HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2023 Pazar - 16:33

Meral Akşener: Vatandaşa hizmet edin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenip, "Çok şiddetli bir depremi, şiddetli bir felakete dönüştürdünüz. Bu saatten sonra, gelin bu ayrışmayı ortadan kaldırın. Merkezi hükümetin bütçesi ile belediyenin imkanlarını yan yana getirerek, vatandaşa hizmet edin" dedi.

Meral Akşener: Vatandaşa hizmet edin

Deprem felaketinin merkez üssü Kahramanmaraş'a gelen Meral Akşener'i, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş karşıladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait Koordinasyon Merkezi'nde çocuklar için oluşturulan alanı ziyaret eden Akşener, çalışmalara ilişkin de bilgi aldı. 37 milletvekili ve Başkanlık Divanı'nın tamamı ile sahaya indiklerini belirten Akşener, "Herkes çalıştı; kesinlikle şuculuk, buculuk yapılmadan çalışıldı. Devletin kurumlarına, iktidara yapması gereken işleri de ilettik. AFAD ilgiliyse AFAD'a, bakanlık ilgiliyse ona ilettik. Bizim hedefimiz; bir kişinin canının kurtarılması için ne gerekiyorsa yapmak üzerineydi; o şekilde de devam ettik. Hiçbir yerde rozet takmadık. Ben takmadım, arkadaşlarım da takmadı" dedi.

Deprem bölgesindeki ilk manzaranın büyük bir afete işaret ettiğini belirten Akşener, doğru koordinasyonun yapılamadığını söyledi. Akşener, "Sayın Erdoğan saat 08.00'de bütün partilerin genel başkanlarını toplayıp, fikirlerimizi alsaydı, insanları birleştiren bir tutum sergileseydi; çok daha hızlı ayağa kalkardık. Millet, Cumhur İttifakı demeden, şu, bu siyasi parti demeden bu yapılabilirdi. İki imkanı yan yana getirebilseydi; yine çok hızlı bir toparlanma, çok hızlı bir organize olma hali olurdu. Afet, felakete dönüşmeyebilirdi" diye konuştu.

'BİRLİKTE KUVVET DOĞAR'
Marmara depreminden sonraki süreci anlatıp, örnek veren Akşener, "O dönemde MHP, ANAP ve DSP'nin iktidarı vardı. Kocaeli'den sorumlu Devlet Bakanı Hasan Gemici beyefendiydi. Her sabah 09.00 ile 09.30 arası bir toplantı yapardı; bütün siyasi partiler, milletvekilleri, herkes bir görev alırdı. Ben de muhalefet partisinin kadın milletvekiliydim. Kadın ağırlıklı bölgelere giderdim, aldığım bilgileri getirirdim ve ertesi sabah ilgili bakanlar eldeki imkanları yaparlardı. Ne demek istiyorum? Birlikte kuvvet doğar. Sayın başkanım; bu yaptığınız hizmetlerden dolayı Allah bin kere razı olsun. Burada tek başına çalışmak gerçekten zor. Burada, devletin kurumları devreye girmek zorundadır" dedi.

'BU AYRIŞMAYI ORTADAN KALDIRIN'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenip, çağrı yapan Akşener, "Çok şiddetli bir depremi, şiddetli bir felakete dönüştürdünüz. Bu saatten sonra, gelin bu ayrışmayı ortadan kaldırın. Merkezi hükümetin bütçesi ile belediyenin imkanlarını yan yana getirerek, vatandaşa hizmet edin. Bizim koordinasyonumuzda vatandaşlarımızın da imkanları ile deprem bölgelerine 656 TIR gönderdik, ulaşmasını sağladık. Fakat bu yetmiyor. Siyasi bir parti olmaktan çıktık, çok büyük bir STK haline döndük. Çünkü birçok şeyde şüphe vardı; yolsuzluklar, yanlışlıklar ve daha sonra ortaya çıkan Kızılay'ın çadır satma sebebi gibi konular. Sıradan vatandaşın yardım etmek istediği ama yer bulamadığı ortamda; STK gibi çalıştık ve 656 TIR gitti. Bunun yanında 254 konteyner sağlamışız" dedi.

'MİLLETE HİZMET EDİN'
Akşener, şöyle devam etti:

"1999'u yaşamış bir depremzede olarak söylüyorum. Güçler ve ekonomi birleştirilmediği takdirde bu işin altında kalkmak zorlaşır. Sadece belediyelerimizin bunları yapması imkansız. Elbette yapacaklar; Mansur ve Ekrem başkan yapacak. Fakat ekonominin bu kadar berbat olduğu bir süreçte bu insanların da yürütmesi zor. Onun için 2 aylık süreçte bu insanlara acı çektirmeyin. Hizmet yapmak; seçmenin velinimet olduğu bir rekabettir. Kimse kimsenin düşmanı değildir. Fakat bu kafada giderseniz askere, tez alırsınız tezkere. Millete hizmet edin." (DHA)

 
CHP'li Aydın'dan 'vekillik' kararı!
 
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde stant başvuruları başladı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kahtalı 12 Mart 2023 Pazar 19:43

Emredersiniz Akşener hanım masa başında demeçler ile bu işler olmaz,gün birlik beraberlik günüdür ama depremin üçüncü günü enkaz üzerinde seçimler ertelenemez diyerek demeç vermiştiniz,TBMM 'de bulunan bütün partiler seçim seçim diyerek göstermelik hareketlerininizden usandık seçim geliyor onun için bölgeye geliyorsunuz hepiniz aynı seçimden sonrasında ne olur göreceğiz...

Yorumu oyla      5      3  
ismail 12 Mart 2023 Pazar 17:45

boş konusmalar senın bolgede ne beledıyen ne bır kurumun var konus ıste ıskembeden gonder

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Aydın'dan 'vekillik' kararı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili ve Karşıyaka Belediyesi ...
Erdoğan inceleme için Hatay'a gitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş ...
'Mehmetçiğin geç çıkması asla söz konusu değil'
Bakan Akar, deprem bölgesine ilk müdahale ile ilgili olarak, "Mehmetçiğin ...
 
Kırkpınar’dan ‘devlet yoktu’ eleştirilerine yanıt: İftiradan öteye geçmiyor
Deprem bölgesinde yaşadıklarını anlatan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar ...
Seçim günü uygulama ve yasakları açıklandı
Yüksek Seçim Kurulu 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili ...
'İttifak içi ittifak formülü gündemimizde'
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Nisan 2022'de gündeme ...
 
Kılıçdaroğlu: 'İktidar şeffaf olmalı'
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Kahramanmaraş'ta ...
ANAP Genel Başkanı Çelebi'den 'ittifak' mesajı
Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, parti yetkilileriyle Çankaya'daki ...
Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan oldu!
Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti ile Türkiye İttifakı'nı oluşturan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva