HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Mart 2023 Çarşamba - 10:43

Konak'ta kurslara büyük ilgi!

Konak Belediyesi’nin, geçtiğimiz aylarda muhteşem bir açılışla hizmete açtığı Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Semt Evi, bünyesinde açılan kurslarıyla büyük ilgi gördü. Özellikle yabancılar için Türkçe kursuyla fark yaratan merkez barışın ve kültürlerarası diyaloğun da simgesi oldu.

Konak ta kurslara büyük ilgi!

Konak Belediyesi’nin restorasyonuyla, harabeden eğitim yuvasına dönüşen Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Semt Evi hobi, meslek ve kişisel gelişim kurslarıyla Konaklıların yeni adresi oldu. 101 yaşındaki Hukukçu, Sosyolog, Siyaset ve İletişim Bilimci Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’ın adını taşıyan ve katıldığı törenle hizmete açılan semt evinde açılan kurslara 150’ye yakın kursiyer kayıt yaptırdı. Açılışının ardından Konaklıların gözdesi olan merkezde takı tasarımı, makrome örgü yapımı, ahşap boyama ve vernikleme elemanı, kişisel gelişim, kuantum ve farkındalık, punch nakışı, diksiyon ve yabancılar için Türkçe kursları veriliyor. Konak Halk Eğitim Merkezi’nin deneyimli eğitimcileri tarafından verildiği kursların katılımcılarının çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor. Yabancılar için Türkçe dersi alan kursiyerler ise merkeze hem renk katıyor hem de kültür çeşitliliğinin, barış dilinin en güzel örneğini sergiliyor. Öte yandan merkezde ücretsiz bireysel psikolojik danışmanlık hizmeti de veriliyor.

Türkçe öğreniyor, barışın diliyle konuşuyorlar
Konak Belediyesi Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Semt Evi’nin en sevilen sınıflarından biri yabancılar için Türkçe kursu sınıfı. Belarus, Rusya, Ukrayna, İran ve Çin’den gelen kursiyerlerin oluşturduğu sınıf, çok kültürlü yapısıyla dikkat çekiyor. Kimi evlenip Türkiye’ye yerleşmiş, kimi öğrenimini Türkiye’de sürdürüyor. Turist olarak gelip pandemi sebebiyle ülkesine dönemeyince İzmir’e yerleşen de var aralarında, savaşın acı yüzünü gören de. Merkezdeki kursta bir yandan Türkçe öğrenirken bir yandan da birbirilerinin kültürünü öğrenen kursiyerler en çok barış dilini yaşıyor.

Yabancılar için Türkçe kursuna devam eden ve üniversite eğitimi için Türkiye’de bulunan İranlı Soroush Ashatarı, memnuniyetini şu sözlerle aktarıyor:

“Yaklaşık bir aydır Türkçe kursuna geliyorum. Üniversitem için Türkçe okuyorum. Bu kurstan çok memnunum. Bence öğretmenimiz Türkiye’nin en iyi öğretmenlerinden biri.”

Çin’den gelen Li Fu ise “İzmir’de hemen hemen dört yıldır yaşıyorum. Türkiye’yi çok seviyorum, bu yüzden, Türkçeyi de daha iyi anlamak için bu kursa geliyorum” diyerek Türkçesini geliştirmek istediğini ifade ediyor.

Türk eşiyle evlenerek ülkemize yerleşen Ukraynalı Olena Kryvorozhenko da Türkçeyi daha iyi konuşmak için kursa geldiğini şöyle dile getiriyor:

“Yaklaşık dört senedir Türkiye’de yaşıyorum. Türkçe kursuna geliyorum çünkü düzenli ve iyi konuşmayı öğreniyorum. Öğretmen ve grup arkadaşlarımdan çok memnunum.”

Aile bütçesine katkı
Yabancılar için Türkçe kursunun yanı sıra Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Semt Evi’ndeki diğer kurslara da ilgi büyük. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kursiyerler, katıldıkları kurslarda zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirirken bir yandan da sosyalleşme fırsatı buluyor. Merkezde punch nakışı yapmayı öğrenen Nurgül Dur Özen ve Saffet Akyazılı öğrendikleri el işlerinin aile bütçesine de katkı sağladığına vurgu yaparken Akyazılı, “Burada motive oluyoruz, sıkıntılarımızı atıyoruz, rahatlıyoruz” sözleriyle kendisini ifade ediyor. Kursa gelmek için günleri saydıklarını ifade eden Özen ise duygularını şöyle aktarıyor:

“Burada yeni arkadaşlıklar, yeni dostluklar ediniyoruz. Çok güzel şeyler öğreniyoruz. Bazı arkadaşlarımız bazı arkadaşlarımız kendi bütçesine katkı olması için dışarıya satış yapıyor. Aile gelirlerine katkıda bulunuyorlar. Bizim için rehabilitasyon merkezi gibi bir şey burası. Gelmek için günümüz zor bekliyoruz. Böyle kursların açılmasını ve bizlerin böyle güzel şeyle öğrenmesine vesile oldukları için Konak Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bizim için bulunmaz bir nimet.”

 

 
Silah kaçakçılarına darbe: 3 tutuklama
 
MHP İzmir’de Z Raporu: Kimler aday adayı oldu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da camilerde Ramazan hazırlığı
İlçedeki kutsal mekanları düzenli olarak temizleyen Bornova Belediyesi, ...
1 haftalık dev zirve tamam... İşte tarihi kongrenin sonuç bildirgesi!
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin Sonuç Bildirgesi yayımlandı. Gerçekleştirilen ...
Tarihi Kongre'ye veda konuşması: Bir şey değişecek, her şey değişecek!
İzmir İktisat Kongresi'nin kapanış konuşmasını delegeler ile birlikte ...
 
İktisat Kongresi'nde 'sınıfsal' karşı karşıya geliş... İşçi-işveren oylamasını kim kazandı?
Oylama süreci devam eden İzmir İktisat Kongresi sonuç bildirgesi kısmında ...
'Türkiye, dünyanın geleceğinin şekillenmesinde rol oynayabilir'
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında konuşan Oxford Üniversitesi’nden ...
Ücretli izin talebine itiraz... İktisat Kongresi'nde '8 Mart' vetosu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen İzmir İktisat ...
 
İktisat Kongresi'nde sona doğru... 'Yeni Türkiye'nin sözleşmesi olacak!'
İzmir İktisat Kongresi'nin kapanış toplantısının açılış konuşmasını yapan ...
Süleyman Sönmez: İstanbul Sözleşmesi yaşatır
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin son gününde konuşan Türk Girişim ...
DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu kürsüde... ‘İşçi sınıfı olmadan cumhuriyet olmaz’
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen İkinci Yüzyılın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva