “başka bir tarım” neymiş onu da anlasın. İzmir’de her yağmurlu günde boğulduğumuz seller bir başka trafik sorunu. Biz bu yönde bir çalışma göremedik. Bu durumu değiştirmek için neler yaptığını anlat, vatandaşımız öğrensin. Her yağmurda “yine çok yağdı”, “bir anda yağdı”, “felaket oldu” diyerek kurtulamazsın.

Belediye başkanlığı sorunlara çözüm üretmek için var. Bu ortaklarınla bir araya gelin de, şehre faydalı işler yapın. Depreme dayanıksız belediye binasının direklerini boyayıp belediyenin parasını boşa harcamak değil belediye başkanlığı. Altın dokunuşlu Tunç Soyer, İzmir şehrinin tarihinde senin dönemin “altın vuruş dönemi” olarak yer alacak. Unutulmayacaksın”

 
Rüzgarın etkisiyle yayıldı... Çiçekliköy alev alev!
 
Katil konuştu: 165 kiloluk varili tek başıma kaldırdım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bakan’dan ‘katı atık tesisi’ değerlendirmesi: Menderes’te halkı kışkırtıyorlar!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te ...
İyi Partili Koray Aydın: Partimize en çok katılım AK Parti’den
İyi Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, AKP döneminin kapandığını belirterek, ...
Buca Cezaevi yerine AVM iddiası... Adalet Bakanı Gül'den açıklama!
İzmir Valiliği ziyareti sonrası 'Buca Cezaevi'nin yerine AVM yapılacak' ...
 
CHP’li Sertel, köylülerle buluştu... Niğde'ye 'İzmir' reçetesi
 Cumhuriyet Halk Partisi Esnaf Masası, Anadolu gezileri kapsamında 30’u ...
CHP ve İYİ Parti'den 'Parlamenter Sistem' önerisi
Millet İttifakı’nın iki büyük partisi CHP ve İYİ Parti güçlendirilmiş ...
‘Gündüz sokağa çıkamıyorlar' demişti… AK Parti-CHP arasında 'saha' polemiği!
Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın AK Partili ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Zor dostum zor!
Mehmet KARABEL yazdı... Zor dostum zor!
AK Partili Yıldırım müjdeyi verdi: İzmir'e teknoloji üssü tamam!
AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım 35 İzmir ...
Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva