HABERLER>POLİTİKA
6 Eylül 2022 Salı - 14:50

İzmir'de bir ilçenin kaderi değişecek... Ankara'da '540'lık zirve!

Karabağlar’da mahkeme süreçleri sebebiyle ile uzun yıllardır hayata geçirilemeyen ve 10 mahalleyi kapsayan 540 hektarlık alandaki kentsel dönüşüm projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın katılımıyla yarın Ankara’da geniş çaplı bir zirve gerçekleştirilecek.

İzmir de bir ilçenin kaderi değişecek... Ankara da  540 lık zirve!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de dönüşümü yalan hikayesine dönen dönüşüm alanlarının en büyüğü olan Karabağlar’daki 540 hektarlık alan ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Karabağlar’da 10 mahalleyi kapsayan ve 5 ayrı etabı içeren 1/5000 ölçekli Nazım imar planı ve 1. Etabına (101 ha) ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve Aşık Veysel ve Osman Aksünger mahallesi sınırları içinde 106 hektarlık riskli alandaki 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca onaylandığı duyurulmuştu.

Diğer yandan planlama süreci ile ilgili Ankara’da geniş çaplı bir zirve yapılması kararlaştırıldı.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı, AK Parti İzmir İl Yöneticileri ve Karabağlar AK Parti Meclis Üyeleri’nin katılımı ile toplantı düzenlenecek.

AK PARTİ OLARAK SORUNU ÇÖZECEĞİZ
Konuyla ilgili Sonsöz TV’de konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “İki farklı şehir görüyorlar. Bu şehrin yüzde 65’i 25 yıldır imar planı olmadan yürütüldü. Soruyorsunuz Muhittin Selvitopu ancak hep zengin mahallelerine bakıyor ancak diğer kısmı görmüyor. Kentsel dönüşüm için defalarca çağrıda bulunduk. 540 hektar neden kaldı? CHP'nin açtığı davalar yüzünden kaldı. Biz yarın Bakanımız Murat Kurum ile hep beraber bu planın ayrıntılarına ilişkin hem teşekkürlerimizi yapacağız. Bu 500 hektarlık alanda yerinde dönüşüm gerçekleştireceğiz. 2018 seçimlerinden hemen sonra alanı planlayacağız.  4 yıl kaybettirdiler bize. 4 yılda belkide o alanın yerinde dönüşüm ile yüzde 30’luk kısmı belki de bitmişti. Karabağlar Belediyesi ne çok Çevre Şehircilik planlarına dava açan ancak planları onaylanan belediye. Biz hem Başbakanımız Binali Yıldırım, hem de Bakanımız Murat Kurum ile bir araya geleceğiz. Sonrasında vatandaşlarımız ile planın ayrıntılarını paylaşacağız. Sonraki süreci de şeffaf bir şekilde paylaşacağız. Sorunun sebebi CHP ancak biz her zamanki gibi AK Parti olarak sorunu çözeceğiz” dedi.

BİRAZ DAHA VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLSUNLAR
Deprem gerçeğini hatırlatan ve konunun siyaset üstü olduğunu belirten Kaya, “Bir deprem gerçeğini İzmir yaşadı. Bu vicdansızca hareket olur. Varsa bir düşünceleri biz burdayız. Her zaman her yerde bir araya geliriz. 540 hektarlık alanda artık vatandaşlarımızın mağdur etmesinler.  Biz görüşürüz. Yeter ki konu hizmet olsun.  İki gün önce sallandık daha. Bu siyaset üstü bir mesele. Varsa endişeleri bizde buradayız, ilçe başkanımızda, il yönetimimizde orda. Biz gerekli izahı yaparız. Ama dertleri yeter ki üzüm yemek olsun. Doğal gaz getireceğiz ancak Karabağlar meclisinde önergemizi onaylamadılar. Yaptıkları siyaset artık yeter, biraz da vatandaşlarımızın yanında olsunlar” ifadelerini kullandı.

CHP’YE RAĞMEN YAPTIK
Projenin Selçuk’ta yapılandan daha iyi olacağını belirten Kaya, “Orada yapacağımız proje Selçuk’takinden daha da güzel. Selçuk’taki muazzam ancak Karabağlardaki çok daha muazzam. Neden dava açtılar?Dar gelirli vatandaşlar orada oturur mu diye.Biz hep diyoruz inatta bir murattır. Karabağlardaki TOKİ’yi yapacağız. Biz Demokrasi Üniversitesi’nin CHP’ye rağmen yaptık.  Karabağlarda da diş hastanesi yapalım dedik ona da itiraz ettiler.  Sağlık bu sağlık. CHP’nin hastaneleri engellediğini de gördük. CHP ilçe başkanı, CHP meclisi üyesi de gidecek oraya. Tek dertleri yapılmasın” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
2012 yılında dönemin Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan Karabağlar’daki 540 hektarlık alan ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Dönüşüm alanının içinde kalan ve 1. etap olarak adlandırılan Uzundere, Peker ve İhsan Alyanak Mahallelerini kısmen kapsayan 101.4 hektarlık alan için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği bir kez daha yargıdan dönmüş, Uzundere Mahallesi Harmanyeri Kentsel Koruma Derneği, Limontepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm Derneği,  Yüzbaşı Şerafettin Mahallesi Kentsel Dönüşüm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Salih Omurtak Mahallesi Kentsel Dönüşüm Derneği ve çok sayıda vatandaş tarafından yargıya taşınan plan iptal davasında İzmir 3. İdare Mahkemesi itirazları yerinde bularak planları iptal etmişti

 
CHP’li Yücel AK Partili mevkidaşı Sürekli’yi hedef aldı... Afiş salvosu!
 
Başkan Soyer stantları ziyaret etti: Eski fuarları ne kadar özlemişiz!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa şanlı 8 Eylül 2022 Perşembe 19:27

Önce 30 ekim 2020 depreminde evlerini yıkıp yerine yetersiz sayıda konut yapmayarak kura dışı kalan 16 ailenin sorunu var Önce onu hallederseniz bizleri de magdutiyetten kurtarmış olursunuz saygıyla

Yorumu oyla      3      3  
Izmir 6 Eylül 2022 Salı 18:55

Seçim zamanı ortaya çıkıp İzmir Milletvekili olduğunu hatırlayan yıl 2020 Balçova arsa mağdurlarının sorunu çözüldü bu dosya rafa kalktı bundan sonra hiç kimse seçim malzemesi yapamayacak diyen kişi daha sonra ecek acak bitti Sona geldi gibi oyalamalarla üzerinden 2 yıl geçkin bir zaman ama hiçbir açıklama yapma gereği duymayan yani bu kadar çok insana Yalan söyleyen aldatan seçim geldi mi İzmirli belediyeleri suçlayan belediyeler beceriksizse siz İzmir Milletvekili olarak çözebilirsiniz hiçbir engeliniz yok verdiğiniz sözlerin söylediğiniz sözlerin arkasında durmanız gerekiyor.balcova arsa magdurları verdiğiniz sözleri tutmanızı bekliyor.artik kandirilmakla geçirilecek 1 tek günümüz yok.NOKTA

Yorumu oyla      2      3  
Izmir 6 Eylül 2022 Salı 17:53

Seçimden seçime ortaya çıkan izmir sevdalıları madem sorun var neden seçim yaklaşırken ortaya çıkıyorsunuz.bu taktık tutmuyor anlayın artık oy ver hizmet edeyim.birde şu taktiği deneyin hizmet ediyorum oylarınızı bekliyorum.belki tutar.izmirli de görür ona göre karar verir.yapacağiz edeceğiz ecek acak geçin bunları.hani balcova arsa mağdurlarının sorunları rafa kalkmıştı birdaha seçim malzemesi olmayacaktı.hani hatta bitmişti. Nerede planlar neden yapılmadı.insan ömrü 250 yıl değil çalmadık çırpmadık neden izmir milletvekilleri çözmüyor.madem belediyeler beceriksiz siz çözün sizi alkışlayalım.kirada öleceğiz çürük evlerde vebali sebep olanların çözdük diyip çözmeyen bitti rafa kalktı diyip sanki o sözleri hiç söylenmemiş gibi sayanların boynuna olsun

Yorumu oyla      2      3  
kazim emir 6 Eylül 2022 Salı 16:30

hökümet olarak bayraklıdaki depremzadelerden KAÇ KİŞİNİN EVİNİ BAŞINA YIKTINIZ BİR ANLAT BAKALIM

Yorumu oyla      3      3  
Beceriksizlik! 6 Eylül 2022 Salı 15:15

Dönüşüm davalar yüzünden olmadı denmiş. İyi de mahkeme "neden" planları iptal etmiş? Burası bir hukuk devleti değil mi? 10 yıldır kanuna uygun plan yapmayı becereme, sonra engelliyor de.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Yücel AK Partili mevkidaşı Sürekli’yi hedef aldı... Afiş salvosu!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali ...
İYİ Partili Çıray’dan ‘KHK’ çıkışı: Örgüt ilişkisi varsa asla!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “KHK’lıların tamamını göreve ...
Soyer’den Kılıçdaroğlu’na adaylık desteği: Demokrasinin tatlı güneşi ile aydınlatacak
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı ...
 
Öldürülmeleri gündemde... Papağanların hayatı o bakanlığın elinde!
Gürültü yaptıkları ve istilacı oldukları iddialarıyla TERİAS projesi kapsamında ...
AK Parti’li Dağ’dan 'ENAG' eleştirisi: Sözde bilimsel oluşum!
Adalat ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir ...
CHP'li 11 büyükşehrin AK Parti'li grup başkanvekillerinden 'ispat' çağrısı!
CHP'li belediye başkanları tarafından yönetilen 11 büyükşehrin AK Parti'li ...
 
İYİ Parti’de 'Aydın Şengül' çatlağı mı? 'Bu parti yeniçeri ocağı değildir'
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, ...
Mahkeme iptal etmişti... Karabağlar'daki dev planlamaya bakanlık onayı!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Karabağlar’da 10 mahalleyi kapsayan, ...
CHP'li Torun'dan Erdoğan'a rakamlarla yanıt!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li belediyelerdeki su faturalarını ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva