HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ocak 2016 Çarşamba - 09:49

Konak'ta çocuklar tasarladı, belediye yapacak

Konak Belediyesi, Hatay Semti’ndeki Kılıçreis Parkı’nı Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi miniklerin fikirleri ışığında hazırlanan proje ile yepyeni bir görünüme kavuşturacak.

Konak ta çocuklar tasarladı, belediye yapacak

Kente dönük projelerde katılımcı demokrasi anlayışını hayata geçirerek halkın fikirlerini alan Konak Belediyesi, çocukları da unutmadı. İzmir’de bir ilk gerçekleştirilerek yaklaşık 6 bin metrekare alana sahip Hatay Semti’ndeki Kılıçreis Parkı, Konaklı çocukların önerileri dikkate alarak yeni baştan tasarlandı. Önümüzdeki günlerde uygulamaya konulacak proje tamamlandığında parka çocuk eli değmiş olacak.

ÇOCUK ELİYLE GÜZELLEŞECEK

Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin çekirdek ekip üyesi miniklerin fikirleri ışığında hazırlanan proje ile Kılıçreis Parkı yepyeni bir görünüme kavuşacak. Parkın nasıl olacağı konusunda çocuklarla toplantılar yaparak onlardan fikirler alan Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, gelen önerileri dikkate alarak çok kapsamlı bir proje hazırladı. Çalışma sayesinde Konaklı çocuklar nasıl bir park istediklerini dile getirme fırsatı bulurken, hayallerindeki parkın inşa edilmesine katkı koymuş oldu. Parkın daha görünür kılınması, yeni oyun alanlarıyla ve rengarenk çiçeklerle kaplı bir park haline gelmesini isteyen çocuklar, yaratıcı fikirlerinin yanı sıra engelli ve ileri yaştaki bireylerin de keyifle kullanabileceği bir park yapılması yönünde görüşlerini bildirdi.

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi miniklerin önerileri ışığında hazırlanan proje ile toplam 5 bin 750 metre kare alana sahip park yeni baştan tasarlandı. Projede parka kurulacak oyun gurupları çocuklardan gelen öneriler doğrultusunda belirlenirken, 0-6 yaş arası çocuklar için 95 metrekare, daha üst yaş gurubu çocuklar için de 475 metrekare olmak üzere toplam iki oyun alanı inşa edilecek. Çocuk haklarına vurgu yapan görsellerin de yer alacağı parkta her yaştan vatandaşın gönül rahatlığıyla spor yapabileceği 60 metrekarelik bir spor alanı da yer alacak. Ayrıca 370 metrekarelik bir alanı kapsayan tartan pist de inşa edilecek. Çocuk elinin değdiği parkta sevimli dostlarımız olan hayvanlar da unutulmadı. Yenilenecek parkta vatandaşların köpeklerini rahatlıkla gezdirebilecekleri 150 metrekarelik bir parkur yapılacak. Adeta baştan yaratılacak parkta çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmak adına 103 metrekarelik bir gösteri alanı da bulunacak. Bu alan içine de görselliği ön planda olan mini bir havuz yapılacak.

YURTTAŞLIK BİLİNCİ GELİŞİYOR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kılıçreis Parkı’nın yenilenme sürecine çocukların katılımını sağlamanın önemine değinerek, "Konak Belediyesi olarak yürüttüğümüz belediye çalışmalarında katılımcılı yönetim anlayışını yaşama geçirmek kadar, yurttaşlık bilincini erken yaşlarda kazandırmaya da önem veriyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın yaşadıkları yere ilişkin sorumluluk duymalarını istiyoruz. Bunun ilk adımını Kılıçreis Parkı’nın yenilenme sürecinde gösterdik. Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi çocuklarımızla bir araya geldik, onların parklara ilişkin fikirlerini aldık. Hayallerindeki parkların nasıl olduğunu bizlere anlatmalarını istedik. Hatta bunu resimlerle çizmelerini istedik. Bu sayede hem onların yaratıcılıklarını geliştirmeleri sağlamak istedik hem de kentte yaşayan yurttaşlar olarak kentlilik bilincine sahip olmalarına öncülük ettik. Bundan sonraki çalışmalarımızda da onların fikirlerini almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 
İzmir arayı açıyor: 10 yeni yatırım yolda!
 
Menderes'te el emeği göz nuru pazar!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
28 Ocak 2016 Perşembe 20:18

Konak 'ın ilçelerinin çoğunda gecekondu ve çarpık yapılaşma sorunu var ama bizim belediye nerede boş işler var onunla uğraşıyor. Kentsel dönüşüm projesi hiç yok mu ? Unutuldu mu? Gelen giden var olan parkları elden geçiyor :)

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir arayı açıyor: 10 yeni yatırım yolda!
Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ve kişi başına düşen arıtma ...
Urla'da kar sürprizi: Beyaz sevinç!
İzmir’in Urla ilçesinde yıllar sonra kar sevinci yaşandı. Geçtiğimiz günlerde ...
Başkan Altınordu'yu ziyaret etti, kupayı kaptı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Altınordu Spor Kulübü’nün ...
 
İzmir’de koordinasyon zirvesi: 5 müdürden proje raporu
Valilik İl Koordinasyon Kurulu, 2016’nın ilk toplantısını gerçekleştirdi. ...
Büyükşehir ihale açtı: Kadifekale ışık saçacak!
Büyük İskender’in yaptırdığı Kadifekale Surları’nın ayakta kalan kısımları ...
Karşıyaka’da ‘İyi Anne-Baba Okulu’ açılıyor
Karşıyaka Belediyesi ile Uğur Okulları; anne ve babaların, bedensel ve ...
 
UNESCO kenti EMİTT’e hazır
Selçuk Belediyesi 28- 31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ...
Gaziemir'de miniklerden Ata Evi’ne sürpriz ziyaret
Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’ni ziyaret eden Gazi Umurbey Anaokulu ...
İzmir’de 2016 fiyatları: İlçe ilçe evsel atık tarifesi
Büyükşehir Belediyesi ve İZSU hizmet giderleri için ‘2016 Yılı Evsel Katı ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva