HABERLER>POLİTİKA
26 Ocak 2022 Çarşamba - 23:34

Kılıçdaroğlu: Tek imzayla 6 milyar lira peşkeş çekildi!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda "Tek bir imzayla, 6 milyar lira çeteye peşkeş çekildi" dedi. Elindeki belgeyi de anlatan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Ey şahıs! Sana çok sürprizlerim var" diyerek seslendi.

Kılıçdaroğlu: Tek imzayla 6 milyar lira peşkeş çekildi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda saat 22.00'yi işaret ederek önemli bir konu hakkında duyuru yapacağını açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, önemli gelişme için vatandaşları sosyal medya hesabına davet etmişti.

CHP lideri, saat 22.00'de sosyal medya hesabından, “Sevgili halkım, şahıs ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL’nin nasıl iç edildiğini… Hadi buyurun” notuyla videolu paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu, paylaştığı videoda evinin çalışma odasından vatandaşlara şöyle seslendi:

* Bundan bir süre önce devlete ve devleti oluşturan bürokratlarımıza seslendim. Çünkü devlet ve parti ayrı şeylerdir. Partiler gelir gider. Devlet ise bakidir. Ama Saray’daki, önce AK Parti'yi zapturapt altına aldı, sonra tüm kurucularını partiden attı. Sonra partisini, ailesine peşkeş çekti. En sonunda da devleti, ailesinin isteklerine boyun eğdirdi.

“BELGE YAĞIYOR”

* Ben de bürokratlara seslendim. Seslendim çünkü nabız atıyor mu duymam gerekiyordu. Bürokrasinin yani devletin hâlâ nabzı var mı duymak istedim. Var sevgili halkım, var! Bu devletin bürokrasisinin hâlâ kalbi atıyor. Vatansever bürokratlar hâlâ oradalar.

* Vatanseverler, bu sarayı ve ailesinin kanun dışılığına, suç mahiyetindeki isteklerine direniyor. Uzun zamandır işte bu yüzden konuşamadık. Belge yağıyor. Yolsuzluklar, israflar, peşkeşler… Bugün sizi bu belgelerden sadece bir tanesine şahit olmanız için davet ettim.

“TEK BİR İMZAYLA 6 MİLYAR LİRALIK PEŞKEŞ”

Kılıçdaroğlu, söz ettiği belgeyi şöyle anlattı:

* 3 Nisan 2018. Bir açık ihale yapılır. Bu ihaleye 15 firma katılır. İhalenin bedeli, 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 lira. Ama kazanan firmaya bu ihale verilmez. Neden? Çünkü beşli çeteden değil. Bu nedenle ihale iptal edilir ve aynı iş yeniden ihale edilir.

* 21 Ağustos 2020'de ihale açılır. Aynı iş bu kez, 3 milyar 200 milyona değil 9 milyar 449 milyon 995 bin 834 liraya beşli çeteye peşkeş çekilir. Saray’daki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı? Aradaki 6 milyarlık fark için.

* Tek bir imzayla, 6 milyar lira çeteye peşkeş çekiliyor. Hazinenin kasasını soyanlar doymamış, daha da çok para istemişler ve imzalamak zorunda kalmış.

“‘DİRENENLER VAR’ DEMEK İÇİN SİZLERİ DAVET ETTİM”

“Aslında ben bugün size Saraylı ve ailesinin yaptığı bir yolsuzluğu daha anlatmak için gelmedim” diye devam eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

* Bunların yolsuzluğu artık sağır sultan için bile yeni bir haber değil. Ben bugün, ‘hâlâ devletimizde vatanseverler var demek için, direnenler var’ demek için sizleri evime davet ettim. Ve bu vatanseverler yüzlerce belgeyi göndermeye devam ediyor.

* Devletin, denetlemeyle görevli kurumlarının onurlu memurları da bu işleri incelemeyi bırakmış değiller. Tarihe not düşecek raporlarını hazırlamaya devam ediyorlar. Hiç merak etmeyin. Bu daha başlangıç. Hepsini açıklayacağız.

ERDOĞAN’A SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

* Ey şahıs! Sana çok sürprizlerim var. Benim karşıma çıkamıyorsun ama duyduğum kadarıyla tam şu anda yine ekranlara çıkmışsın. Karşında oturan cesur gazetecilere sesleniyorum. Bu belgeleri kendisine sorabilir misiniz? Neyse, siz sormasanız da bu devletin şerefli, onurlu bürokratları da halkımız da soruyor ve soracak zaten.

* Artık bu devletin onurlu bürokratlarının zamanı geliyor. Bu suçlara ortak olanlara ise tabi ki farklı bir muamele olacak. Selam olsun o vatanperver bürokratlara. Selam olsun memur Teoman'lara. Selam olsun direnenlere. Selam olsun.

“CESARETİ VAR MI BENİMLE YÜZLEŞMEYE?”

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında açıklama yaptığı anlarda da bir mesaj paylaştı.

CHP lideri, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, canlı yayında Erdoğan’a soru soran gazetecilere seslenerek “Siz sormaya çekindiniz, bağlayın isterseniz, ben sorayım ıslak imzalı milyarları. Cesareti var mı benimle yüzleşmeye?” ifadelerini kullandı.

 
Erdoğan'dan 'Engelleniyoruz' iddialarına yanıt: İzmir'e ayrılan bütçe iki katına çıktı!
 
Jandarma diyaliz hastası kadını sırtında taşıdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meral Akşener koronavirüse yakalandı!
İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Yaptırdığım Kovid testim pozitif çıktı. ...
Memleket Partisi'nden Şükürer ve Soyer'e tepki
Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, 'Bu kente en büyük ihanet ...
Ömer Çelik'ten İBB'ye kar tepkisi
AK Parti Sözcüsü Çelik, kar yağışı nedeniyle oluşan mağduriyetler üzerinden ...
 
Soyer 'sitem' etmişti, AK Partili Kırkpınar sordu: Siz dava açanı çağırır mısınız?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'Ankara çıkarması' sitemi ...
CHP'li Bayır 'Beko' mağduru!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, annesinin BEKO çamaşır makinesi ...
'Mağdur olanlardan özür diliyorum'
İBB Başkanı İmamoğlu, AKOM'da açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "865 araç ...
 
CHP'li Beko'dan TYP çağrısı: Kadroya alınsın
Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çalıştırılan işçilerin yaşadıkları ...
AK Parti MYK'da konuşuldu: Metaverse önlemi!
AK Parti MYK toplantısında, Metaverse için önlemler alınması gerektiği ...
İmamoğlu'ndan 'yemek molası' açıklaması
İstanbul'da dün gece kar yağışı nedeniyle hayatın durduğu saatlerde balıkçıda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva