HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Mayıs 2021 Salı - 15:10

Protokol imzalandı… Miniklerin 3 kilometrelik çilesi sona eriyor!

Abdi İpekçi Mahallesi'nde yaşayan çocukları yaz kış demeden en yakın ilkokul için 3 kilometre yürüdüğünü belirten Mahalle Muhtarı Orhan Kaya, "En yakın okula gitmek için öğrencilerimiz yaz kış demeden 3 kilometrelik bir yol yürümek zorunda kalıyordu. Soğuk havalarda dahil böyle bir yol yürümek zorunda kalan çocuklarımız için İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yapacağı okul çok önemli ve kıymetli bizler için" diye konuştu.

Protokol imzalandı… Miniklerin 3 kilometrelik çilesi sona eriyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in nüfus anlamında en kalabalık ilçeleri arasında yer alan Karabağlar'da Abdi İpekçi Mahallesi'nin uzun yıllardır hasretini çektiği ilkokul için önemli bir adım atıldı.

Abdi İpekçi Mahallesi Muhtarı Orhan Kaya'nın da uzun yıllardır yapılması için büyük çaba sarf ettiği ve mahallede yaşayan çocukların eğitim için her gün 3 kilometre yol yürümek zorunda kaldığı ilkokul için İzmir Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ve İzmir Valiliği himayesinde protokol anlaşması yapıldı.

Müjdeli haberi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından duyururken, 32 derslikli  olacağı ve Orhan Kemal isminin verileceği açıklanan ilkokul için Mahalle Muhtarı Orhan Kaya gazetemize konuştu.

ÖMRÜMÜ OKULA YÜRÜYEREK GİDİP GELMEKLE GEÇİRDİM
Kendisinin 37 yıldır Abdi İpekçi Mahallesi'nde yaşadığını belirten Mahalle Muhtarı Orhan Kaya, ilkokul yıllarından itibaren kendisinin de okula yürüyerek gidip gelmek zorunda kaldığını belirtti. Kaya, "İnanın bizim için büyük bir devrim oldu. Ben 37 senedir bu mahalledeyim. 10 yaşında geldim bu mahalleye ve ilkokula, ortaokula, liseye mahallemizde okul olmadığı için hep toprak yollardan yürüyerek gidip geldim. Ömrümü git gel yaparak geçirdim. Şuan 47 yaşındayım. Benim çocuklarım ve mahalle çocukları da böyle yürüyerek gidip geldi. Belediye Başkanımız Tunç Soyer mahallemizi ziyarete geldiğimizde ben kendisine patika ve güvensiz olan sokaklardan okullara çocuklarımızın nasıl gidip geldiğini gösterdim" dedi.

BAŞKAN SOYER SÖZÜNÜ TUTTU
Okul için bakanlığın mahallede alan belirlediğini ve bu alanı Tunç Soyer'e gösterdiklerini belirten Mahalle Muhtarı Kaya, "Bakanlığının belirlemiş olduğu bir alanın olduğunu söyleyip kendine alanı gösterdim. Kendisi o gün de konuyla çok ilgilendi ve haritayı açıp 'ben bir köye okul yaptırmayı düşünüyordum ve böyle bir mahallede okul olmaması beni çok üzdü. Söz veriyorum okul ile ilgili gerekli kurumlarla görüşüp okulu yapacağım' demişti. Sayın Soyer mahallemize olan sözünü tutmuş oldu. Devlet kurumlarının birbiri ile uyum içerisinde olduğu sürece asıl görevleri olan halka hizmet etme konusunda ne kadar başarılı olacaklarını zaten biliyorduk. Burada yapılacak okulda da İzmir Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın Tunç Soyer'in ortak çalışması da bizleri oldukça mutlu etti" diye konuştu.

GÖÇLER DURACAKTIR
İlkokula gidebilmek için bazı ailelerin kayıtlarını başka mahallelere taşımak zorunda kaldığını da belirten Kaya, "Pandemi döneminden önceki dönemde Tahir Merzeci Ortaokuluna giden öğrenci sayımız 400 civarında, Duranlara giden de 600 öğrencimiz mevcut. Tabi çevrelerde başka okullarda mevcut ve oralara kayıt olabilmek için mahalle sakinleri kayıtlarını o mahallelere taşıyorlardı. Yapılacak okulumuz ile mahallemizde göçlerde duracaktır" ifadelerini kullandı.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Öğrencilerin en yakın okula gitmek için 3 kilometrelik yolu yürümekten kurtulduğunu dile getiren kaya, "En yakın okula gitmek için öğrencilerimiz yaz kış demeden 3 kilometrelik bir yol yürümek zorunda kalıyordu. Soğuk havalarda dahil böyle bir yol yürümek zorunda kalan çocuklarımız için İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yapacağı okul çok önemli ve kıymetli bizler için. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

 
19 Mayıs Kemalpaşa'da balkonlarda kutlanacak
 
Mahkemenin TOKİ kararı sonrası AK Partili Kaya'dan açıklama: Hüsrana uğrayacaksınız, yapacağız!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rojin 18 Mayıs 2021 Salı 20:18

Çok harika oldu. Çocuklarımız soğuk havalarda uzun yol yapmamış olacaklar.

Yorumu oyla      2      3  
Saniye Altunsöz 18 Mayıs 2021 Salı 20:10

Okul mesafeleri bizlere ve çocuklarımıza yıllarca çok sıkıntılar yaşatti emeğe geçen herkesi sonsuz şükranlarımı sunarım Allah sizlerden razı olsun yüreğinize sağlık sizleri ayakta alkışladı yeni okulumuz yeni nesillere hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim ?????????????????????????????????????????????????????

Yorumu oyla      2      3  
Fatma akcan 18 Mayıs 2021 Salı 20:08

Ben herşey için çok teşekkür ediyorum başkanlarımıza ve değerli muhtarımıza bu mevzuyla ilgilendiği için ama en çok istediğimiz Pazar ve park alanıydı ama buda çözüleceğine inanıyorum teşşekkür ediyorum hepinize saygılarımla

Yorumu oyla      2      3  
Fatma akcan 18 Mayıs 2021 Salı 20:08

Ben herşey için çok teşekkür ediyorum başkanlarımıza ve değerli muhtarımıza bu mevzuyla ilgilendiği için ama en çok istediğimiz Pazar ve park alanıydı ama buda çözüleceğine inanıyorum teşşekkür ediyorum hepinize saygılarımla

Yorumu oyla      2      3  
Murat börta 18 Mayıs 2021 Salı 19:12

Hadi hayırlısı miniklerin

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
19 Mayıs Kemalpaşa'da balkonlarda kutlanacak
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. Yılı dolayısıyla ...
Başkan Soyer, mahkemeye bizzat katıldı... İzmir, Zeynep'e sahip çıktı
İstanbul Sözleşmesi’nin hükümlerini uygulayacaklarını açıklayan İzmir ...
Kemalpaşa Meclisi'nden İsrail'e kınama
Kemalpaşa Belediyesi, Mayıs ayı Meclisi'nde İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırılar kınandı.
 
Narlıdere’yi 19 Mayıs coşkusu sardı
Narlıdere Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı ...
Gaziemir’de 'Murat 124’lü polemik: Asıl freni patlayan CHP’li üyelerdir!
Gaziemir Belediye Meclisi Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu,  'Abdullah ...
Karşıyaka Belediyesi'nden sıfır atık başarısı
Karşıyaka Belediyesi, tüm ilçe genelinde başarıyla uyguladığı Sıfır Atık ...
 
Selçuk'ta 50 bin metrekare yol müjdesi
Efes Selçuk Belediye Meclisi Mayıs Toplantısı’nın ilk oturumu yapıldı. ...
Büyükşehir'den kazılara tarihi destek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi antik kentlerdeki kazı çalışmalarına destek ...
Çeşme’de temizlik seferberliği
Türkiye’nin önde gelen turistik ilçelerinden Çeşme’de yaklaşan turizm ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva