HABERLER>POLİTİKA
27 Mart 2023 Pazartesi - 12:54

‘MHP eridi’ söylemlerine İl Başkanı Şahin’den sert yanıt: Onlara hoşt diyorum!

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, kamuoyunda yayınlanan bazı anketler üzerinden “MHP eridi” yorumlarına sert çıktı. Şahin açıklamasında “Bizden giden PKK’ya, CHP’ye, HDP’ye hizmet eden arkadaşlarımız erimemiş, MHP erimiş öyle mi? Hoşt diyorum onlara. Türkiye’de MHP’nin bize her zaman olduğumuzun 3’te 1’i söyleniyor. Bize şimdi yüzde 10 deniyor. O zaman oyumuz yüzde 20” dedi.

‘MHP eridi’ söylemlerine İl Başkanı Şahin’den sert yanıt: Onlara hoşt diyorum!

EGEDESONSÖZ- MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Deprem, seçim, ve kent gündeminin konuşulduğu programda Başkan Şahin, birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

KİMSE TÜRK MİLLETİ’NE KOYUN MUAMELESİ YAPMASIN
Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda imza toplayan Sinan Oğan ile Muharrrem İnce’nin durumunu muhalefetin aldığı pozisyon üzerinden değerlendiren Başkan Şahin, “Sinan Oğan imzasında CHP-İP tabanı var. Sosyal medya aktif kullanılıyor. Türkiye’de solcuların, genellikle bölücülerin, Amerikan taraftarlarının söyledikleri buralarda dönüyor. Sabah Muharrem İnce’yi tehdit ediyorlar. Çok demokratım diyen adamlar sabah gelirken Habertürk’ü dinledim. Muharrem İnce’ye diyorlar ki birinci turda alamazsak -kazanacaklarmış da- sebebi sizsiniz. Türkiye’de CHP’nin oyu yüzde 22, kimse hayale kapılmasın. Kimse Türk Milleti’ne koyun muamelesi yapmasın. Bize, bu topluma koyun diyenler CHP’liler… Oylarının tamamı bu. Artı PKK’nın partisinin oyu yüzde 10… Türk milliyetçilerinden mutasyona uğrattıkları, kendilerine hizmet ettirdikleri yüzde 10 var. Yüzde 42. Türkiye’de solun ağırlığı yüzde 40 olmadı. İlk defa bu kadar sağ düşünceli, milliyetçi insanı mutasyona uğrattılar. Milliyetçiliğimizi yaşayamıyoruz diyen, milli ve devletten yana olduğunu bildiğimiz insanları mutasyona uğrattılar. İP, Zafer Partisi gibi birçok arkadaşımızı yoldan çıkardılar, CHP’ye, PKK’ya, FETÖ’ye, Amerika’ya hizmet ettiriyorlar. Biz bunu da bu filmi de daha önce de seyrettik. ’78 Ocak ayında CHP’liler Güneş Moteli vakası ile Adalet Partisi’nden 11 vekili bakan yaparak kabine yaptı ve hükümet kurdu. AP’den aldığı 11 vekilin tamamı sürünerek öldüler. Bu da aynen böyle… Göz boyaması yapıyorlar, kazandık diyecek kadar hayal dünyasında geziyorlar. Öyle bir hayal görmesin kimse… Türk milleti vatanına, milletine sahip çıkacaktır. Türkiye, Libya’da anlaşma yaparken Libya’ya gidip Hafter’le görüşen HDP temsilcileri Hafter’e ne dediler? Türkiye, Azeri kardaşlarımızla Ermenilerle savaşırken işgal ettikleri Karabağ’da savaşırken Türkiye’de HDP heyeti Ermenistan’a neden gitti? Türkiye, Irak’ta PKK ile mücadele ederken HDP’li uşakların Kuzey Irak’a giderek ne konuştuklarını, Fransa’da, Amerika’da ne konuştuklarına baksınlar. Türk milliyetçiliğini ABD’ye, PKK’ya bırakmasınlar” dedi.

CHP, 3 BİN ÜLKÜDAŞIMIZI ŞEHİT ETTİ
Millet İttifakı’na oy verme düşüncesinde olan milliyetçilere de seslen Şahin “Öyle bir algı yapıyorlar ki bunun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan üzerinden yapılıyor. Erdoğan, bize böyle dedi, şöyle dedi deniyor. Erdoğan’ın bizle yaptığı eski tartışmaları gösteriyorlar. Geçmişi gündeme getireceksek, 78 senesinin Nisan ayında Ülkücü Şehit sayısı 300’dü. CHP, 23 ay iktidar oldu. İktidarda kalırken şehit edilmiş ülkücü sayısı 3 bindi. CHP, 3 bin ülküdaşımızı şehit etti. Biz bunu bırakacağız da Erdoğan ne dediğini mi konuşacağız? Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz’dan beri bölge ve dünyada kat ettiği yeri kimse göz ardı etmemeli. Bu ülke 15 Temmuz Darbesi’nden sonra satın cumhurbaşkanımızla sayın genel başkanımız yeni bir yol çizdi. Ülkemizi bu duruma getirdi, bundan memnunuz” ifadelerini kullandı.

OYUMUZ YÜZDE 20, ONLARA HOŞT DİYORUM
Kamuoyunda yapılan “MHP’nin oyları eriyor” değerlendirmeleri hakkında ise Şahin,  “Bizden giden PKK’ya, CHP’ye, HDP’ye hizmet eden arkadaşlarımız erimemiş, MHP erimiş öyle mi? Hoşt diyorum onlara. Türkiye’de MHP’nin bize her zaman olduğumuzun 3’te 1’i söyleniyor. Bize şimdi yüzde 10 deniyor. O zaman oyumuz yüzde 20. Bize hep 4-5 derlerdi. Hep 3 katı çıkıyorduk. Şimdi 9-10 deniyor. O zaman Allah’ın izniyle yüzde 20’i çıkarız” şeklinde konuştu.

İZMİR’DEKİ DEPREMZEDELERLE İFTARIMIZI YAPACAĞIZ
Ramazan ayı dolayısıyla partisinin iftar programının depremzedeler üzerinden yapma planı olduğunu aktaran Şahin, “Seçim atmosferine girildi. Zannediyorum bugün 48 gün kaldı seçime… Ama Allah yardım etsin, asrın depreminden çıkalı 1,5 ay oldu. Zor zamandayız. Şarkılı türkülü, sesli-gürültülü seçim atmosferi yaşanmıyor, yaşanmamalı. Bir de seçim var. Bütün faaliyetlerimiz depremzedeler üzerinden olacak. Depremzedeleri unutarak iftar programı yapmayız. Buraya harcanacak parayı ya İzmir’deki depremzedeler yada bölgelere harcama düşüncesindeyiz. Büyük katılımlı depremzedelerle olacağımız program planlıyoruz” dedi.

DEPREM BÖLGESİNE YARDIMLAR SÜRÜYOR
Depremin hemen ardından teşkilat olarak harekete geçtiklerini kaydeden Şahin, “Deprem bölgesine yapılan yardımlar hakkında konuşan İlk günden bu yana bütün arkadaşlarımızla, çevremizle, partililerimizle bölgeye yardım gönderilmesi için çalışıyoruz. 5 ilçeye ilk hafta Karşıyaka, Buca, Bayraklı, Karabağlar ve Alsancak’ta deprem marketleri açtık. Halen çalışmalar sürüyor. Onun dışında da yoğun biçimde deprem yaşanan illere TIR’larla yardım gönderdik. Ben bölgeye gitmedim. Bölgedeki il başkanımızı aradım, ihtiyaçlarını sordum. Geleyim mi diye sordum. Ayak bağı olmak istemedim. Oradaki il, ilçe başkanlarımıza ayak bağı oluruz diye düşündük. TIR’ları heyetlerle götürdük. AFAD merkezlerine yardımları bıraktık. Gitmedim diye de üzüldüm ama gitmemin faydası olmayacağını söyledi arkadaşlarımız” şeklinde konuştu.

YIKILAN BİNALARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ ’99 YÖNETMELİĞİ ÖNCESİ…
Kendisini müteahhitlikle uğraştığını belirten Şahin, büyük felaketteki yıkılan evlerin yüzde 1,4’ünün ’99 yönetmeliği sonrasında yapılanlar olduğunu belirtti. Şahin açıklamasında  “Depremde yıkılan evler 1,4’ü ’99 yönetmeliğinden sonra yapılmış evler. Ağırlığı eski binalar… Benim gördüğüm bina şu andaki deprem yönetmeliğine uygun olduktan sonra bina insan öldürmüyor. Bina hasar alır ama ölüm olmaz. Genellikle öldüren binalar yönetmelikten önceki dönemde gecekondulaşma döneminde yapılmış, ‘70’li yıllarda yapılmış binalardan oluşuyor” dedi.

LAFI KİMİN SÖYLEDİĞİ ÖNEMLİ
Deprem sürecinde hükümete yönelik eleştirilerle ilgili değerlendirme yapan Şahin, “Türkiye’de siyasetin ana merkezin her şey olumsuz, kötü değerlendirilsin, her şey Erdoğan’a yazar olumsuzluklar deniyor. Bu söz söyleyenlerin yaptığı hiçbir şey yok. Sadece söz söylüyorlar. 11 il, 120 ilçe, 20 bin köyde aynı anda deprem olmuş. Devletin bir anda müdahalesi söz konusu değil. Mutlaka eksiklikler, yetişilemeyen yerler var. Suçlanacak yer hemen devlet değildir. Asker niçin müdahale etmedi diyen de PKK’nın sözcüsü HDP’dir. Lafın ne olduğundan çok kimin söylediğinin önemi var. Güneydoğu’ya giden asker neden müdahale etmedi diyor. Yan, onların derdi başka… Onların amacı başka… Türkiye’de şu an öyle bir sosyal medya üzerinden algı operasyonları yaşanıyor ki Türk düşmanlarının her söz doğru kabul ediliyor, yalan üzerine acaba böyle mi, gerçek mi diye zaman harcanıyor. Lafın söylenmesinden öte kimin söylediğine bakılmalı” şeklinde konuştu.

 
HDP'li ve DBP'li başkanlara terör operasyonu!
 
Sahile beyaz kum dökmüşlerdi... O otelin çalışması durduruldu
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir'li 27 Mart 2023 Pazartesi 14:51

İnsanlar artık küfür duymak istemiyor, hakaret edilmek istemiyor. İnşallah siyaset ve vatandaş bu kötü dilden ve küfürlerden kurtulacak.

Yorumu oyla      9      3  
Abdullah ÇINAR 27 Mart 2023 Pazartesi 14:49

yazık stepne mehape kimlere kalmış

Yorumu oyla      9      3  
gazo 27 Mart 2023 Pazartesi 14:24

Üsluba bakarmısınız ,yazıklar olsun.yakışan üslub.

Yorumu oyla      9      3  
İZMİR YERLİSİ 27 Mart 2023 Pazartesi 14:00

%20 az olmuş sanki sayın Şahin 35 deseniz daha inandırıcı olurdu!!!!! Ayrıca keşke şu kötü siyaset dilinden kurtulabilseniz

Yorumu oyla      14      4  
Gereksiz 27 Mart 2023 Pazartesi 13:20

Oy oranını göreceksin az kaldı. Köpeklere Hoşt denir Sizin Diliniz bu şaşmamak lazım. Ayrıca 1999 öncesi yönetleklere göre yapılmış evler vardır elbette. ama kaçak yapılaşmada Af getiren kaçak kat getiren deprem yönetmeliğini uygulamayan denetlemeyenler KİM. Ayrıca yılılanların bir çoğu ve ölümlerinde bir çoğu yeni binalarda olmuş bilgin vardır sanırım. Lideriniz nedir ki siz ne olacaksınız..

Yorumu oyla      24      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de tam liste çıktı… Kimler aday adayı?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’de 1. ve 2. Bölge’den milletvekili ...
İYİ Parti İzmir’de aday adayları vitrinde… Bezircilioğlu: Çok güçlü bir kadro ile geliyoruz!
Aday adayları toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda ...
AK Parti'den 'Yeniden Refah' açıklaması!
Yeniden Refah Partisi'nin ittifaka katılımıyla ilgili canlı yayında konuşan ...
 
CHP'li Sertel'den Oktay Erdağı tepkisi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Oktay Erdağı'nın ...
CHP'li Purçu'dan 'depremzede öğretmen' çağrısı: Ek süre tanınsın!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu depremzede öğretmenlerin nakil sorunlarını ...
Aday adayı Eskiyörük'ten Kiraz'a ziyaret... 'Sorunları biliyorum ve yaşıyorum'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mahmut ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan afet bölgesine gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Afet Konutları Temel Atma Töreni'ne ...
İzmir eski valisi Kıraç, İYİ Parti'den aday adayı!
2007-2013 yılları arasında İzmir Valiliği görevinde bulunan Cahit Kıraç, ...
AK Parti'de yüz yüze mülakatlar başlıyor
AK Parti’de milletvekili aday listelerinin belirlenmesine yönelik alt ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva