HABERLER>POLİTİKA
25 Eylül 2022 Pazar - 13:09

Kılıçdaroğlu, Gaziemir’den iktidara yüklendi: Belediye başkanlarımız engelleniyor!

Gaziemir Aktepe-Emrez kentsel dönüşüm çalışmalarının temel atma töreninde açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarının icraatlarının iktidar tarafından engellenmeye çalışıldığını kaydederek “Belediye başkanı arkadaşlarımıza söyledim asla mazeret üretmeyeceksiniz. Onların yapamadığını, belediye başkanı arkadaşlarımız yapıyor. Göreceksiniz Türkiye’yi aldığımızda nerede yaşarsa yaşasın tüm vatandaşlarımızın sorunlarını çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Gaziemir’den iktidara yüklendi: Belediye başkanlarımız engelleniyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Aktepe-Emrez kentsel dönüşüm çalışmalarının temel atma töreni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde yapılan tören Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Engin Altay, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, PM Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KILIÇDAROĞLU: MAHALLE KÜLTÜRÜ YOK EDİLMEMELİ
Törende konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kentsel dönüşüm konusunda mahallelerin dokusunun bozulmamasının önemine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu açıklamasında “Hepimiz bir şekilde Anadolu’nun değişik yerlerinden buraya geldik. Gecekondular yapıldı, imkanlar sınırlıydı ve burası deprem bölgesi… İnsanlar daha güvenli yerlerde yaşamak istiyorlar. Oturdukları yerlerin  daha güvenli olması lazım. Yaşam standartlarını yakalamak lazım. Bölgeyi biliyorum. İzmir'in bir deprem bölgesi olduğunu biliyoruz. Acılar yaşandı ve bu acıların dinmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Evlerin yaşanabilir olması lazım. Evlerde oturan insanlar  pencereden baktığında doğayı görmesi lazım. Yaşlılar, gençler o parklarda nefes alabilmeli. Mahallenin kültürü vardır, o kültürün içinde insanlar düğününü yapar, acılarını paylaşırlar. Mahalle kültürünün de yaşatılması lazım. O kültürü yok edemezsiniz. O kültür, mahallenin temel motiflerinden biridir” dedi.

ANAHTAR TESLİMİ BERABER YAPACAĞIZ
Kentsel dönüşüm yapılırken güvencenin olmasının gerekli olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, temeli atılan dönüşüm projesinin muhatabının belediye başkanı olduğunu da hatırlatarak “Evi yıkılacak olan kişinin güven içinde daha iyi konuta sahip olacağım demesi lazım. Geçmişte bunun acılar yaşandı. İstanbul-Fikirtepe olayı insanlar için kolay unutulacak şeyler değildi. Bizim belediye başkanlarımız böyle bir manzaraya izin vermediler. Sizin muhatabınız doğrudan belediye başkanları. Belli bir güven içinde evleriniz zamanında başlayacak, temeli atılacak. Başkan inşallah anahtar teslimini birlikte yapalım dedi. Zamanında bitirsin, söz veriyoruz, anahtar teslimini birlikte yapacağız” şeklinde konuştu.

ONLARIN YAPAMADIĞINI BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ YAPIYOR
Belediye başkanlarının iş yapmaması için sürekli engellerle karşılaştığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanı arkadaşlarımıza söyledim asla mazeret üretmeyeceksiniz. Büyükşehir belediye başkanımız da mazeret makamı değiliz dedi. Bu çerçevede çalışıyorlar. Bütün belediye başkanları arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Onların yapamadığını, belediye başkanı arkadaşlarımız yapıyor. Göreceksiniz Türkiye’yi aldığımızda nerede yaşarsa yaşasın tüm vatandaşlarımızın sorunlarını çözeceğiz. İzmir'in çok güzel bir kent ve İzmir milletvekili olduğum için gurur duyuyorum.Sizlere hizmet etmek ve sorunlarınızı parlamentoda dile getirmek benim sorumluluklarındandır. Belediye başkanımız bize tapu sorunu olduğunu ifade etti. Buraya gelmeden önce de bunu konuşmuştuk. Engin Altay'a da söyledim bu sorunu çözün, ancak çözmeden İzmirlilere haber verin, parlamentoda İzmirliler de izleyebilsin dedim. Siz ne kadar huzur içinde yaşarsanız biz o kadar mutlu oluruz. Ben saraylara meraklı olan biri değilim. Benim için merak yeri vatandaşın evi onun sofrası, onun çayı onun güler yüzüdür” ifadelerini kullandı.

 
Kemalpaşa'da eğitim seferberliği!
 
Gaziemir’de bayram günü: Ülkeye örnek dönüşüm projesi yola çıktı
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gaziemir maaş 26 Eylül 2022 Pazartesi 19:45

beğenmiyon mu kardeşim istifa et CHP li bir kardeşimiz işe başlasın.Yallah ;)

Yorumu oyla      11      12  
Hak Hukuk Adalet Nerede ?? 26 Eylül 2022 Pazartesi 18:46

Kemal bey keşke biraz da Gaziemir Belediyesindeki adaletsiz maaş ödeme konularınada değinseydiniz.. Çalışanlar hak ettikleri maaşı alamadıkları için mutsuz ve huzursuz, Gaziemir Belediyesi İzmir'de maalesef personeline en az maaşı ödeyen Belediye.. Başkan Arda bey personele Belediyenin mali durumu kötü Porta kafeleri yaptık demiş.. Zihniyete bakarmısımız ? Çalışan emekçi insanlar Porta kafeyi mi yesinler, evlerine çocuklarına ekmek gıda olarak Porta kafeyi mi götürsünler ?? Tam bir akıl tutulması ve resmen zırvaca bir konuşma.. Kimse hak hukuk adalet den burada bahsetmesin.. Önce personelinin hak ettiği maaşı öde Arda bey sonra şovunu yaparsın yine..

Yorumu oyla      11      11  
ERAY 26 Eylül 2022 Pazartesi 09:35

siz önce 10 yıldır devam eden uzundere kentsel dönüşümü bitirin. şimdide gaziemirli vatandaşı kandırıyorsunuz gelin uzunderinin halini görün yazık

Yorumu oyla      10      10  
ağlayın! 25 Eylül 2022 Pazar 19:37

Eskişehir Tramvay projesi 3 yıl onaylanmamıştı. Cahil özgüveni diye bir şey kesinlikle var. Bilmiyor ama her şeyi biliyor. Eskişehir diyenler eminim ki hayatında bu şehri görmemiştir. Ne kadar trol varsa belediye haberi altında. Soyer bir tweet atar, altında kadrolu troller başlar yazmaya. Dünyanın en boş, beleş insan topluluğu sanırım bu troller. 540 hektarlık dönüşümü yapamayanlar, bizi belediye engelliyor der, bu troller o haberin altında belediyeye atıp, tutarlar. Belediye nasıl bir güç ki bakanlığı engelliyor. Yapacak olan yapar; şekilde görüldüğü gibi. Buraya metro da gelecek. Gerçi siz onu da mahkemeye verir, yapılmasın diye uğraşırsınız. Buca Metrosu yapılmasın diye çok uğraştınız ama proje bu berbat ekonomiye rağmen yola çıktı. Bakanlığın yapacağım otogar metro mu, herhalde 50 yıla biter.

Yorumu oyla      12      4  
ak çomarlar 25 Eylül 2022 Pazar 18:56

sadece biat edin ak çomarlar.Türkiyeyi aldığımızda izmir cennet olacak 20 yılın acısı o zaman çıkması lazım bütçe anlamında

Yorumu oyla      16      7  
zülfikar 25 Eylül 2022 Pazar 18:42

Güldürmeyin beni sayın başkanım,ilçe belediye başkanları bitirdi partiyi İZMİR de...

Yorumu oyla      19      5  
İZMİRLİ 25 Eylül 2022 Pazar 17:47

Adayımız Tarkan... Tunç bas. da katılıyor ve destek veriyor.

Yorumu oyla      11      3  
Çalışan çalışıyor . 25 Eylül 2022 Pazar 17:02

Engellense İZBAN yapılamazdı . İZBAN ‘ı kapatın bakalım İzmir ulaşımı ne oluyor . Eskişehir’e. Aydın’a engel yok mu ? Belediye Başkanları halka hizmetlerini aksatıyor mu ?

Yorumu oyla      14      9  
Uzaylılar 25 Eylül 2022 Pazar 16:56

Bu dönüşüm projesi olmasın diye dava açanlar, temel atılınca kim engelliyor moduna girmişler. Aaa, kim acaba?

Yorumu oyla      8      13  
Şehirden bihaber olmak 25 Eylül 2022 Pazar 16:43

Proje yapılmasın diye yargıya taşınmış, kim engelliyor diye soruluyor. Metrolar, kentsel dönüşümler, tüneller, katı atık tesisleri, arıtmalar, tam otomatik otoparklar, yeşil alanlar ... yapılıyor ama sorsan belediye iş yapmıyor. Daha ne yapılsın! Siz istiyorsunuz ki sihirli bir değnek olsun, bir anda şehir bambaşka bir yer olsun. Bu işler bu kadar kolaysa 11 yıldır bitmeyen hızlı treni bitirsinler, otogara metroyu yapsınlar, Çandarlı'ya liman yapsınlar, 9 yıldır bitmeyen şehir hastanesini bitirsinler, benzine, doğalgaza , elektriğe zam yapmasınlar ...

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatil bitti, vekiller mesaiye başlıyor!
TBMM, 3 aylık aranın ardından çalışmalarına yeniden başlayacak. TBMM Genel ...
CHP'li Arslan'a Kılıçdaroğlu'ndan moral ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, rahatsızlığı sebebiyle bir süredir ...
'O şerefsize gereğini yapamadım' dedi... Özür diledi!
Mersin'de konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Atatürk'ün annesi Zübeyde ...
 
Ziyaretler yaptı, yatırımları inceledi... Karaburun'da 'Yıldırım' mesai!
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İzmir programı kapsamında ...
Kılıçdaroğlu da katıldı… CHP’yi tam kadro buluşturan düğün
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın kızı Ayla Gizem Bayır’ın Cihan ...
'6'lı masa sonraki toplantı nerede onu konuşuyor'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri ülkeyi yönetmeyi partisini idare etmekle ...
 
AK Partili Kaya’dan CHP’li Sındır’a ‘açılış’ çıkışı: Yerli ve milli seslerden rahatsız olanlar…
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Ege Üniversitesi açılış ...
CHP'li Altay, İzmir'den Erdoğan'a yüklendi: Devlet başkanı değil holding başkanı!
CHP'nin İzmir'de devam eden kampında bir basın toplantısı düzenleyen CHP ...
Ege mezunu iki ayrı milletvekilinden Binali Yıldırım’a tepki!
CHP İzmir milletvekilleri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile Atila Sertel, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva