HABERLER>POLİTİKA
11 Ocak 2022 Salı - 09:49

Kırkpınar’dan dikkat çeken yorum: İttifaktayız ama tek yumurta ikizi değiliz

Büyükşehir Meclisi'nde zaman zaman Millet İttifakı arasında yaşanan fikir ayrılıkları hakkında konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "CHP ve İYİ Parti'nin olduğu meclis gurubunda aynı şeyi düşünmek, kabul etmek ya da reddetmek diye bir şey yok. Ebette belediye kurumunun üniversite açması mümkün değil. Ancak belediye destekli, mütevelli heyetinde belediyenin belirleyeceği akademisyenlerin olması bizim kabulümüz. Hukuki zemine dayandırılmalıdır. Bizim yaklaşımımız ile CHP'nin yaklaşımı konusunda bir farklılık oldu. Evet; ittifaktayız ama tek yumurta ikizi değiliz" dedi

Kırkpınar’dan dikkat çeken yorum: İttifaktayız ama tek yumurta ikizi değiliz

EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Sonsöz TV'nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Kırkpınar, gündeme ve İzmir'e yönelik açıklamalarda bulundu.

Pandemideki ekonomik duruma dikkat çeken Kırkpınar, "2002 seçimlerinde iktidara gelen AK Parti ve ittifak sonrası ise MHP ile AK Parti'nin yönettiği bir sistem var. Bunun adı Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi.  Geçmişte yaşanan dünya çapında bir ekonomik kriz vardı, iktidar, teğet geçecek, dedi gerçekten öyle oldu. Böyle bir süreç içinde de iktidara düşen bir görev vardı ancak onu da yapmadı. Tek bir dönem üzerinde, yani kredi faizinin düşük olduğu dönemde inanılmaz bir israf dönemi yaşandı. Bu durum devam edecek gibi değildi. İthalat ve ihracata baktığımızda ihracatın büyük bir çoğunluğu ithalat ile gerçekleştiriyor. Tarıma dönük bir sitemimiz olsaydı, bugün yaşadığımız sıkıntıların 5'te 1'ini yaşardık. Bu kırılma salgın ile yüzleşince ekonomik krize dönüştü. Genel Başkanımız, daha bu kırılma ortaya çıkamadan önce çağrıda bulunmuştu, memleket masası kuralım, diye. Cumhurbaşkanımız bunu ciddiye almamakla birlikte olumlu bulmadı. Salgın gelince işler sarpa sardı" dedi.

BU SİSTEM, ÖNCEKİ SİSTEMİ ARATIR OLDU
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefet partileri ile bir araya gelmemesini eleştiren Kırkpınar, "Referandumdan daha sonra da seçim yapıldı ve yeni sisteme geçtik. O tarihten önce AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hiçbir muhalefet lideri ile bir araya geldiğini görmedim. Ancak gelişmiş demokrasilerde ülkeyi yöneten partinin, diğer partiler ile görüş alışverişinde bulunması kadar normal bir şey yoktur. Ancak bu sistem, önceki sistemi aratır oldu. Bu sistem ile tamamen bu ilişkiler koptu" ifadelerini kullandı.

MECLİS BAŞKANININ AÇIKLAMASINI ANLAYAMADIM
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir televizyon programında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na yönelik dile getirdiği iddialar hakkında da konuşan Kırkpınar, şunları söyledi:

"CHP Genel Başkanının elinde bir evrak vardı ve bunu göstererek, bir takım iddialarda bulundu. Onunla bağlantıda bulunan Meclis Başkanı'nın ne demek istediğini anlamadım. Ulaştırma bakanı ise 'siz yolda yanan otobüslere bakın' diyor. Konunun bununla ilgisi yoktu. Ancak orada korkunç bir iddia vardı, Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı… Bir ihale yapılıyor, bina yapılıyor, bedel ödeniyor, ancak öyle bir bina ortada yok! Bu çok vahim. AK Parti'nin milletvekillerine, ilçe başkanlarına tahsis edilmiş araçlardan daha vahim bir şey.”

GÜVENLİK PROBLEMİ ÖN PLANA ÇIKARSA ÜLKEMİZ SEVİYE KAYBEDER
İstanbul İYİ Parti İl Başkanı'na yönelik yumruklu saldırıyı örnek göstererek saldırganlar hakkında bir şey yapılmadığını belirten Kırkpınar, şu değerlendirmede bulundu:

"Ben ihtimali değil, sadece olmuş bir vakayı söyleyeceğim. İstanbul İl Başkanımızı Bakırköy'de ilçe yönetimi ile toplantıda bir TV kanalına gidiyor. Oranın çıkışında ilçe başkanı ile konuşuyorlar. Biri çıkıp koşarak geliyor ve yumruk atıyor. Faili belli mi, belli. Ne değişiklik oldu? MHP Silivri Meclis Üyesi adayıymış. Ülkenin içinden geçtiği şartlarda, böyle ekonomik kriz içinde bir de güvenlik problemi ön plana çıkarsa ülkemiz seviye kaybeder. Ülkenin içinden geçtiği şartlar nedeniyle yatırımcı gelmiyor, olan da gidiyor."

BİR YILDA SADECE 31 KİŞİ İSTİFA ETTİ
İzmir'de siyasi partilerin 'İYİ Parti'den istifa ederek partimize kayıt oldular' yönündeki iddiaları rakamlarla yalanlayan Kırkpınar, şunları söyledi:

 "Bizim bir hedefimiz, bir kotamız vardı, bunu aştık. İlk hedef, 22 bindi, bunu geçtik.Kişisel olarak koyduğum hedef 30 bindi, bunu da geçeceğiz umarım. Yargıtay'da bekleyen, başkan onayını bekleyen ve bekleyen üye sayısını görürsünüz. Yılbaşından Aralık başına kadar 31 kişi istifa etmiş bizde. İstifa edenler de görülüyor. İstifa eden arkadaşlarımızı da arayıp sebebini soruyoruz. Bunların 18-19'u kamu için iş başvurusunda bulunduğu için olduğunu söyledi.”

OYUMUZ YÜZDE 25'İ AŞACAK
Hedeflerinin, en kötü ihtimalle İzmir'de ikinci parti olmak olduğunu vurgulayan Kırkpınar’ın bu konudaki değerlendirmeleri şöyle:

"2018 yılından 2019 yılına gelene kadar üye yapmakta zorlandık. 2019 Haziran'dan sonra ülkenin içinden geçtiği durum nedeniyle, işsizlik, hayat pahalılığı, hayatın çekilmez hale gelmesi, iktidar partisinin nüfus kullanarak belli yerlere kendi yakınlarına alması sonrası bize olan talepler geldi. Eskiden ne olursunuz, benim ismimi vermeyin, diyordu üye olmak isteyenler. Şimdi kendileri geliyor fotoğraf çekilmek istiyor ve paylaşıyor. Bütün partilerin içinde oyunu artıran üye ayısını hızla artıran tek partiyiz. İYİ Parti İzmir'de en kötü ihtimalle ikinci parti olacak. Oyumuz yüzde 25'i aşacak."

YARIN ÜLKEYİ İYİ PARTİ YÖNETECEKMİŞ GİBİ HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK
Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100 yıllık bir parti olduğunu hatırlatarak İYİ Partili Bahadır Erdem'in "AK Parti'nin trolleri sansar gibi bekliyor, biz hiçbir şey açıklamadan. Çünkü diyeceğiz ki 'meclis seçecek Cumhurbaşkanını'… Sonra diyecekler ki 'Gördünüz mü bunları… Bu CEHAPE anlayışı…" Bizi de ona yanlayacaklar. Çünkü onlar için muhalefet demek CHP demek. Daha bunlar uyanamadı arkadaşlar, muhalefette biz varız" ifadelerinin  'Ana muhalefette İYİ Parti var' olarak yorumlanmasına karşı çıkan Kırkpınar şu ifadeleri kullandı:

"4 yıllık partimizin 511 bin üyesi oldu. Bu parti kurulurken neler yaşadı, kurulduktan sonra neler yaşandı. Neredeyse pankart asacaklar, bu şehre girmeyin diye. Genelde orta sınıf, orta sınıfın altı. Eğitim istenen düzeyde yani en az ortaokul -lise mezunu. Akademisyenler toplu gelmedi ancak biz onları topladık. Üniversiteden özellikle tıp alanından gelen onlarca arkadaşımız var. Sanayiciler, iş dünyasından var. Danışma Kurulumuz oluşuyor, onlarla birlikte hareket edecekler. Biz boş bir şey söylemiyoruz. Millet bizi çağırıyor, dedik ve gerçekten çağırıyor. İnsanlar bizi umut olarak gördüler. Yarın bu ülkeyi İYİ Parti yönetecekmiş gibi hazırlıklarımızı yaptık. Daha bu toplantıların içinde itiraz şeklinde değil, ancak olumsuz yaklaşan kimse ile karşılaşmadık. Biz şeffaf bir politika izliyoruz. İzmir'de bin 100 mahallede mahalle temsilcimiz var neredeyse. 30 ilçede teşkilatlarımız aktif çalışıyor. Bizim hazırlığımız sandık bazında da devam ediyor. Bu ülkenin yüzde 25 oy alan ana muhalefet partisi var. Yüzde 10 oy alan İYİ parti var. Bu biz ana muhalefete geldik sözünü taşımaz. Biz güçlü ve ses getiren bir muhalefet yapıyoruz. Türkiye'nin en ücra köyünde bile politika dediğinizde, evet Meral Akşener diyor."

İSTANBUL, ANKARA, ADANA’DA İYİ PARTİ’NİN PERFORMANSI ÖNEMLİDİR
Geçtiğimiz aylarda ifade ettiği İzmir’de 13-15 ilçeyi alırız söylemine de açıklık getiren Kırkpınar, şunları söyledi:

"İstanbul, Ankara, Adana ile ilgili İYİ Parti'nin ortaya koyduğu performans çok önemlidir. Büyük emek sarf ettik. Yerel seçimler, 2024 yılının Mart ayının son pazar günü yapılır. Ben diyorum ki, genel seçimler gününde yapılırsa 18 Haziran 2023. 7 ay sonra listeler belli olacak. İzmir'de İYİ Parti olarak eğer biz tabanı yüzde 25'e oturursak, yerel seçimlerde o oranımız ile 13-15 ilçe başkanını alırız diyorum. Biz 2019’daki 31 Mart’ta Millet İttifakı olarak seçimlere girdik. Kiraz ve Tire, İYİ Prtiye bırakıldı. Selçuk, Urla ve Karşıyaka'da yarıştık. Demek ki biz ittifakın içinde bir yarış yaptık. Biz bu oy oranımız arttığında yarışacağımız ilçe sayısı da artar. Bizim aldığımız oy oranı, bir de o gün CHP'nin aldığı oy oranı var. Bu oy oranlarında yarışmak karşı tarafa kazandıracaksa o zaman yarışmayız. Parçalayan olmayız. Eğer biz yukarıdaysak ya seçmenin düşüncesi ortaya çıkarsa o zaman bize bırakırlar diye düşünüyoruz."

İKİ PARTİNİN SİYASİ ORTAK HEDEFİ, DEMOKRASİ YOLCULUĞUDUR
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İYİ Parti ve CHP arasında yaşanan fikir ayrılıkları için 'tek yumurta ikizi değiliz' yorumunda bulunan Kırkpınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İYİ Parti'nin kurumsal kimliği, Türkiye ile buluşma sözleşmesi… CHP, 100 yıllık bir parti. İki partinin siyasi ortak hedefi, demokrasi yolculuğudur. Partili Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'nden kurtulmak, tekrara parlamenter sisteme dönmek için yolculuk başlattı. Bu, tek yumurta ikizi demek değildir. CHP ve İYİ Parti'nin olduğu meclis grubunda aynı şeyi düşünmek, kabul etmek ya da reddetmek diye bir şey yok. Elbette belediye kurumunun üniversite açması mümkün değil. Ancak belediye destekli, mütevelli heyetinde belediyenin belirleyeceği akademisyenlerin olması, bizim kabulümüz. Ancak hukuki zemine dayandırılmalıdır. Bizim yaklaşımımız ile CHP'nin yaklaşımı konusunda bir farklılık oldu. Biz tek yumurta ikizi değiliz. Hukuki zeminde yerini bulması için talebimiz oldu. Bu da giderilecektir. Proje mantıklı. Bunu reddedecek kim var? Bir ilçemiz Türkiye'nin patates ihtiyacını karşılamada yüzde 20'ler bandında. Burada pamuk, narenciye, zeytin var…"

 
Germencik'te yeşil isyan! Barikatı aşıp lastik kestiler
 
Dikkat çeken kitap detayı... Yücel'den Lider’e ziyaret!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adil ve eşit hizmet hakkı 11 Ocak 2022 Salı 14:16

İyi Partili İzmir BB meclisi üyeleri ; İzmir toplu ulaşımında merkez ilçelerde uygulanan 120 dk. aktarma hakkının; çevre ilçe belediye otobüslerinde de uygulanması için önerge versin ( İZBAN daki gibi uygulanması için ) CHP li meclis üyeleri eşitlik ilkesine aykırı (toplu taşımada merkez ilçe ile çevre ilçe aynı haklara sahip olur mu- mesela çevre ilerde ev kiraları veya evler merkeze göre ucuz hatta çevre ilçelere belediye otobüsü bile çok ) gerekesi ile reddetsin . Mesela İyi Partili Belediye Başkanının olduğu Tire ilçesindeki belediye otobüslerinde ( ESHOT ) 120 dk. aktarma hakkı neden yok ?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahada 'siyasi' gerilim!
Futbol arenasında siyasi gerilim yaşanıyor. Malatyaspor'un puan kayıpları ...
Kırkpınar'dan Cumhur İttifakı'na 'PKK' yanıtı: Bir şey varsa operasyon yapsınlar!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyon hakkında ...
Ümit YALDIZ yazdı... Geliyor gelmekte olan da...
Ümit YALDIZ yazdı... Geliyor gelmekte olan da...
 
Şentop'tan, HDP'li Semra Güzel açıklaması
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in ...
Cumhurbaşkanı'ndan CHP'li Özkoç'a 250 bin liralık dava
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanı Vekili Engin Özkoç'un ...
Erdoğan: Yeni bir projeyi daha devreye alıyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki ...
 
Sertel: Vatandaş isyan ediyor, TüvTürk kasasını dolduruyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel "Özelleştirilme ...
AK Parti çalışan gazetecilerle bir araya geldi... Mesleğin sorunları masaya yatırıldı
AK Parti İzmir Kadın Kolları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ...
CHP'li Purçu'dan 10 Ocak mesajı: Gerçeklerin halka ulaşması istenmiyor
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü özelinde bir mesaj yayınladı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva