HABERLER>POLİTİKA
10 Ocak 2022 Pazartesi - 16:58

Kırkpınar'dan Cumhur İttifakı'na 'PKK' yanıtı: Bir şey varsa operasyon yapsınlar!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyon hakkında İzmir'in de hedef gösterilmesini değerlendiren ve bu konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Millet İttifakı ortağı İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Toplumun içinde bulunduğu şartlara baktığınızda, bu konular ne gündeme gelmeli, ne de konuşulmalı. Bunlar gündeme gelmeliyse, devletin kendi güvenlik kuvvetleri var. Bunları kimseye duyurmadan bir gece yarısı operasyon yaparsınız. Eğer suçluysalar, gözaltı yapar, ifadelerini alıp mahkemeye çıkarırsınız ve karar verilir" dedi.

Kırkpınar dan Cumhur İttifakı na  PKK  yanıtı: Bir şey varsa operasyon yapsınlar!

EGEDESONSÖZ - İçişleri Bakanlığı tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bağlı kuruluşları ve şirketlerinde çalıştırılan personelden 570'i hakkında bazılarının terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönündeki iddialarla ilgili özel teftiş başlatılmasının yankıları hız kesmeden devam ediyor.

DESTİCİ İZMİR'İ HEDEF GÖSTERDİ
İstanbul'da başlatılan operasyon sonra muhalefet partilerinden hükümete yönelik tepkiler gelirken, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'de tartışmalara dahil olarak flaş bir iddiada bulunmuştu. İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında başlattığı özel teftiş soruşturmasına destek veren Destici, İzmir Büyükşehir Belediyesini hedef alarak, "Yönetici kadrosunu çıkarsınlar, kaç tanesi HDP kontenjanından gelmiş görünür. Bu İzmir Büyükşehir Belediyesi için de geçerli. Bir inceleme yapılsa bunlar da ortaya çıkar" ifadelerini kullanmıştı.

MHP'Lİ ŞAHİN'DEN İYİ PARTİ'YE HDP ÇIKIŞI
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'terör' eleştirişinde bulunurken, HDP'lilerin işe alındığını ve terör propagandası yaptırıldığını iddia ederek, İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'a  “60 kişiyi işe aldırmak için kaç HDP'liye göz yumdu acaba” sorusunu  yöneltmişti.

AK PARTİLİ KAYA'DA 'DOSTLARI' DEMİŞTİ
Geçtiğimiz günlerde Sonsöz TV'nin yayınına katılan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde başlatılan operasyon ile ilgili İzmir'de benzer bir durum olduğunu belirterek, "Bizim ortaya koyduğumuz iş… Tunç Soyer bunları istihdam ediyor şirketlerde. Şirket bir ihaleye çıkıyor ve PKK propagandası yapan birine ihale veriyor. Hukuki boyutlarından baksak zaten tartışma var. Yargısal süreçler kesinleştiğinde bunların görevlerine son verilmesi lazım. Ancak etik olarak hiçbir şekilde bunların istihdam edilmemesi lazım. Tunç Soyer bu isimlere sıcak. Zaten dostlarım dediği kesim.  Bunlar savcılık tarafından işlem yapılmış ya da henüz kesinleşmemiş. Ya da ceza kesilmiş ancak memnu haklarının iadesini almış. Bu cezayı ortadan kaldırmıyor. Bunlar dostları zaten Sayın Soyer'in bile bile isteye isteye alıyorlar" demişti. 

MUHALEFET PARTİSİ LİDERLERİ GİTTİKLERİ YERLERDE TEDİRGİNLİK DUYUYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen soruşturma hakkında kendisi hakkında da bir endişesi olup olmadığının sorulması üzerine de değerlendirmelerde bulunan Millet İttifakı ortağı İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, şu görüşlere yer verdi:

"Yaşadığımız ortamda buna cevap vermek mümkün değil. Akşam yatıyorsunuz demokrasi ve hukuk diyorsunuz, sabah kapınız çalındığında kimle karışılacağınızı bilmiyorsunuz. Bu ülkede muhalefet partisi liderleri gittikleri, gezdikleri yerlerde büyük bir tedirginlik duyuyorlar. Mesele, İzmir meselesi değil. Biz devletimize ve güvenlik güçlerine güvenmek durumundayız. Biz yurttaş olarak gece evimizde yattığımız zaman kendimizi emanet etiğimiz polis gücü, jandarmadır. Elbette ki devletimize güveneceğiz ancak yaklaşık 2 ayında fazla süredir İstanbul Belediyesi'nde 570 kişinin terör örgütleri ile bağlantılı olduğu söyleniyor. Bununla ilgili belediye başkanı, bakanlığa ve cumhurbaşkanına mektup yazıyor, varsa böyle bir şey, bilgilendirin gereğini yapalım, diye. Cumhurbaşkanı'nın son açıklamasında ise 'sadece İstanbul değil, diğer illerde de var' dedi."

TOPLUM BUNLARA ÇOK İNANMIYOR
Bu tür tartışmaların yapılmasını dahil doğru bulmadığını belirten Kırkpınar, "Bu sistematik. Söz konusu, kaybettikleri iller olunca… Toplumun içinde bulunduğu şartlara baktığınızda, bu konular ne gündeme gelmeli, ne de konuşulmalı. Bunlar gündeme gelmeliyse, devletin kendi güvenlik kuvvetleri var. Bunlar kimseye duyurmadan bir gece yarısı operasyon yaparsınız. Eğer suçluysalar, gözaltı yapar, ifadelerini alıp mahkemeye çıkarırsınız ve karar verilir. Ancak insanların bir saat sonra peynirin kaç para olacağını ya da akaryakıt tutarının ne olacağını bilmediği dönemde bu tarafa çekmeye çalışırsanız, toplum bunlara çok inanmıyor zaten" diye konuştu.

BÖYLE BİR POLEMİĞE GİRMEM
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'in İYİ Parti'ye yönelik '60 kişiyi işe sokmak için kaç HDP'liye hatta PKK'lıya göz yumdular?' yönündeki iddiaları hakkında yargıyı işaret eden Kırkpınar, şu görüşlere yer verdi:

"Biz istihdam eden makamda oturan biri değiliz. Bizim 60 istihdam edilen arkadaşlarımız var, bunların hepsi eğitimli. Yarısından fazlası yüksek lisans yapmış durumda. Ben bu tip polemiklere girmem. İddia sahipleri iddiasını ortaya koyar. İstanbul'da 570 kişinin terör ile bağlantılı olduğu iddiası var. Burada da varsa gelsinler, burada da yapsınlar operasyonu. Ancak öyle oldu, böyle oldu, gibi bir polemik konusuna girmem ben."

 
Ümit YALDIZ yazdı... Geliyor gelmekte olan da...
 
Tartışmalı projenin ÇED raporuyla ilgili kritik tarih belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümit YALDIZ yazdı... Geliyor gelmekte olan da...
Ümit YALDIZ yazdı... Geliyor gelmekte olan da...
Şentop'tan, HDP'li Semra Güzel açıklaması
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in ...
Cumhurbaşkanı'ndan CHP'li Özkoç'a 250 bin liralık dava
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanı Vekili Engin Özkoç'un ...
 
Erdoğan: Yeni bir projeyi daha devreye alıyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki ...
Sertel: Vatandaş isyan ediyor, TüvTürk kasasını dolduruyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel "Özelleştirilme ...
AK Parti çalışan gazetecilerle bir araya geldi... Mesleğin sorunları masaya yatırıldı
AK Parti İzmir Kadın Kolları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ...
 
CHP'li Purçu'dan 10 Ocak mesajı: Gerçeklerin halka ulaşması istenmiyor
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü özelinde bir mesaj yayınladı.
CHP’li Yücel: Gazetecilerimizin mücadelesine sahip çıkıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, , 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ...
CHP'li Kılıç 'sağlık çalışanlarını' meclise taşıdı: İleride ameliyata girecek doktor bulamayacağız!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva