HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2022 Pazartesi - 19:29

Gaziemir’de olaylı meclis… Cumhur İttifakı salonu terk etti

Yaşanan tartışmalar ile gündemden düşmeyen Gaziemir Belediye Meclisi’nde Ekim ayı olağan oturumu bu kez de ‘önerge’ gerilimine ev sahipliği yaptı. AK Parti ve MHP'nin iki önergesi ile bağımsız meclis üyenin iki önergesinin ‘öneri’ olarak kabul edilmesi sonrası Cumhur İttifakı grubu  gösterilen tutumu protesto ederek meclis salonunu terk etti

Gaziemir’de olaylı meclis… Cumhur İttifakı salonu terk etti

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Gaziemir Belediyesi Ekim ayı olağan Meclisi’nin ilk oturumu gerçekleştirildi. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

Meclisin gündemine ise Cumhur İttifakı ve bağımsız meclis üyesinin verdiği yazılı önergelerin ‘öneri’ olarak kabul edilmesi damga vurdu.

ARDA: GERİSİNİN GELECEĞİNİ MUTLULUK İLE GÖRÜYORUZ
Meclis açılışında bilgilendirme yapan Gaziemir Belediye Başkanı Hali Arda, kentsel dönüşüme dikkat çekerken, “Adım adım Gaziemir adı altında mahallelerimizi dolaşmaya başladık. Belediye hizmetlerinden faydalanan, engelli, yaşlı vatandaşlarımız , şehit ve gazilerimizin hepsini ziyarete başladım. Esnafımızı ve vatandaşlarımızı ziyaret ederek onların yanında olduğumuzu gösterdik. Eylül ayında yaz sinemaları gösterdik. Kendi meslektaşlarımız ile bir kahvaltıya katıldım. İzmir'in kurtuluşunun 100’ncü yılını, CHP’nin 99’ncu kuruluşunu Genel Başkanımızın katılışı ile coşkuyla kutladık. Eylül ayında 101 vatandaşımıza istihdam sağlamışız. 15 yıldır sürüncemede olan kentsel dönüşüm ile ilgili nihayet temel attık. Genel başkanımızın katıldığı ve çok büyük katılımın olduğu törenle Aktepe-Emrez’deki kentsel dönüşümü başlatmış olduk. Çok soğuk bir akşmada oradaki vatandaşlarımıza seçim öncesi söz vermiştik ve onu gerçekleştirmenin mutluluğu yaşadık. 2 Etap halindeki dönüşüm başladı ve gerisinin geleceğini mutluluk ile görüyoruz. Oradaki vatandaşlar açısından da bunun başlamasının getirdiği olumlu hava olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN ‘SERVİS’ ÖNERİSİ
AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2018 yerel seçimlerinde vaat olarak kullandığı ‘her belediyemizde öğrenciler için ücretsiz servis olacak’ söylemi hakkında yazılı önerge vererek Gaziemir Belediyesi’nin öğrencilere ücretsiz servis koyması önergesini meclise getirdi. Yazılı önerge hakkında konuşan Başkan Halil Arda önergenin ‘öneri ve temenni’ olarak kabul edilmesi önerisinde bulundu.

ATMACA: GENEL MERKEZİNİZİN DEKLARASYONUNU KABUL ETMİYORSANIZ…
Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Elbette hükümetimizin yerine getirmesi gereken sorumlulukları fazlası ile yerine getirdiğini görebilirsiniz ancak bu seçim vaadidir. Tüm CHP’li belediyeleri kapsar. Siz genel merkezinizin yayımladığı deklarasyonu kabul etmiyorsanız bir şey diyemem” diye konuştu.

ARDA: ŞU ANKİ GÖREV KAYMAKAMLIKLARDA
Atmaca’nın sözleri sonrası konuşan Başkan Arda, “Bu temenni CHP’nin iktidar olduğu dönemde yasal değişiklik yapılarak yerine getirebilecek durumdur. Şu anki görev kaymakamlıklarda, ilçe milli eğitim müdürlüklerindedir. Onlar şimdilik görevini yerine getirsin CHP iktidara geldiğinde gerekli değişiklikler ile bu görevi biz yerine getiririz” dedi.

ŞAHİN: BÖYLE BİR TALEP VE BEKLENTİ DE VAR
Önerge sahiplerinden MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin söz alarak önergenin CHP’nin seçim vaadi olduğuna vurgu yaparken, “Böyle bir şey olmaz. Biz yerelde iktidar olursak, genelde iktidar olursak diye söylemiyor. CHP'nin seçim vaadinde var. Böyle bir talep ve beklenti de var. Bu yüzden böyle bir önergeyi hazırladık. Komisyona havale edilip değerlendirilmesini rica ediyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Arda, “Ben bunu tavsiye niteliğinde alıyorum               ifadelerini kullandı.

ÖZCAN: UMARIZ CHP İKTİDARINDA…
Söz alan CHP’li üye Lütfü Özcan, “Bu konu iyi bir dilek ancak biz hatırlarsanız semt okullarında okuduk, bulunduğumuz mahallenin ilk okullarına gittik. Okulların içini o kadar boşalttılar ki ülkeyi yönetenler, vatandaş da haklı olarak değişik semtlerde çare alıyor. Umarız CHP iktidarında bu farklılıklar ortadan kalkacaktır. Vatandaşın bir başka semtteki okul tercihini biz belirlemiyoruz kendi belirliyor” dedi.

GÖNEN: GÖZ ARDI ETMEMENİZİ RİCA EDİYORUZ
AK Parti’den söz alan Ali Gönen ise seçim döneminden bir video izletirken, “Videoda da var . Bu seçim beyannameniz. Seçim vaatleri partilerin namusudur. Bu nedenle göz ardı etmemenizi rica ediyoruz. Siz  bu vaatlerde bulunarak oy aldınız, halk sizi bu yüzden seçti. Bu önerimizin gündeme alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

ARDA: BAŞKA SEMTLERDE OKULA GİTMEK ZORUNDA KALDILAR
Konuyla ilgili son olarak söz alan Başkan Halil Arda, “CHP’nin seçim vaatlerini takip ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. CHP’yi umut olarak görüp bu tür taleplerde bulunduğunuz için teşekkür ediyoruz. Siz de iktidar partisi olarak ülkeye o kadar söz verdiniz ki, ancak hiçbiri yerine getirilmedi. İnsanlar başka semtlerde okula gitmek zorunda kaldılar” ifadelerini kullandı.

ÖNGELER ‘ÖNERİ’ SAYILINDA CUMHUR İTTİFAKI SALONU TERK ETTİ
İlgili önerge ise Başkan Arda’nın talebi doğrultusunda dilek ve temenni olarak kabul edildi. AK Parti ve MHP’den gelen iki, bağımsız meclis üyesinden ise gelen iki  yazılı önergenin  ‘dilek ve temenni’ olarak kabul edilmesi sonrası mecliste gerilim yaşandı.

Ayağa kalkan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, ‘Mecliste bize gerek yoksa, biz salonu terk ediyoruz’ o zaman diyerek belediye başkanı Halil Arda’nın önergeler için uygulattığı dilek ve temenni kararını protesto etti. Tepkiler sonrası ise Cumhur İttifakı salonu terketti.

‘TAHSİS İPTALİ’ BİLMECEYE DÖNDÜ
Kent Konseyi’nin talebi sonrasında Kasım 2019 yılında Gaziemir Belediyesi mülkiyetinde yer alan ve Sakarya Mahallesi’nde bulunan 59 metrekarelik büronun tahsisi, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’ne takılmıştı. 3 yıllık bedelsiz kiralanan alanın, bu şartlar ile kiralanamayacağı belirtilirken, Gaziemir Belediyesi ise konuyla ilgili düğmeye basarak tahsisin iptali için meclis gündemine öneri getirmişti. AK Parti Milliyetçi Hareket Partisi ve Bağımsız Meclis Üyesinin itirazlarına ve yoğun eleştirilerine rağmen ilgili gündem maddesi ile ilgili geri adım atılmazken gündem maddesi Cumhuriyet Halk Partili isimlerin oyları ile önerge  Hukuk Komisyonu’na sevk edilmişti.

KOMİSYONDA ‘KABUL’ MECLİSTE ‘RET’
İlgili gündem maddesini görüşen ve içerisinde sadece Cumhuriyet Halk Partili üyelerin bulunduğu Hukuk Komisyonu, tahsisin kaldırılmasını oy birliği ile kabul etti. Ekim ayı olağan meclis oturumu gündemine gelen konuda ise flaş bir fikir değişikliği yaşandı. Komisyondan oy birliği ile tahsisin kaldırılması kararını veren CHP’li üyeler, meclis oturumunda ise oy birliği ile tahsisin kaldırılmaması yönünde karar değiştirdi.

Önerge ile ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu, “Grubumuzda yaptığımız görüşmeler sonucu, hukuk komisyonu raporunun reddi konusunda oy kullanacağız” dedi.

ÇAĞLARSU: DİVAN KATİPLİĞİ’NDEN İSTİFA EDEREK…
Gündem ile ilgili söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “Geçtiğimiz ayki mecliste belediye başkanızın tahsisin iptal edilmesi ile ilgili önerge sunmuştu. Hukuk komisyonu da görüşünü beyan etti. Hukuk Komisyonu başkanımız da ’hukuka aykırı’ bir karar almışlar. Ancak doğru bir karar. Her şey hukuka uygun olacak diye bir şey yok. CHP’li belediye meclis üyeleri duyarlılık göstermiş ve bu konuda grupta size söz geçirtmişler. Teşekkür ediyorum arkadaşlar. Olağanüstü çaba gösteren CHP’li meclis üyelerine teşekkür ediyorum. CHP’li meclis üyesi olduklarını Divan Kâtipliği'nden istifa ederek de kanıtladılar” ifadelerini kullandı.

 
Kim Kardashian'a kripto para cezası
 
65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e sunuldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.C. Vatandaşı 4 Ekim 2022 Salı 08:51

Bir kayıp sayılmaz bence...

Yorumu oyla      2      3  
Objektif 4 Ekim 2022 Salı 00:28

Kibir abidesi, Kul hakkı yiyen Başkan Memur ve Çalışan emekçi insanların ahları seni bitirecek... Ah alma gönül al Başkan

Yorumu oyla      19      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli itfaiyecilerden muhteşem konser
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Haftası’nı ...
Büyükşehir'in Eğitim Kartları kullanıma açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022-2023 eğitim öğretim döneminde de kırtasiye ...
Torbalı, Ata’nın huzurunda!
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, memleketimizin kurtuluşunun 100. ...
 
Çiğli'de 6. Pati Dostları Festivali'ne davet
Çiğli Belediyesi, hayvanseverler ile patili dostların bir araya geleceği ...
Logistech’te seminerler sektörün geleceğine ışık tuttu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından bu yıl ilk ...
Yeni sistem İzmir'e yaradı... Ormanlar artık daha güvenli!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye'de alanında ilk Akıllı İhbar Sistemi ...
 
Başkan Koştu 'sözümüzü tuttuk' dedi... İlk anahtar teslim edildi!
Bergama’nın uzun yıllardır beklediği TOKİ Konutları'nda ilk anahtar teslimi ...
Bayraklı'dan öğrencilere eşya desteği!
Bayraklı Belediyesi, eğitim için İzmir’e gelerek gerek barınma gerekse ...
Türkan Saylan'da Medeni Kanunu'nun yıl dönümüne özel panel
Medeni Kanun’un 96. Yılı sebebiyle 4 Ekim Salı günü Türkan Saylan Kültür ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva