HABERLER>POLİTİKA
18 Mayıs 2021 Salı - 15:19

Mahkemenin TOKİ kararı sonrası AK Partili Kaya'dan açıklama: Hüsrana uğrayacaksınız, yapacağız!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), Karabağlar’ın Uzundere Mahallesi sınırlarında ve imar planı bulunmayan alanda gerçekleştirmek istediği konut projesinin yapım ihalesinin mahkeme kararıyla iptal edilmesinin ardından konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Bu istemezükçü'lere söylüyorum. Şunu iyi bilsinler ki, Karabağlar'da da 750 hak sahibinin konutlarını YA-PA-CA-ĞIZ!" dedi.

Mahkemenin TOKİ kararı sonrası AK Partili Kaya dan açıklama: Hüsrana uğrayacaksınız, yapacağız!

EGEDESONSÖZ- TOKİ'nin, Karabağlar’ın Uzundere Mahallesi sınırlarında ve imar planı bulunmayan alanda gerçekleştirmek istediği konut projesinin yapım ihalesi, yargı kararıyla iptal edildi. Karabağlar Belediyesi’nin başvurusunu değerlendiren Ankara 4. İdare Mahkemesi, imar planı olmaksızın çıkılan ihaleyi oybirliğiyle hukuka aykırı buldu.

Kararın ardından açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya şu ifadeleri kullandı:

TOKİ tarafından Karabağlar'a yapılacak olan, dar gelirli vatandaşlarımızın ve dezavantajlı grupların faydalanacağı sosyal konutların yapım ihalesi, Karabağlar Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Sn. Muhittin Selvitopu'nun açtığı dava neticesinde iptal edildi. Dar gelirli, emekli, engelli vatandaşlarımızın kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olmasına karşı çıkıyorlar, dava üstüne dava açarak bu hizmeti engellemeye çalışıyorlar. İhalenin iptalini sağlayan mahkeme kararını da, bir müjde gibi kamuoyuyla paylaşıyorlar. Çok yazık! Vicdan sahibi hangi insan, Karabağlarlı hemşehrilerimizin umutlarına, hayallerine, mutluluğuna düşman olabilir; sıcak bir yuvaya kavuşmalarını sağlayacak bu projeye karşı çıkabilir! CHP'li Muhittin Selvitopu'nun kendi halkına yaptığı bu düşmanlığı tarih affetmeyecektir... Çevre Yolu'nda üç, Konak Tüneli'nde dört, Göztepe Stadyumu'nda iki dava açtılar. Bu projeleri de geciktirdiler ama yapımına engel olamadılar. Bu istemezükçü'lere söylüyorum. Şunu iyi bilsinler ki, Karabağlar'da da 750 hak sahibinin konutlarını YA-PA-CA-ĞIZ! Biz bu güzel kenti, İzmir'imizi hiçbir zaman istemezükçü'lerin ihtiraslarına kurban etmedik, yine etmeyeceğiz. Açtıkları davalarla hizmetleri engelleyemezler, sadece biraz geciktirirler. Vatandaşlarımızın umutlarını baltalamaya çalışanlar, yine hüsrana uğrayacak.

 
Protokol imzalandı… Miniklerin 3 kilometrelik çilesi sona eriyor!
 
Torbalı’da Tekin döneminin ilk meclisi… Cumhur İttifakı’ndan ‘çekimser oy’ hamlesi!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kamile karabiyik 19 Mayıs 2021 Çarşamba 12:16

Bizler evsahibi olmayı beklerken herseferinde birşey çıkıyor neden kimse düzgün açıklama ypmiyo daha nekadar brklicez bizimle çekilen yerler neredeyse teslim edilecek biz daha temel ine baslayamadik orası olmazsa başka yerler var bari başka yerde baslansinda bizimde artık yuzumuz gülsün

Yorumu oyla      2      4  
Yanlış işler 19 Mayıs 2021 Çarşamba 02:52

Kardeşim üniversite alanına niye ısrarla konut yapmaya çalışıyorsunuz anlaşılır gibi değil. Esas mesele dar gelirliye konut yapmak da değil. İtiraz geleceği belli olan bir durum üzerinden acele bir şekilde kura yapıp, vatandaşı belediye ile karşı karşıya getirmek olduğu o kadar bariz belli ki. Bunun bir benzeri de Kiraz'da oldu. CHP hastaneye karşı diye söylendi. Hastaneye, dar gelirliye konuta kim, niye, hangi mantıkla karşı olsun? Dar gelirliye konuta karşı dediğiniz belediye, bu alanın karşında, Uzundere'de dönüşüm yapıyor.

Yorumu oyla      2      3  
Nilgün Tosun 18 Mayıs 2021 Salı 22:32

Sn. Atilla kaya Vekilimiz Hizmetlerimiz Geç Olsa Yapacak

Yorumu oyla      2      4  
Nihat 18 Mayıs 2021 Salı 22:15

Sizde bu kafaylan ancak çocuk parki yapin heryere kaldirim taslarini her secim sokun yerine baska yapin yandas mutahitlerinize yedirin yazik deyilmi bu mili servete birakinda garibanlarin basini sokacak bir evleri olsunda ev sahibi olsun bende 8 yildir kirada surunen bir vatandasim bir sansim guldu dedik sizin inadinizdan 1.5 yildir hala evim olacak diye hevestlen bekliyorum sizin sizin miletinize sahip ciktiğiniz burdan beli secim zamanı geldiginde ozaman 750 konut hanesinin kapisina gelipte oyunuzu istiyorum demeyin

Yorumu oyla      2      4  
Bülent ışık 18 Mayıs 2021 Salı 21:23

Izmir 'e yaptığınız Konak tüneli bugün trafik sıkışıklığından dolayı Konak civarını felç etmiş durumdaydı. Keşke o tüneli yapacağınıza Otogar metrosuna o parayı harcasaydınız. Insanları ıstemezükçü diye yıllardır suçluyorsunuz ama isterikçilerin yaptığı Karşıyaka otoparkı ve Kemeraltı otoparkından ilki açılmadan yıkıldı diğeri de yapıldıktan 18 sene sonra yıkıldı. Atıl durumdaki Gıda çarşısı otoparkı da ayrı sorun.

Yorumu oyla      3      4  
ALİ GÖNÜLALAN 18 Mayıs 2021 Salı 19:50

SAYIN MİLLET VEKILIM ATİLLA BEY BİZDE LİMONTEPE MAHALLESINİN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNÜ BEKLİYORUZ. PARK YOK SPOR ALANI YOK HİÇ SOSYAL HİZMET YOK DOĞALGAZ YOK SOKAKLARDA DURUM BERBAT LÜTFEN BİZİ UNUTMAYIN SAYGILAR.

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 18 Mayıs 2021 Salı 19:27

imar var mı? yok. mahkeme kanunlara göre hareket etmiş mi? etmiş. e nerede bu istemezükçü zihniyet? kanunlara göre karar alan mahkemelerde mi suçlu artık? bir tek sayın kaya haklı geri kalan herkes suçlu.

Yorumu oyla      2      3  
IMDb: 1 18 Mayıs 2021 Salı 19:19

Olay çok basit: imar planı olmayan yere kura çekiyorlar; sonra da bak, biz yapacaktık ama mahkeme iptal etti, YA-PA-CA-ĞIZ diyorlar. Bu alanın karşısı kentsel dönüşüme gireli kaç yıl oldu? Nerede 450 hektarlık alandaki dönüşüm? Sözde kültürpark gibi yeşil alan da olacaktı. İstemezükçü denilen kesim de Uzundere'de hak sahiplerine konutlarını dağıtırken, bunlar daha YA-PA-CA-ĞIZ aşamasında. Otogar metro, hızlı tren, Candarlı Limanı, lojistik köyü de YA-PA-CAK-MISINIZ?

Yorumu oyla      2      3  
BEDRİYE ARAS 18 Mayıs 2021 Salı 19:04

40 yılık kiracıyım Bir buçuk yıllık ümitli bekleyişimizin Hayal kırıklıkları yaşatanlara hakkımı helal etmiyorum.

Yorumu oyla      2      4  
Zagor 18 Mayıs 2021 Salı 17:18

Yaparsiniz aga. Nasil olsa Kanun size islemiyor.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Memleket Partisi İzmir'in ilk il başkanı Oğuz oldu
Memleket Partisi için dün resmi dilekçesini İçişleri Bakanlığına sunan ...
'Bu muhalefet düzenine toptan bir itirazımız var'
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Atatürkçü, Cumhuriyetçi, ...
Bahçeli'den CHP'ye 'Sedat Peker' tepkisi!
Siyasette organize suç tartışmaları sürüyor. Milliyetçi Hareket Partisi ...
 
Akşener: Getirin sandığı hodri meydan
Meclis'teki grup toplantısında konuşan Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ...
Menemen’deki gergin meclis sonrası söz CHP’de: Suçluluk psikolojisi içindeler!
Menemen Belediyesi'nde son dönemlerde yaşanan tartışmaların sorumlusunun ...
'19 Mayıs emperyalizme karşı en büyük direniştir!'
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ...
 
CHP'li Serter: Gençlerin terk etmediği bir Türkiye kuracağız!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor ...
CHP'den 'Gaziemir' kararı: İşte belediye başkan yardımcısına verilen ceza!
Denetim Komisyonu' seçimlerinin ardından CHP'li 10 Meclis Üyesi için ortaya ...
CHP’li Arslan’dan ‘Menderes’ çıkışı: ‘Yazlıkta talimat’ iddiasına ne dedi?
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Torbalı’da yapılan belediye başkanlığı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva