HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2023 Pazar - 16:30

CHP'li Aydın'dan 'vekillik' kararı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili ve Karşıyaka Belediyesi Meclis üyesi Murat Aydın, milletvekili adaylığı hakkında açıklamada bulundu. Milletvekili aday adayı olmayacağını belirten CHP'li Aydın, "Önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmayacağım ve halen üstlenmiş olduğum Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevlerini yerine getirmeye devam edeceğim" dedi.

CHP li Aydın dan  vekillik  kararı!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir CHP Grup Başkan Vekili ve Karşıyaka Belediyesi Meclis üyesi Murat Aydın, İzmir siyaset gündemini meşgul eden milletvekilliği aday adaylığı hakkında yazılı açıklamada bulundu. CHP'li Aydın açıklamasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi'ndeki görevine devam edeceğini belirtti. 

Konuyla ilgili yazılı açıklama dayan Murat Aydın şunları belirtti:

Yürümeye devam...

Siyasette üstlendiğim görevleri yerine getirirken birçok defa “peki bundan sonra ne yapacaksanız, örneğin milletvekilliğine aday olacak mısınız?” diye soruldu. Bu sorulara cevabımı pek çok kez ve samimiyetle verdim. Verdiğim cevaplarda; örgütlü mücadeleye inandığımı, parti örgütünün değerlendirmelerinin benim için esas olduğunu, bulunduğum pozisyonu değil o pozisyonda yapabileceğim işleri önemsediğimi, süreç içinde bunlara bakıp karar vereceğimi söyledim.

Cumhuriyetin kurucu değerlerine olan bağlılığımla, yaşadığım şehre ve ülkeme hizmet etmek, saray iktidarına karşı; hukuk ve adaleti, özgürlük ve demokrasiyi, eşit bir yaşamı savunmak için siyasete girdim ve bu yolda çaba sarf etmeye devam ediyorum. Çabamı bir adım daha ileriye taşımak için yaklaşan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmanın doğru bir karar olup olmayacağını düşündüm. Çünkü Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılında yapılacak çok iş var ve bu işlerin en önemlilerinden birisi de hukuk ve adalet sistemine dair yapılması gerekenler.

Otuz yılı aşkın süredir hukukun içindeyim. Cumhuriyet savcılığı, yargıçlık ve avukatlık yaptım. Yargıçlık yaptığım dönemde, üyesi ve yöneticisi olduğum YARSAV ve Yargıçlar Sendikası’nda yargıda örgütlenme hakkını, ifade özgürlüğüne ve yargı bağımsızlığını savundum, bu yolda mücadele ettim. Doktora eğitimimi tamamladım. TBMM’de, bakanlıklarda yasa ve mevzuat hazırlıkları ile eğitim çalışmalarının içinde bulundum. Dört yıldır yerel yönetimlerde ve CHP’de çeşitli görevler üstlendim. Tüm bu birikimimin önümüzdeki dönemde hukuk ve yargı alanında yapılacak işlere katkı sağlayacağını düşündüm. Bu katkıyı arttırmak için milletvekili aday adayı olmamın doğru olup olmayacağını; parti yöneticilerimizle, belediye başkanlarımızla, partililerle, siyasetin içinden ve dışından dostlarımla konuşmaya, onların fikirlerini almaya başladım.

Benim için karar alma süreci devam ederken, 11 Mart 2023’te, CHP Genel Merkezi, parti örgütlerine MYK tarafından alınan kararı duyurdu. Bu duyuruda; belediye meclisi üyelerinin milletvekili adaylığı için görevlerinden istifa etmemeleri yönünde tavsiye kararı alındığı belirtiliyordu.

Örgütlü mücadelede, karar alma süreçlerinin demokratik, kararları uygulama süreçlerinin itaatkâr olması gerektiğini savundum. Siyasetin insan kaynağının azlığından yakındığımız, daha çok kişinin siyasete girmesini arzuladığımız bir ortamda, keşke belediye başkanlarını ve belediye meclis üyelerini adaylık süreci dışında bırakan bu karar alınmasaydı. Ama mademki karar alınmış, söz konusu karar tavsiye kararı niteliğinde de olsa benim için partimin aldığı karardır ve bu karara uymak benim partili olma sorumluluğumun gereğidir.

Bu nedenle;

Önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmayacağım ve halen üstlenmiş olduğum Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevlerini yerine getirmeye devam edeceğim. Hangi görev ve sorumluluk verilirse, o görev ve sorumluluğu en iyi şekilde yapmak için bütün gücümle çalışmaya, doğru bildiğim yolda yürümeye devam edeceğim.

 
Oğluna sünnet hazırlığı yapıyordu... Sobadan sızan gaz can aldı!
 
Meral Akşener: Vatandaşa hizmet edin
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 12 Mart 2023 Pazar 17:56

Yeterince milletvekili adayları vardır,bakalım izmir dışından kimler milletvekili olarak atanacaktır? Bu dönem seçilecek sırada milletvekili olarak atanmak için bedel belli oldu mu? Acaba geçen yıllar da döviz cinsinden ödeme yapılmıştı,rasgele...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan inceleme için Hatay'a gitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş ...
'Mehmetçiğin geç çıkması asla söz konusu değil'
Bakan Akar, deprem bölgesine ilk müdahale ile ilgili olarak, "Mehmetçiğin ...
Kırkpınar’dan ‘devlet yoktu’ eleştirilerine yanıt: İftiradan öteye geçmiyor
Deprem bölgesinde yaşadıklarını anlatan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar ...
 
Seçim günü uygulama ve yasakları açıklandı
Yüksek Seçim Kurulu 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili ...
'İttifak içi ittifak formülü gündemimizde'
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Nisan 2022'de gündeme ...
Kılıçdaroğlu: 'İktidar şeffaf olmalı'
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Kahramanmaraş'ta ...
 
ANAP Genel Başkanı Çelebi'den 'ittifak' mesajı
Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, parti yetkilileriyle Çankaya'daki ...
Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan oldu!
Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti ile Türkiye İttifakı'nı oluşturan ...
HÜDA PAR'dan Cumhur İttifakı'na katılma kararı
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı kaldı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva