HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Aralık 2012 Cuma - 10:00

Körfez dip çamuru işte böyle temizlenecek

Büyükşehir Belediyesi’nin iki gemiyle sürdürdüğü örnek tarama çalışmalarını izleyen Başkan Kocaoğlu, 14 metre derinlikte ve saatte 4 bin ton kapasiteyle çalışabilen gemi sayesinde açacakları kanalla su kalitesini artıracaklarını ve “yüzülebilir bir körfez” hedefine ulaşacaklarını söyledi. Büyükşehir, körfez suyunda sirkülasyon sağlayacak kanal çalışmaları için ÇED onayını bekliyor.

Körfez dip çamuru işte böyle temizlenecek

İZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yüzülebilir Körfez” hedefinin en önemli aktörlerinden biri olan “Meltem İzmir” isimli kesici-emici tarama gemisi ve ona lojistik destek sağlayan “İmbat İzmir” isimli römorkörün çalışmalarını yerinde izledi. Zodiac botla Körfez’in kuzeyindeki Ragıp Paşa Dalyanı’nın bulunduğu bölgeye geçen Başkan Kocaoğlu, sığlaşmayı ortadan kaldırmak amacıyla yürütülen tarama çalışmalarını takip etti. Başkan’ın sabah erken saatlerdeki inceleme turuna İZSU bürokratları da katıldı.

http://www.izmir.bel.tr/basinhaberleri/upload/picture/s476888.jpg
 
HEDEF DENİZE GİRMEK
Saatte 4 bin ton kapasiteyle çalışabilen ve 14 metre derinliği tarayabilen geminin içine geçerek tarama malzemesinin dubaya aktarılışını izleyen Başkan Kocaoğlu, “Gemimiz denizin dibinden aldığı malzemeyi bir boru vasıtasıyla hızlı bir şekilde dubaya dolduruyor. Bu sürat olmadan Körfez’i temizlememiz mümkün değildi. Büyük Körfez Projesi kapsamında açacağımız sirkülasyon kanalı için ÇED onayını bekliyoruz. TCDD tarafından açılacak liman yaklaşım kanalı ve İZSU tarafından açılacak sirkülasyon kanalına ait ÇED onayı geldiğinde, Körfez’deki çalışmalarımız hız kazanacak” diye konuştu.  

“Yüzülebilir Körfez” hedefinde alınan gemi ve römorkör ile önemli bir aşamaya geldiklerini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Bu hızla yürütülen çalışmaları görenler, Körfez çamurunun bertaraf edilebileceğine ikna olacaklardır. Aldığımız kesici-emici tip gemi ve onu taşıyan römorkörümüz, Körfez’i nasıl temizleyeceğimizi göstermesi bakımından çok önemli. Ragıp Paşa Dalyanı’nda yapılan bu tarama çalışmaları ÇED izninin alınmasından sonra hız kazanacak. Sirkülasyon kanalından çok daha fazla tarama malzemesi alınarak çalışmalar sürdürülecek. Böylelikle ‘Yüzülebilir Körfez’ hedefimize ulaşacağız” dedi.
 
http://www.izmir.bel.tr/basinhaberleri/upload/picture/s866867.jpg
 
SU KALİTESİ ARTACAK
İZSU Yönetim Kurul Üyesi Doç. Dr. Gökdeniz Neşer ise geminin halen “üçte bir” devir ile çalıştığını ve DLH’dan temin edilen 500 metreküplük dubayı 1.5 saatte doldurduğunu belirterek, “Denizin tabanına inen kesici emici başlıkla, suyla karışık malzeme emilerek dubaya basılıyor. Mevcut dubayla yaptığımız tarama faaliyetlerinden olumlu sonuçlar aldık. İzmirliler, ÇED sürecinin tamamlanmasıyla büyük hız kazanacak bu çalışmalar sonrasında, çok yakın zamanda körfez suyu kalitesinde olumlu değişiklikleri hissedecek” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ak KILLI OLACAZ ARTIK. 15 Aralık 2012 Cumartesi 02:12

sayın binali bakanım teşekkür ederiz hizmetlerinden dolayı

Yorumu oyla      11      5  
deniz 14 Aralık 2012 Cuma 21:44

vizyonsuz yorumlar. kir ve kokuya tahammülü olanlar var sanırım. parayı boşa atmak nedir ya?

Yorumu oyla      12      5  
Gökhan 14 Aralık 2012 Cuma 17:25

Körfeze artık kanalizasyon akmıyor merak etme..Nasıl ki zamanında Haliç kurtarıldıysa Körfez de kurtarılabilir..Ancak bizi halkımız öyle pis ki, kola içer kutusunu denize atar,çiğdem yer kutusunu denize atar..Herkes kendinden sorumludur. Ben atmıyorum, atanı da uyarıyorum..Ama hiç de umutsuz değilim..Gerekli müdahaleler yapıldığı takdirde Körfez kurtulacaktır

Yorumu oyla      14      5  
Bilal-İzmirli 14 Aralık 2012 Cuma 17:11

Gökhan 14 Aralık 2012 Cuma 13:56...yorumcuya cevap Arkadaşım yazık size demişsin alındım .(AMERİKALILAR DÖRT YILDA 250 BARAJI YIKTI)sen hiç kum dolan barajların temizlendiğini duydun'mu duyamazsın tabiki çünkü boş çabadır aynı bunun gibi.ve senin gibiler körfezin içine S...ÇTIĞI MÜDDETÇE TEMİZLENMEZ ZİHNİYETİ DEĞİŞTİRMEK LAZIM DEMEK İSTEDİĞİM OYDU.NİYETİM KIMSEYİ KIRMAK ÜZMEK DEĞİL.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      11      5  
14 Aralık 2012 Cuma 15:38

İzmirdeki çok sayıda fabrika atıklarıda körfeze gitti yıllarca fabrika sahipleri para kazandı atıklarıda izmire hatıra kaldı körfezin temizleme parasıda izmirlilere yüklendi

Yorumu oyla      15      5  
Firewall 14 Aralık 2012 Cuma 14:19

Bundan 10 yıl önce dedilerki Büyük Kanal projesi bitecek ... denizlerde kirlilik bitecek.....balıklar yaşayacak... insanlar rahatça denizlere girecek.... Sene 2012/Aralık yukarıda belirtilen haber... Yani kısaca hiçbir gelişme yok.......

Yorumu oyla      11      12  
izmirli 14 Aralık 2012 Cuma 14:00

buyuk kanal projesi bitti kofeze atık gitmiyo artık 10 sene öncesinin kirliliği yok.. ama hala partizanlık had safhada satte 4 bın tondan bahsediliyor okuyupta anlama yetisiniz gelişmedıyse yazık size

Yorumu oyla      18      5  
Gökhan 14 Aralık 2012 Cuma 13:56

Yorumlara bakıyorum da ülkenin nasıl bir zihin bunalımı yaşadığını görüyorum..Arkadaş çevreye yapılan yatırımı boş yatırım olarak gören zihniyet, hastalıklı zihniyettir. Havuz temizlenmiyor, koskoca bir körfez temizleniyor..Sanıldığı gibi 2 gemiyle de olmadı bu işler..Üniversitelerle işbirliği yapıldı, su analiz edildi..Ragı Paşa Dalyanı'nın dip kalıntıları yıkılıp temizlendi..Dere ağızları tarandı..Şİmdi de kuzeye sirkülasyon kanalı açılacak..Bir de liman ayağı var tabi..Yazık sizin gibilere !

Yorumu oyla      17      5  
tayfun 14 Aralık 2012 Cuma 13:14

Çevre v Deniz temizliğinin ne demek oldugunu bilmeyenler bu projenin ne kadar hayati bir ondem de oldugunu anlatmak maalesef imkansız.olsun ,onlar anlamasın. Belediye cok dogru bir tespit ile harika bir proje hazırlamıs ,hepsinin eline saglık...

Yorumu oyla      21      5  
Ajda Pekkan 14 Aralık 2012 Cuma 11:56

Bu proje bir şarkıyı hatırlatıyor. Palavra.Palavra. Palavra.Hepsi Palavra inanmam ben sana.

Yorumu oyla      13      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Zabıtası artık gece mesaisinde
Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ege Bölgesi’nde ilk kez kurulan gece ...
Hanife Çetiner ve Esin Yılmaz anısına açılıyor
Aziz Vukolos (Aya Vukla) Kilisesi’nin müştemilatlarından birini Basın ...
Karabağlar’ın kaderini değiştirecek projeye kredi onayı!
Karabağlar Belediyesi’nin içinde 37.5 metrelik Nasreddin Hoca heykelini ...
 
İzmir’e övgü yağdırdı… Peki diğer adaylara ne dedi?
BIE Genel Sekreteri’nin kenti ziyaretinden İzmir ve sunumuna övgüler yağdırması ...
Çeşmealtı'nın yat limanında herkes mutlu
Urla Çeşmealtı’nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ...
Gaziemir'de 12.12.12 çılgınlığı: 9 çift buzda evet dedi
Evlenmek için yüzyılın son özel ve uğurlu günü kabul edilen 12.12.2012 ...
 
İSTOP-kamu işbirliği kadın projesine dönüştü
İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu (İSTOP), Karabağlar Belediyesi ...
Nasreddin Hoca Heykeli için 13 milyon kredi!
Karabağlar Belediyesi Uzundere’ye 37.5 metrelik dev Nasreddin Hoca heykeli ...
Üniversite 'engeli' ortadan kalktı!
Doğuştan engelli Sude Yubaş derslerindeki başarısını artırmak için dershaneye ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva