HABERLER>POLİTİKA
18 Mayıs 2021 Salı - 10:55

Menemen’deki gergin meclis sonrası söz CHP’de: Suçluluk psikolojisi içindeler!

Menemen Belediyesi'nde son dönemlerde yaşanan tartışmaların sorumlusunun AK Parti olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Deniz Karakurt,  "Serdar Bey zamanında ağzını açamayan insanlar yetki kendilerine geçtiğinde saldırgan bir tavır aldılar. Bu da korkuda kaynaklı bir tavırdır. Eğer korkarsanız saldırırsınız. Bu bir savunma yöntemidir. AK Parti'nin tamamen gelecek kaygısı ve korkusundan kaynaklı. Çünkü yasal olmayan yollarla oraya geldiler, bunun farkındalar… Bu bir suçluluk psikolojisidir" diye konuştu.

Menemen’deki gergin meclis sonrası söz CHP’de: Suçluluk psikolojisi içindeler!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi'nde AK Partili Meclis Üyesi Bahadır İnanlı ve AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu'nun verdiği 'Enerji kentler birliğinde ilçe belediyesini temsil eden bir asil bir yedek üyenin yeniden belirlenmesi' önerisi Mecliste gerilimi yükseltmişti.

İYİ Parti Meclis Üyesi Koray Yücel, istifa olmaması nedeniyle görev değişikliğini yapılamayacağını belirtirken, AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu ise yasal mevzuat ile böyle bir atamanın gerçekleştirilebileceğini belirtmişti.

Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasında yoğun tartışmalara neden olan konuda CHP Meclis Üyesi Deniz Karakurt'un konuşma sırası alması sonrası, AK Parti Grup Başkanvekili Demircioğlu ile 'saygı' polemiği yaşanmış ve Karakurt'un konuşmaların daha saygılı bir seviyede gerçekleşmesi gerektiğini belirtmesi üzerine Demircioğlu'nun, "Ben size çok bile saygı gösteriyorum" ifadesi sonrası Millet İttifakı üyeleri salonu terk etmişti.

OYNANAN TİYATROYA SEYİRCİ KALMAK İSTEMEDİK
Kendisi ile birlikte tüm Millet İttifakı üyelerinin salonu terk etmesini değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Deniz Karakurt, Başka Vekili Aydın Pehlivan'ın yaşanan üslup sorunlarına göz yumduğunu belirti. Karakurt, "Burada problem beni verdiğim tepki değil. Ben son derece demokratik bir tepki koydum ortaya. Buradaki sıkıntı AK Parti'nin bağımsız adayların kendilerini destekleyeceğini anlayınca görev süreci bitmemiş arkadaşlarımızın yerine kendi arkadaşlarını koymak istemesi. Yasaya yönetmeliğe aykırı davranıyorlar. Yönetmeliği düzgün okumamışlar. Biz sonradan değerlendirdik ve görev süreleri bu dönem sonuna  kadar devam ediyor ve arkadaşlarımız istifa etmemişler. Buradaki oy çoğunluğundan kaynaklı olarak ben istediğimi yaparım düşüncesine bir tepkiydi aslında bütün arkadaşlarımızın takındığı tutum. Bunu yaparken de son derece saygısız ve meclis adabına uymayacak bir üslup kullanılıyordu. Maalesef meclis başkanı da bu üslubun kullanılmasına 'demokrasi' adı altında  izin veriyor. Bu bir meclise yakışan tuttum değildir. Zaten gündem bitmişti. Gündem bitmeseydi zaten eylem gerçekleştirmezdik. Ancak mecliste bir tiyatro oynanmaya başlandı ve bizler bu tiyatroya  daha fazla  seyirci olmak istemedik" dedi.

KİMLERİN KİMLERLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLDUĞU DA AÇIK VE NET
Millet İttifakı'nın salonu terk etmesi sonrası bağımsız meclis üyelerinin söylemlerine de değinen Karakurt, "Halkımızı bunları değerlendirecektir. Hiç kimse bu söylenen sözlere değil, gerçek olayların ne olduğunu biliyor. Kimin samimi olduğunu, kimin kimlerle hareket ettiğin son derece net görüyor. Ben istediğimi söyleyeyim yaptığımız işe bakarım. Bizlerin yaptığı iş ortada... Kimlerin kimlerle işbirliği içinde olduğu da açık ve net bir şekilde gözüküyor. Günü geldiğinde çok açık bir şekilde gerekli yorumlar o kişilerin yüzlerine yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

DURDUK YERE ORTAMI GERİYORLAR
Menemen Belediyesi Meclisi'nde son dönemlerde yaşanan yüksek tansiyonlu Meclis oturumlarının nedeninin AK Parti olduğunu belirten Deniz Karakurt, "Serdar Bey zamanında ağzını açamayan insanlar yetki kendilerine geçtiğinde saldırgan bir tavır aldılar. Bu da korkudan kaynaklı bir tavırdır. Eğer korkarsanız saldırırsınız. Bu bir savunma yöntemidir. AK Parti'nin tamamen gelecek kaygısı ve korkusundan kaynaklı. Çünkü yasal olmayan yollarla oraya geldiler, bunun farkındalar… Bu bir suçluluk psikolojisidir. Bu psikoloji ile saldırgan bir tutum sergilemeye başladılar. Şu an çoğunluk elinizde, bağımsızlar sizinle hareket ediyor, bu kadar savunmaya veya saldırıya geçecek hiçbir olay yokken durduk yere ortamı geriyorlar. Bu tamamen savunma psikolojisi ve gelecek kaygısıdır, çünkü en ufak bir seçimde kaybedeceklerini biliyorlar" diye konuştu.

ASLA KIYASLANMAMASI GEREKEN BİR SÜREÇ
Torbalı'da yaşanan Başkanlık seçimleri ile ilgili de konuşan Karakurt, kendisinin yaşadığı sorunun Torbalı'da kesinlikle yaşanmayacağını belirtti. Karakurt,"Bizim sürecimizde yargının baskın hareket etmesi söz konusuydu. Ben umarım ki Torbalı'da yargı daha bağımsız ve vicdanlı hareket edecektir. Torbalı’daki arkadaşlarımızın olası bir seçimde de kenetlenerek oy vereceklerine inanıyorum. Torbalı, CHP olarak kalacaktır. Bizde yaşanan süreç CHP ile hiçbir ilişkisi olmayan, kişisel menfaatlerle ilgilidir. Buradaki AK Parti dinamiklerini hırsı ve çirkin tutumu ile ilgili bir süreçtir. Asla kıyaslanmaması gereken bir süreçtir" dedi.

 
Güzelbahçe Meclisi'nden İsrail'e tepki
 
Büyükşehir'den iki ilçeye modern mezbaha
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cemal Deniz 18 Mayıs 2021 Salı 14:44

ALLAH SENİ BİLDİĞİ YAPSIN SERDAR AKSOY, MENEMEMENİ NE HALE GETİRDİN,ŞİMDİ ASIL SUÇ İL BAŞKANI DENİZ YÜCEL VE EKİBİDİR,ARTIK URLANIN MENEMENİN HESABINI VERMELİDİR DENİZ YÜCEL VE ABİLERİ.......

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'19 Mayıs emperyalizme karşı en büyük direniştir!'
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ...
CHP'li Serter: Gençlerin terk etmediği bir Türkiye kuracağız!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor ...
CHP'den 'Gaziemir' kararı: İşte belediye başkan yardımcısına verilen ceza!
Denetim Komisyonu' seçimlerinin ardından CHP'li 10 Meclis Üyesi için ortaya ...
 
CHP’li Arslan’dan ‘Menderes’ çıkışı: ‘Yazlıkta talimat’ iddiasına ne dedi?
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Torbalı’da yapılan belediye başkanlığı ...
TBMM'de kritik Hakimler ve Savcılar Kurulu seçimi
Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) 7 Haziran'da görev süresi sona erecek ...
İnce'nin MYK'sına İzmir'den kimler girdi? Memleket Partisi yola çıktı...
Muharrem İnce'nin başlattığı Memleket Hareketi'nin partileşme süreci tamamlandı. ...
 
CHP’li Arslan AK Parti’yi hedef aldı: Helallik sandıkta istenir!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs ...
Hazırlıklar tamam... Muharrem İnce, İzmir'e bizzat gelecek!
Memleket Hareketi'nin partileşmesi sonrası partinin İzmir İl Binası'nın ...
Peker'in açıklamaları... Soylu'dan yargı hamlesi!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva