HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2022 Pazartesi - 19:57

Karşıyaka’nın logosu değişti... ‘Tazminat’ krizi çıktı… Meclis karıştı!

Karşıyaka Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumuna Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay başkanlık yaptı. Belediyenin logosunun değiştiği meclis toplantısında sosyal denge tazminatlarının ödenmemesi iddiası meclisi karıştırdı. MHP Meclis Üyesi Seher Dikmen’in, belediye bürokratlarının belediye memurlarına karşı bu tazminatlar üzerinden hakaretler ettiği ve belediye başkanının sendikayla görüşmediği iddiası üzerine öfkelenen Başkan Tugay, Dikmen’i yalancılıkla suçladı.

Karşıyaka’nın logosu değişti... ‘Tazminat’ krizi çıktı… Meclis karıştı!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu Karşıyaka Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclisi Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay yönetti.

Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Tugay, Eylül ayında belediyenin faaliyetlerini anlattı. Bostanlı Katlı Otopark’ta açılışı yapılan 9 Eylül Sergisi için okullara ziyaret çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz ay AK Parti’den istifa eden Hüsniye Dalkılıç’ın Sosyal İşler ve Eğitim Komisyonları’ndaki görevleri için yerine gelecek isimler oylandı. AK Parti’den istifa ettiği için yeniden aynı partiden seçilmesi gereken komisyon üyeleri için oylama yapıldı. Dalkılıç’ın Sosyal İşler Komisyonu’ndaki görevi yerine AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, Eğitim Komisyonu’ndaki görevi AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Yıldız seçildi.

BELEDİYENİN LOGOSU DEĞİŞTİ
Başkanlıktan gelen ek gündem maddelerinde belediyenin logosunun değiştirilmesi üzerine bir madde geldi. Sinevizyon üzerinden belediye meclis üyelerine yansıtılan yeni logo üzerine Başkan Tugay, değişikliğin sebebini anlattı:

“Eski logo anıt ve çevresinde bir halka ve yazıdan ibaretti. Bu logo yuvarlak içine alınması gereken durumlarda grafiker arkadaşlarımızın teknik sorunları üzerine söylemleri vardı. Grafik konusunda sıkıntı yaşatan bir durumdu. Yeni logoda Anıtın figür olarak kalması ve ‘T.C. Karşıyaka Belediyesi’ yazısı kalacak şekilde devam ediyor. Çevresindeki halka kalkacak. Buna benzer logo değişikliğini pek çok belediye yapıyor. Büyükşehir belediyemiz de benzer bir sebep ve değişiklikle logo değişikline gitti. Bu format grafiker arkadaşlar için daha kolay kullanılabilir durumda. Bizim logomuz yine anıt. Bizim renklerimiz yeşil ve kırmızı. Renklerde farklılık yok. Zaman zaman logoda renkler zemine göre değişiyor. Eskisindeki gibi olacak. Zemine göre renkleri değişiyordu zaten eskiden de”

Doğrudan onaylanan önerge oybirliği ile kabul edildi. Kabul sonrasında belediyenin yeni logosu meclis üyeleri tarafından onaylandı.

Başkanlıktan gelen bir diğer önergede Karşıyaka Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Girne Belediyesi’ndeki festivale katılım masrafları için belediye meclisinden karar istendi. Karar belediye meclis üyelerini oybirliği ile kabul edildi.

BAŞKANLIK’TAN MECLİSE HUZUREVİ TAHSİS İPTAL ÖNERGESİ
Mülkiyeti belediyede olan ve deprem riski dolayısıyla boşaltılan huzurevinin tahsisin iptali için başkanlıktan belediye meclisine önerge geldi.

AK Partili meclis üyelerinin konuya dair detaylı bilgi istemesi üzerine, Başkan Tugay binaya ve tahsis iptaline dair detayları anlattı. Başkan Tugay, konuyla ilgili olarak “Bize iletilen bilgilerde huzurevinin depreme dair dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacağı ve yeniden yapılacağına dair bilgi geldi. Arkadaşlarımız tespit etmek için gittiğinde binanın tamamen boşaltılmış olduğunu söyledi. Tamamen belediye tarafından yapılmış bir bina. Mobilyalar belediye tarafından sağlanmış. Bunları kontrol etmek ve hepsini yeniden kayıt almak için bir tedbir bu ihtisas iptali. İçerideki eşyaları tespit etmek lazım. Yeniden huzurevi yapmak üzere bir başvuru olduğunda buna olumlu bakılacak ve yeniden tahsisi yapılacak. Şu an huzurevi olarak kullanılmıyor” dedi.

AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk,  huzurevi ile ilgili Sosyal Hizmet Müdürlüğü ve bakanlıkla olan görüşmeyi hatırlatarak, “Sosyal hizmetler müdürlüğü ve bakanlık görüşmeleri var. Doğrudan yapılan oylama sonrasında bu görüşme sona mı erdirilecek? Bedel değer güncellenebilir. Hukuk imar komisyonlarına havale edelim” önerisinde bulundu.

AK Partili Öztürk’ün önerisini üzerine açıklamalarda bulunan CHP Meclis Üyesi Murat Aydın, “Bu tür protokoller meclis kararı ile yapar. Başkana imza yetkisi verilir. Feshin de aynı şekilde yapılması gerekiyor. Mevcut binanın riskli olduğuna göre başa dönülmesi gerekiyor. Bakanlık ile belediye yeniden görüşecektir. Artık protokolde yapılan hükümler üzerine bir kullanımı yok. Denetim yapılması gerekir, bunun üzerine verilmiş bir karar. Hukuk ve imar komisyonuna dahil değil buna. Sonrasındaki süreç zaten ister istemez bakanlıkla yürütülecektir” dedi.

TAHSİS İPTALİ OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Var olan soru işaretlerini gidermek için açıklama yapan Başkan Tugay “Başka bir şey düşünmüyoruz huzurevi dışında. Envanter kaydını doğru yürütmek istiyoruz. Orada başka bir planımız yok. Riskli yapı analizi ve raporu var. Bu yüzden bina boşaltılmış. Bina, eşyalar ve arsa bize ait. Kendi sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız. Sağlıklı bir şekilde yürütmek için tahsisi iptal etmemiz gerekir. Huzurevi olarak kullanılmasını istiyoruz. Bakanlığımızın bununla ilgili bir çalışması var. Buna binayen bize başvuracaklardır, bu yüzden tahsis yapılır. Belediyeye ait demirbaş envanteri görünüyor. Şu anda huzurevi olarak kullanılmıyor. İçinde eşya var ama kalan kimse yok” ifadelerini kullandı.

AK Partili Öztürk, olumlu yönde oy vermek için görüşlerini şu şekilde aktardı:

Bir emek var burada. Gelinmiş bir nokta var. Orası bizim huzurevimiz. Burada onay verelim ama ricamız şu: takdir edilmiş bedel kafa kurcalıyorsa ilgili birimler tarafından değiştirebilir. Biz bu protokolün tümden bozulmayacağına ümit ederek kabul edeceğiz.

Önerge oy birliği ile kabul edildi.

BAŞKAN TUGAY: KARŞIYAKA’DAKİ KÖPEKLERİN HEPSİ AŞILI

Meclisin gündem dışı konuşmalarında söz alan Başkan Tugay, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü ile ilgili belediye çalışmalarına dair notlar aktardı. Karşıyaka’da aşısız köpek olmadığının altını çizen Başkan Tugay, “Karşıyaka halkı hayvanseverlik konusunda çok duyarlı. Bence bu durumda bir numaralı halk. Gurur duyuyoruz. Sokak hayvanları için çalışmalar yürütülmesi zorunlu belediye olarak. Sokak hayvanlarını kent yaşamına adapte etmek en büyük görevimiz. Veteriner İşleri Müdürlüğü ve çalışanlarına teşekkür ederim. Örnek bir çalışma ortaya koyuyorlar. Ne yaparsak yeterli değil biliyoruz. Karşıyaka’daki sokak köpeğinin hepsi aşılı ve kısırlaştırılmış durumda. Benzer bir çalışmayı kediler için de yapmak istiyoruz ama nüfusları çok kalabalık” açıklamalarında bulundu.

BAŞKAN TUGAY’DAN ‘SAHİPLENDİRME’ MÜJDESİ

Önümüzdeki günler hayvan sahiplendirme üzerine etkinlik düşündüklerinin müjdesini veren Başkan Tugay, “Karşıyaka’nın hayvan sevgisini bildikleri için şehir dışından zaman zaman yeni hayvanlar bırakılıyor. Onlar da ayrıca bir çalışma konusu oluyor. Her durumda sokak hayvanlarını seviyoruz ve onların yaşam haklarına saygı duyuyoruz. Ayda bir gün veya ayda iki gün sahiplendirebilecek bir etkinlik geleneği bir etkinliği başlatmak istiyoruz. Tüm yurttaşlarımızın bu aktiviteye katılımını diliyorum. Ben de sokaktan kedi edinmiş bir hayvan severim. Evin bir parçası ve aileden biri gibi. Onsuz bir hayat düşünemiyorum. Evde kedi çok uysal ve uyumlu bir hayvan ve bir sevgi kaynağı. Bazı insanların korku ve tedirgin yanaştığını biliyoruz ve buna saygı duyuyoruz. Karnı doymuş ve sağlıklı hiçbir hayvan zarar vermez. Yüzde 99’u insanlardan korkuyor, buna dair güvenimiz olsun” dedi.

AK PARTİLİ DİKMEN: SOSYAL DENGE TAZMİNATLARI ÖDENMİYOR

Gündem dışı konuşmalarda söz alan MHP Meclis Üyesi Seher Dikmen, belediyede çalışan memurların sosyal denge tazminatlarının ödenmemesi iddiası üzerine, “Belediyemizde çalışan memur arkadaşların sosyal denge tazminatların uygun ödenmemesi üzerine bir sıkıntı yaşandığını öğrendik. 2019 senesinden beri bizim belediyemizde zamanında ödenmediği ve çift bordoda ödendiği söyleniyor. En azından sözleşmenin ön gördüğü şekilde olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

BAŞKAN TUGAY: BELEDİYENİN MERKEZİ BANKASI YOK, PARA BASMIYOR

Konuya dair açıklık getiren Başkan Tugay, ekonominin geldiği koşullardan bahsederek, “Önce İller Bankası’nın belediyeye ne kadar para verdiğine bakabiliriz. Sadece yüzde 20 gibi para geliyor. Bunun yetmesi mümkün değil. İnanılmaz bir enflasyon yaşıyoruz. Bu çerçevede senenin başında yapılmış bütçe –bütün kurumlar ek bütçe yapmak zorunda kaldı.- ‘Bir bütçeyi bile yapmayı beceremediniz’ eleştirisi almıştık ilk sene ek bütçe aldığımız için. Bu ‘becerisizlik’ bütün belediyeler yaşandı. Bizim belediyemizde Merkez Bankası yok ve para basmıyoruz. Temel kaynağımız vergiler ve bize tahakkuk edilen paradır. Belediyenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya sokan şey bizim gereksiz harcamamız değildir. Sosyal denge tazminatı en yüksek olan ikinci belediyeyiz. Hiç ödemeyen belediyeler var. memur arkadaşların sendikalarına gerekli açıklamayı yaptım. Sosyal denge tazminatlarını ödemeyeceğiz veya düşüreceğiz demiyoruz. Yaşadığımız ekonomik sıkıntıdan dolayı bir gecikme söz konusu ve bilgilendirme yaptık. Başka belediyeler de muhtemelen sirayet edecektir. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hükümetin bize yardım etmediğini söylemek zorundayım” dedi.

MHP’Lİ DİKMEN: KAZANILMIŞ BİR HAKKI İSTEDİM DİYE AYIPLANIYOR MUYUM?

Başkan Tugay’ın sözlerine üzerine belediye bürokratlarının memurlara bu konu üzerinden baskı yaptığını iddia eden Dikmen şunları söyledi:

Bu konu bana gelirken bazı bürokratların bu tazminatı memura hak görmediği ve bu tazminat üzerinden hakaret ettiği söylendi. Ben bu açıklamayı yaparken az önce meclis üyeleri beni cık cıklıyordu. Kazanılmış bir hakkı istedim diye ayıplanıyor muyum? Çok üzgünüm, ben sadece ilettim. Görüştüğünüz sendika başkanı daha sizinle randevu alamadı.

DİKMEN’İN SÖZLERİ SONRASI MECLİS KARIŞTI!

Dikmen’in iddiaları üzerine sinirlenen Başkan Tugay, “Size yalan söylemişler. Diğer bürokratlar böyle bir cümleyi asla kurmaz. Bazı arkadaşlar bir provokasyon ortamı olarak görüyorlar bu durumları. Yalanlar söylüyorlar. Defalarca sendika temsilcileri ile görüştüm, randevu vermediğimiz doğru değildir. Bunlara alet olmayın. Doğru bilgi edinip gelip. Bu konuyu kapatıyoruz. Başkalarının yalanlarına açıklama yapmak zorunda değilim” dedi.

Başkan’ın sözleri üzerine Dikmen karşı söz almak isteyerek, “Böyle kapatamazsınız” diye çıkıştı.

Dikmen’in sözleri üzerine meclisin tansiyonu giderek yükseldi ve Başkan Tugay, “Meclis başkanıyım istediğim gibi kapatırım” ifadelerini kullandı.

AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin ‘Bayana karşı üslubunuz yanlış’ demeleri üzerine Başkan Tugay, “Kadın erkek değil mesele. Yalan söylüyorsunuz. Sendika ile görüşülüyor. Bu ekonomik krizin sebebi biz miyiz? Bu sıkıntının yaşanması kadar doğal bir şey mi var?” dedi. Başkan Tugay, söz almak isteyen AK Partili Öztürk’e “Bu konuyu kapatıyoruz Adem Bey” diye çıkıştı.

AK PARTİLİ ÖZTÜRK: SİZDEN HİÇ GÖRMEDİĞİMİZ BİR TAVIR

AK Partili Öztürk, Başkan Tugay’a ‘tavır’ eleştirilerinde bulunarak, “Sizden hiç görmediğimiz bir tavır. Bizim Cemil Tugay’dan hiç beklemediğimiz bir durum. Bütçe görüşmeleri erken başladı herhalde. Söz hakkı vermiyorsunuz bayan arkadaşımıza. Bu tavrınızı kınıyorum” dedi.

Son olarak karşı çıkış yapan Başkan Tugay, “Bayan değil kadın, kadını erkeği yok bunun. Ben bu ülkedeki ekonomik krizi dile getirmeden, üzerimdeki mali baskıları konuşmadan nasıl anlatabilirim? Kimsenin beni kınamaya hakkı yok. Yalanları buraya taşımayın” diyerek meclis oturumunu kapattı.

 
Öztrak'tan Soylu'ya sert tepki: Haddini bileceksin
 
Irak'ın kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 4 Ekim 2022 Salı 08:41

maalesef belediye batıyor göz göre göre

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli Meclisi'nde TOKİ müjdesi!
Çiğli Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu, Çiğli ...
Başkan Batur'dan 'şadırvan' ve 'siyasi rant' çıkışı: Emeklerimiz yok sayıldı!
Konak Belediyesi’nde ana gündem geçtiğimiz aylarda vandallar tarafından ...
Gaziemir’de olaylı meclis… Cumhur İttifakı salonu terk etti
Yaşanan tartışmalar ile gündemden düşmeyen Gaziemir Belediye Meclisi’nde ...
 
İzmirli itfaiyecilerden muhteşem konser
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Haftası’nı ...
Büyükşehir'in Eğitim Kartları kullanıma açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022-2023 eğitim öğretim döneminde de kırtasiye ...
Torbalı, Ata’nın huzurunda!
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, memleketimizin kurtuluşunun 100. ...
 
Çiğli'de 6. Pati Dostları Festivali'ne davet
Çiğli Belediyesi, hayvanseverler ile patili dostların bir araya geleceği ...
Logistech’te seminerler sektörün geleceğine ışık tuttu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından bu yıl ilk ...
Yeni sistem İzmir'e yaradı... Ormanlar artık daha güvenli!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye'de alanında ilk Akıllı İhbar Sistemi ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva