HABERLER>POLİTİKA
5 Eylül 2022 Pazartesi - 14:10

İYİ Parti’de 'Aydın Şengül' çatlağı mı? 'Bu parti yeniçeri ocağı değildir'

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, AK Parti’den ihraç edilen eski milletvekili ve il başkanı Aydın Şengül’ün İYİ Parti’ye transferi konusunda genel merkeze rapor yazdığını açıkladı. Çıray, “Bir inceleme yaparak ilçe başkanlarımızın görüşlerinin yer aldığı raporu genel başkanımıza sundum. Bu parti fikir kulübü değil, yeniçeri ocağı da değildir. Bir hiyerarşi vardır ve ona göre davranılır” dedi.

İYİ Parti’de  Aydın Şengül  çatlağı mı?  Bu parti yeniçeri ocağı değildir

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir teşkilatında uzun yıllar il başkanlığı ve milletvekilliği yapan Aydın Şengül’ün İYİ Parti’ye transferi konusu tartışılmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddia edilen ses kayıtları nedeniyle partiden ihraç edilen Şengül’e teklif götürdüğünü ifade eden İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “İYİ Parti’ye katılmasıyla ilgili bir çalışmam vardır. Aydın Bey’in partimize katılmasının da bir panik ortamı yaratacağını biliyorum. Ben siyaseti şeffaf yapan biriyim. Vatandaştan gizlim saklım yok. Ancak bir şey yaparken de olgunlaşmasını bekleyecek kadar tecrübeliyim” açıklamasında bulunmuştu. Dervişoğlu, Şengül’ün partiye katılımıyla ilgili süreci kendisinin koordine ettiğini ifade etmişti.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray siyasi parti kulislerinde konuşulan transfer görüşmeleri ve geçiş sürecine ilişkin kendisine sorulanlara yanıt verdi. SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’a açıklamalarda bulunan Çıray, konuyla ilgili ilçe başkanlarının görüşlerinin yer aldığı bir raporu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e sunduğunu söyledi.

GÖTÜRÜSÜ GETİRİSİNDEN FAZLA OLMAMALI
Çıray, “İYİ Parti için önemli olan mesele iktidara gelmek, Türkiye’de de İzmir’de de birinci parti olmaktır. Olayı kişiselleştirmek ve kişiyi rencide etmek istemem. O yüzden olayı kişi üzerinden tartışmak yerine İYİ Parti’nin prensipleri üzerinden tartışmak gerekir. Biz büyümekte olan bir partiyiz ve kapımız herkese açık. Ancak bir takım kriterlerimiz var. Laik, demokratik cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine sadakat bizim için temeldir… Partimize biri katıldığında götürüsü,  getirisinden fazla  olmaması lazım. Partimizi tartışılır hale getirmek istemiyoruz” dedi.

YAZILI GÖRÜŞ ALDIM, GENEL BAŞKANA SUNDUM
Parti politikalarının ‘Ne olursan ol yine gel’ anlayışı ile eşleşip eşleşmediğinin sorulmasının üzerine de konuşan Çıray, “O, AK Parti’nin sığınmacılar için yaptığı açık kapı politikasına döner. Bir bakmışsınız sizi istila etmişler. Müsavat Bey (Dervişoğlu) arkadaşımdır, bunları söylüyorsa bunları yapmıştır ve ona saygım var. Kendisi partimizin grup başkanvekilidir. Benim söylediklerim genel başkan başdanışmanı sıfatı çerçevesindedir.  Ben de bunu bir haberden duydum. Duyduktan sonra bir inceleme yaptım. Çünkü hele İzmir’de partimize gelecekse görevim icabı genel başkanımızı bilgilendirmem lazım. O zaman, önce ikinci bölge ilçe başkanlarımız olmak üzere çoğunun yazılı görüşlerini aldım bunu genel başkanımıza sundum” diye konuştu.

BURASI FİKİR KULÜBÜ DEĞİL PARTİDİR
İkinci bölgeyi seçmesinde özel bir neden olup olmadığı ve Şengül’ün ikinci bölgeden vekil olacağı iddialarının sorulmasına ise “3 kriter” diyerek yanıt veren Çıray, “Hepsine sordum ancak daha çok görüş ikinci bölgeden geldi. Her yere Aytun Çıray yazılmayacak ya, elbette birileri milletvekili olacak. Sorun o değil, sorun partiye getiri -götürü konusudur. Ben açık açık sordum. İl başkanımız (Hüsmen Kırkpınar) da yazışmaların yapıldığı gruba bir açıklama yaparak Ege'de Son Söz’de yayına katılacağını ve görüşlerini ileteceğini belirti. Zaten size geldi ve kendisinin bu konudan haberdar olmadığını ifade etti. Ben bu görüşleri genel başkanımıza ilettim ve sokaktaki vatandaşın görüşlerini de ilettim. Bundan sonra takdir genel başkanımızındır. Bu parti fikir kulübü değil, yeniçeri ocağı da değil, bir hiyerarşi vardır. Genel başkandan aşağıya doğru giden… Benim buradaki görevin genel başkana Türkiye meselelerinde bilgi sahibiysem onu, değilsem bilgi sahibi olan kişilerin bilgilerini alıp onları raporlayıp sunmamdır. Yaptığım bundan ibarettir. Büyümekte olan bir partiye talebin olması normaldir. Partinin de bizlerin de görevi kapıları sonuna kadar açıp, ancak açık kapı politikasında da seleksiyona dikkat etmektedir. Yoksa DEAŞ de İŞİD de girdi ülkeye ne yaptılar? Ankara’da 100 gencimizi öldürdüler. Olaya asla kişisel bakmam. Kişisel sorunum da olmaz. Aydın Bey’in ne yanında ne karşısında olacak bir hukukum da olmadı. Bu iş böyle mecrada yürüyen bir iştir” diye konuştu.

SIZMA ÇIKIŞINA AÇIKLIK GETİRDİ
Çıray katıldığı bir TV programında 6’lı masada bulunan siyasi partilerin içine sızmaların da yaşanacağını belirtmiş ve “iddia ediyorum hırsızlar bile sızmaya çalışacak, onun için uyanık olacağız, dikkatli olacağız” demişti. Milletvekili Çıray, yayında bu sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“Bize gelen duyumlar var. Devlette görev yapmış bir insanım. Dolayısıyla bize güven duyan bazı insanlar bazen kendi öngörülerini ve duyumlarını bize verirler. AK Parti’nin ve Erdoğan’ın kaderine razı olup ‘biz kaybettik’ diyerek kenara çekileceğini bekleyenler hayal görürler. AK Parti iktidarı bu seçimi kaybetmemek için her türlü taktik olayı kullanacaktır. Bu taktik olayların bir kısmı ahlak dışı olabilir. Bunlardan bir tanesi nedir? Yolsuzluk iddiaları… Bu iddialardan kurtulmak için senin içinde de yolsuzluk var demek lazım. Bu genel bir uyarı konuşmasıydı. Transfer konusu ile ilgili değildi. Sadece bizim içimizde değil, CHP içinde de bu tarz olaylar olabilir”

 
Hızlı tren sefer sayıları 56'ya çıkacak
 
Helikopter kazasında bir asker şehit
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 6 Eylül 2022 Salı 06:58

Sayın danışman siyasette sizde zig zag yapan birisiniz,yarın kabinede sana bir bakanlık veriyoruz deseler ne dersiniz acaba? Şu anda görüntü yok gibi ama bazı egemen güçler gelen seçimlerin plan ve projesini hazır hale getirip siyasî parti başkanlarına verecektir vatandaşlarda oyunu kullanır güya demokrasi...

Yorumu oyla      6      3  
İZMİRLİ 5 Eylül 2022 Pazartesi 23:23

NE İLGİNÇ RAKİP OLARAK GÖRDÜĞÜN PARTİNİN ESKİ PARTİLİSİNDEN GÜÇLENMEK İÇİN MEDET UMUYOR...

Yorumu oyla      4      3  
Lombak-Bir Damla Sakız Falı 5 Eylül 2022 Pazartesi 21:37

Aytun Çıray'ı yıllardır basından takip ederim. Kendisine hiç ısınmadığım gibi, chp milletvekliyken Kılıçdaroğluyla sürekli doğrudan görüşme imkanının olması, sonrasında İP'te genel başkan baş danışmanı oluşu hep içimde bu kimin imamı sorusuna neden oldu. İlginç ilişkiler içinde. Bakalım ne çıkacak?

Yorumu oyla      5      6  
tuna 5 Eylül 2022 Pazartesi 15:51

ya kimmiş bu Aydın şengül ya adam demek buyuk birisi ki bu kadar gundeme girdi bir anda demek iyi partiyi uçuracak birinci parti yapacak birisi olmalı

Yorumu oyla      8      3  
aliağalı 5 Eylül 2022 Pazartesi 15:44

aliağaya ilçe başkanı bulun

Yorumu oyla      8      3  
köylü 5 Eylül 2022 Pazartesi 14:51

Aydın şengül gelirse biz gideriz ovar diye kaçmıştık

Yorumu oyla      8      4  
İzmir'li 5 Eylül 2022 Pazartesi 14:49

Yükselişte olan bir partide yer kapabilirmiyim düşüncesi.Bir partinin uzunca bir süre yönetiminde olup bulunduğu gemiyi terkedenden hayır gelmez, sizide her an yolda bırakır.Sizin yeni yüzlere ihtiyacınız var,iki kişiyi partinize üye yapın daha hayırlı.

Yorumu oyla      8      4  
Meral 5 Eylül 2022 Pazartesi 14:42

Lütfen,menderes ilçe bşk da bir el atın.

Yorumu oyla      14      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahkeme iptal etmişti... Karabağlar'daki dev planlamaya bakanlık onayı!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Karabağlar’da 10 mahalleyi kapsayan, ...
CHP'li Torun'dan Erdoğan'a rakamlarla yanıt!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li belediyelerdeki su faturalarını ...
CHP’li Kılıç: PTT hacklendi 38 bin kişinin bilgileri çalındı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan net yanıt: Adaylık için hazırım!
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in ‘HDP’ye ...
CHP'li Tekin: HDP'ye elbette bakanlık verilebilir
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir canlı yayında "İktidar ...
Bahçeli: Adayımız belli, kararımız net!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin ilk seçim mitingini Sivas'ta yapıyor. ...
 
AK Partili Kaya'dan Büyükşehir'e 'amatör' çıkışı: Yasayı uygula, destek ver!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, saha çalışmaları kapsamında ...
Kılıçdaroğlu’ndan Sivas Kongresi mesajı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas Kongresi'nin 103. yılı nedeniyle ...
Kılıçdaroğlu, gençlere uyarısını yeniledi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva