HABERLER>POLİTİKA
6 Eylül 2022 Salı - 15:21

Kılıçdaroğlu: Şu an Türkiye açıkça soyuluyor!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’in tatile girmesinin ardından partisinin grup toplantılarını her salı Türkiye’nin bir ilinden yapmaya devam ediyor.

Kılıçdaroğlu: Şu an Türkiye açıkça soyuluyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli ziyaretler ve yurttaşların sorunlarını dinlemek amacıyla Giresun’a gitti.

Burada yurttaşlarla bir araya gelen ve halka hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, grup toplantısı öncesinde CHP’ye yeni üye olan yurttaşlara rozetlerini takdim etti.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Bize katılın dedim bunu defalarca dile getirdim çünkü Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar iyi değil. Her vatanseverin kafasında soru işaretleri var hepimiz düşünüyoruz: Bu memleketin hali ne olacak? Her şey güzel olacak. Bir olursak birlikte olursak her şey güzel olacak. Oy kullanırken vicdanımızı dinlersek bu memlekette her şey düzelir.

Özgür Bey de açılış konuşmasında Milli Kurtuluş Savaşı’nda Giresun’un önemine vurgu yaptı. Ben 25 Ağustos’ta Afyon’a gittim. 26 Ağustos’ta Kocatepe’ye gittik. Sabah’ın 5’inde Kocatepe’den Afyon Ovası’na baktık.

Tam 100 yıl önce o tepede insanlar bu ülkenin bayrağı için mücadele ettiler ve hayatlarını verdiler. Onlara dualarımızı gönderdik.

Oradan indim aşağıya 42. ve 47. alayların olduğu Giresun şehitliğine gittim. Sizin dedelerinizin mezarına gittim. Onları anmak onlara dua okumak için gittik. O nedenle Giresun’un bizim Milli Kurtuluş Savaşı tarihimizde özel bir yeri vardır.

Tam 100 yıl önce o tepede insanlar bu ülkenin bayrağı için mücadele ettiler ve hayatlarını verdiler. Onlara dualarımızı gönderdik.

Oradan indim aşağıya 42. ve 47. alayların olduğu Giresun şehitliğine gittim. Sizin dedelerinizin mezarına gittim. Onları anmak onlara dua okumak için gittik. O nedenle Giresun’un bizim Milli Kurtuluş Savaşı tarihimizde özel bir yeri vardır.

Giresun’un Milli Mücadele tarihinde çok önemli bir yeri vardır. Dedelerinizle, babalarınızla ne kadar övünç duysanız azdır.

Aradan 100 yıl geçti. Yeni bir süreç var. 100 yıllık süre içerisinde çok acı olaylar yaşadık. Başbakanlar idam edildi, evlatlarımız idam edildi. Şimdi yeni bir kamplaşma süreci başlatılmak isteniyor. Bütün Türkiye’ye seslenmek istiyorum: Sakın ola ki kamplaşmayın. Herkesin düşüncesi önemlidir. Beraber, birlikte, kamplaşmadan, kızmadan, ötekileştirmeden. 85 milyon insanla helalleşeceğiz. Bize katılın ki yolumuz aydınlık olsun. Katılın ki Türkiye’ye aydınlığı, huzuru, itibarı yeniden getirelim. Kamplaşmadan, kızmadan, kimseyi ötekileştirmeden herkese hizmet etmenin aşkı yaşamalıyız. Bize katılın ki demokratik yöntemlerle dikta yönetimini değiştirelim.

Buradan size sitemim var. Verilen sözü tutmuyorsa o iktidarı değiştireceksiniz.

'FİSKOBİRLİK’İ YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ'
Bu ülkeyi kuranlar ‘Köylü milletin efendisidir’ dediler. Üreten milletin efendisidir dediler. Köylü ürettiği üründen zarar etmesin diye TMO, TARİŞ’i, FİSKOBirlik’i kurdular. Çiftçi ürettiği zaman gelir elde etsin, zarar etmesin dediler. FİSKOBirlik’i, fındık üreticisinin kara gün dostudur. Üreticiyi koruduğunuz zaman herkesin hakkını korursunuz.

Giresun’dan bütün Karadeniz’e söz veriyorum; FİSKOBirlik’i yeniden ayağa kaldıracağız ve FİSKOBirlik yeniden fındık üreticisinin dostu olacak.”

Giresun’da kişi başına gelir 7 bin dolardan, 5 bin 291 dolara düştü. Giresun açıkça cezalandırıldı. Giresun’da uzman doktor da yetersiz. Burası arıcılık açısından Türkiye için çok önemlidir. Alan bazlı fındık desteği 9 yıldır hiç artmadı. Fındığın kullanıldığı sanayi 120 milyar dolar civarında. Türkiye bu 120 milyar dolardan 2-2,5 milyar dolarını alıyor.

Fındıkta tekelleşme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Fındık fiyatını belirleyen bir yabancı firma. Eğer yabancı bir tekele karşı devleti yönetenler sessiz kalıyorlarsa, o yabancı tekelin ortaklığını yapıyorlar demektir.

'FINDIKTA TEKELLEŞMEYE SON VERECEĞİZ'
Fındıkta tekelleşme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Fındık fiyatını belirleyen bir yabancı firma. Eğer yabancı bir tekele karşı devleti yönetenler sessiz kalıyorlarsa, o yabancı tekelin ortaklığını yapıyorlar demektir.

Milletvekili gelecek, soracaksınız, yol ne oldu? 20 yıldır yapmıyorsun. O zaman Giresunlu kardeşlerim şunu düşünecek, bunlar yapılmıyorsa seçim gelince benden oy istemeye gelince şunu soracak: Fındık fiyatını ne yaptın, yol için söz vermiştin ne oldu? Kusura bakma ben de sana oy vermeyeceğim diyecek.

Fındık sadece sıradan bir olay değildir. Fındığın kullandığı sanayinin yıllık dünyadaki hacmi 120 milyar dolar civarındadır. Ama Türkiye Cumhuriyeti devleti bu 120 milyar dolardan sadece 2 – 2,5 milyar dolarını alıyor, ham fındık ihraç ederek. Elin oğlu 120 milyar dolar kazanacak biz sadece 2,5 milyar dolar. Bu siyasetçinin öngörüsü yok demektir. Benim ürettiğim ürün başkalarının gelir kapısı oluyor da bizim açımızdan gelir kapısı olmuyor.

Şu an Türkiye açıkça soyuluyor

Öğretmenleri dövüp, yerde sürüklediler ben de itiraz ettim. Öğretmeni dövemezsin. Eğer bir şey yapacaksan öğretmenlerin elini öpeceksin. Öğretmen dediğiniz kadrolu olacak, gelecek endişesi taşımayacaklar.

Ne yapacağız? Madde madde sayacağım:

1) Fındıkta tekelleşmeye son vereceğiz. Yabancı tekellerin Türkiye’de at koşturmasına izin vermeyeceğiz.

2) Her yıl taban fiyat bekliyorsunuz. Buna da son vereceğiz. Dönümü maliyeti belli. Çağırırsınız bir uzman maliyeti nedir. Maliyet üstüne makul bir kar verirsiniz eşitti taban fiyat olur. Maliyet + kar eşittir taban fiyat.

3) Mazot çok pahalı. Çiftçi, balıkçı kullanamıyor. Yata veriyorsun mazotu ÖTV’siz KDV’siz. Niye balıkçıya, çiftçiye vermiyorsun? Mazota ihtiyacı varsa ÖTV’siz ve KDV’siz vereceksin. Yata hangi fiyattan veriyorsan çiftçiye de o fiyattan vereceksin.

4) Tarım Kanunu 21. maddesi diyor ki çiftçiye her yıl milli gelirin en az yüzde 1’i oranda destek verilir. Bugüne kadar hiç verilmedi. En son verilen rakam binde 28. Çiftçiye yüzde 1’ini vereceğiz. Bugüne kadar çiftçiye ödenmesi gereken paranın miktarı 326 milyar 799 milyon lira. Beşli çete olsa koşa koşa gidiyorlar. Ben sizden yanayım. Ben alın terinden yanayım.

5) Faiz. Çiftçilerin ve esnafın ister bankalardan ister esnaf kefalet kooperatifinden ister Tarım kredi Kooperatiflerinden aldıkları kredilerin faizlerini Allah nasip eder iktidar olursak bir hafta içinde sileceğiz.

YALI TEPKİSİ
İstanbul Belediyesi’nin iki yalısına el koydular. O yalıları size yedirmeyeceğiz. O yalılar bu ülkenin.

 
Başkan Soyer stantları ziyaret etti: Eski fuarları ne kadar özlemişiz!
 
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden CHP'li Bakan'a suç duyurusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de bir ilçenin kaderi değişecek... Ankara'da '540'lık zirve!
Karabağlar’da mahkeme süreçleri sebebiyle ile uzun yıllardır hayata geçirilemeyen ...
CHP’li Yücel AK Partili mevkidaşı Sürekli’yi hedef aldı... Afiş salvosu!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali ...
İYİ Partili Çıray’dan ‘KHK’ çıkışı: Örgüt ilişkisi varsa asla!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “KHK’lıların tamamını göreve ...
 
Soyer’den Kılıçdaroğlu’na adaylık desteği: Demokrasinin tatlı güneşi ile aydınlatacak
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı ...
Öldürülmeleri gündemde... Papağanların hayatı o bakanlığın elinde!
Gürültü yaptıkları ve istilacı oldukları iddialarıyla TERİAS projesi kapsamında ...
AK Parti’li Dağ’dan 'ENAG' eleştirisi: Sözde bilimsel oluşum!
Adalat ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir ...
 
CHP'li 11 büyükşehrin AK Parti'li grup başkanvekillerinden 'ispat' çağrısı!
CHP'li belediye başkanları tarafından yönetilen 11 büyükşehrin AK Parti'li ...
İYİ Parti’de 'Aydın Şengül' çatlağı mı? 'Bu parti yeniçeri ocağı değildir'
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, ...
Mahkeme iptal etmişti... Karabağlar'daki dev planlamaya bakanlık onayı!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Karabağlar’da 10 mahalleyi kapsayan, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva