HABERLER>POLİTİKA
17 Mayıs 2021 Pazartesi - 14:38

CHP’li Arslan AK Parti’yi hedef aldı: Helallik sandıkta istenir!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamasında pandemi sürecinde esnafa her türlü desteği verme gayretinde olduklarını belirterek, “Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” demişti. Erdoğan’ın ifadeleri üzerine konuşan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Cumhurbaşkanlığı makamı helallik isteme makamı değil; orası sorumluluk, bu milletin sorunlarını çözme makamıdır. Helallik sandıkta istenir" dedi.

CHP’li Arslan AK Parti’yi hedef aldı: Helallik sandıkta istenir!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ednan Arslan SONSÖZTV’ye konuk olarak Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Arslan, pandemi döneminde Türkiye’nin yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin pandemi döneminde yaptığı çalışmalar konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Arslan, çeşitli yollarla CHP’li belediye başkanlarına asılsız soruşturmalar açıldığına dikkat çekti.

17 günlük tam kapanma sürecinin ardından kademeli normalleşme hakkında değerlendirmelerde bulunan Arslan, “Gelirken yolda gördüm; trafik çok yoğun, bankaların önünde kuyruklar oluşmuş. Lütfen biraz yavaş normalleşelim, dikkat edelim maske, mesafe, hijyen kurallarına. 164 milyon kişinin enfekte olduğu, 3 milyon 400 bin insanın öldüğü bir pandemi söz konusu. Ülkemiz pandemiyi en zor geçiren 5 ülke arasında. 44 bin 760 güncel verisiyle hayatını kaybeden kişi var. Sağlık çalışanlarımız bu süreçte çok büyük gayret verdi. İktidar bu pandeminin başından sonun birçok konuda hata yapmıştır. Birinci olarak aşı konusu, mayıs sonuna kadar 100 milyon doz gelmiş olması gerekiyordu. 17 gün kapattık bu ülkeyi 17 günde çok büyük aşılama yapabilirdik. En büyük yaptığımız hata ise; şu tarihte kapatacağız, şehirlerarası kısıtlama da o zaman başlayacak dediler. Şehirlerarası yasak daha önceden gelmeliydi, insanlar kısıtlamayı tatil olarak algıladı. Bu sebeple vakalar Anadolu’ya taşındı. Biz düşmesini bekliyoruz ama sahil bölgelerine ne kadar bulaş gitti bilemiyoruz. Bu seyahat kısıtlaması daha erken gelmeliydi” dedi.

“SAHADA HİÇ AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİYLE DENK GELMEDİM”
Arslan, Türkiye’nin pandemi süreci içerisinde kendi vatandaşına en az yardım yapan ülke olduğunu söyleyerek sahada uzun zamandır AK Partili milletvekilleriyle karşılaşmadığını belirtti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşlardan helallik istemesine tepki gösteren Arslan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“26 milyon çalışanın 17 milyonu dışardaydı. Kapanan yine benim zavallı kardeşim, esnafım, marketim. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamayla vatandaşa resmen ne halin varsa gör dedi. 15 Nisan 2020’den bu yana 7 milyon kişiye 47 buçuk milyar lira yardım yapılmış ve bu paradan sadece 6 buçuk milyar lira bütçeden para ayrılmış. Biz Türkiye olarak GSMH’dan en az vatandaşa yardım yapan ülkeyiz. Sorumluluğu vatandaşa yıktık. İnsanlar çalışmak zorunda, toplu taşımaya gitmek zorunda. Artık insanlar intihar ediyor, 1 yıldır kapalı olan işletmeler var. Halkbankası esnafın borçları erteledi ama özel bankalara borcu olanlar perişan. Bir destek var mı? Esnafın biri almış biri almamış, yardımlarda kriter ne, bilen yok! Cumhurbaşkanlığı makamı helallik isteme makamı değil; orası sorumluluk, bu milletin sorunlarını çözme makamıdır. Bir siyasetçi için helallik sandıkta istenir. Eğer iyi yaptıysanız vatandaş gelir size oyunu verir tekrar Cumhurbaşkanı olur helalleşirsiniz. Ya da oyunu size vermez ‘beni mağdur ettin’ der; helalleşme sandıkta olur. Kapatıyorsun ülkeyi ‘Allah yar ve yardımcınız olsun’ deyip kaderine terk ediyorsun. Sonra çıkıyoruz insanların duygularını sömürüyor, helallik istiyor. Ya sayın Cumhurbaşkanı, rakamları makyajlayan TÜİK ne iş yapıyor ya? Gitsin baksın ya. Enflasyonu düşürmek için mi var TÜİK? Kimin ne kadar sıkıntısı var tespit edemiyor mu? Gidip vatandaşın içinde hiç niye dolaşmıyorsunuz?  Ben sahada hiç AK Parti milletvekilleriyle denk gelmedim. Vatandaşında birincil sorduğu şey AK Partili vekiller nerede? Diyorlar. En son saha anlamında depremde karşılaştık. Mecliste karşılaşıyoruz ama çalışma anlamında en son depremde karşılaştım. Onun haricinde pek denk gelmedik. Gittiğimiz insanlar bunları soruyor.”

“HANİ FAİZE KARŞIYDIK? HANİ MİLLİYDİK, YERLİYDİK?”
Erken seçime gidilmesi yönündeki düşüncelerini aktaran Arslan, Türkiye’nin AK Parti hükümeti döneminde borçlarının giderek katlandığını söyledi. Arslan, “Artık ülke bu iktidarı taşıyamıyor. Sorunlarımız çok devasa. Ekonomik olarak bu işi tariflersek şimdiye kadar, AK Parti iktidarına; Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar ortalama 9 milyar dolar faiz ödenmiş. Bu iktidar döneminde 28 milyar dolar ortalama. Hani faize karşıydık? Hani milliydik, yerliydik? Cumhuriyet tarihinde 1975-2002 arası 252 buçuk milyar dolar bizim faiz ödememiz var. 2003-2019 arası ise 500 milyarı aşmış. Bu iktidar tarafından yapıldı bunlar. Merkez Bankası politika faizi yüzde 19. Dünyada 7’nci sıradayız. 1923 ile 2002 arasında oluşan borcun üç katı Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı döneminde oluştu. Kamu borcu 2002’ye kadar 87 milyar dolar, 2003-2020 arası 187 milyar dolar. Kamu borcu 100 milyar artmış. Özel sektörün borcu 2002 de 44 milyar dolar, şimdi ise 248 milyar dolar. Siz 2002’ye kadar dış borç, İMF dahil 131 milyar dolar bir dış borç stokunuz var, 2022’de 435. Bir de sattıkları hariç. Burada yapılmış bir fabrika yok, istihdam yok. Özelleştirilen 70 milyar dolarlık yerler var. Baktığınız zaman korkunç bir borçlanma var. Hane halkının borcu 2002’de 4 milyar liraymış, 2020’de 109 milyar olmuş. İç borcumuz 2002’ye 89 milyar dolarmış, 2020’de 153 milyar dolar olmuş” dedi.

“CHP’Lİ BELEDİYELER KENTİN POTANSİYELİNİ KENT İÇİN KULLANIYOR”
Arslan, CHP olarak iktidar olma hedeflerinden bahsederek, “Bu iktidar sadece ve sadece tefecilere, faizcilere çalışmış. Vatandaşın borcu artmış. Torunlarımızın geleceğini dahi ipotek altına alacak borçlar altına girmişiz. Yarın kim iktidar olursa olsun bu iktidarın bırakmış olduğu enkazı kaldırmak kolay değil. Ekonomik olarak ciddi bir sorun var var. Ama biz CHP olarak ilk seçimlerde; Allah’ın izni ve milletimizin oyuyla millet ittifakı olarak iktidar olacağız ve gerçekten bu iktidarın bırakmış olduğu kötü tabloyu tersine çevireceğiz. Herkes seçim bekliyor çünkü insanlar artık bu yükü taşıyamıyor. Bunu da çözmenin yöntemi sandıktır. Biz çözeceğimizi açık açık söylüyoruz. İlk haftada yapacaklarımız belli, faizler silinecek esnafların. Esnafın sırtında stopaj diye bir şey var. Herkes fakirleşti pandemide. Biz vatandaştan hep istiyoruz. Biraz verelim ya. İBAN verip, yardım istiyoruz rezillik ya. CHP’li belediyeler kentin potansiyelini kent için kullanıyor” şeklinde konuştu.

“NİYET HİZMETSE BİR YOLUNU BULUYOR CHP’Lİ BELEDİYELER”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başlattığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de İzmir’de uyguladığı ‘bakkalların veresiye defterlerinin kapatılması’ uygulamasıyla ilgili konuşan Arslan, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız, ona teşekkür etmek lazım, İzmir’de başlattığı bir dayanışmayla veresiye defterlerini kapattı. Toplamda 1 milyon 300 bin lira. Belediyemiz, yardım yapan manevi huzur yaşadı. Borcu kapanan vatandaş ve defteri kapanan esnaf mutlu oldu. Bunlar güzel şeyler bunları devam ettirmek lazım. CHP’li belediyelere her türlü engellemeleri yaptılar. Aş evi hesaplarına el koydular, yardım kampanyalarından toplanan paralara el koydular. Sonuçta niyet hizmetse bir yolunu buluyor CHP’li belediyeler. CHP’li belediyeler almış olmasaydı patates, soğanı; iktidar gelir alır mıydı? Bunların hepsi bizim belediyelerimizin yaptığı projelerdi. CHP’li belediyeler pandemide çok da güzel işler yaptılar” dedi.

Arslan, pandemi döneminde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2 milyar TL bütçe maliyeti olmasıyla ilgili, “Belediyelerin bütçeleri; vatandaşın vergileri ve iller bankası payından olur. Vatandaş temel gıda maddesini alamayacak duruma gelmiş, gidip emlak vergisi mi ödeyecek? Vatandaş artık ne olursa olsun diyor, çünkü ödeyemiyor. Kredi kartları ciddi sorunlara dönüştü. Günü birlik yaşayan insanların intiharları arttı” diye konuştu.

“VERİLERİMİZ AÇIK VE ŞEFFAF”
Tunç Soyer’in elinde 350 bin cv olduğunu açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Arslan, Türkiye’deki ekonomik sıkıntılar ve işsizlikle ilgili CHP’nin özel olarak çalışma yaptığını, veriler topladığını söyledi. Arslan konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“TÜİK ve İŞKUR’a göre işsizlik artışı yok. Benim sosyal medya hesaplarıma öyle yakarışlar geliyor ki inanın bazen uyuyamıyorum. Ben kolay ulaşılabilir biriyim; mühendis olmuş, üniversitesini okumuş mezun olduktan sonra iş bulamayan onlarca insan var. Öyle hikayeler var ki uykularımız kaçıyor. Bir yandan bu manzara bir yandan da 4 5 maaş alan insanlar. 4-5 kurumdan toplamda 176 bin lira maaş alan bakan yardımcısı var. Günahtır, insanlar iş aş bulamazken el insaf ya! Buna bir dur demek lazım. bir bürokratın yakınlarına böyle maaşlar verilmesi doğru değil. 30 bin büyükşehir belediyesi çalışanı var 10 katından daha fazla cv var. Bu ise aslında iktidarın çözmesi gereken bir konu. Özelleştirmeye giden birçok kurum var. AKP’nin sattıkları ve yaptıkları ortada. Yaptıkları bir şey yok? 350 bin kişinin iş bulacağı hangi fabrikayı açtınız? Bizim ülkemizde 700 bin kişi azalmış AKP iktidara geldikten sonra ekmekten vazgeçmiş. 2002’de 2.4 milyar TL borcu varmış çiftçinin,2 milyon 100 bine düşmüş, 700 bin kişi gitmesine rağmen borç 146 milyar TL. Bizim partimiz çalışarak çıkardı bu rakamları. Açık ve şeffaf bir şekilde ortada bunlar. Bu rakamları nereden buldunuz diyenler gelsinler hesaplarız.”

“HER ŞEYİ BİLEN İKTİDAR 128 MİLYAR DOLARIN NEREDE OLDUĞUNU BİLMİYOR MU?”
Arslan, Merkez Bankası’nın rezervlerine eksi seviyelerde olduğunu söyleyerek, “En son rezerv eksi 45.1 milyar dolar TCMB’nın. Biri de merak etsin ya. SWAP anlaşmalarını çıkardığımız zaman Merkez Bankası’nın rezervi eksi 45.1 milyar dolar şu anda. Kör kuruşa muhtacız. Genel Başkanımızın söylediği bir şey var, Allah korosun bir savaşa girsek 1 centi yok MB’nin. İnsanlarda bu soruyu çok yüksek sesle sormaya başladı. AKP’nin yaratıcı üyeleri yalan makinesi diye yayınlama yaptılar apar topar geri çektiler. İş öyle değil, bu para benim senin paran değil, milletin parası. Ne yaptınız bu 128 milyar doları gelin açıklayın. Her şeyi bilen iktidar 128 milyar doların nerede olduğunu bilmiyor mu? Bunu açıklarlar ama bence açıklayamazlar. Bu sorularının cevabını alana kadar sormaya devam edeceğiz. AK Partiye oy vermiş insanlar da sormalı. Herkesin elini vicdanına koyup bu soruyu sorması lazım. Rahmetli Özalan’ın, Ecevit’in yaptığı otoyol ve köprülerden geçiş bedava ama 5’li çetenin yaptığı yerler garanti adı altında hepsi çatır çatır ödendi. Vatandaşa destek ne? 5’li çeteye paralar ödeniyor ama” ifadelerini kullandı.

“ZATEN AŞILAYAMIYORUZ İNSANLARI BARİ BU İNSANLARI AŞAĞILAMAYALIM”
Pandemi döneminin gittikçe içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyleyen Arslan, “Pandemide oteller açık, restoranlar, esnaf kapalı. İktidar zenginin yanında. Zor koşullarda geçinen insanın değil. Rakamlar düşmeye başladı Turizm Bakanı açıklama yaptı, turizm gelirlerine ihtiyacımız var ama çok çirkin bir reklam yaptılar. Zaten aşılayamıyoruz insanları bari bu insanları aşağılamayalım. Bu bakanın derhal istifa etmesi lazım. sabah kalkan bir şey buldum diye yayın yapıyor. Bizim mücadelemiz çok iyiydi de müsabakalar neden Türkiye’den alındı. Çünkü Türkiye’yi yeteli görmüyorlar pandemi mücadelesinde. Yeterli görmedikleri için de elimizden aldılar. Ülke için çok önemli müsabakaları yanlış politikalar yüzünden kaptırdık” dedi.

AŞILANAN ÜLKELER NORMALLEŞİYOR
Arslan, aşı reddetme oranlarının yüksekliğine dikkat çekerek vatandaşa mutlaka aşı olmaları yönünde çağrıda bulundu. İzmir’deki aşılanma durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Arslan, “173 bin İzmirli aşıyı reddetmiş. Bu kötü bir iş. Alerjik bir sorunu vardır ama bu 173 bine ulaşmaz. Aşı karşıtlığı doğru bir iş değil. Herkesin aşılanması lazım. Aşı karşıtlığı ve bunu körükleyen insanlar var. Bunların hepsi yanlış. Ne olursunuz sırası gelmiş kişiler aşılansın. Hem kendi sağlıklarını korusunlar hem de diğer insanların sağlıklarını tehlikeye atmasınlar. Aşı olma işini bir daha düşünsünler ben buradan rica ediyorum. Bakın İngiltere aşıya yönelmeden önce çok kötü durumdaydı şimdi ise aşılanarak hızlı bir şekilde normalleşiyor” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYELERİMİZ VATANDAŞA DOĞRUDAN ULAŞMAYI GÖREV EDİNDİ”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun vatandaşın nabzını sürekli olarak takip ettiğini söyleyen Arslan, “Genel Başkanımız tüm Türkiye’yi izliyor ve iyi projeleri ortaklaştırmaya çalışıyoruz, askıda fatura gibi. İyi uygulamaları ortaklaştırıyoruz ve sosyal demokrat belediyeciliğin ne olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Belediyecilik duruşumuza ithamlarda bulundular ama insanlar artık iyi ki CHP, Tunç Soyer, Ekrem İmamoğlu, Vahap Seçer, Mansur Yavaş var diyor. Çünkü en yakın hizmet etme biriminin belediye olduğunu gördüler. Belediyelerimiz vatandaşına; her türlü engellemelere rağmen doğrudan ulaşmayı görev edinmiş” diye konuştu.

“KENTİN HER YERİNE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Tunç Soyer’in körüklediği dayanışma ruhuyla İzmir’de ihtiyaç sahibi insanlara yardım eli uzatıldığını belirten Arslan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi verilerine göre; 12 milyon 500 bin liralık gıda paketi, 2 buçuk milyona yakın nakdi yardım, yerel sanatçılara 2 milyon 100 bin liralık destek ile toplamda nakdi yardım 25 milyona ulaşmış. Kooperatiflerin ve Halkın Bakkalı’nın destek kolileri dağıtılmış ve bunlar direkt vatandaşa giden yardımlar. Süt Kuzusu projemiz herkesin beğendiği, uygulamaya çalıştığı bir proje. 46 milyonun üzerinde bir destek var. En son Tunç Soyer’in açıkladığı rakamlarla 183 milyon lira 1 yılda direkt vatandaşın hayatına dokunan destek var. Kooperatifleri, kadın üreticilerimizi destekliyor kentin her yerine ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

“VATANDAŞIN TEK UMUDU CHP”
CHP içerisinde yaşanan sıkıntılar ve belediye başkanlarına açılan soruşturmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Arslan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bugün sabah gelirken yine okuduk Ekrem İmamoğlu hakkında bir soruşturma daha başlatılmış. Suç yaratma ve CHP’li belediyeleri başarısız gösterme yönünde bir takım çalışmalar olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Cumhuriyet Halk Partili Belediyeleri 31 Mart yerel seçimlerinden önce “Bunlar belediyeyi alırsa su faturalarını teröristler dağıtacak, sizin sosyal yardımlarınız kesilecek, yarın hepinizi kapı dışarı atarlar’ anlayışından geldiğimiz nokta; CHP’li belediyelerin liyakat sahibi herkesin, vatandaşın yanında olduğu bir başarı hikayesi var. CHP’li belediye başkanlarının anketlerde başarısını görüyoruz. Bazı belediye başkanlarımız halk nezdinde Cumhurbaşkanından daha fazla oy alır. Türkiye’nin dört bir yanı CHP’li belediyelerin yaptıklarından haberi var. Vatandaşın tek umudu CHP. Bu yüzden bize saldırı var.”

 
Yüksek sesli müzik cinayeti: Komşusunu öldürdü!
 
Meclisten plan notu hamlesi: Bayraklı için kat sınırlaması yolda!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikret ASLAN 17 Mayıs 2021 Pazartesi 17:16

Haram zehir zıkkım olsun. Helal etmiyorum.

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 17 Mayıs 2021 Pazartesi 15:03

Vatandaş zaten 19 yıldan beri gerekli cevabı sizlere veriyor ama siz anlamıyorsunuz bir türlü sizler resmen ateşe benzin atarcasına fırsatcılık peşindesiniz baska yaptığınız hiç bir şey yok...

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hazırlıklar tamam... Muharrem İnce, İzmir'e bizzat gelecek!
Memleket Hareketi'nin partileşmesi sonrası partinin İzmir İl Binası'nın ...
Peker'in açıklamaları... Soylu'dan yargı hamlesi!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet ...
Turizm hamlesi: Ankara’dan Rusya’ya çıkarma!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İbrahim Kalın ve Sağlık Bakan ...
 
Erdoğan, Papa ile Filistin'i görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katoliklerin dini lideri Papa Francis ile görüştü.
CHP’li Kılıç’tan bakanlığa İzmir çağrısı: Yanmadan önce önlem alınsın!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
AK Partili Nasır'dan 19 Mayıs mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ...
 
Erdoğan'dan kabine toplantısı kritik açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan uygulanan kapanma ve kısıtmaların etkisiyle salgının ...
Kurtulmuş: Maskeye bu yazı yazılmayabilirdi
"Ben aşılandım" maskeleri hakkında da fikirlerini belirten AK Parti Genel ...
Şentop: BM'nin iki devletli çözüm çağrısı yeterli değil
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "BM'nin İsrail ve Filistin'e yönelik iki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva