HABERLER>POLİTİKA
10 Ocak 2022 Pazartesi - 12:09

AK Parti çalışan gazetecilerle bir araya geldi... Mesleğin sorunları masaya yatırıldı

AK Parti İzmir Kadın Kolları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle AK Parti Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, AK Parti Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’nin katılımlarıyla etkinlik düzenledi. Etkinlikte çalışan gazetecilerin yaşadığı sorunlar aktarılırken çözüm önerileri konuşuldu.

AK Parti çalışan gazetecilerle bir araya geldi... Mesleğin sorunları masaya yatırıldı

Ceren Korkmaz’ın haberine göre, AK Parti İzmir Kadın Kolları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne özel düzenlediği etkinlikte çalışan kadın gazetecilerle bir araya geldi. Etkinliğe AK Parti İzmir Milletvekilleri Cemal Bekle ve Ceyda Bölünmez Çankırı,  AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi katıldı. Etkinlikte çalışan gazetecilerin sorunlarına yönelik çözümler konuşuldu.

KAMUOYU SİZİN SAYENİZDE DOĞRULARA KAVUŞUYOR
Tüm çalışan gazetecilerin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak söze başlayan Büyükdağ, “Yaşadığımız çağ yalan bilginin ve dezenformasyonun had safhada olduğu bir dönem. Kamuoyuna doğru bilgiyi paylaşmak çok önemli.  Kamuoyu sizlerin sayesinde doğrulara ve gerçeklere kavuşuyor. Bu çok değerli. Özellikle pandemi gibi zor bir dönemde halkı doğru bilgiyle ulaştırdınız. Emekleriniz için hepinize çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

KADIN ODAKLI ÇALIŞMALAR OLACAK
Önümüzdeki süreçte AK Parti İzmir Kadın Kolları olarak kadınlara yönelik çalışmaları olacağını dile getiren Büyükdağ, “İzmir de iki önemli programa AK Parti ile birlikte hazırlanıyoruz. Biri İzmir’deki kadınlarımızın girişimciliğini ve istihdamını artırmak adına bir programımız var onun lansmanı olacak. Diğeri ise kadın odaklı çalışma yapan Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak çalışmamız. Onları çağıracağız ve kadın çalışmaları üzerine kapsamlı çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu.

BİZİM SÖZÜMÜZ, DİLİMİZ OLUYORSUNUZ
AK Partili Bekle ise gazetecilik mesleğininin önemi dikkat çekerek, “10 Ocak Gazeteciler günümüz kutlu olsun. Bugün çalışan kadın gazetecilerle bir araya gelmek istedik. Sizlerle hayatın bir çok alanını beraber paylaşıyoruz. Bizim sözümüz, dilimiz oluyorsunuz. Sayenizde daha geniş kitlelere iletiyoruz. Demokrasinin olmazsa olmaz olduğunu, kadın tematik alan da keza öyle. Fırsat eşitliğinin her alanda olması. Bunlar için birçok mücadele veriyoruz. Kadın hakları ile ilgili konu hep beraber olmalı, ortak akılla... Çözüm sadece yasalarla da olmuyor.  Saha da edindiğim bir tecrübeyi aktarmak isterim. Adana da romanların yoğun yaşadığı bir çadırların olduğu bölgedeydi. Orada bir kadın ‘Sen şiddeti sadece dövmek mi zannediyorsun? O kadar çok boyutları var ki’ demişti. O an fark ettim ki tek alanda değil. Paydaşların tamamıyla çözülecek Ciddi çalışmalar ve paylaşımlar ortaya koyuyoruz. Değerli Milletvekilimiz Ceyda Bölünmez Çankırı da kadın hakları konusunda, kadınların daha katılımcı olması gibi konularda ciddi bir rol oynuyor. Kadınlar adına ona da teşekkür ediyorum. Her gün beraberiz ama özellikle bugün beraber olmak güzel” sözlerini kullandı. 

ELİMİZDEN GELENİ YAPMAK EN BÜYÜK GÖREVİMİZ
AK Partili Çankırı, çalışan gazetecilerin sorunlarını dinleyerek çözüm bulmak istediğini belirterek “Bizim saha da birbirimizle beraber yaptığımız çalışmalar var ama kadın kollarımızın yapmış olduğu bu etkinlikle sizlerle buluşmak istedik. Partimizin tek kadın milletvekili olarak burada bulunuyorum. Kadın gazeteciler için düzenledik ancak erkek gazeteci kardeşlerimin de gününü kutluyorum. İçinde bulunduğumuz teknolojik ortamda yapmış olduğunuz mesleği icra ederken zorlanıyorsunuz ama evrensel ve temel ilkeler doğrultusunda yaptığınıza biz şahitlik ediyoruz. Ancak hem haberler hem de algılatılmak istenen sorunlar olsun biz bunları da görüyoruz. Siyaset, toplumsal olaylar vs. her alanda algıları değiştirebilecek güce sahip bir ortamdayız. Biz de bu konuyu bir nevi ele almaya çalıştık. Sizin yaşadığınız sıkıntılar ve sorunlar var. Dinleyelim, yapabileceğimiz ne varsa konuşalım. Elimizden geleni yapmak en büyük görevimiz. Bu ilişkilerde birbirimize olan duyarlılığı yüksek bir şekilde yapmak gerekiyor. Biz de çok ciddi bir mücadele veriyoruz. Bu anlamda beraber, birebir çalışmak benim için çok kıymetli. Saha da görmüş olduğunuz sıkıntılarda konuşmak, bilgi alışverişi yapmak isterim. Bu samimiyeti kurmak her şeyden önemli. Bunu sadece bir gün değil, dönem dönem her zaman yapmak isteriz” şeklinde konuştu.

İPİN ÜZERİNDEKİ CAMBAZA DÖNDÜK
Zor bir mesleğe sahip olduklarını ve zor bir süreçten geçtiklerini vurgulayarak çalışan gazetecilerin sorunlarını açıklayan Gappi, “Doğru diyaloglarla aşılamayacak sorun yoktur. Biz zor bir mesleğe sahibiz. Zor da bir yıl geçiriyoruz. Türkiye ifade özgürlüğünde ciddi sıkıntılarımız var. Bizler birçok şeyden birebir etkilenen meslek sahipleriyiz. Bugün bir anlamda ipin üzerindeki cambaza döndük. Bunun nedenlerinden biri örgütlü yapılarla sağlam diyaloglar kuramamak. Sorunlarımızı net üretmek istiyoruz. Türkiye genelinde muhatap bulamıyoruz. Ulusalda yaşadığımız sıkıntıları anlattım ama bizlerde içimizde düzenli çözümler bulalım. Bugün başka bir iş yapamayan ‘gazeteciyim’ demeye başladı. Çözümlerimiz var olacak da... Bu meslekte özveriyle çalışan gazetecilerimiz için 10 Ocak daha da anlamlı... 1961 yılında basın kartı gelmişti. Bugün baktığımızda başta basın kartı olmak üzere çok ciddi sıkıntılarımız var. Bir çok arkadaşımızın da kartları beklemede, 4 - 5 yıl bekleyen var. Ekonomik krizlerden de çok etkileniyoruz. Artık matbaa fiyat veremez hale geldi . Yapılan her artış, kadrolar çok sıkıntı, muhabir çok az... Bunlar çözülebilir. Çözümlerden biri iyi niyet, diğeri de işbirliği ve uyum. Bir doktordan tedavi bekliyorsak gazeteciden de sadece ve sadece doğruları yazmayı bekleyeceğiz...” sözlerini kullandı.

 
İzmir’in kara tablosu!
 
Prof.Dr. Şener, İzmir’deki vaka artışını değerlendirdi: Paniğe gerek yok ama…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu'dan 10 Ocak mesajı: Gerçeklerin halka ulaşması istenmiyor
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü özelinde bir mesaj yayınladı.
CHP’li Yücel: Gazetecilerimizin mücadelesine sahip çıkıyoruz
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, , 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ...
CHP'li Kılıç 'sağlık çalışanlarını' meclise taşıdı: İleride ameliyata girecek doktor bulamayacağız!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
 
Bakan Çavuşoğlu, Katarlı mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Mohammed ...
Erdoğan'dan Birinci İnönü Zaferi mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birinci İnönü Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla ...
Başkan Sürekli’den Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
 
'Sanatçıları baş tacı etmek bizim görevimizdir'
CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Öykü ve ...
AK Partili Kaya: Buca'nın trafik sorunu için tek bir projeleri yok!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ...
CHP Bayraklı'da Samed Tekin resmen aday
Pınar Susmuş yönetiminin düşmesinin ardından Necati Şahin başkanlığında ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva