HABERLER>SEÇİM 2015
1 Haziran 2015 Pazartesi - 11:23

MHP Adayı Savaşan: AK Parti sağlık sektörünü bitirdi

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili adayı Dr. Aslan Savaşan, bir dönem başhekimliğini yürüttüğü Alsancak Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Son dönemdeki sağlıktaki şiddet olaylarına değinen Savaşan AK Parti’yi hedef alarak Sağlık Bakanlığı’nın kapılarını aşındıran meslektaşlarımızın taleplerini görmezden gelen devlet yetkililerinin buna dur demesi beklemek saflık olur, istedikleri kaos ortamını yarattılar ”dedi.

MHP Adayı Savaşan: AK Parti sağlık sektörünü bitirdi

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Adayı Dr. Aslan Savaşan, Alsancak Devlet Hastanesi’ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Bir dönem Başhekimliğini yürüttüğü hastanede meslektaşları ve çalışma arkadaşları ile buluşan Savaşan hem hasret giderdi hem de hastaları ziyaret etti. Tüm servisleri tek tek ziyaret eden ve hastalar ile görüşen Savaşan meslektaşlarının da sorunlarını dinledi. Savaşan, “Bin bir güçlükle altı yıllık eğitim ve öğretim sonucu, Tıp Fakültesini bitirmenin mutluluğuna varamadan TUS gibi stresli bir sınava girerek doktorluğa adım atan arkadaşlarım ve genç meslektaşlarım idealist fikirler ile geldikleri görev yerlerinde ne yazık ki Ak Parti kadroları altında eziliyorlar. Yukardan atanmış kişiler sadece varlıkları ile hastanelerde yer alırken, bugün ayda 8 kez nöbet tutan, ertesi gün tatil yapmadan yine işinin başına dönen birçok meslektaşımız artık yeter noktasına gelmiştir. Hekimleri yıldırmak için psikolojik ve siyasal baskılar dört bir koldan uygulanmaktadır ”dedi.

“DOKTORLAR ÖLDÜRÜLME KORKUSU İLE İŞ YAPIYOR”
Geçtiğimiz günlerde Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Doktor Kamil Furtun’un silahlı saldırıcı sonucu hayatını kaybetmesine vurgu yaparak sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçmek yerine her geçen gün arttığını belirten Aslan Savaşan, “doktorların acil taleplerini Hükümet görmezden geliyor. Her gün yüzlerce arkadaşımız sözlü tacize uğruyor. Sözlü tacizin yerini de çoğu zaman fiziksel şiddet alıyor ve ne yazık ki bu şiddet ölüm ile noktalanabiliyor. Görevi başındaki meslektaşlarım can separene kendilerini hastalarına adamışlar iken en ufak bir hoşgörüsüzlük onların ölüm fermanı olabiliyor. Artık buna AKP iktidarının dur demesi beklemek saflık olur. Çünkü bu kargaşa ortamını zaten iktidar yaratıyor. Odalarımız, meslek örgütlerimiz eylemler yaptı, açık toplantılar düzenledi yetmedi Sağlık Bakanlığının yollarını aşındırlar sonuç yine hüsran” dedi.
 
Rakamlar ile konun vefametini ortaya koyan Savaşan, Devletin uygulaması olan beyaz kod sistemine son iki yılda toplam 23 bin 120 başvurunun yapıldığını söyledi. Bu başvuruların 10 bin 271’i devlet hastanelerinden alındığını ifade eden Savaşan, devlet hastanelerinden sonra şiddetin en fazla görüldüğü hastaneler arasında 6241 başvuruyla eğitim ve araştırma hastanelerinin geldiğini belirtti.
Sadece sağlıkta şiddetin değil, AKP Hükümeti döneminde kansere bağlı ölüm oranlarının da iki katına çıktığını ifade eden Aslan Savaşan, kanser hastalığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.


“AKP HÜKÜMETİ DÖNEMİNDE KANSER ARTTI”
Kanser vakalarının bu kadar amansızca artmasının rastlantı olmadığına değinen Savaşan, “Ürettiği politikalarla halkı sağlıksız, hekimleri güvencesiz bir hale getiren AKP Hükümeti döneminde kansere bağlı ölüm neredeyse iki katına çıkmıştır. 2002 yılında yüzde 12 civarında kansere bağlı ölüm gerçekleşirken, 2012 yılında bu oran yüzde 21’e ulaşmıştır. Sağlık Bakanlığı da kansere bağlı ölüm vakalarının 10 yılda yüzde 80 oranında arttığını ifade etmektedir.Kanserin önlenebilir olması için kanser istatistiklerinin tutulması, kayıtların geliştirilerek önlemler alınması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

 
Fırat’tan şok iddia: Demirtaş infaz edilecekti
 
Tanju Okan Yat Yarışları tamamlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti adayları Konyalılar’ın şenliğinde buluştu
Konya Hasanşeyh Köyü Kalkındırma Derneği’nin Buca Cennet Vadisi’nde düzenlemiş ...
CHP’li Çıray’dan ‘tek adam’ çıkışı!
Türkiye'nin daha fazla tek adam zihniyetiyle yönetilemeyeceğini ifade ...
Kınık’tan AK Parti Adayı Sürekli’ye tam destek
7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala tekrarını gerçekleştirdiği ziyaretlerden ...
 
Yurt dışı sandıkları kapandı: Kaç oy kullanıldı?
Yurt dışı seçim merkezlerinde oy kullanma işlemi Avrupa'da yerel saatle ...
Buca’de Şeboy halayı: ‘Kıskananlar çatlasın’
AK Parti İzmir milletvekili adayı Cemil Şeboy için sevenleri tarafından ...
AK Parti adayı Bakan Eroğlu: Balon kaleyi söndürün
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partisinin İzmir Konak'ta sandık ...
 
AK Parti'den CHP mitingine ilk tepki: Topu taca atmasınlar
İzmir’de 7 Haziran mitingleri tartışılmaya devam ediyor. Önceki gün CHP ...
CHP adayı Balbay: İzmir’i sporun başkenti yapacağız
CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay ...
Bakan Eroğlu’ndan demir çelik işçilerine ziyaret
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Aliağa ilçesinde faaliyet ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva