HABERLER>POLİTİKA
18 Temmuz 2014 Cuma - 14:36

Kılıçdaroğlu İzmir'de: BM'ye çağrı, hükümete yaylım ateşi!

CHP Genel Başkanı, Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istemek ve kentin önemli projesinin kurdelesini kesmek için İzmir’e geldi. CHP Lideri il örgütünün grup toplantısı öncesi basının karşısına çıkarak Gazze'de yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu İzmir de: BM ye çağrı, hükümete yaylım ateşi!

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - Türkiye 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenirken İzmir de yaklaşık 2 ay aradan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırlıyor.
 
Son olarak Mayıs ayı sonunda kentin tüm belediye başkanlarıyla seçim değerlendirmesinde bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu kez 7 partinin destek verdiği ‘çatı aday’ Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek isteme ve kentin önemli projesi otomatik otopark açılışını yapmak için İzmir’e geldi.

Kılıçdaroğlu’nu Adnan Menderes Havalimanı’ndan başta ev sahipleri Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP İl Başkanı Ali Engin olmak üzere parti üst yönetimi, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda partili karşıladı.



CHP Genel Başkanı havaalanında herhangi bir açıklama yapmadan VIP araçla CHP Grup Toplantısı’na katılacağı Swiss Otel’e hareke etti. Kılıçdaroğlu’na araçta Genel Başkan Yardımcıları Aytun Çıray ve Gürsel Tekin ile Başkan Kocaoğlu da eşlik etti.

BM EL KOYMALIDIR!
CHP Grup toplantısı öncesi basının karşısına geçen Kılıçdaroğlu'nun gündemi Gazze'ydi... İsrail'in Filistin'e yaptığı kara harekatını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Birleşmiş Millertler Güvenlik Konseyi ivedilikle toplanıp bu sorunu çözmelidir" dedi.



Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Ramazan ayındayız. Bütün Dünya’da insanların barış içinde yaşamasını isteriz. Kimliği, rengi ne olursa olsun bütün insanların huzur içinde yaşaması arzumuzdur. Bizi derinden sarsan olaylar Ortadoğu’da oluyor. İsrail’in orantısız güç kullanarak Gazze’ye girmesi ve çocukların, kadınların hayatını kaybetmesi bizi derinden üzüyor. BM Güvenlik Konseyi’nin el koyması lazım... Ağır silahlarla Gazze’ye giriliyor. Bunu kabul etmek mümkün değildir. BM Güvenlik Konseyi toplanmalıdır. Kalıcı barışın sağlanması gerekir. Eğer barış sağlanabilirse Ortadoğu gibi bütün Dünya rahatlayacaktır. Barışın sağlanması için TBMM’de üzerimize düşeni yapacağız. Grubumuzun önerisi üzerine ortak bildiri kabul edilecek. Bildiri yayınlamak yetmiyor. Toplumun bütün kesimlerinin bütün Dünya’da duyarlı olması gerekir. Yapılması gereken diğer konu da Gazze’ye insanı yardım kanallarının açılması gerekir. Gerek karadan, denizden saldırı var. Çocuklar aç. Kalıcı barışın sağlanması ve her türlü yardımın sağlanması için bütün kanalların sağlanması gerekir.

DEVLET YARA ALMIŞTIR
CHP Lideri, “Dünya’nın hiçbir çağdaş demokrasisinde dış politika iç politikaya malzeme edilmez. İkisinin de dili farklıdır. O yüzden diplomasi dili gelişmiştir. Evet ve hayırı da kendi açısından değerlendirirsiniz. İç politikaya malzeme yaparsanız açmazlar olur. Türkiye’nin yaşadığı sorun budur. Başbakanlık ve dış işleri bakanlığı koltuğunda oturan kişi ülkeyi açmaza sokmuştur. Türkiye’nin yarattığı güçlü devlet, sözü dinlenen devlet, başımızı sıkıştığında gideceğimiz devlet yara almıştır. Bütün komşularımızla ilişkilerimiz iyi olacaktı. Bugün komşumuz kalmadı. Siyasi iktidarın bunu sorgulaması lazım... Niye bu duruma düştük?” diye konuştu.

DAVUTOĞLU BAVULA DOLDURUP GİTTİ
“Libya’da Kaddafi öldürüldü. Kaddafi’nin öldürülmesine karşı çıkan tek lider bendim” diyen Kılıçdaroğlu, “Sayın Davutoğlu parayı bavula doldurup oraya gitti. Şimdi bu durum ortaya çıktı. Herkesin bunu sorgulaması lazım... Yarın sandığa gideceğiz. Herkes bunu sorgulayarak çalışmalıdır. Mısır ile ilişkimiz yok. Irak kan gölüne döndü. Musul’daki konsolosluk görevlileri rehin… Bir ülkenin başbakanı İŞID’a ‘terör örgütü’ diyemiyor. Yalvarıyor. Koskoca başbakan yalvarır hale gelmiştir. Silahlar kime gönderildi. Suriye’ye gidenler nereye verildi. Bunların hepsinin hesabı sorulacaktır” ifadelerini kullandı.



GAZZE’YE GİTTİ Mİ?
Erdoğan’ı Gazze’ye gitme sözü üzerinden eleştiren CHP Genel Başkan, “Türkiye’nin üç büyük kentte Kahire, Telaviv ve Şam’da büyükelçisi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilktir. Bütün yurttaşlarımızın buna dikkat etmesi lazım. 2013’ün Nisan Ayı’nda başbakan ‘Gazze’ye gideceğim’ dedi. Nisan geldi olmadı. Sonra ‘Mayıs’ dedi olmadı. Ardından Amerika Dışişleri Bakanı ‘gitme’ dedi. Erdoğan ‘açıklama şık değil, gideceğim’ dedi. Kaç Haziran geçti. Gitti mi gidemedi mi? Bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı bu kadar ucuz mudur? İsrail’de kan dökülüyor. Filistin’de insanlar ölüyor. Eğer bölgede Türkiye’nin ağırlığı olsaydı bunlar yaşanmazdı. 90 yılda aldığımız birikimleri birilerinin kişisel beklentilerine feda ettik” dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: Umuyorum Ortadoğu’da barış sağlanır. Ortadoğu’da söz sahibi, güç sahibi, sözü dinlenen devlet olabilir miyiz? Evet. Bunun çözümü Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Sayın Ekmeleddin İnsanoğlu Filistin’de barışı sağlamıştır. Ödül verilen tek Türk’tür. Ortadoğu bataklığından ülkenin çıkması için Cumhurbaşkanı olması gerekir. Bu süreci yakalarsak ülke olarak yeniden barışı sağlayan ülke konumuna gelecektir.

İsrail’in orantısız güç kullanmaktan kesinlikle vazgeçmesi lazım... Çocukları öldürmemelidir. İsrail’de bu olayları kınayan çok sayıda yurttaş var. Ama güç kullanılıyor. Bu süreç içinde Türkiye-İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesini beklemek hayaldir. Barışı sağlamak için öncelikli kapısı çalınan Türkiye ne yazık ki yoktur.
 
KİM DİNLİYOR Kİ?
Başbakan Erdoğan’ın süreçteki tavrını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’ın tavrını değerlendirmek gerekirse mahalle kabadayılığı ile bu işler çözülmez. Kim dinliyor ki? Hiçbir lider aynı fotoğraf karesine bile girmek istemiyor. Tüm dünyada böyle… Şu anda ağır insan hakları ihlali var. Orantısız güç kullanarak ülkeye giriyorsanız, çocuklar ölüyorsa bunu kabul etmek mümkün değildir. Erdoğan, ağız dalaşı yapıyor ama perdenin arkasında gizli pazarlık yapıyor. İsrail, OECD ülkesi olmak istiyordu. Erdoğan hükümeti buna onay verdi. Başbakanın doğruları söylemesi lazım, yalan söylememesi lazım. Dış politikayı iç politika malzemesi yapmamalıdır” diye konuştu.



CHP Lideri basına kapalı gerçekleşen grup toplantısının ardından Alsancak'ta yapımı tamamlanan Otomatik Otopark açılışı öncesi Büyükşehir Belediyesi'ne giderek Başkan Aziz Kocaoğlu'nun konuğu oldu. Kılıçdaroğlu kurmayları ile Başkan'la makamında bir süre sohbet etti.  

İŞTE PROGRAMI
20.00               Karşıyaka Belediyesi “Yeryüzü Sofrası” İftarına Katılım
(Karşıyaka-Çarşı)
21.30               Genel Başkanımız Sn. KILIÇDAROĞLU’nun konuşması –
                        (Bostanlı Rekreasyon Alanı)
19 TEMMUZ CUMARTESİ
10.00               Karayolu ile İzmir’den hareket
11.00               Bergama Belediyesi Ziyareti
12.30               Kınık Belediyesi ziyareti
14.00               Çandarlı Belde ve Dikili Belediyesi ziyaretleri
14.30               Dikili’den Ayvalık’a hareket
Kılıçdaroğlu iki günlük programını Cumartesi günü yapacağı ‘dış ilçe’ turuyla tamamlayacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül’den İsrail mesajı: Çok daha büyük…
Gazze’ye kara harekatı düzenleyen İsrail’i saldırılarını durdurması için ...
CHP Karşıyaka’dan İhsanoğlu’na destek: Kapı kapı dolaşacağız
Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ...
CHP İzmir’de ‘Baykal’ tartışması tam gaz: İsmet Paşa’yı mı kastettin?
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek ...
 
Flaş! Erdoğan’ın mitingi öncesinde ‘Tweet’ gözaltısı
Başbakan Erdoğan'ın Bursa mitingi öncesi sosyal paylaşım sitesinden suç ...
İhsanoğlu’nun danışmanından medyaya ‘Demirtaş’ eleştirisi
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun danışmanlarından Özlem Gürses, ...
İsrail’e hükümetten ilk tepki: Yüz karası!
İsrail'in kara operasyonuna Türkiye'den tepki yağdı. Davutoğlu, Hüseyin ...
 
İhsanoğlu'dan AK Parti hakkında şok iddia!
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, AK Parti’nin geçmişte, İsrail’in ...
Yüksel'den 'Çeşme' çağrısı: Silüeti bozmayın!
CHP İzmir Milletvekili, TOKİ tarafından Çeşme’ye yapılması planlanan 4 ...
Meclis'teki 4 parti İsrail kınamak için birleşiyor!
TBMM'de 4 parti Gazze'ye yönelik kara harekatına başlayan İsrail'i kınamak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva