HABERLER>POLİTİKA
18 Mayıs 2023 Perşembe - 09:59

Liderlere ‘kırmızı plaka’ çağrısı: İzmir’in gönlünü alın!

Türkiye’nin 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimine odaklandığı süreçte İzmir’den Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’na önemli bir çağrı yapıldı. Yeni kabinede İzmir’in temsiline vurgu yapan İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü, Gazeteci Ümit Yaldız ve Ege’de Sonsöz İmtiyaz Sahibi, Gazeteci Fatih Yapar hem Erdoğan’ın hem de Kılıçdaroğlu’nun bu çağrıya kulak vermesi gerektiğini ifade ettiler.

Liderlere ‘kırmızı plaka’ çağrısı: İzmir’in gönlünü alın!

EGEDESONSÖZ- Bir Tv’de yayınlanan Söz Meclisten İçeri programında konuşan İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü, Gazeteci Ümit Yaldız ile Ege’de Sonsöz İmtiyaz Sahibi, Gazeteci Fatih Yapar, İzmir’in icracı bakan ya da bakanlara ihtiyacı olduğunu, her iki liderin de 28 Mayıs öncesi kente bunu vaat etmelerinin alacakları oyu da etkileyeceğini söylediler.

İCRACI, ŞEHRİ BİLEN, ŞEHRİN İÇİNDEN BİR BAKAN GEREKİYOR
14 Mayıs itibariyle İzmir’deki Kılıçdaroğlu-Erdoğan rekabetinde tablonun değişebileceğini ifade eden Araştırmacı Yaldız; “İzmir bakan sever. 2011’de Binali Yıldırım bu kente icracı bir bakan olarak Ertuğrul Günay ile gönderildiğinde nasıl bir etki aldı malum. Yüzde 37’yi gördü AK Parti. Bu oran o güne kadarki en yüksek rakamdı. Yeni kabinede Erdoğan, İzmir’e birkaç bakanlık yüzü gösterebilir ise bunun karşılığını da alacaktır” dedi. Gazeteci Fatih Yapar ise, “İzmir kültür ve turizm şehri, İzmir’den bir Kültür ve Turizm Bakanı çıkmaz mı? Veya Ulaştırma Bakanlığı gibi bir bakanlık olmaz mı? İzmir’e icracı bir bakan gerekiyor. İcracı ve şehri bilen, şehrin içinden bir bakan gerekiyor. Dışarıdan emanet olmaz” ifadelerini kullandı.

HAMZA DAĞ EN BAŞARILI VEKİL ÜNVANINI KORUDU
Başta kentin iş dünyası olmak üzere İzmir’in merkezi hükümet ile ilişkilerinin normalleşmesinde kırmızı plakanın önemine değinen Yaldız; “Bu bakan da İzmir’in bildiği, tanıdığı, sevdiği biri olmalı. Erdoğan’ın elinde bu tanıma uygun bir isim var. İzmir’de yaptığı 3 dönemlik milletvekilliği sürecinde en tanınan ve en sevilen vekillerden biri olan, şu anda 3. Dönem kuralı nedeniyle milletvekili yapılmayan, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ.  Eski Başbakan Binali Yıldırım da hala İzmir’de ilişkileri devam eden bir siyasetçi. Onun da kabinede ya da Cumhurbaşkanlığı yardımcısı olması İzmir için faydalı olacaktır. Kuşkusuz heyecan da yaratacaktır. İntegral Araştırma olarak son 3-4 yıldır İzmir’de yaptığımız siyasi gündem araştırmalarında Dağ, en çok tanınan, başarılı bulunan vekil unvanını korudu. Bunda tabi ki AK Parti’deki idari görevinin, icracı pozisyona yakın olmasının, Cumhur İttifakı’nın en tanınmış, yetkili bir ismi olmasının onu süreçte de öne çıkardığını düşünüyorum.  İzmirli, İzmir’in AK Parti hükümetleri tarafından cezalandırıldığına inanıyor. Bu inancı kırmak için de İzmir’in içinden, ithal değil ancak İzmir’in tarlarında izi olan birisinin mutlaka kabinede yer alması ayrı bir motivasyon sağlayabilir”

KILIÇDAROĞLU DA KABİNE SÖZÜ VERMELİ
İzmir’in kabinede temsili için Erdoğan’la birlikte Kılıçdaroğlu’na da çağrı yaptıklarının altını çizen Yaldız; “İzmir’e şaşı bakılıyor. Hükümetin İzmir’i cezalandırdığı algısı kentte hala çok güçlü. Bununla beraber CHP MYK’sında da İzmir’in temsil sorunu var. Eğer Kılıçdaroğlu seçilirse onun da İzmir’i kabinede, MYK’da hak ettiği ölçüde temsil ettirmesi kentte heyecan yaratacaktır. Çünkü İzmir’in sadece AK Parti’de değil, CHP’de de temsil sorunu var. O nedenle Kılıçdaroğlu da kente bu sözü vermelidir. Memura zam, atama gibi vaatlerin dışında Kılıçdaroğlu’nun da yeni süreçte bu tip vaat açılımları yapmasını önemli buluyorum” dedi.

ERDOĞAN İZMİR ÜZERİNDEN YÜKLENDİ
14 Mayıs seçimleri öncesi Erdoğan’ın sık sık İzmir’i gündem yaptığına vurgu yapan Gazeteci Yapar ise “Cumhurbaşkanı doğal olarak rakibi Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olarak seçildiği kent olan İzmir üzerinden yüklendi CHP’ye… Bunda Kılıçdaroğlu’nun ‘Türkiye’yi büyükşehirlerimiz gibi yöneteceğiz söyleminin de etkisi vardı. Daha önce Gördes Barajı, su sıkıntısı gibi ifadeler kullanırken son dönemde Kentsel Dönüşüm konusu, Koku sorunu ve Körfez gibi eleştirileri yoğunlaştırdı. Hep olumsuz eleştiriler oldu. AK Parti’nin Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan'ı İzmir’e birinci sıradan aday yapması da gençlere ve İzmir’e nasıl değer verdiğini anlattı. Mesela, bakan meselesinde de içinizden birisini bakan getiriyorum demesi lazım. İzmir’de bu seçim döneminde 1’nci Bölge 1’nci sıradan Milletvekili seçilen Mehmet Muharrem Kasapoğlu önemli elbette. Her yere bakan gönderildi, tamam da İzmir kültür ve turizm şehri, İzmir’den bir Kültür ve Turizm Bakanı çıkmaz mı? Veya Ulaştırma Bakanlığı gibi bir bakanlık olmaz mı? İzmir’e icracı bir bakan gerekiyor. İcracı ve şehri bilen, şehrin içinden bir bakan gerekiyor. Dışarıdan emanet olmaz... Bu da Ege’nin evladı diyerek, Veysel Eroğlu’nu yazalım Afyon’a. İzmir’de iş yeri ve şirketleri var diyerek Nihat Zeybekçi’yi yazalım ile olmuyor. Teşkilatları, partiyi, İzmirliyi bilecek, anketlerde sevilecek bir isim olması gerekiyor. Aynı durumu Sayın Kılıçdaroğlu da yapabilir. İzmir, Türkiye’nin en büyük şehirlerinden bir tanesi, İzmir Büyükşehir olarak uzun süredir kontenjan milletvekili kaldırıyor. Ancak, Bakan kontenjanını kaldıramıyor” ifadelerini kullandı.

 
Zübeyde Hanım Koşusu'na rekor başvuru!
 
Acun Ilıcalı ve sevgilisinden samimi pozlar
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Mayıs 2023 Perşembe 23:51

SİZ ZAMANINDA izmire anası babası izmirde doğmuş millet vekili talep ettinizmiki şimdi bakan istiyorsunuz sayın bakalım beş vekil bulabilecekmisiniz hayırlı işler bol güneşler

Yorumu oyla      2      3  
Ramazan Gökçimen 18 Mayıs 2023 Perşembe 11:58

Hamza Dağ Bakan Olacak İnşallah...

Yorumu oyla      5      6  
tuna 18 Mayıs 2023 Perşembe 10:32

komikleşmeyin izmirli %64 oy vermişken kılıca erdogan izmiri gozonune alır mı alırsa zaten diğer illere ayıp eder

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Engin'den dikkat çeken 'yüzde 6-7' ve 'ikinci tur' mesajı: Korkuya oy verdiler, umuda oy verecekler
Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ikinci tur için konuşan Narlıdere Belediye ...
Erdoğan'dan 'depremzede tebligatı'na tepki!
İçişleri Bakanlığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından otele yerleştirilen ...
CHP Tire İlçe Başkanı Bozkurt: 25 bin oy bekledik!
CHP; 2018’de yüzde 34,01’lik orana rağmen 75 oy farkla ikinci parti olduğu ...
 
CHP İzmir'den '28 Mayıs' kararı: 'Logosuz' kampanya!
Narlıdere’de Cumhurbaşkanlığı ikinci tura kadar geçecek sürede uygulanacak ...
Mehmet KARABEL yazdı... Çek kayıkçı kürekleri…
Mehmet KARABEL yazdı... Çek kayıkçı kürekleri…
AK Parti İzmir'de 5 başkan bir arada... Gündem 28 Mayıs!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, geçmiş dönemde, partide görev ...
 
Millet İttifakı'nda ana gündem sandık güveliği!
6'lı masa liderleri CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantıda ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Mayıs mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimleriyle ilgili ...
CHP'li Nalbantoğlu'ndan deprem bölgesi çıkışı: Siyaset üstü kalmalıdır!
İzmir Milletvekili olarak TBMM’ye gitmeye hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva