HABERLER>POLİTİKA
19 Temmuz 2014 Cumartesi - 12:30

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'e sandık ve İhsanoğlu çağrısı

CHP Genel Başkanı İzmir temaslarının ikinci gününde Bergama, Kınık ve Dikili’yi ziyaret etti. CHP Lideri temasları sırasında sandık vurgusu yaparken 'çatı aday' için oy istedi.

Kılıçdaroğlu ndan İzmir e sandık ve İhsanoğlu çağrısı

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ -  Türkiye 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenirken İzmir de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladı.
 
- KOCAOĞLU'NA ÖVGÜ, ÖRGÜTE 4 FORMÜL...
 
- GAZZE İÇİN BM'YE ACİL ÇAĞRI...
 
- KARŞIYAKA'DA 15 BİN KİŞİYLE YERYÜZÜ SOFRASI... 
 
Yaklaşık iki aylık aranın ardından kente gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yoğun ilk gün programının ardından kuzeydeki dış ilçelere çıkarma yaptı.
 
Haftanın son mesai gününde geldiği İzmir’de örgütle buluşma fırsatı yakalayan, kentin süper otoparkını açan ve gün sonunda Çarşı’da binlerce Karşıyakalı’yla iftar yapan CHP Lideri gün boyunca Gazze konusunda önemli mesajlar verirken, örgüte uyarılarda bulunmuş Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na övgüler yağdırarak hükümeti de eleştiri yağmuruna tutmuştu.
 


İzmir’de Swissotel’de konaklayan Kılıçdaroğlu sabah saatlerinde otelden çıkış yaptı. CHP Genel Başkanı’nı kapıda Genel Başkan Yardımcıları Aytun Çıray, Gürsel Tekin, Emel Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İl Başkanı Ali Engin’in yanı sıra İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve Mehmet Ali Susam, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina karşıladı.
 


Başkanlarla bir süre sohbet eden ve otelde konaklayan bir ailenin çocuğuyla şakalaşan CHP Genel Başkanı, Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek için hazırlanan ve üzerinde ‘Seçim senin’ yazılı parti otobüsüyle Bergama’ya hareket etti. Kılıçdaroğlu’na İzmir’in başkanları da eşlik etti.


 
İLK DURAK ÇANDARLI: KÜRECİK’İ KAPATABİLİR Mİ?
Kılıçdaroğlu’nun Bakırçay Havzası’nda ilk durağı Dikili Çandarlı oldu. Çandarlı girişinde araçlarla karşılanan Kılıçdaroğlu, konvoy eşliğinde meydanda seçim otobüsü üzerinde konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, herkesin sandığa gitmesini isterken, kendisi gibi çalışmalarını istedi.



Kılıçdaroğlu, “Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Sandığa gideceğiz ve secimi yapacağız. Cumhurbaşkanı tarafsız, bilgili, ağırlığı olan, düzgün birisi olmalı. Cumhurbaşkanının arkasında hiçbir leke olmamalı. Bayrağımızı temsil etmeli, kimsenin kimliği ile ilgilenmemeli, yurttaşlara eşit olmalıdır. Anadolu toprakları bereketli topraklardır. Bu topraklarda Karacaoğlan’lar, Dadaloğlu, Aşık Veysel’ler yetişti. Şimdi bereketi, huzuru ekeceğiz. Ekmek için Ekmeleddin diyeceğiz. Huzurlu bir Türkiye’de yaşıyoruz. Huzurun adresi odur. Bilgisi ve birikimi ile bizim Cumhurbaşkanımız olacak. Sadece ben değil Batı da Doğu da ona inanıyoruz. Filistin’de çocuklar öldürülüyor. Erdoğan’a sesleniyorum. Sen gerçekten Filistin olayını çözmek istiyorsan Malatya Kürecik’teki istasyonu kapatacaksın. Kapatabilir mi? Kapatamaz. Ben kapatamayacağını biliyorum. Biz Cumhurbaşkanlığı seçiminde İhsanoğlu’nu 10 Ağustos’ta koltuğu oturtacağız. Sizler beni dinlemeyin. Siz de ülkenin koşullarını anlatın. Yurttaşlara anlatın. Benim görevim var. Sizin de var. Ben de çalışacağım, siz de çalışacaksınız” dedi.

YETERLİ DEĞİL
Kılıçdaroğlu, Çandarlı’nın ardından Bergama’ya geçti. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırı nedeniyle endişe duyduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan tarafından Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın Türkiye’ye çağrılmasının sorunun çözümünde yeterli olmayacağını anlatan Kılıçdaroğlu, “Açık ve nettir. Başbakan bu işi çözmek istiyorsa Kürecik’i kapatmalıdır” diye konuştu.


 
BERGAMA’DAN İHSANOĞLU’NA DESTEK
Kılıçdaroğlu daha sonra CHP Bergama İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Toplantı salonunda konuşan İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, ilçe olarak İhsanoğlu’na destek verme kararı aldıklarını söyledi. Bergama Belediye Başkanı Gönenç’in aksine değerlendirmelerde bulunan Canbaz’a teşekkür eden Kılıçdaroğlu, “Sorun yoksa ekmek için Ekmeleddin” ifadelerini kullandı. Parti, İhsanoğlu’nun ismini açıkladığında Gönen, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı adayını desteklemediğini ifade etmişti. Açıklamalar yapılırken Gönenç, sessiz kalmayı tercih etti.
 
SANDIĞA GİDİN
Seçim otobüsünün üzerinden meydanda toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, “Anadolu’yu adım adım geziyorum. Bilgili, eğitimli bir cumhurbaşkanı için geziyorum. Barış, huzur ekersen Ekmeleddin İhsanoğlu’nu seçersin. Bana ‘neden CHP içinden aday çıkartmadınız’ diyorlar. Biz zaten CHP’li değil tarafsız bir Cumhurbaşkanı, 76 milyonun Cumhurbaşkanı olsun istiyoruz. Bizim aradığımız özellikler var. Başarılı, geçmişinde kirlilik olmayan birisini istiyoruz. İhsanoğlu, Türkiye’nin yetiştirdiği ender insanlardan birisidir. Kendisini bütün Dünya tanıyor. Biz yeni yeni tanımaya başladık. Bu topraklar böyle insan yetiştirdiği için mutluyum. Sandığa gideceksiniz. Gidin ki Türkiye hakkında konuşma yetkiniz olsun” dedi.

CUMHURBAŞKANI AZ AMA ÖZ KONUŞUR
Kılıçdaroğlu’nun Bergama’dan sonraki durağı Kınık İlçesi oldu. Kınık Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Elinizi vicdanınıza koyun. Cumhurbaşkanının tarafsız, bağımsız olması gerekiyor. Biz arı, duru insan istiyoruz. Bizim hakkımı değil mi? Cumhurbaşkanı öfke dilini kullanmasın. Cumhurbaşkanları az konuşur ama öz konuşur. Kavga etmez. Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Devletin sigortası atarsa faturayı halk öder. Diyorlar ki ‘Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanımıyoruz’… Onu tanımıyorsunuz aba öbürünü (başbakan) nasıl oluğunu çok iyi biliyorsunuz. Türkiye, Ortadoğu’da savaş olmasın istiyorsa sandığa gideceğiz. O gelecek barışı her yerde sağlayacak. Cumhurbaşkanları huzuru, barışı sağlayacak. Bugün size geldim. Sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, Kınıklılardan İhsanoğlu’na destek sözü aldı.

DİKİLİ’YE SESLENDİ
Kınık’tan Dikili’ye geçen Kılıçdaroğlu ilçe meydanında kalabalık bir kitleye seslendi. Kılıçdaroğlu herkesin sandığa gitmesini istedi. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun dürüst olduğuna kalıbını bastığını söyleyen CHP Lideri, “Ben çalışıyorum, Evliya Çelebi gibi geziyorum… Siz tatilinizi yapın ama sandığa gidin. Önümüzde genel seçimler var. CHP’yi iktidar yapmak için çalışacağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kalenderi 20 Temmuz 2014 Pazar 16:52

çok yorgunum beni bekleme kaptan seyir defterini başkası yazsın karabulut dağılacak

Yorumu oyla      11      5  
Yavuz 20 Temmuz 2014 Pazar 11:28

tipis tipis Hadi

Yorumu oyla      11      5  
elfi yuung 20 Temmuz 2014 Pazar 10:52

kusura bakma ekmeği aday gösterirken bana nasıl sormadıysan senin egoların için tatilimi bırakıp sandığa gidemem heleki şeriatçı aday için atatürkün kemiklerini sızlatamam

Yorumu oyla      12      5  
TAM DESTEK 20 Temmuz 2014 Pazar 05:50

Ekmel bey bütün TÜRK MİLLETİNİN adayıdır. Vatanını seven herkes de oyunu Ekmel Bey'e verecektir.

Yorumu oyla      11      5  
20 Temmuz 2014 Pazar 02:04

sen hiç merek etme gideceğiz sandığa ve inadına Erdoğan diyeceğiz.diyeceğiz ki sen biran önce gidesin diye

Yorumu oyla      13      6  
Yeliz 19 Temmuz 2014 Cumartesi 23:48

Sandığa gitmiyoruz bizim fikrimizi soran olmadı chp yönetimi bir an önce değişmeli bu şekilde iktidar imkansız

Yorumu oyla      12      6  
Fatih karasuqQ 19 Temmuz 2014 Cumartesi 23:43

Bizler gercek partilee olLarak sonsuz desteğimiz sizinle sayın başkanım ....

Yorumu oyla      12      6  
Giderim.Lakin.. 19 Temmuz 2014 Cumartesi 22:33

Tıpış tıpış değil.Giderim ,lakin demokrasi için.Sayın K.K Cumhurbaşkanı tarifi yaparken öyle vasıflar sıralayıp,isim belirleme turlarına çıktınızki bizde bir umut 'demokrasi' fikri filizlenmişti.Sonunda ne parti myk sında nede Milletvekillerinin görüşü alınmadan kendinizin de tanımadığını bilmediğinizi söylediğiniz 30 yaşında Türkiyeye gelmiş Mısır da doğmuş birini çatı adayı diye dayatıyorsunuz.Yoksa piramidin çatısımı bu.Üçgen fikre şapka koymak gibi birşey değilmi bu dayatma ne kadar sağlıklı sizce?Yokmuydu kamuoyuna tarif ettiğiniz vasıflarda Cumhuriyetin kurucusu chp de bir vatan evladı.

Yorumu oyla      13      5  
anekdot 19 Temmuz 2014 Cumartesi 21:18

Dikkatimi çeken anekdotlardan da biri çığırtkanlık görevini Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel'in üstlenmesiydi...

Yorumu oyla      13      5  
BUYURAN 19 Temmuz 2014 Cumartesi 19:50

Senin örgütün ihsanoğlunu kabul etmemişken normal vatandaş niye sandığa gitsinki onlara tıpış tpış diyerek emeklemeye çalışan çocukmu zannediyorsun

Yorumu oyla      33      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güven: Soruların açıklanması ‘kahramanlık’ değil!
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Başbakan’ın ...
Demirtaş: Türkiye İsrail’le ticari ilişkileri bitirmeli
Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''Türkiye'nin ...
AK Parti’nin İstanbul sofrasına yıldız yağmuru
AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın düzenlediği geleneksel iftar yemeğine, ...
 
Flaş! AK Parti İzmir’de sürpriz istifa
Narlıdere İlçe Başkanı Mehmet Acar görevi bıraktı.
CHP İzmir’in Genç Başkanı’ndan ‘yeni dönem’ mesajları
İl Gençlik Kolları’nın Yeni Başkanı Sarıküse parti içinde birleştirici ...
Soma komisyonu Alp Gürkan'ı dinleyecek
Meclis Soma Araştırma Komisyonu, 301 madencinin hayatını kaybettiği maden ...
 
Erdoğan sert konuştu: Yeni bir Haçlı ittifakı
Bazı dünya liderlerinin İsrail'in Gazze saldırısına yönelik, 'İsrail savunma ...
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a İzmir mesajı: Belediyeciliği...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Alsancak’ta yaptığı tam otomatik otoparkın ...
4 gulet İhsanoğlu için sahillerden oy isteyecek
Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, 7 partinin destek verdiği Ekmeleddin ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva