HABERLER>POLİTİKA
17 Mayıs 2023 Çarşamba - 20:12

Millet İttifakı'nda ana gündem sandık güveliği!

6'lı masa liderleri CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantıda seçim sonuçları ve ikinci tur stratejisi masaya yatırıldı. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ana hatlarını 2. turda izlenecek seçim stratejileri ve sandık güvenliği oluşturdu. Toplantıda teşkilatlar ve liderlerin seçim akşamı sahada olacağı belirtildi

Millet İttifakı nda ana gündem sandık güveliği!

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi genel başkanları, CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde yapılan toplantıya, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı.

 

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre CHP Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci turda nasıl bir strateji izleneceği kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.

 

 

CHP Genel Merkezi'nde dün, Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üçlü bir toplantı gerçekleştirmişti. Toplantıya CHP'li kurmaylar da katılmıştı. Gün içerisinde de genel merkezde çeşitli görüşmelerin gerçekleştiği ve bundan sonraki süreçte biraz daha milliyetçi bir profil çizilebileceği belirtilmişti.

Önceki gün yapılan MYK toplantısında bazı kurmayların Cumhur İttifakı'nın öne sürdüğü "Terör örgütü ile işbirliği yapıyor" tezinin toplumun önemli bir kesiminde kabul gördüğü tespiti yapıldı. Buradan da yola çıkarak bu tezi kabul gören kesimin kaygılarının giderilmesi için biraz daha milliyetçi muhafazakar bir çizgi çizilebileceği, güvenlik kaygısı olan vatandaşlarla bir araya gelerek o kaygıların giderilebileceği belirtildi.

Öte yandan miting sayısının da çok fazla olmayacağı ifade ediliyor. Daha çok sosyal medya ve televizyon yayınlarına ağırlık verilmesi bekleniyor.

TOPLANTI 2,5 SAAT SÜRDÜ

CHP Genel Merkezi'nde saat 16.30'da başlayan 6'lı Masa toplantısı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Liderler seçimin ikinci turunda izlenecek stratejileri masaya yatırırken öncelikli olarak sandık güvenliği ele alındı. Toplantıdan topyekün seferberlik kararı çıktı. Buna göre teşkilat, ilçe, il başkanları, belediye başkanları, parti meclisi üyeleri, gençlik ve kadın kolları seçim günü sahaya inecek ve dolaşmadık sandık bırakmayacak.

MİLLİYETÇİ SÖYLEM GELİŞTİRİLECEK

Cumhur İttifakı'nın seçim süresince yürüttüğü terörle ittifak tezinin toplumun geniş kesiminde etkili olduğunun altı çizilen toplantıda seçimin ikinci turunda seçmenin endişelerini gidermek için milliyetçi bir çizgide söylem geliştirilecek.

LİDERLER SAHADA OLACAK

Seçim akşamı sahada olacağı vurgulanırken, 28 Mayıs'a kadar yaşanacak süreçte fazla miting yapılmayacağı belirtildi. Liderler miting yerine sosyal medya hesabı üzerinden mesajlara yoğunluk verilecek ve televizyon kanallarında programlara katılacaklar.

 
İşçinin feci sonu... Kullandığı forkliftin altında kaldı!
 
Site yöneticilerine mesleki yeterlilik belgesi dönemi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 17 Mayıs 2023 Çarşamba 23:14

Sayın ittifak partileri hangi bölgede sandıkta yolsuzluklar usulsüz işler olmuştur? Lütfen bu konuda TC,savcılıklara suç duyurusunda bulunuldu mu? Partilerin hepsinide hukukçular vardır,size öncellikle partinizin üyeleri oy vermedi,bedava evi bayramda onbeş bin lira bayram ikramiyesi inanmadı güvenmedi,üstelik insanların ekonomik yönden sorunları olduğu hâlde,sizler neden oy almadığınızı sorgulayın ve istifa müessesi her zaman var dır,çünkü on ay sonra yerel seçimler var...

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Mayıs mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimleriyle ilgili ...
CHP'li Nalbantoğlu'ndan deprem bölgesi çıkışı: Siyaset üstü kalmalıdır!
İzmir Milletvekili olarak TBMM’ye gitmeye hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi ...
Genel Merkez’den ’28 Mayıs’ görevlendirmeleri... İzmir'den hangi vekil/nerede sahaya inecek?
Cumhuriyet Halk Partisi’nden 28 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ...
 
Konu: Türk bayrağı… Bayraklı’da ‘belediye personeline saldırı’ iddiası!
Bayraklı Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ...
AK Partili Kaya, 'Büyükşehir’in İnciraltı planı bu' dedi, Soyer'e yüklendi: Biz vatandaş, onlar müteahhit odaklı!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İnciraltı Planlaması ile ...
CHP'de kurmayların durumu ne olacak?
Cumhurbaşkanı seçiminde Kemal Kılıçdaorğlu'nun geride kalması ve Cumhur ...
 
Erdoğan, AK Parti Ankara İl Teşkilatıyla buluştu
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ...
Millet İttifakı liderleri CHP'de bir araya geldi
Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin liderleri CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.
'İkinci turda sesimiz daha da gür çıkacak'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İkinci turda sesimiz ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva