HABERLER>POLİTİKA
17 Ağustos 2022 Çarşamba - 14:19

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a düello daveti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova'da partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Eğer yüreğin varsa televizyonda karşıma çıkarsın, sana ders veririm" dedi.

Kılıçdaroğlu ndan Erdoğan a düello daveti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Yalova'daki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, "Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrindeyim. Sakın ola ki hiç kimse umutsuz olmasın. Bir ahdim var bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmesin, bir ahdim var hiç kimse inancı dolayısıyla ötekileştirilmesin” ifadelerini kullandı.

İktidarı, 5'li çete olarak adlandırdığı kamudan dev ihale alan şirketler üzerinden yüklenen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a seslendi ve "Eğer yüreğin varsa televizyonda karşıma çıkarsın, sana ders veririm" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrindeyim. Sakın ola ki hiç kimse umutsuz olmasın. Bir ahdim var bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmesin, bir ahdim var hiç kimse inancı dolayısıyla ötekileştirilmesin.

Şu anda Türkiye’yi yönetenler ülkenin sorunlarını bilmiyorlar, sorunlara kilitlenmiyorlar. Saraylarda yaşıyorlar. Saraylarda yaşayıp halktan kopuk olan insanlar halkın sorununu bilemezler, halkın sorununu çözemez. Sarayda yaşayanların politikası şu, altta kalanın canı çıksın. Erdoğan’ın ve arkadaşlarının izlediği ekonomik politikanın temel felsefesi bu. Bunu yapmayacağız. Hiç kimse bu topraklarda altta kalmayacak. Herkes düşüncesini özgürce ifade edecek.

Sık sık beşli çetelerden söz ederim. Ve beşli çetelerin bu ülkeye açtığı felaketlerden de söz ederim. Beş şirkete son 18 yılda 203 milyar 700 milyon dolarlık iş verildi. Bunlar paralarını da İngiltere’ye, vergi cennetlerine götürdüler. Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu gelirse biz kurtaracağız. Sözüm söz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunacağım. O paraların tamamını millete getireceğim. Bunlara bir de gelir garantisi veriyorlar.

'ERDOĞAN'A DÜELLO DAVETİ'
Bu memleketin nasıl soyulduğunu herkesin bilmesi lazım. Bunlar paralarını da İngiltere’ye, vergi cennetlerine götürdüler. Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu gelirse biz kurtaracağız. Sözüm söz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunacağım. O paraların tamamını millete getireceğim. Bunlara bir de gelir garantisi veriyorlar.

Bu memleketin nasıl soyulduğunu herkesin bilmesi lazım. 25 yıllık garanti vermişler şehir hastanesine. 25 milyar dolar. 12 milyar liraya yapıyorsun, 25 milyar dolar para kazanıyorsun. Böyle bir pazarlık olur mu?

25 milyar doları kim ödeyecek, 85 milyon ödeyecek. Çözeceğiz bu işi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, yapı maliyeti 3.3. milyar dolar… Eyvallah, verilen garanti ne kadar 9 milyar dolar. Şimdi sesleniyorum. Diyebilirler ki ‘Ey Bay Kemal sen doğruları söylemiyorsun’ Ben de açık ve net söylüyorum. Eğer yüreğin varsa televizyonda karşıma çıkarsın, sana ders veririm. Kabahati var, çıkamaz."

'BEŞLİ ÇETE TEMASA GEÇMEK İSTEDİ'
"Beşli çete benimle temasa geçmek istedi.  Ama bu kardeşiniz hak, hukuk, adaletten yanadır. Ben bu milletin hakkını, hukukunu savunacağım.

Faize karşıyız diyorlardı. Bir adam durup dururken neden ben faize karşıyım der? Çünkü çok faiz ödüyordur, onun gizlenmesini ister.

Tefecilere çalışan bir iktidar var. 2002-2003-2022 yıllarında bizim devlet  bütçesinden ödediğimiz faiz 253 milyar 541 milyon dolar… Devlet bir avuç kişiye faiz ödemiş. Her ay ödediğimiz faiz, 2 milyar 127 milyon 407 bin dolar. Her gün ödediğimiz faiz 73 milyon 230 bin dolar. "

 
Yatalak annesini boğdu... 'Huzura erdirdim' dedi!
 
İsrail ile karşılıklı büyükelçi atanacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genel merkezden CHP'li belediyelere yurt talimatı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partinin belediye başkanlarına ...
CHP'li Beko'dan 'Tarım Kredi mesajı': İndirim yok bindirim var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde, ...
AK Partili Kaya’dan CHP'ye 'İzmir İktisat Kongresi' göndermesi: Yerlilik ve millilik ile alakası olmayanlar…
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir İktisat Kongresi’ne ...
 
Hakan Tartan, Gelecek Partisi'ne katıldı!
Bir dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan ve 2009-2014 arasında ...
AK Parti'li Nasır: İzmir çöküntü alanları haline geldi
İzmir’in Konak ilçesindeki Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği ve esnaflarını ...
AK Partili isimlere ‘cambaz’ göndermesi: Belediyelere bak diyerek…
AK Partili isimlerin CHP’li belediye başkanlarını hedef almasını ‘cambaz’ ...
 
CHP'li Sındır'dan AK Parti'ye 'buzdan kale' benzetmesi
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, bir dizi program çerçevesinde ...
Beştepe'de Devlet Nişanı Töreni yapıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah'a ...
İYİ Partili Dervişoğlu Bakan Kurum'a Aliağa toplu konutları sordu
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu tarafından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva