HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2022 Pazartesi - 19:35

Başkan Batur'dan 'şadırvan' ve 'siyasi rant' çıkışı: Emeklerimiz yok sayıldı!

Konak Belediyesi’nde ana gündem geçtiğimiz aylarda vandallar tarafından yıkılan ve yapım süreci tartışmalara neden olan Kemeraltı içerisindeki tarihi şadırvandı. Şadırvan inşa süreci ile ilgili yaratılan ‘belediye gecikti’ algısına belgelerle yanıt veren Başkan Abdül Batur “8 günde projesini tamamladık ancak Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden gelen kararla belediyemiz yok sayıldı. Yazıda şadırvan restorasyonunun İzmir YİKOB tarafından yapılacağı söyleniyor. Bizim buna da itirazımız yok. Ama bu kadar emek harcanmış ve 8 günde proje hazırlanmış bir belediyeye haksızlık yapıldı bence" dedi.

Başkan Batur dan  şadırvan  ve  siyasi rant  çıkışı: Emeklerimiz yok sayıldı!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Konak Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısının ilk oturumu toplandı. Eşrefpaşa Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’ndeki oturum Belediye Başkanı Abdül Batur yönetiminde gerçekleştirildi.


Başkan Batur, Meclis açılışında Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Sosyal Yardım İşleri, Kadın Aile, Kültür ve Sosyal İşler, Spor İşleri, AR-GE, Sağlık İşleri, Veteriner İşleri gibi aktif müdürlüklerin bir aylık çalışmalarını detaylı bir sunumla anlattı. İlçe adına önemli kararlar alınan oturumda başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen gündem önerileri ilgili komisyonlara gönderilirken komisyonlardan tamamı oybirliği ile raporlar ise meclisten oybirliği ile geçti.

Beştepeler Bölgesi için hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tekrar meclis gündemine getirildi. İtirazlar sonrasında planlar üzerinde yapılan revizyonlar meclis üyelerinin gündemine sunuldu. Revizyona göre Aziziye Mahallesi’ndeki 3 parsele aile sağlığı merkezi, eğitim tesisi ve park alanı eklendi. Gündem önerisi Plan ve Bütçe ve İmar komisyonlarına gönderildi.

İzmir Valiliği, iktisat kongresinin eskiden bulunduğu alanda plan değişikliği yapılması yönündeki talebi de meclis üyelerine sunuldu. Konak Mahallesi, 7464 ada, 3 ve 4 parsellerin tescil gösteriminin işlenmesine ve 222 ada, 29 ve 30 parseller ile birlikte Özel Proje Alanı (ÖPA) “İktisat Kongresi Anısına Kültür Merkezi” olarak belirlenmesine ilişkin plan değişikliği önerisi de Plan ve Bütçe ve İmar komisyonlarına gönderildi.

Belediyenin Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2023 Mali yılı Performans Programı ve Mali Hizmetler 2023 Bütçesi de komisyonlara sevk edildi.



AKYARLI’NIN İSMİ KONAK’TA YAŞAYACAK
Komisyonlardan oybirliği ile gelen ortak raporlara göre, yakın zamanda yaşamını yitiren İzmir Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı’nın isminin ise Konak’ta yaşatılmasına karar verildi. Akyarlı’nın ismi ilçede uygun bir yere verilecek. Ayrıca meclis üyeleri çocuklarda hayvan sevgisinin geliştirilmesi, sokakta yaşayan hayvanların beslenmesi, 17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü kapsamında çalışmalar yapılmasına, kadınlara yönelik müzik kursları düzenlenmesi, Engelsiz Yaşam Köyünde Serebral Palsili çocuklar için çalışmalar yapılması ve madde bağımlığı ile ilgili anneler özelinde çalışmalar yapılması yönünde kararlar alındı. Ek olarak turizme ilişkin yerel belediye vergisi modelinin uygulanmasına yönelik çalışmalar da yapılmasına karar verildi.



GÜVENLİK GÖREVLİSİ ONAYLI MECLİS GÜNDEMİNDE
Dilek ve temennilerde söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız da geçtiğimiz günlerde trafik kazasında yaşamını yitiren İZENERJİ güvenlik görevlisi Hülya Onaylıyı meclis gündemine taşıyarak “Malumunuz geçen hafta çok üzücü bir kaza oldu. Çok genç bir tramvay emekçisi kardeşimiz insani bir ihtiyacını gidermek için karşıdan karşıya geçerken trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Aynı zamanda hemşerimiz idi, Konak ilçesinde yaşıyordu. Geride iki tane yetim bıraktı. Konak Belediyesi olarak onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Meclisin açılışında siz (Abdül Batur) ve CHP grubu Büyükşehir’in aldığı Avrupa ödülünden gururla bahsettiler. Tabi ki kıymetli bir ödül ama Avrupa değerlerini en aktif şekilde yaşayan şehirlere veriliyor. Avrupa değerlerini uygularsanız tramvaylarda insani ihtiyaçları giderecek şekilde olması gerekir. Büyükşehir’in bu ödülü almasını bir çelişki olarak görüyorum. Biz en azından bu insanın kederli ailesine ve çocuklarına sahip çıkmamız gerekir diye düşünüyorum. Aldığımız ödülleri içerleyecek şekilde çalışmalar yapmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

‘TEDBİRLER ALINDI’
Başkan Abdül Batur da kazada vefat eden Hülya Onaylı’nın ailesine başsağlığı dileyerek şunları söyledi “Arka arkaya acılar yaşadılar. Biz de elimizden geleni yaparız. Bu büyükşehir belediyesi için uyarı niteliğindeydi ve hemen tedbirler alındı. 8 noktada şu anda tuvaletler konmaya başladı. En kısa sürede tamamına yapılacak. Bu konuda büyükşehir belediyesinin gerekeni yapacağını düşünüyorum. Bu ödül sadece Tunç Başkanının değil bütün Büyükşehir’in aldığı bir ödül. Onun için çok değerli bir ödül."



‘KONAK’A HAKSIZLIK EDİLDİ’
Başkan Abdül Batur oturumun sonunda yakın zamanda İzmir Valiliği tarafından yapılacağı şeklinde yeniden gündeme gelen Kemeraltı’nda yıkılan şadırvanla ilgili bir sunum yaptı. Konak Belediyesi’nin geciktiği yönündeki algıya dair belgelerle sunum yaptı. Başkan Batur kısa sürede yazışmalara başladıklarını ve 8 gün içinde projenin hazırlanarak ilgili kurumlara gönderildiğini belirtti. Ancak 8 Eylül’de Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden gelen yazıda Konak Belediyesi’nin emeklerinin yok sayıldığını belirterek şadırvanın İzmir YİKOB tarafından yapılacağı yönünde bilgi verildiğini aktardı. Bu duruma itirazlarının olmadığını belirten Batur konunun siyasi bir rant hale getirilmesini eleştirdi.

di. Saldırının gerçekleştiği 31 Temmuz gününün hemen ertesinde 1 Ağustos tarihinde olay yerine giderek gerekli işlemleri vakit kaybetmeden başlattıklarını anlatan Batur, bir hafta içinde Şadırvanın projesini tamamladıklarını söyledi. Başkan Batur, ancak yapılan yazışmalar neticesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü İzmir Bölge Müdürlüğü’nün Şadırvan’ın yapımının İzmir Valiliği tarafından yapılacağı yönünde karar verdiğini anlattı. Bunca işi yürüten kurumun yok sayılarak verilen bu karara tepki gösteren Başkan Batur, “Bütün bu işlemleri yapan belediye yok sayılıyor,  biz Vakıflar Bölge Müdürlüğü yani İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından bu şadırvanın restorasyonu yapılacak deniliyor. Bizim buna da itirazımız yok. Ama bu kadar kişi uğraşmış, emek sarf etmiş, 8 günde projeyi bitirmiş ve başlama noktasına gelmiş bir belediyeye haksızlık yapıldı bence. Konak Belediyesi bütün işlerine sahip çıkar. Bütün işlerini en iyi şekilde takip eder ve en kısa sürede bitirmek için büyük bir gayret içinde olur. Bize haksızlık yapılmasın bu konuda” diye konuştu.
 
'SİYASİ RANT ELDE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR'
Başkan Batur, olayın siyasi malzeme yapılmasına da sert tepki gösterdi. Başkan Batur, “Durduk yerde olay çıkarılıyor. Bu konuda siyasi rant elde edilmeye çalışılıyor, üzülüyoruz. Belediyedeki arkadaşlarımın emeğine üzülüyorum. Bu iş için gece gündüz restorasyon projesi hazırlandı, kurula sunuldu. Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından Şadırvan’ın İzmir Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığınca yapılacak denildi. Biz de tamam dedik. Valilik bizim valiliğimiz. Devletimiz, yapacak.  Mühim olan yapılan vandallık karşısında şadırvanın yapılması. O vandallık karşısında oraya kararlı bir şekilde gidip, biz bunu yapacağız dedik. Şimdi Valiliğimiz üstlenmiş. Biz bundan hayıflanmayız, gurur duyarız hep birlikte zaten bu kente bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama bu tür konuların siyasi malzeme yapılması gerçekten bizi üzüyor” diye konuştu.

KADIN FUTBOL TAKIMLARINA KUTLAMA
Konak Belediyesi’ne ait Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde yapılan tadilat sonrasında yapılan ilk Meclis toplantısında Başkan Batur, İzmir İl Şampiyonu olan U-13 ve U-15 Kadın Futbol Takımlarını kutlarken “Kadın Futbol Takımındaki gençlerimiz ileride çok daha büyük kulüplerde İzmir’i en güzel şekilde temsil edecekler. Kendileriyle gurur duyuyorum” dedi.



SANATHANEYE ÖDÜL
Öte yandan geçtiğimiz günlerde Tarihi Kentler Birliği tarafından Koruma ve Özendirme Yarışması’nda Konak Belediyesi, Basmane Eski Silahhane Binası Restorasyonu ile Başarı Ödülü’ne layık görülmüştü. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur adına ödül törenine katılan Meclis Üyesi Cenap Börühan Meclisi bilgilendirdi ve Meclis sonunda ödülü Başkan Batur’a takdim etti. Eski Silahhane binası yapılan restorasyonun ardından bugün Açık Hava Sineması ve Gösteri Sanatları Merkezi olarak Sanathane adıyla hizmet veriyor. 

 
65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e sunuldu
 
Türkiye, ABD'nin GKRY kararını şiddetle kınadı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serkan 3 Ekim 2022 Pazartesi 20:41

Bu ülkede birisi yaşamını yitirmeden önlemler alınmayacak mı? Ne yazık

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de olaylı meclis… Cumhur İttifakı salonu terk etti
Yaşanan tartışmalar ile gündemden düşmeyen Gaziemir Belediye Meclisi’nde ...
İzmirli itfaiyecilerden muhteşem konser
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Haftası’nı ...
Büyükşehir'in Eğitim Kartları kullanıma açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022-2023 eğitim öğretim döneminde de kırtasiye ...
 
Torbalı, Ata’nın huzurunda!
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, memleketimizin kurtuluşunun 100. ...
Çiğli'de 6. Pati Dostları Festivali'ne davet
Çiğli Belediyesi, hayvanseverler ile patili dostların bir araya geleceği ...
Logistech’te seminerler sektörün geleceğine ışık tuttu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından bu yıl ilk ...
 
Yeni sistem İzmir'e yaradı... Ormanlar artık daha güvenli!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye'de alanında ilk Akıllı İhbar Sistemi ...
Başkan Koştu 'sözümüzü tuttuk' dedi... İlk anahtar teslim edildi!
Bergama’nın uzun yıllardır beklediği TOKİ Konutları'nda ilk anahtar teslimi ...
Bayraklı'dan öğrencilere eşya desteği!
Bayraklı Belediyesi, eğitim için İzmir’e gelerek gerek barınma gerekse ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva