HABERLER>POLİTİKA
17 Mayıs 2021 Pazartesi - 18:30

CHP’li Arslan’dan ‘Menderes’ çıkışı: ‘Yazlıkta talimat’ iddiasına ne dedi?

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Torbalı’da yapılan belediye başkanlığı seçimi ve ardından yaşananlar hakkında açıklamalarda bulunarak, “Menemen’de gasp edilen bir belediye başkanlığı var, oradakine benzer bir şeyin Torbalı’da yaşanmasına izin vermeyiz” dedi. Ayrıca Arslan, şahsına gelen “Menderes’in eş başkanı mısınız? Sayın vekil Gümüldür’deki yazlığınıza Menderes Belediye Başkanı’nı çağırıp orada talimatlar verdiğiniz söyleniyor” sorusuna, “Eş başkan ne demek? Ben Özdere’de de tatil yaparım, Çeşme’de yaparım. Saçma sapan ithamlar bunlar” şeklinde yanıt verdi.

CHP’li Arslan’dan ‘Menderes’ çıkışı: ‘Yazlıkta talimat’ iddiasına ne dedi?

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir’deki belediyelerde parti içinde yaşanan sorunlara yönelik önemli değerlendirmeler yaptı.

Torbalı Belediye Başkanlığı görevindeyken vefat eden İsmail Uygur’un ardından yapılan belediye başkanlığı seçimiyle ilgili AK Parti’nin aday göstermesini ‘siyasi nezaketsizlik’ olarak tanımlayan Arslan, CHP meclis üyeliğinden istifa ederek AK Parti cephesine geçen Mustafa Akbıyık hakkında sert eleştirilerde bulundu.

“BİZ MUĞLA DEĞİL, İZMİRİZ”
CHP’yi çok sesli bir parti olarak tanımlayan Arslan, Torbalı’da yapılan seçimle ilgili “Var olan meclis üyelerimizin hepsi belediye başkanlığı yapabilecek nitelikte. İsmail Uygur’dan sonra belediyeyi devralmak da zor bir iş… Hem projeleri devam ettireceksiniz hem yeni işler yapacaksınız.  Parti olarak biz gerekli görüşmelerimizi yapıp, aday belirledik. Ancak seçimde siyasi nezaketsizlik oldu. İzmir’in kendine göre bir duruşu var. Muğla’nın Ula kentinde bir belediye başkanı vefat etmiş CHP aday çıkarmış... Biz Muğla değil, İzmiriz. Burada rahmetli Ahmet Piriştina vefat ettiğinde o dönem Sayın Cumhurbaşkanı’nın yapmış olduğu takdire şayan bir hareket var. Böyle bir durumda yine doğrusu aday çıkarmamaktır” dedi.

“SİYASETEN YAPTIKLARI YENİLİR YUTULUR CİNSTEN DEĞİL”
CHP meclis üyesi olarak seçime katılmasının ardından istifa ederek AK Parti cephesine geçen Mustafa Akbıyık hakkında konuşan Arslan, “Bizim partimizin kontenjanından önerilmiş bir arkadaş ama siyaseten yaptıkları yenilir yutulur cinsten değil. Düşüncen belliyse sen neden toplantılarımıza katılıp, fikir söyledin? Gideceksin kendini Adalet ve Kalkınma Partisi’ne yamayacaksın ve gelip bizde ajanlık yapacaksın! Bu kötü bir durumdur, şık değildir... Bize böyle bir arkadaş gelseydi asla ‘gel toplantıda konuşulanları bize aktar’ demezdik. Biz AK Partili meclis üyeleriyle hiç konuşmadık. AK Parti’nin bu yaptığı hiç doğru değil. O belediye meclis üyelerinin haberleşme amacıyla kurdukları bir Whatsapp grubuydu. Böyle bir hainlik olunca arkadaşlarımız kendilerini ispatlamak istiyor. O grupta herhangi bir milletvekili veya başka biri yoktur. Meclis üyelerinin kendi aralarında kurdukları bir grup. Biz hukukun işlemesini istiyoruz. Torbalı Belediye Başkanı seçilmiştir. Mithat Tekin elinden geleni yapacaktır. Biz Mithat Başkan’ın yanındayız” diye konuştu.

“İZMİR’İ YORMAYA GEREK YOK”
DEVA Partisi’nin seçim öncesinde yaptığı açıklama dolayısıyla seçimde alınan sonuçlarla ters düştüğünü belirterek ahlakla ilgili bir sorun oluştuğuna dikkat çeken Arslan, seçimin tekrarlanması olasılığıyla ilgili “DEVA Partisi çıktı kendi açıklama yaptı mesela, ‘biz Torbalı’nın iradesine saygı duyacağız. O yönde oy kullanacağız’ yani ‘millet ittifakının adayına oy vereceğiz’ dediler. Cumhuriyet Halk Partililer o durumda kendilerini ispatlama ihtiyacı hissettiler. İsterse 10 kere tekrarlasınlar hiçbir sıkıntı yok ama İzmir’i yormaya gerek yok. Torbalı seçimini yapmıştır, Mithat Başkanımız da elinden geleni aslan gibi hakkıyla yapacaktır. Menemen’deki utanç yeter. Hukuksuz bir işlemdi oradaki. Onların onayıyla yapılmış bir kuraydı ama onu yargıya taşıyarak; gasp edilen bir belediye başkanlığı var orada benzer bir şeyin Torbalı’da yaşanmasına izin vermeyiz. Biz hukukun doğru işlemesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BEN HİÇ KİMSEYE TALİMAT VERMEM”
SONSÖZTV canlı yayınına gelen “Sayın vekil Gümüldür’deki yazlığınıza Menderes Belediye Başkanı’nı çağırıp orada talimatlar verdiğiniz söyleniyor, siz Menderes Belediyesi’nin eş başkanı mısınız?” sorusuna yanıt veren Arslan, “Çok nezaketsiz bir mesaj. Ben hiç kimseye talimat vermem yanımdaki arkadaşlardan bile rica ederim” yanıtını verdi.

“HER ŞEYDEN ÖNCE DOSTUZ”
Menderes Belediyesi’nde yaşanan “CİMER’e şikayeti krizi” ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, gelen yoruma ilişkin açıklamalarda bulunan Arslan, şu sözleri söyledi:

“Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Başkanı’nın kendi aralarında bir güven bunalımı var. Benimle bir alakası yok. 1’inci bölge vekiliyiz ama sadece 1’inci bölge değil Menemen’le ilgili de konuşuyoruz. Belediye Başkanı’nın Özdere’de yazlığı var bizim de Gümüldür’de. Herkes birbirine gelir gider. Her şeyden önce dostuz, arkadaşız bunda ne var yani? Biz belediye başkanlarıyla bir araya geldiğimizde İzmir’i de konuşuruz, siyaseti de konuşuruz. Ben görmüş olduğum eksiklikleri belediye başkanına söylerim. Problemleri anlatırız. Belediye başkanı arkadaşlarımızın birçoğu da gelir objektif olarak; bize sorarlar. Ben belediye başkanını övmekten çok belediye başkanlarının eksiklerini görmeyi seven bir siyasetçiyim. Çünkü biz eksiğini görürsek, o da o eksiklikleri giderir. İmkanlar ölçüsünde yapılır bu iş. Ben sayın başkanın makamına 1 ya da 2 defa gittim. Benim daha makamına gitmediğim belediye başkanları da var. Mesela çok yakın zamanda gittim Beydağ, Ödemiş belediye başkanlarına. Eş başkan ne demek? Ben Özdere’de de tatil yaparım, Çeşme’de yaparım. Saçma sapan ithamlar bunlar.”

“YETKİSİ OLAN YETKİSİNİ KULLANMAYACAKSA NEDEN YETKİ ALIR?”
Arslan, görevden alınan Menderes Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar’la ilgili, “Belediye Başkan yardımcısı arkadaşımız, yetkili bir arkadaş bu konulardan. Bu konularda sorun görüyorsa tutanağını tutar, yasalara uygun işlemini yapar cezasını keser. Bunu siz yaparsınız, vatandaş yapar ama yetkili birinin yapmaması gereken bir şey; usulsüzlük gördüğü şeyi şikayet etmek. Yetkili kişinin gereğini yapması gerekiyor. O yüzden güven bunalımı oldu ve görevden el çektirildi. Yetkisi olan yetkisini kullanmayacaksa neden yetki alır?  Bu kişi de aslında çalışkan bir arkadaşımız, ben de böyle bir şeyi duyduğum zaman üzüldüm, yapılmaması gereken bir şeydi. Meclis üyelerimizle görüşüldü, belediye başkanımızla da görüşüldü; görüşmeler yapılıyor. Ben örgütten geldiğim için bu arkadaşlarla tanışığım, birileri bir şey anlatmak istediğinde bize ulaşıyorlar. Sonuçta bu kentte ortak sorunlarımız var. İnciraltı, Çeşme, deprem, Kültürpark’ı konuşuyoruz, tavsiyelerimizi belediye başkanlarına iletiyoruz. Ben mevzunun büyüyeceğini sanmıyorum. Belediye meclis üyelerimizin tamamı partili ve sağduyuludur. Partimiz mutlaka gerekli tedbirleri alacaktır. Belediye başkanlığı yapmak da sonuçta kolay bir şey değil böyle bir dönemde. Bir anda projeler hayata geçmiyor. Belediye başkanlığının ilk 5 yılı alışma dönemi, 2’nci 5 yıl daha sağlıklı bir dönem oluşturuyor” dedi.

 
TBMM'de kritik Hakimler ve Savcılar Kurulu seçimi
 
CHP'den 'Gaziemir' kararı: İşte belediye başkan yardımcısına verilen ceza!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 17 Mayıs 2021 Pazartesi 20:22

Menderes belediyesi öncelikle görev ve yetkilerini kullanmış olsaydı bu tür olaylar olmazdı,belediye başkanı meclis üyeleri bir bütün olarak görev yapmak zorundadirlar halk hizmet için yetki ve oy verdi,şu anda Menderes belediyesi diğer birimlerde kontrol yok isteyen istediği gibi hareket ediyor...

Yorumu oyla      3      3  
Bülent ışık 17 Mayıs 2021 Pazartesi 19:19

Mustafa Akbıyık'ın babasının eski AK parti Torbalı ilçe başkanı olduğunu bilmiyor muydunuz? Bunların yüzünden CHP 'ye oy vermeyi sorgulamam gerekecek anlaşılan.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'de kritik Hakimler ve Savcılar Kurulu seçimi
Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) 7 Haziran'da görev süresi sona erecek ...
İnce'nin MYK'sına İzmir'den kimler girdi? Memleket Partisi yola çıktı...
Muharrem İnce'nin başlattığı Memleket Hareketi'nin partileşme süreci tamamlandı. ...
CHP’li Arslan AK Parti’yi hedef aldı: Helallik sandıkta istenir!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs ...
 
Hazırlıklar tamam... Muharrem İnce, İzmir'e bizzat gelecek!
Memleket Hareketi'nin partileşmesi sonrası partinin İzmir İl Binası'nın ...
Peker'in açıklamaları... Soylu'dan yargı hamlesi!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet ...
Turizm hamlesi: Ankara’dan Rusya’ya çıkarma!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İbrahim Kalın ve Sağlık Bakan ...
 
Erdoğan, Papa ile Filistin'i görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katoliklerin dini lideri Papa Francis ile görüştü.
CHP’li Kılıç’tan bakanlığa İzmir çağrısı: Yanmadan önce önlem alınsın!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
AK Partili Nasır'dan 19 Mayıs mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva