HABERLER>POLİTİKA
18 Mayıs 2021 Salı - 11:16

Akşener: Getirin sandığı hodri meydan

Meclis'teki grup toplantısında konuşan Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir kez daha erken seçim çağrısında bulundu. Akşener, siyasetçinin milletiyle sandıkta helalleşeceğini söyledi.

Akşener: Getirin sandığı hodri meydan

Meral Akşener, İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Desteklere rağmen kısıtlamalardan etkilenen vatandaşlardan helallik istiyorum' açıklaması muhalefetin gündemine yerleşti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir kez daha erken seçim çağrısında bulunarak, ''Hodri meydan'' dedi. Akşener, ''Siyasetçi milletiyle sandıkta helalleşir. Madem helallik alacasın önce sandığı getireceksin'' ifadelerine yer verdi.

Akşener, dünya siyasetinde bir değişim olduğunu, "ergen tavırlı popülist liderlerin" seçimleri birer birer kaybedip tarihin tozlu sayfaları arasına karıştığını da söyledi.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI
Ancak bu liderlerden her birinin giderayak bir kriz ürettiğini, bunun son örneğinin Filistin'de yaşandığını dile getiren Akşener, "Gözümüzün önünde bir insanlık dramı yaşanıyor. Siviller, kadınlar ve çocuklar insafsızca katlediliyor" diye konuştu.

Mart ayında İsrail'de seçimler yapıldığını ve durumun İsrail'in en uzun süreli başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yeni bir hükümet kurmasına imkan vermediğini belirten Akşener, şunları söyledi:

"İsrail Cumhurbaşkanı da, hükümeti kurma görevini, Yeş Atid Partisi'ne verdi. Birdenbire, İsrailli Arap partileri kritik bir öneme sahip oluverdiler. Çünkü hükümet ortağı olma, yeni iktidarı belirleme ihtimalleri doğdu. Bu gelişmeler üzerine, bir anlamda Sayın Erdoğan'ın İsrail versiyonu olan Binyamin Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için, gözünü kırpmadan, sivillerin ve çocukların hayatlarına kastetmekten geri durmadı. Önce Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra kışkırtmaları yaşandı, ardından da Gazze'ye operasyon başladı. İsrailli Arap partileri de, yaşananlara tepki olarak koalisyon görüşmelerinden çekildi. Kim kazandı? Savaş tüccarları kazandı. Koltuk meraklıları kazandı. Değişim istemeyen statükocular kazandı. Peki kim kaybetti? İsrail'de yaşayan Araplar kaybetti. Gazze'deki siviller, kadınlar ve çocuklar kaybetti. İsrail demokrasisi kaybetti."

Akşener, bu insanlık ayıbı karşısında, Türkiye'yi yönetenlerden, İsrail'i caydıracak, Filistinlilerin hayatını iyileştirecek, somut tek bir adım görülmediğini savundu.

''LİDERLİK, İCRAATLA OLUR''
Mesela, İsrail ile 6 milyar doları aşan ticari ilişkilerin askıya alınmadığını, İran'dan İsrail'e yapılacak bir saldırıyı haber vermesi planlanan Kürecik Radar Üssü'nün kapatılmadığını belirten Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunların hiçbiri yok. Peki ne var? Bol miktarda hamaset var. Kürsüden tarih tiratları var. A Haber'de, Yeni Şafak'ta ateşli yorumlar var, yazılar var. Gerçi bu hususta, arkadaşların hakkını teslim etmemiz lazım. Doğu Türkistan için bu kadarını bile yapamadılar. Dün kürsüden insanlık nutukları atan Sayın Erdoğan, Çin mezalimine karşı, Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için ağzını bile açamamıştı. Sayın Erdoğan; Kürsüden sallamayı liderlik sananların devri artık bitiyor. Milletimiz, televizyonlarda estirilen hamaset rüzgarlarına artık inanmıyor. Samimiyetsiz, ağlak tavırlarınızla, Filistin için çok şey yapıyormuş gibi görünme çabanızı, artık kimse yemiyor. Devlet insanlığı, kürsü şovlarıyla değil, akıllı bir diplomasiyle olur. Liderlik, hamasetle değil, icraatla olur. Samimiyetle olur, tutarlılıkla olur, ciddiyetle olur.

Boş konuşmayı bırakıp, gerekeni yapacaksın. Tabii bunu yaparken de korkmayacaksın, dik duracaksın, İsrail’e yaptığın gideri, Çin'e de yapabileceksin. Türk Devleti'nin Cumhurbaşkanı’na yakışan budur."

Akşener, Netanyahu ve destekçilerini şiddetle kınadığını ve uluslararası toplumu, bu insanlık ayıbına karşı Filistinlilerin yanında birlik olmaya ve Netanyahu vahşetine dur demeye çağırdığını söyledi.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI
Siyasetçi milletiyle sandıkta helalleşir. Madem helallık alacaksın önce sandığı getireceksin, millet sana ne diyecek göreceksin. Helallik alacağına bu kadar eminsin, buyrun getirin sandığı hodri meydan. 

 
Büyükşehir'den iki ilçeye modern mezbaha
 
Çeşme’de temizlik seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen’deki gergin meclis sonrası söz CHP’de: Suçluluk psikolojisi içindeler!
Menemen Belediyesi'nde son dönemlerde yaşanan tartışmaların sorumlusunun ...
'19 Mayıs emperyalizme karşı en büyük direniştir!'
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ...
CHP'li Serter: Gençlerin terk etmediği bir Türkiye kuracağız!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor ...
 
CHP'den 'Gaziemir' kararı: İşte belediye başkan yardımcısına verilen ceza!
Denetim Komisyonu' seçimlerinin ardından CHP'li 10 Meclis Üyesi için ortaya ...
CHP’li Arslan’dan ‘Menderes’ çıkışı: ‘Yazlıkta talimat’ iddiasına ne dedi?
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Torbalı’da yapılan belediye başkanlığı ...
TBMM'de kritik Hakimler ve Savcılar Kurulu seçimi
Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) 7 Haziran'da görev süresi sona erecek ...
 
İnce'nin MYK'sına İzmir'den kimler girdi? Memleket Partisi yola çıktı...
Muharrem İnce'nin başlattığı Memleket Hareketi'nin partileşme süreci tamamlandı. ...
CHP’li Arslan AK Parti’yi hedef aldı: Helallik sandıkta istenir!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs ...
Hazırlıklar tamam... Muharrem İnce, İzmir'e bizzat gelecek!
Memleket Hareketi'nin partileşmesi sonrası partinin İzmir İl Binası'nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva