HABERLER>GÜNCEL
18 Temmuz 2018 Çarşamba - 13:18

Kılıçdaroğlu'ndan tren kazası ile ilgili ihmal iddiası

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 8 Temmuz'da Çorlu'da meydana gelen tren kazası ile ilgili Tekirdağ'da açıklamalarda bulundu. Meteorojinin yaptığı uyarılara dikkat çeken CHP lideri, "Meteoroloji bu konuda uyardı. Uyarılar dikkate alınmadığı gibi önlem de alınmadı" ifadelerini kullandı

Kılıçdaroğlu ndan tren kazası ile ilgili ihmal iddiası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorlu'daki 24 kişinin öldüğü, 341 kişinin yaralandığı tren kazasına ilişkin olarak hazırladıkları raporu açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Raporumuzu hazırladık. Bu konu TBMM'de araştırılmalıdır. Araştırma komisyonu kurulması ve olanların masaya yatırılması gerekmektedir. Bütün siyasi partilerle birlikte bu konu araştırmalıdır. Takipçisi olacağız" dedi. 

 

Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Temmuz'da Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazası ile ilgili açıklamalarda bulundu.  CHP liderinin açıklamaları şöyle:
"24 vatandaşımız hayatını kaybetti, 341 vatandaşımız yaralandı. Üzerinde durulması, araştırılması gereken bir olay. Yetkililer kazanın nedeni ile ilgili yapılan ilk açıklamada aşırı yağışa bağlı bir kaza olarak olduğunu bildirdiler. Bakım yapılması planlanan menfezler belirleniyor. Kazanın olduğu menfezde bakım yapılmamış. Mahal listesinde kontrol edilecek menfezler belirli ama kontrol yapılmıyor. Meteoroloji bu konuda uyardı. Uyarılar dikkate alınmadığı gibi önlem de alınmadı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre önümüzdeki dönem ve yaz döneminde bölgemiz mıntıkasında aşırı yağışlar olabilir. Hasar ve zarara sebep olabilir. Hava durumunu takip edin, kontrol altında tutun. Kritik hava durumlarında nöbetçi bırakın. Doğal afet olursa kazaya sebep olmadan önleyin. Gerekli yerlerde yaya kontrolünü yapın. Afet geleceği ve nasıl önlemlerin alınması gerekildiği burada belirtmiş.
Ölenler ve yaralanlar bizim vatandaşlarımız. Vatandaşlarımızın vicdan azabı çektiğini biliyorum.  Kazada yaralananları ve kazada yaşamını yitirenlerin ailelerini ziyaret ettik. Kim görevini yaptı, kim görevini yapmadı. Uyarılara rağmen neden önlem alınmadı? Hiç kimse sorumluluk üstlenmiyor. Bu kadar vahim bir tablo karşısında ne yapılacak gerçekten merak ediyorum.

Sarılar mahallesinin ve çevre mahallelerin vatandaşları kazayı öğrendikten sonra seferber oldular. Hepsine teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bir kazanın olduğunu kamu görevlileri değil vatandaşlar bildiyor. Açıklamayı vatandaşlar yapıyor. İktidar yetkilileri kazanın nerede olduğunu bilmiyorlar. Ulusal yasal dahi ilan edilmedi. Suudi kralı öldüğünde ilan edilen yas, 24 vatandaşımız öldüğünde ilan edilmiyor. Neden? Çünkü bir kişi istemiyor. 

Raporumuzu hazırladık. Bu konu TBMM'de araştırılmalıdır. Araştırma komisyonu kurulması ve olanların masaya yatırılması gerekmektedir. Bütün siyasi partilerle birlikte bu konu araştırmalıdır. Takipçisi olacağız. Çağrım bütün siyasi partileredir.  Mağdur edilen ailelerin tümünün haklarının savunucusu olacağız. Onların haklarını arayacağız."

 
Borsa günün ilk yarısında yükseldi
 
Ege Üniversitesi'nden 'zeytinliğe asfalt' iddiasına açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da polisin şehit edilmesi olayında mahkemede şok savunma!
Bornova ilçesinde kimlik sorgulaması yapan 2 polis memurunu bıçaklayıp, ...
Trump'ın istediği papaz İzmir'de yargılanıyor: Mahkeme ne karar verdi?
ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi ...
Adnan Oktar adliyeye sevk edildi!
Adnan Oktar ve grubuna yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ...
 
Dev operasyon! Tam 50 milyon doz...
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Başakşehir’de bulunan organize ...
Bedelli yapacak çalışanlarla ilgili çok önemli bilgiler!
2011 ve 2014 yılındaki uygulamalardan farklı olarak yeni bedelli askerlik ...
İzmir'deki fabrikada panik: 700 işçi hastanelik!
Aliağa ilçesindeki bir sanayi tesisinde çalışan yaklaşık 700 işçi gıda ...
 
Karadeniz'deki dev operasyonda son durum
Gümüşhane'nin Kürtün ilçe kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler ...
Bisikletle Türkiye'ye gelen turistler dehşeti yaşadı!
Bulgaristan sınırındaki Dereköy Sınır Kapısı'ndan dün Türkiye'ye bisikletle ...
Şaşırtan enkaz Rus füzesi çıktı!
Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde bulunan ve roket parçası olduğu zannedilen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva