HABERLER>POLİTİKA
5 Eylül 2022 Pazartesi - 09:50

Kılıçdaroğlu'ndan net yanıt: Adaylık için hazırım!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in ‘HDP’ye bakanlık verilebilir’ söylemleri sonrası oluşan eleştirilere yanıt veren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Yok efendim. Karar alınırken 6 lider oturup alacağız. 6 lider aldığı kararlar imza ile kamuoyu ile paylaşıyor” diye konuştu. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusunu cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Altılı masa ismim üzerinde uzlaşırsa hazırım. Devletin nasıl yönetilmesi gerektiği belli" dedi.

Kılıçdaroğlu ndan net yanıt: Adaylık için hazırım!

EGEDESONSÖZ - CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna verdiği yanıt tartışmalara neden olmuştu.

Tekin kendisine yöneltilen soruya "HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" diye cevap verirken, başta Millet İttifakı ortağı İYİ Parti olmak üzere AK Parti ve tüm partilerden Tekin'in açıklamalarına tepki gelmişti.

ÖYLE BİR ŞEY YOK
FOX TV’nin programına katılan Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise eleştirilere yanıt verdi. ‘HDP’ye bakanlık verecek misiniz?’ sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Yok efendim. Karar alınırken 6 lider oturup alacağız. 6 lider aldığı kararlar imza ile kamuoyu ile paylaşıyor. Şu ya da bu şekilde ironi de olabilir, başka konuşma da yapılabilir, burada önemli plan 6 liderin Türkiye’nin geleceği konusunda oturup kara almaları ve bunu kapı arkasında değil kamuoyuna imzalanan metin ile duyurmaları. Devletteki saydamlığı konuşuyorsak, kendi aramızdaki saydamlığı da konuşacağız. Elbette ki oturup konuşacağız, tartışacağız. 6 lider bir araya geliriz, oturup konuşuruz ki biz 6 lider bir arada sadece bugünü değil geleceği de nasıl kuracağımızı konuşuyoruz. O yüzden hiçbir vatandaşımız endişe etmesin” dedi.

ADAYLIK İÇİN HAZIRIM
Kılıçdaroğlu, altılı masanın kendi ismi üzerinde uzlaşması durumunda Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

Adaylık bir kez konuşuldu onu da bildiriyle açıkladık. Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili spekülasyonlar oluyor, biz önce seçeceğimiz cumhurbaşkanı adayının niteliklerini belirledik. Devleti yönetecek kişilerin düzgün ve ahlaki kişiler olması lazım. Yolsuzluk yapanın sırtını sıvazlayan kişiden devlet adamı olmaz. O yalnızda çetelerin adamı olur.

Parlamenter sisteme ne zaman geçeceğiz gibi konular ortaya çıktıktan sonra cumhurbaşkanı adayı belirlenir. Oturacağız ben verdiğim sözü tutan bir insanım. Altı lideri oturur belirler açıklarız. Hep birlikte destek veririz. 13. Cumhurbaşkanı da uzlaşma kültürünü esas alarak çünkü demokrasilerde asıl olan uzlaşmadır, ülkemizi aydınlığa çıkarmak zorundayız. O kadar büyük sıkıntılar var ki bunları aşmak zorundayız. Soyulan bir devlet var. Bu soyguna dur dememiz lazım. Mallarını yurt dışına kaçırıyorlar ben bunu gayet iyi bilmekteyim. O paraların tamamını son kuruşuna kadar getireceğim. Altılı masa ismim üzerinde uzlaşırsa hazırım. Devletin nasıl yönetilmesi gerektiği belli"

 
Fuar'da Özcan Deniz rüzgarı esti!
 
CHP’li Kılıç: PTT hacklendi 38 bin kişinin bilgileri çalındı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
osman 6 Eylül 2022 Salı 09:23

bugüne kadar girdiği tüm seçimleri kaybetmiş bir genel başkanla tekrar seçimlere girmek risklidir. o nedenle yıpranmamış ve toplumun sağ kesiminden de büyük oy alacak ve mhp'yi baraj altında bırakacak mansur yavaş daha mantıklı olur diye düşünüyorum gönlümden geçen o olmasa da...

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş 6 Eylül 2022 Salı 07:07

Sayın genel başkan ben hazırım demek ile oluyorsa olsun,sizi hazır hâle getirmeyen ve istemeyenleri kim hazır edecektir? Sızın risk alarak atadığınız belediye başkanları bir kere hazır değil ve oylarını mı? Atacak lütfen kendinize ve partinize sahip bir genel başkan olarak aday benim de gitsin çünkü siz de bu makarna nasıl geldiğinizi unutmayın...

Yorumu oyla      8      3  
zeyno 5 Eylül 2022 Pazartesi 23:37

Ya Mansur ya Yavaş, gerisi hikaye

Yorumu oyla      7      3  
GÖZTEPELİ 5 Eylül 2022 Pazartesi 19:24

siz hazırsınız da biz hazır değiliz o nasıl olacak? ikinci bir ekmelettin vakası yaşatmayın dükkanı kapatıp gidin direk

Yorumu oyla      8      3  
vatandas 5 Eylül 2022 Pazartesi 15:49

kralımız kılıçdaroğludur kimse laf soyleyemez dunya ldieridir dnyadaki savaşları bitirecek barısı sağlayacak tek liderdir

Yorumu oyla      6      16  
-anka 5 Eylül 2022 Pazartesi 15:20

maalesef sizde liderlik vasfı yok, 30 yaşındayım hayatımda bir kere işim düştü bornova belediyesine ve doğru düzgün ilgilenen bile olmadı.

Yorumu oyla      16      15  
chpli.. 5 Eylül 2022 Pazartesi 13:44

vatandaş sıkıntıda diyorsunuz,oyunuz yüzde 40 larda olması gerekirken son seçimde aldığınız oyun altında siz önce bunu sorgulayın....adaylık sonraki iş

Yorumu oyla      19      16  
zülfikar 5 Eylül 2022 Pazartesi 12:53

Ben atmamda attırmamda çoluğuma çucuğuma eşime dostuma .... önce CHP lilerle helalleşsin.

Yorumu oyla      20      16  
bekir 5 Eylül 2022 Pazartesi 10:49

senden lider olmaz

Yorumu oyla      20      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Tekin: HDP'ye elbette bakanlık verilebilir
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir canlı yayında "İktidar ...
Bahçeli: Adayımız belli, kararımız net!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin ilk seçim mitingini Sivas'ta yapıyor. ...
AK Partili Kaya'dan Büyükşehir'e 'amatör' çıkışı: Yasayı uygula, destek ver!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, saha çalışmaları kapsamında ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan Sivas Kongresi mesajı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas Kongresi'nin 103. yılı nedeniyle ...
Kılıçdaroğlu, gençlere uyarısını yeniledi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı ...
Afiş tartışması tam gaz! AK Partili Sürekli'den Yunan tacizi üzerinden Soyer'e gönderme
Yunanistan'ın Türk F-16'larına yaptığı tacizler üzerinden İzmir'in kurtuluşu ...
 
'Türk yüzyılının önüne geçemeyecekler'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun'da AK Parti Danışma Meclisi ...
Erdoğan: Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ...
AK Parti İzmir’de en başarılı ilçe Karabağlar!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva