HABERLER>SEÇİM 2015
1 Haziran 2015 Pazartesi - 12:16

MHP adayı Onar: Alevi kardeşlerimiz bizimle yürüyecek

MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Av. Ali Onar Buca Cem Evi’nin açılışına katıldı. Av. Ali Onar Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ile açılış sonrası yaptığı görüşmede, Cem evlerine en büyük destek ve yardımın MHP tarafından yapıldığını söyledi.

MHP adayı Onar: Alevi kardeşlerimiz bizimle yürüyecek

İZMİR - “Milliyetçi Hareket Partisi çatışmacı değil uzlaşmacı, ayrıştırıcı değil bütünleştirici, kavgacı değil barışçı, ötekileştirici değil kucaklayıcı, bölen değil birleştiren, kaostan değil huzurdan beslenen, Türkiye’yi ve Türk milletini geleceğe birlikte taşıma iradesini ortaya koyan bir siyaset diliyle bu iddiasını pekiştirmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi; Türk milletinin birliğini ve beraberliğini koruyarak,
toplumsal huzursuzluk alanlarının cepheleşmeye dönüşmesini önlemeyi ve herkesin inancına saygı duyarak birlikte yaşama ideali etrafında kenetlenip toplumsal sıkıntı ve sorunları çözmeyi amaçlamaktadır.

Hazırlayacağımız “Milli Birlik ve Bütünlük Projesi” kapsamında milli ve manevi değerlerimizin toplumsal çatışma konusu yapılmaması, etnik, inanç ve mezhep temelinde ayrışma yaşanmaması için Alevi İslam inancını benimseyen vatandaşlarımızın inanç ve kültür temelli sorunları Alevi inanç önderleri, Alevi İslam’ın çatı kuruluşları ve akademik çevrelerin
katkı ve katılımıyla çözüme kavuşturulacaktır.

Bu amaçla öncelikle, Cemevi gerçeği siyasi kaygılardan uzak, cami- cemevi karşıtlığına dönüştürülmeden kabul edilecek ve inanç ve kültür hayatının bir unsuru olan Cemevlerine devlet yardımı yapılacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı Alevi İslam inancını da bünyesinde temsil edecek şekilde yeniden yapılandırılacaktır.Aleviliğin öncelikle nitelikli eğitim ve kadro ihtiyacını karşılamak amacıyla “Türkiye Alevilik Araştırmaları Merkezi” kurulacaktır. Alevi inanç önderlerinin akademik seviyede eğitilmesi için İlahiyat Fakültelerinde “Tasavvuf İlimleri Bölümü” kurulacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığınca din derslerinin müfredatına, doğrudan Alevi toplumunun katılımıyla şekillenmiş doğru, objektif ve bilimsel bilgiler dahil edilecek, bu amaçla “Özel İhtisas Komisyonu” kurulacaktır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, üniversiteler, Diyanet İşleri Başkanlığı ve ilgili kuruluşların işbirliği ile Alevi İslam inancının ve tarihi-kültürel şahsiyetlerinin envanteri ve külliyatı çıkarılacak, varsa yabancı dilde olanlar Türkçeye çevrilecek ve yayınlanacaktır” dedi.
 
Sözlerine Milliyetçi Hareket Partisinin anayasa değişikliğine yahut yeni bir anayasaya karşı olmadığını söyleyerek devam eden Av. Onar böyle bir anayasa yapılmasında; “Siyasal yapıdaki anti demokratik uygulamalarının tasfiye edilmesi gerektiğini, modern demokrasilerde olduğu gibi düşünce, inanç, teşebbüs, örgütlenme ve benzeri alanlarda temel hak ve hürriyetleri güvence altına alan demokratik devlet yapısına ulaşılmasına, vatandaşlarımızın aynı milletin bir ferdi olmaktan gurur duyacağı, ayrışmayı değil bütünleşmeyi, farklılaşmayı değil kucaklaşmayı, kutuplaşmayı değil kaynaşmayı sağlayacak toplumsal uzlaşmayı gerçekleştirmesi, birbirinden uzaklaşmamış, birbirine yabancılaşmamış bir millet yapısı ile etnik köken, inanç, mezhep gibi özelliklerin milli kimliğin ve bin yıllık kardeşliğin zenginliği olarak görüldüğü bir toplum hayatına kavuşulmasına, devletin taviz ve teslimiyet döngüsünden kurtulup bağımsız karar verebilen, yeryüzünde sözü geçen ve dünyaya başkent Ankara vizyonundan bakabilen kudret haline gelmesini,
Bizi bir millet olarak tanımlayan, milli ve üniter varlığımızı güvenceye alan Anayasamızın başlangıç kısmında ve ilk üç maddesinde ifadesini bulan esaslara ve Cumhuriyetin kurucu değerlerine saygı ve riayetin gerçekleşmesinin olmazsa olmaz olduğunu,
 
Milliyetçi Hareket Partisinin Cumhuriyetin temel nitelikleri, Türk milli kimliği, demokratik rejim ve temel insan hakları gibi değerleri vazgeçilmez olarak kabul ettiğini ve bunların uzlaşma arayışı içinde tartışılmasını reddettiğini, tek millet-tek devlet esasına dayanan, üniter yapıdaki milli devlet bünyesinde, farklı etnik kimliklere siyasi ve hukuki statü tanınarak çok parçalı millet yapısı oluşturulmasına, Kişi hak ve özgürlüklerinin etnik temelli kolektif haklara dönüştürülmesine, Türkçe dışındaki dillere ve farklı kültürlere statü kazandırılarak yapay azınlık yaratılmasına, vatandaşların birbirleriyle ve milletin devletle çatıştırılmasına zemin hazırlanmasına, Milli kimlik tanımının değiştirilerek “Türkiyelilik” kavramının esas alınmasına, Vatandaşlık bağının Türk milleti kavramı yerine ikame edilmeye çalışılmasına, Türkçe’den başka dillerde “anadil” olarak eğitim yapılmasına, Türkiye’nin idari yapısının değiştirilerek yerel yönetimlerin mahalli Parlamento olarak çalışacağı özerk bölgeler sisteminin hayata geçirilmesine, zemin hazırlayacak anayasa değişikliği yahut yeni bir anayasa yapılmasını hiçbir şekilde tartışma konusu yapmayacağını ve karşı duracağını” dedi.
 

 
Tüyler ürperten cinayet: 2 çocuğunun annesini…
 
Binali Yıldırım: CHP tornistan yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adayı Talipoğlu’na 'Şoförler Günü' isteği
CHP Aydın 5'inci sıra Milletvekili Adayı Tayfun Talipoğlu, seçim çalışmaları ...
Hem AK Parti’nin hem de HDP’nin yüzü!
AK Parti ve HDP'nin TV'lerde ve internette yayınlanan reklamlarında, aynı ...
MHP Adayı Savaşan: AK Parti sağlık sektörünü bitirdi
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili adayı Dr. Aslan Savaşan, ...
 
AK Parti adayları Konyalılar’ın şenliğinde buluştu
Konya Hasanşeyh Köyü Kalkındırma Derneği’nin Buca Cennet Vadisi’nde düzenlemiş ...
CHP’li Çıray’dan ‘tek adam’ çıkışı!
Türkiye'nin daha fazla tek adam zihniyetiyle yönetilemeyeceğini ifade ...
Kınık’tan AK Parti Adayı Sürekli’ye tam destek
7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala tekrarını gerçekleştirdiği ziyaretlerden ...
 
Yurt dışı sandıkları kapandı: Kaç oy kullanıldı?
Yurt dışı seçim merkezlerinde oy kullanma işlemi Avrupa'da yerel saatle ...
Buca’de Şeboy halayı: ‘Kıskananlar çatlasın’
AK Parti İzmir milletvekili adayı Cemil Şeboy için sevenleri tarafından ...
AK Parti adayı Bakan Eroğlu: Balon kaleyi söndürün
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partisinin İzmir Konak'ta sandık ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva