HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Mayıs 2021 Salı - 12:47

Gaziemir’de 'Murat 124’lü polemik: Asıl freni patlayan CHP’li üyelerdir!

Gaziemir Belediye Meclisi Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu,  'Abdullah Arda Meydanı'nın isminin 'Gazi Meydanı' olarak değiştirilmesi talebine Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyeleri'nin 'ret' oyu vermesi ile ilgili olarak "Abdullah Arda kim ki? Halkın oyları ile gelmemiş biri. Zaten 2 yıl meclis üyeliği yapmış biri. CHP'liler Atatürk'ün ismine karşı çıkarak büyük bir zafiyet içine girdiler. Asıl freni patlamış Murat 124, Halil Arda'nın peşinden giden CHP'li meclis üyeleridir" dedi.

Gaziemir’de  Murat 124’lü polemik: Asıl freni patlayan CHP’li üyelerdir!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan Meclis oturumu yine tartışmalara sahne oldu.

Gaziemir Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu'nun Gaziemir ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve Belediye Başkanı Halil Arda'nın dedesi Abdullah Arda ismini taşıyan meydan için isim değişikliği önerisinde bulunmuştu.

Çağlarsu meydanın isminin 'Gazi' olarak değiştirilmesi önerisine CHP'li Meclis Üyesi Murat Serin ve Cumhur İttifakı üyeleri kabul oyu verirken, CHP'li Meclis Üyelerinin 'ret' oyu vermesi sonrası ilgili önergenin meclis gündemine alınması kabul edilmemiş oldu.

Reddedilen önerge sonrası ise Çağlarsu ile Başkan Arda arasında gerilim yükselmişti. Başkan Arda Çağlarsu'ya dönük, "Maşallah freni patlamış Murat 124 gibi gidiyorsunuz, nereye saldıracağınızı bilmiyorsunuz”  ifadelerini kullanırken, Çağlarsu'da kendisinin fikrinin sorulmamasını eleştirmişti.

Konuyla ilgili konuşan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya çok sert sözlerle yüklendi.

İSTEDİĞİ SORULARA CEVAP VERİP VERMEMEZLİK YAPAMAZ
Gaziemir Belediye Meclisi'nde kendisi ve muhalefetin verdiği soru önergelerine cevap verilmediğini belirten Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, "Halil Arda nereye seçildiğinin farkında değil. Gaziemir belediye başkanlığına mı seçildi, Halil Arda çiftliğine mi seçildi belli değil. Nereye seçildiğinin farkında değil. Benim verdiğim yazılı önergelere, Uğur İnan Atmaca'nın verdiği yazılı önergelere cevap vermedi. Mecliste sorduğumuz sorulara cevap vermedi. İstediği sorulara cevap verip vermemezlik yapamaz. Mecliste bir sürü soru sordum hiçbirine cevap vermedi. Ben bağımsız bir meclis üyesiyim. Hiçbir parti grubunun içinde olmadığım için, benim gündemle ilgili görüşümü sormak zorunda. Burası babasının çiftliği değil, istediği gibi yönetemez. Benim grup sözcüm yok. Benim her gündem maddesi ile ilgili ne düşüncem olduğumu sormak zorunda. Bunu yapmıyorsa gitsin babasının çiftliğini yönetsin. Kendisi nereye seçildiğinin farkında değil" dedi.

CHP'LİLER ATATÜRK'ÜN İSMİNE KARŞI ÇIKTILAR
Abdullah Arda isminin değiştirilmesi talebinin gerekçelerini de belirten Çağlarsu, "Abdullah Arda, Gaziemir Belediyesi'nin ilk kurtulduğu tarihte İzmir müftülüğü yapıyor ve seçimle gelmeyen ilk belediye başkanı. Yani halkın oyları ile gelmedi göreve… Atanmış ilk ve tek belediye başkanı Abdullah Arda... Bu meydanın daha önceki ismi zaten Cumhuriyet Meydanı'ydı, sonra burası Abdullah Arda meydanı olarak değiştirildi. Yani kutsal bir meydan değil, ismi değiştirilebilir. Buraya talep edilen, önerilen isimde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ismi, yani kısacası Gazi isminin konulmasını… Ancak bu konu CHP Grup Sözcüsü Ünal Işık'ın tavrı nedeniyle gündem alınmadı. AK Partililer ve CHP'den Murat Serin bir tek meydana 'Gazi' isminin konulmasını destekledi. Cumhuriyet Halk Partisi'nde Murat Serin haricinde tüm meclis üyeleri bu önerinin gündeme alınmasına 'ret' oyu verdi. Abdullah Arda kim ki? Halkın oyları ile gelmemiş biri. Zaten 2 yıl meclis üyeliği yapmış biri. CHP'liler Atatürk'ün ismine karşı çıkarak büyük bir zafiyet içine girdiler" dedi.

2024 GAZİEMİR'DE CHP'NİN SONU OLUR
Başkan Arda'nın 'freni patlamış 124 gibisin' sözlerine de yanıt veren Çağlarsu, "Asıl freni patlamış Murat 124, Halil Arda'nın peşinden giden CHP'li meclis üyeleridir. Benim frenim sağlam da asıl freni patlayan CHP grubu. CHP'nin Gaziemir'de oy oranı şu an yüzde 45 zaten. CHP Gaziemir'de kan kaybetmiyor, kangren oldu! Bir an önce toparlanmanın tek yolu, CHP'li Meclis üyelerinin bu tür yanlışlara karşı çıkabilmesidir. Yoksa 2024 Gaziemir'de CHP'nin sonu olur" dedi.

 
Altay finale yakın
 
Narlıdere’yi 19 Mayıs coşkusu sardı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alican MERT 18 Mayıs 2021 Salı 18:44

CHP liler nerede ve nasıl Atatürk'ün ismine karşı çıkmışlar anlayamadım. Eski Cumhuriyet Meydanının adı İzmir Büyükşehir olduğunda ayni ismin iki yerde olamayacağı için Büyükşehir Yasasıyla öncelikle Çolpan Meydanı olarak değiştirilmiştir.Daha sonrada Abdullah Arda Meydanı olarak Gaziemir Belediye meclisi tarafından değiştirilmiştir.Biz Gaziemirliler tüm siyasi partilerin meclis üyesi sizleri Gaziemir'e vizyon katasınız diye seçtik. Gaziemir sorunları yerine ötekileştirerek kayıkçı kavgası yapasınız diye değil.Hepinize yazıklar olsun.

Yorumu oyla      2      3  
haydar haydar 18 Mayıs 2021 Salı 13:24

halil arda ve chp li meclis üyelerinin geldiği son nokta Atatürk ismine bile tahammülleri yok. varsa yoksa kendi isimleri

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Belediyesi'nden sıfır atık başarısı
Karşıyaka Belediyesi, tüm ilçe genelinde başarıyla uyguladığı Sıfır Atık ...
Selçuk'ta 50 bin metrekare yol müjdesi
Efes Selçuk Belediye Meclisi Mayıs Toplantısı’nın ilk oturumu yapıldı. ...
Büyükşehir'den kazılara tarihi destek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi antik kentlerdeki kazı çalışmalarına destek ...
 
Çeşme’de temizlik seferberliği
Türkiye’nin önde gelen turistik ilçelerinden Çeşme’de yaklaşan turizm ...
Büyükşehir'den iki ilçeye modern mezbaha
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Güzelbahçe Meclisi'nden İsrail'e tepki
Güzelbahçe Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında İsrail’in Filistin ...
 
Gültepe'ye meydan parkı yolda!
Gültepe Meydanı, Konak Belediyesi’nin başlattığı yenileme ve düzenleme ...
Karabağlar’da TOKİ yapım ihalesine yargı vetosu!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), Karabağlar’ın Uzundere Mahallesi ...
Menemen'de gergin meclis: Millet İttifakı salonu terk etti!
AK Parti'den iki Meclis Üyesi tarafından verilen 'Enerji Kentler Birliği'ne ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva